View Single Post
Old 7th January 2008, 17:50   #18 (permalink)
skam
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

iTrader: (0)
Το αισθητικό κομμάτι της κάθε βελτίωσης είναι σχετικό αφού σε κάθε κοινωνία ισχύουν διαφορετικά πρότυπα. Θα πρότεινα λοιπόν να μην προχωρούμε σε χαρακτηρισμούς προς αλλοδαπούς ιδιοκτήτες διότι έτσι παραβιάζουμε τους κανόνες που οφείλουμε να τηρούμε. Να ξέρετε ότι θα σας αντιληφθούν πριν από μένα αν το κάνετε...
Άλλωστε το όμορφο με τα δικά μας πρότυπα ίσως είναι το άσχημο εκεί και τανάπαλιν. Αρκεί μία προσωπική γνώμη του στυλ μου αρέσει ή όχι.
Να θυμάστε την σοφή αγγλόφωνη ρήση ..."beauty is in the eyes of the beholder" . Ο κάθε ιδιοκτήτης λοιπόν θεωρεί καλόγουστο ότι είναι όμορφο γι αυτόν και όχι απαραίτητα για τους πολλούς. Ας σεβαστούμε το γούστο του.
Αναφορικά με τις λύσεις τύπου φίλτρο πρόγραμμα εξάτμιση που μερικοί από εμάς αναζητούν πιστεύω ότι θα επιφέρουν στην πράξη λιγότερα απ' όσα υπόσχονται. To μοτέρ μας r18a2 είναι από μόνο του ένα τεχνολογικό διαμάντι που όμως δεν επιδέχεται πολλές βελτιώσεις. Έχω κατά καιρούς ανεβάσει διάφορα βίντεο στο φόρουμ των 4τροχών και του myphone που αποδεικνύουν τις αρετές του. Στην τελική 5-10 άλογα δεν θα κάνουν την διαφορά.
Αναφορικά με το στρώσιμο του νέου μοτέρ συμφωνώ με τον φίλο jimp στα περισσότερα απ' όσα γράφει και κυρίως στην μη διατήρηση σταθερών στροφών αλλά κίνηση σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών που θα εναλλάσονται. Διαφωνώ όμως στην πρόωρη αλλαγή των πρώτων λαδιών. Αυτά περιέχουν ουσίες (είχαμε παλαιότερα μία καλή συζήτηση στο φόρουμ των 4 τροχών) που εξομαλύνουν την λειτουργία του νέου μοτέρ και την καλύτερη απομάκρυνση των ρινισμάτων που ενδεχόμενα να κινούνται στους φρέσκους κυλίνδρους. Αναζητήστε το εκεί. Βέβαια αρκετοί εδώ μέσα είναι οπαδοί του italian tuning για το οποίο δεν έχω γνώμη. Δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω...εγώ ακολουθώ πιστά τις εντολές του user manual.
Φίλε jimp μην μπερδεύεις το σουιφτ με το δικό μας...άλλη φιλοσοφία...Δεν νομίζω να πετύχουμε την χρυσή τομή με επιλογή άλλων διαστάσεων.
Δυστυχώς η επιλογή της δεδομένης λύση στην ανάρτηση του σιβικ είναι λαθεμένη τουλάχιστον όσον αφορά την άνεση. Σας προτείνω να την συνηθίσετε διότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά γι' αυτή.
skam is offline   Reply With Quote