Civinfo

16.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by JOHNARAKARAS Ναι είναι ενδιαφέρον να μπείς και στην ιστοσελίδα κάποιων Ελλήνων συντακτών του Fight Club: FIGHT CLUB NEWS Archive ? ????????? ??? ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 15th July 2008, 09:00   #2101 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by JOHNARAKARAS View Post
Ναι είναι ενδιαφέρον να μπείς και στην ιστοσελίδα κάποιων Ελλήνων συντακτών του Fight Club: FIGHT CLUB NEWS Archive ? ????????? ??? TESLA
Σ' ευχαριστώ πολύ, θα τα εκτυπώσω για να τα διαβάσω το βραδάκι.

Μου έκανε εντύπωση το εξής απόφθεγμα.

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα που κινούνται με εναλλακτικό τρόπο, είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός.»
John O’ Malley Bockris, Φυσικός

Θα συμπλήρωνα ..."και οικονομικός"
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:00   #2102 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Quote:
Originally Posted by gkar View Post
Γιάννη καλά τα λες και πολύ επιστημονικώς τεκμηριωμένα! Σαφώς πρέπει και η αυτοκινητοβιομηχανία να συμβάλει στον περιορισμό των ρύπων γιατί είναι πολλά, μα πάρα πολλά τα αυτοκίνητα!
Να προσθέσω και κάτι ακόμα που με έβαλε σε σκέψεις. Στο editorial ενος περιοδικού, καυτηρίασε το γεγονός οτι η αυτκίνηση βάλλεται όντας υπεύθυνη για το 7-8% των παραγώμενων ρύπων (δεν γνωρίζω ακριβή στοιχεία επ'αυτού).
Αντίθετα ας μας πει κάποιος υπεύθυνα τι κάνουν για να περιορίσουν τις συνέπειες όσων αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος από τα απαρχαιομένα πλοία με 20-30000cc diesel; Τα τεράστια οχήματα που σε μερικές πόλεις κυκλοφορούν ακόμα, και λέγοντια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ θα έπρεπε να λέγονται Μεσα Μεζικής Καταστροφής με 15000cc diesel κινητήρες 20ετιας σε κακό χάλι; Η βεβαίως τις βιομηχανίες;
Έχεις απόλυτο δίκιο gkar... γΙα να προσθέσω και τους πάμπολους ρύπους των αεροπλάνων τα οποία και λόγω ύψους λειτουργίας επηρρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αμεσότερα... Αλλα..... Τι να πούμε σε καμια 30αριά χρονάκια όταν τόσοι και τόσοι Κινέζοι-Ινδοί κλπ. θα έχουν τα αυτοκίνητά τους?
JOHNARAKARAS is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:02   #2103 (permalink)
Magic Rear Seat

Για να καψεις ολα αυτα τα dollars σε Βενζινα......θα παρεις Πορσε,τρακτερ,20 smart,5 typeR,και μια γειτονια να κερνας Βενζινα για κανα χρονο και Επισεις διακοπες ...με (Θωμα στην Χαβαι!!!)
Το τραβιξα λιγο αλλα ειναι τιμη αυτη για (αμαξι Μπριζα!!!???)και θελουν να σωσουν και το περιβαλλον....με τιμη που ουτε ο μεσος αλλα ουτε και ο πλουσιος δεν θα δωσει για να ψαχνει Μπαλαντεζα!
thanosS is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:07   #2104 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Quote:
Originally Posted by thanoss View Post
Για να καψεις ολα αυτα τα dollars σε Βενζινα......θα παρεις Πορσε,τρακτερ,20 smart,5 typer,και μια γειτονια να κερνας Βενζινα για κανα χρονο και Επισεις διακοπες ...με (Θωμα στην Χαβαι!!!)
Το τραβιξα λιγο αλλα ειναι τιμη αυτη για (αμαξι Μπριζα!!!???)και θελουν να σωσουν και το περιβαλλον....με τιμη που ουτε ο μεσος αλλα ουτε και ο πλουσιος δεν θα δωσει για να ψαχνει Μπαλαντεζα!

Ναί Θάνο είναι πανάκριβο, απλά επισημάνω οτι φταίει το γεγονός της "καινοτομίας" και της μη μαζικής παραγωγής..... Αν και προσωπικά προβλέπω ότι σε καμια 30-40 χρόνια (τα παιδάκια μας δηλ.) θα έχουν πολύ φθηνότερες αντίστοιχες λύσεις... Κάποιος μεγάλος (δε τον θυμάμαι) είχε πεί " Τα αποθέματα πετρελαίου δε θα προλάβουν να εξαντληθούν απο τη γή γιατί θα προλάβουμε να τα υποκαταστήσουμε με άλλες μορφές ενέργειας" . . . . (βεβαια το πετρέλαιο εκτός απο την ενέργεια χρησιμοποιείται και σε μυριάδες άλλα πράματα στη Πετροχημεία, π.χ. στα πλαστικα΄, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο)
Old 15th July 2008, 09:10   #2105 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Quote:
Originally Posted by thanosS View Post
Για να καψεις ολα αυτα τα dollars σε Βενζινα......θα παρεις Πορσε,τρακτερ,20 smart,5 typeR,και μια γειτονια να κερνας Βενζινα για κανα χρονο και Επισεις διακοπες ...με (Θωμα στην Χαβαι!!!)
Θάνο είναι "προτότυπα" περιορισμένης παραγωγής τα οποία δείχνουν το μέλλον και είναι μάλλον εφαρμοσμένς ασκήσεις φυσικής -μηχανολογίας και υλοποιούνται μάλλον για την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνουν καθημερινότητα.
Και μπορεί ήδη οι βιομηχανίες να κάνουν σκέψεις πχ εμείς στη Honda που έχουμε σαν νοοτροπία το τρελό στροφάρισμα θα βάλουν μοτέρ με μικρής διαμέτρου πηνία και οπλισμό με λεπτό καλώδιο και θα περιστρέφεται στις 27500σαλ ενώ η mercedes θα έχει πηνιά με μεγάλη διάμετρο με πολλή ροπή αδρανείας και 15000σαλ.
Ποιος ξέρει τι έρχεται στο μέλλον!!
GKAR is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:38   #2106 (permalink)
Magic Rear Seat

Για το μελλον φιλε μου ειναι οπως το λες.....πηνια,μπαταριες,υγρα φτιαγμενα απο φυτα και βοτανα,εμεις απο κατω απο το σπιτι να φωναζουμε :ΣΟΥΛΑ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!
Και ενταξει εγω να βαλω ρευμα-φυτα-εξατμηση με 15 καταλυτες-και να μην πεταω τιποτα εξω,ναι και τα σεβομαι ολα αυτα................αυτο που με κανει να λεω (Κατσε ρε Κοσμε)Ειναι οτι θα το κανουμε (εγω-εσυ και καποια εκατομυρια που σεβομαστε που ζουμε και που θα ζησουν τα παιδια μας (βρε Τσαμτσικα):d.......αλλα οι αλλοι αυτοι που ρυπαινουν οσο 100000 κοσμος μαζι τι θα κανουν???.....Δεν νομιζω και Πολλα!!!
Old 15th July 2008, 09:42   #2107 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Η λογική του δεν κάνω τίποτα επειδή δεν το κάνει κ ο διπλανός μου είναι ότι χειρότερο !

Από κάπου πρέπει να γίνεται η αρχή, εμένα, εσένα, τον άλλον, θα γίνει πιθανότατα κ "μόδα" κ κάποια στιγμή όλοι θα γυρίσουμε προς τα εκεί.

Ήδη κ στην Ελλάδα πουλάνε πολύ τα υβριδικά toyota prius, honda civic, lexus 400h κτλ.
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:43   #2108 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Quote:
Originally Posted by thanosS View Post
Για το μελλον φιλε μου ειναι οπως το λες.....πηνια,μπαταριες,υγρα φτιαγμενα απο φυτα και βοτανα,εμεις απο κατω απο το σπιτι να φωναζουμε :ΣΟΥΛΑ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!
Και ενταξει εγω να βαλω ρευμα-φυτα-εξατμηση με 15 καταλυτες-και να μην πεταω τιποτα εξω,ναι και τα σεβομαι ολα αυτα................αυτο που με κανει να λεω (Κατσε ρε Κοσμε)Ειναι οτι θα το κανουμε (εγω-εσυ και καποια εκατομυρια που σεβομαστε που ζουμε και που θα ζησουν τα παιδια μας (βρε Τσαμτσικα):d.......αλλα οι αλλοι αυτοι που ρυπαινουν οσο 100000 κοσμος μαζι τι θα κανουν???.....Δεν νομιζω και Πολλα!!!
Μ' αρέσεις!!!!! Σούλααααα, ανέβασε το γενικό άλλαξα ασφάλειαααααα!!! χαχχαχαχαχαα!
Old 15th July 2008, 09:44   #2109 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Εσύ, εγώ ο Α, ο Β, που έχουμε την ευφυία να κάνουμε κάτι να το κάνουε μπας και παρακινηθεί και κανένας άλλος...
Πχ η εύκολή λύση πχ για να πάρει λίγο τα πάνω το αμάξι είναι να πάρει ο καταλύτης δρόμο! Αλλά αυτό είναι μάλλον έγκλημα κατα ζωής!!
Old 15th July 2008, 09:46   #2110 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Στο μέλλον ο Σάκης ο ηλεκτρολόγος θα μας φτιάχνει το αμάξι μου φαίνεται ή οι fan του tuning θα λένε:"φίλε άλλαξα τη φήσα και έβαλα τριπολικό σούκο, αποσύνδεσα και την καφετιέρα και τώρα πάει μπούνια!!!"
Old 15th July 2008, 09:47   #2111 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Έχετε σκεφτεί ότι φέτος είναι η 1η χρονιά που ο βόρειος πόλος δεν θα έχει καθόλου πάγο το καλοκαίρι λόγω της μόλυνσης που μεγάλωνει την τρύπα του όζοντος ;;;;
Τα παιδιά μας πιθανότατα να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες 50 βαθμών στην Ελλάδα και και και....
Από κάπου πρέπει να γίνει κάποια αρχή, αλλιώς........
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 09:48   #2112 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Την θυμάστε την ταινία "Υδάτινος κόσμος";
Old 15th July 2008, 09:52   #2113 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Έχετε σκεφτεί ότι φέτος είναι η 1η χρονιά που ο βόρειος πόλος δεν θα έχει καθόλου πάγο το καλοκαίρι λόγω της μόλυνσης που μεγάλωνει την τρύπα του όζοντος ;;;;
Τα παιδιά μας πιθανότατα να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες 50 βαθμών στην Ελλάδα και και και....
Από κάπου πρέπει να γίνει κάποια αρχή, αλλιώς........
Ήδη είπανε πως σε κοντινή σχετικά ημερομηνία (2050?) η θερμοκρασία στην Αθήνα θα έχει ανέβει κατά 5 βαθμούς και το κλίμα μας θα θυμίζει πιο πολύ αυτό της Αφρικής!

Έχετε δει την ταινία του Αλ Γκορ, An Inconvenient Truth?

Διαβάστε αυτό
http://www.in.gr/news/article.asp?ln...1&lngDtrID=252

Last edited by Evanthe; 15th July 2008 at 10:26.
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 11:02   #2114 (permalink)
Magic Rear Seat

Να ειμαστε και να ειναι τυχεροι να μπωρεσει ο ανθρωπος να ανταπεξελθει στα παντα που αλλαζουν,ευτιχως ειμαστε ειδος που ευκολα προσαρμοζεται,ευκολα (φυσικα με τον καιρο)αλλαζει και η δομη μας και εξελισομαστε σε ενα ειδος που βρισκει ιδεες και γνωσεις που το οδηγουν σε αφανισμο,ενα ειδος που πλεον κανει τα ονειρα και οραματα πραγματικα χωρις να κοιταει τι χανει και τι κερδιζει πραγματικα......αν δεν ζηταγαμε τοσα πολλα ΔΕΝ θα επρεπε να ψαχναμε λυσεις για τοσα πολλα που για το δικο μας (Καλο) καταστρεφουμε την Βαση της ζωης μας!!!(Τι εγραψα παλι......ιδρωσα!!!)
Old 15th July 2008, 11:13   #2115 (permalink)
earthdreams
Valve Cap

oiwnos's Avatar

Quote:
Originally Posted by con_type s_gt View Post
εγω δεν διαφωνώ με αυτα που μου λες ετσι οπως τα τοποθετείς και απο οτι βλέπω συμφωνουν και αρκετοί.τωρα ομως αν το αυτοκινητό σου στα 13000 km τρίζει ταμπλώ,γεμίζει νερό η πόρτα του οδηγού,τρίζουν τα πορτάκια,εχει λασκάρει το εξωτερικό πλαστικό καλυμμα του καθρεύτη(αριστερά) και τρίζει ολο το πάνελ πίσω απο το τιμόνι λες και ειναι huyndai και ανεξήγητα πευτουν κάπου και που οι στροφές οταν ειναι vsa και a/c ανοιχτό και οι αναρτήσεις σου κοπανάνε και η αντιπροσωπεία ορκίζεται πως δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα εσυ αυτό θα το ελεγες ποιοτητα κατασκευής???????και είπαμε μπορεί το δικό σου και πολλων αλλων να μην εχει κανένα πρόβλημα αλλα εμένα μπορεί να με πονέσει μονο το δικό μου.Δεν παω για στελεχος αυτοκινητοβιομηχανιας για να με ενδιαφερουν τα στατιστηκά!!
Συμφωνώ σ' αυτό που λες και μάλλον ήσουν άτυχος...αλλά η γενική εικόνα νομίζω δεν είναι αυτή.
oiwnos is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 13:52   #2116 (permalink)
Triangular Exhaust

NICK 13's Avatar

Λοιπον προς ενημερωση,το αυτοκινητο μου που ειχε το προβλημα με το τριξιμο στο κολωνα του οδηγου οταν στρεβλωνει μολις με ενημερωσαν απο το Σ οτι δεν φτιαχνεται και δεν μπορουν να κανουν τιποτα.δηλ ειναι ενα αυτοκινητο με προβλημα στο σασι.και ξεκιναει τωρα αγωνας για αντικατασταση του αυτοκινητου.αυριο εχω ραντεβου με τον τεχν.δι