View Single Post
Old 28th January 2008, 17:27   #90 (permalink)
jimp
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by JOHNARAKARAS View Post
Αγαπητέ φίλε mat_gg , το θέμα του θορύβου απο τις αναρτήσεις, δε μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι ένας ξερός΄υπόκοφος θόρυβος, κατα τη φάση συμπίεσης κυρίως των αμορτισέρ όταν κινείσαι με σχετικά μικρή ταχύτητα (σε μεγαλύτερη είναι πιο δύσκολο να το αντιληφθείς λόγω του θορύβου του κινητήρα που αυξάνει στη καμπίνα, αλλά και λόγω του γεγονότος οτι ... όταν τρέχεις δε πας βεβαίως σε λακούβες ). Δεν πρόκειται για μεταλικό ήχο αλλά περισσότερο για ενα μουντό χτύπημα -(όπως π.χ. οταν έχεις πράγματα μέσα στο πορτ μπαγκαζ και χοροπηδάνε πάνω-κάτω στη τσόχα). Φυσικά για να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευση του θορύβου, πρέπει να συμβουλευτείς τους επίσημους τεχνικούς της εκάστοτε αντιπροσωπείας. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, πάντως, (και υποθέτω λόγω της επιμονής μου), εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα. Μετά απο μια αμορτισερομέτρηση (όπου δε διαπιστώθηκε το παραμικρό - διότι επισημαίνω πως η δυσλειτουργία των προβληματικών παρτίδων δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια), έκανα πολλές "βόλτες" σε περιμετρικούς "ανώμαλους" και μή, δρόμους με τον προιστάμενο του συνεργείου μέχρι να πιστοποιηθεί το πρόβλημα και να συνηγορήσουν και αυτοί στο...προφανές. Πάντως αν υπήρχε θέμα ασφάλειας για τα αμορτισέρ, σίγουρα η Ηοnda θα προχωρούσε σε παγκόσμια ανάκληση, με προσωπικές ειδοποιήσεις, ανεξαιρέτως, σε όλους τους πελάτες για ελέγχους. Το οτι δεν γίνεται αυτό είναι διότι σύμφωνα με επίσημο "bulletin" που κυκλοφόρησε στις αντιπροσωπείες της, ο έλεγχος και αντικατάσταση γίνεται μόνο κατόπιν "παραίνεσης" του πελάτη - και εφόσον πιστοποιηθεί το πρόβλημα (αυτό στο τέλος μου είπε και ο κος προιστάμενος) .... "Περίεργη" πολιτική, θα έλεγα, μιας και η ακουστική αντίληψη είναι υποκειμενική για το καθε χρήστη. Πριν απο λίγο καιρό, για παράδειγμα, συνάδελφός μου που αγόρασε παρόμοιο μοντέλο (χωρίς ηλιοροφή), μου έλεγε πως στο δικό του δεν άκουγε παρόμοιο θόρυβο. Μέχρι που πήγαμε βόλτα με το αμάξι του και του το επεσήμανα. ... Στο τέλος κατέληξε κι αυτός στο συνεργείο για τα ίδια... (Ελπίζω ρε παιδιά να μην ακούω εγώ μονο φανταστικούς ήχους, ξέρετε, αλυσίδες που σέρνονται και πόρτες που τρίζουν τα βράδια, ...μμπρρρ!! ) Κατα τα λοιπά θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες, ότι η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε δρόμους με στροφές είναι πόλυ καλή, και η ουρά μένει χαρακτηριστικά "βιδωμένη" στην άσφαλτο, έως ότου εξαντληθούν τα όρια πρόσφυσης των ελάστικών. Και μιας και μιλάμε για τα τελευταία θεωρώ πως η επιλογή για τα Mιchelin είναι μια ακόμη "υστεροβουλία" (θυμίζω οτι στα πρώτα μοντέλα έβαζαν τα pilot sport,ενώ στα μεταγενέστερα τα primacy). Τα πρώτα, είναι πιο σκληρά αλλα με καλύτερα κρατήματα. Αντίθετα, για να μετριαστεί η σκληρότητα των αναρτήσεων αντικαταστάθηκαν με τα δεύτερα, πιο άνετα αλλά με μικρότερο grip στην άσφαλτο απ' ότι τα πρώτα. Έτσι, σαφώς το χαρακτηριστικό εκείνο όριο ολίσθησης της πίσω ουράς επέρχεται λίγο νωρίτερα απ' οτι θα μπορούσε να αναδείξει όλη η γεωμετρία της ανάρτησης (χαρη στα τόσα αυξημένα μετατρόχια, μάλιστα, σε σχέση με το μήκος μεταξονιού,(λόγος 0,573:1) ). Πάντως όλα είναι θέματα ισορροπιών άνεσης/ κρατημάτων. Προσωπικά θα προτιμούσα τα continental sport contact, αν και δε μπορω να διανοηθώ πόσο θα θυσιαζόταν η άνεση...
Φιλε και παλι θα συμφωνησω μαζι σου τοσο με τη περιγραφη των ηχων τοσο και με τα υπολοιπα. Τη τεταρτη εχω ραντεβου να μου αλλαξουν τα πισω αμορτισερ και να μου ελενξουν τα μπροστινα. Φανταζομαι οτι θα πρεπει να βαλω μεσα στο αμαξι το υπευθυνο του συνεργειου και να κανουμε βολτες μεχρι να ακουσουμε να χτυπουν τα μπροστινα αμορτισερ. Τα δικα σου εμπρος αμορτισερ χτυπουσαν παντα,σε ολες τις λακουβες??? Η σε καποιες και περισσοτερο στα σαμαρακια ??? Τωρα που τα αλλαξες ,τελος τα χτυπηματα, εισαι ευχαριστημενος με την αλλαγη των εμπρος αμορτισερ??? Εγω που κοιταξα τα εμπρος παμπ στοπ ειναι στη θεση τους,και ουτε αναποδα τοποθετημενα. Μηπως δεν εχουν σχεση με τους χτυπους που ακουω???
jimp is offline   Reply With Quote