![]() |
|
||
| This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Αν θελει κανεις τη δικια μου τη πουλαω! Θα επενδυσω τα χρηματα στο αμαξι...... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#462 (permalink) | |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
iTrader: (0)
|
Quote:
Last edited by skam; 6th March 2008 at 23:39. |
|
|
|
|
|
|
#463 (permalink) |
|
Powered by Tzatziki
Rocketship door handle
|
Θα βγαλω φωτογραφιες τα βηματα που θα κανω και θα τα ποσταρω! Οσον αφορα τα δικα μου custom κομματια ειναι κατι μεταλλικες ροδελες καταλληλων διαστασεων ωστε να ταιριαζουν στις βιδες αλλα να εχουν και τη μεγαλυτερη δυνατη επιφανεια ωστε η πιεση που θα ασκειται στο plexiglass να ειναι μικροτερη! Επισης εφτιαξα και μια ιδιοσυσκευη στον τορνο με την οποια κοβω ροδελες απο φυλλο λαστιχου, οι οποιες ροδελες θα παρεμβαλονται μεταξυ μεταλλικης ροδελας και plexiglass. Τα παξιμαδια που θα χρησιμοποιησω ειναι Μ6 ασφαλειας. Τελος χρειαζονται 3 μαυρα τρυπανια 3mm 7mm και 12mm για τις τρουπες!! Ολη η ιστορια ειναι το πως θα σημαδεψεις σωστα τα κεντρα των τρυπων πανω στο plexi, και ο τροπος που ανακαλυψα πιστευω οτι ειναι 100% αποτελεσματικος. Αυτα προς το παρον!
|
|
|
|
|
|
#464 (permalink) | |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
|
Quote:
Καλα ακουγεται! Θα μας δειξεις και τον τροπο σου κατα την τοποθετηση! Παντως, για την ιστορια, επειδη λογω της δουλειας μου, δουλευω και plexi-glass σε cnc machine, να πω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα να σπασει η να ραγισει το plexi-glass, απλα βιδωνοντας την αεροτομη πανω του, ιδιως αφου ειναι και χοντρο (10 χιλιοστων νομιζω), ειναι αρκετα ανθεκτικο σε πιεσεις και εφελκυσμους.. Απλα τοποθετωντας εσυ αυτες τις ροδελες και το λαστιχο ενδιαμεσα, το εξασφαλιζεις ακομα περισσοτερο |
|
|
|
|
|
|
#466 (permalink) |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
|
Οχι, τεχνικος Η/Υ, αλλα γνωριζω αρκετα απο μηχανολογικα-μηχανικα, και απλα ετυχε και δουλευω σε ενα εργοστασιο, χειριζομαι-προγραμματιζω ενα CNC machine centre (Ξυλο-Plexi glass). Εσυ μηχανολογος-μηχανικος? YouTube - HOMAG BAZ CNC ROUTER 5-AXIS WOODWOP OFFICE WOOD FURNITURE 04 Το παραπανω δεν ειναι δικο μου βιντεο, αλλα ειναι ακριβως οτι κανω και εγω Last edited by MakTheo; 6th March 2008 at 22:50. |
|
|
|
|
|
#467 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Απο οτι βλεπω δεν καταλαβατε τι θελω να πω.Δεν λεω οτι η πραγματικη καταναλωση σε σχεση με αυτο που δειχνει στον υπολογιστη ταξειδιου ειναι λαθος αλλα οτι ο υπολογιστης ταξειδιου δεν δουλευει σωστα,κολαει απο καποιο σημειο και μετα.Το δοκιμασα και με το trip A και με το Β το ιδιο κανει.Ποιο συγκεκιμενα στον υπολογιστη ταξ εχει 2 επιλογες.Στην Α σου δειχνη την στιγμιαια καταναλωση με τις γραμμουλες εκει οσο γκαζωνεις γεμιζουν και οι γραμμουλες.Εκει δουλευει ενταξει στο δρομο,αλλα οταν βαλεις νεκρο στα φαναρια σταματημενος πολλες φορες γεμιζουν οι γραμμουλες δηλ δειχνει καταναλωση 20λιτ και ας μην πατας γκαζι ?Στη Β επιλογη της μεσης καταναλωσης εκει οταν μηδενισης τους χιλιομετροδεικτες στην αρχη δουλευει ρολοι ανα 10 δευτερολεπτα το βλεπεις οτι μεταβαλετε η ενδειξη (εκτος αν πας σταθερα) βλεπεις ποτε 10 ποτε 8 ποτε 9 κ.λπ,μετα απο λιγα χιλιομετρα ομως κολαει δηλ πας γκαζομενος δειχνη 8 πας σαν κοτα δειχνει 7.9.Δηλαδη ο υπολογιστης ταξειδιου εχει προβλημα οι εντολες που παιρνει απο τους σενσορες καπου τρελαινονται ειναι καθαρα ηλεκτρονκο προβλημα δυσλειτουργιας του υπολογιστη,μην το κοιτατε στα 1000κμ συγκριτικα τη λεει με τα λιτρα που βαλατε το μονο που μπορειτε να κανεται ειναι μηδενιζεις τους χιλιομετρητες πατε μια βολτα ποτε με γκαζι ποτε σιγα και παρακολουθηστε το μετα απο λιγα χιλιομετρα ανταποκρινεται στο πως οδηγατε η δειχνει συνεχεια 7.5 7.6 και ας πατε με τερμα το γκαζι ασχετα δηλαδη και αν και σε σας κανει τα ιδια πες στε το μου να ξερω.Συγνωμη αν σας ζαλισα
|
|
|
|
|
|
#468 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
όχι δεν έχω παρατηρήσει τίποτα,όταν γκαζώνω ανεβαίνει η ένδειξη τώρα οταν είναι σταματημένο και γκαζώνω οι γραμμούλες δεν κουνιούντε καθόλου.αλλά αν το βάλεις σε κατηφόρα με νεκρά εχω δει χωρίς να πατάς το γκάζι ανεβαίνουν μόνες τους αυτό εννοείς;
|
|
|
|
|
|
#469 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
ήθελα να σας ρωτήσω εκεί στην αθήνα δεν έχετε πίστες για να πάτε και να το τρέξετε το αυτοκίνητο;μεγάλες ισιοδρομίες εννοώ για να το πας στο τέρμα.
|
|
|
|
|
|
#470 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Και αυτο για την Α επιλογη που λες με της γραμμουλες που το κανει απλα δεν το εχω προσεξει σε κατηφορα αλλα στα φαναρια οταν ειμαι σταματημενος.Αλλα στη Β επιλογη που εχει οχι την πρωτη με της γραμμουλες εκει που δειχνει την μεση καταναλωση με τους αριθμους εκει προσεξε το Εκει καθε 10 δευτερολεπτα (οχι στιγμιαια οπως ειναι στη πρωτη επιλογη με της γραμμουλες ) γιατι επροκειτα για ενδειξη μεσης καταναλωσης σου δειχνει σωστα?Πως θα το τσεκαρεις?Απλα μηδενισε (RESET) τα χιλιομετρα αυτο που κανεις οταν βαζεις καυσιμο με το κουμπι info το βαζεις στην επιλογη μεσης καταναλωσης Β και προσεξε το οδηγωντας οχι με σταθερη ταχυτητα ποτε πατωντας γκαζι ποτε πηγαινοντας νορμαλ στην αρχη δουλευει καλα για καποια χιλιομετρα που θα κανεις ποτε θα βλεπεις αφου δεν πας σταθερα να γραφει π.χ 7.8 μετα που γκαζωσες 11.2 μετα 9.3 κ.λ.π,μετα ομως απο καποια χιλ 10 -20 δεν ξερω ακριβως που δουλευει σωστα κολαει ενω οδηγεις παλι οχι με σταθερο γκαζι εντουτοις σου δειχνει με τερμα γκαζι 7.8 και ρελαντι το γκαζι 7.7 μετα 7.8 κ.λ.π αυξομειωνεται ελαχιστα η ενδειξη αυτο εννοω κολαει Δεν μπορει να πηγαινεις σταθερα με 4000-5000 στροφες για 5 λεπτα και στην επιλογη με της γραμμουλες να βλεπεις καταναλωση 10-15λιτ και παραπανω και με την μεση να βλεπεις 7.8Συμπερασμα η Α με της γραμμουλες δουλευει σωστα εκτος οταν εισαι σταματημενος η σε κατηφορα που προσεξες εσυ.Η Β μεση καταναλωση τουλαχιστων σε μενα στη αρχη δειχνει σωστα μετα χανει. Το ξερω ειναι μια λεπτομερεια το προβλημα αυτο αλλα αλλο να το κανει μονο στο δικο μου και αλλο να ξερω οτι και σε αλλους το κανει
|
|
|
|
|
|
#471 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
φίλε john beis αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι η β κατανάλωση είναι η συνολική κατανάλωση που έχεις κάνει και όχι εκείνεις της στιγμής γι'αυτό συμβαίνει αυτό είναι σε όλα τα αυτοκίνητα έτσι δηλαδή όταν έχεις κάνει για παραδειγμα 3000 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση 9,6 πχ και το πας το αυτοκίνητο όπως είπες με 10 15 λ/100χλ αν τα προσθέσεις και διαιρέσεις εκείνεις της στιγμής με την συνολική κατανάλωση είναι λογικό να σου δείξει 9,7 η 9,8 το κατάλαβες;γιατί είναι η συνολική κατανάλωση χιλιομέτρων και όχι της στιγμής.
|
|
|
|
|
|
#472 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Φιλε μου το ξερω αυτο που λες με τη μεση καταναλωση πως δουλευει αλλα αν κοιταξεις στο manual του αυτοκινητου γραφει οτι αυτη η τιμη της μεσης καταναλωσης θα πρεπει οταν δουλευει φυσιολογικα καθε 10 δευτερολεπτα να δειχνει την μεση καταναλωση δηλαδη ενημερωνεται απο της τρεχουσες συνθηκες οδηγησης αυτο εναι το προβλημα που λεω οτι κολαει.Μην το κοιτας στα πολλα χιλιομετρα οταν κανεις,γιατι αν το υπολογιζεις ετσι ειναι λαθος αλλα και ετσι να το υπολογισεις θα δεις οτι παλι λαθος θα δειχνει σε σχεση με το ποσο πραγματικα εχεις καψει.Για να προσεξεις αν σου δουλευει σωστα μηδενισε χιλιομετρητη βαλε το στην μεση καταναλωση στην οθονη και προσεξε το καθε 10 δευτ θα πρεπει να αλλαζει τιμη και οταν δεν πας σταθερα θα βλεπεις ποτε 10 ποτε 8 κ.λπ αν σου δουλευει σωστα αυτη η τιμη θα πρεπει συνεχεια καθε 10 δευτ να αλλαζει οπως στην αρχη μου μηδενισες τον χιλιομετρητη (ενοειτε οτι παντα οδηγας οχι με σταθερο το γκαζι)αν ομως αρχιζει να σου δειχνει μικροδιαφορες 7λιτ μετα 7.1λιτ μετα 6.9 ενω εσυ δεν πας σταθερα παντα τοτε εχει προβλημα γιατι στην αρχη γκαζομενος που δουλευε σωστα εβλεπες 10λιτ μεση καταναλωση μετα παλι γκαζομενος να σου δειχνει 7λιτ αυτο εννοω οτι κολαει δεν δειχνει σωστα.Μην το κοιτας ετσι οτι εκανα π.χ 3000κμ και η μεση καταναλωση μου ειναι 9.7 γιατι το 9.7 που βλεπεις δεν ειναι η μεση καταναλωση που εκανες στα 3000κμ αλλα η μεση καταναλωση τα τελευταια 10 δευ που οδηγουσες ετσι δουλευει καθε 10 δευ υπολογιζει την μεση καταναλωση ειναι αδυνατον ενας υπολογιστης ταξ αυτοκινητου να μπορει να υπολογιζει σε 3000κμ την μεση καταναλωση
|
|
|
|
|
|
#473 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Και κατι ακομη για να μην νομιζετε οτι εχω φαη φλας με τον υπολογιστη ταξειδιου και εχω κολησει με μια λεπτομερια τα ηλεκτρονικα σημερα στα αυτοκινητα παιζουν πρωταρχικο λογο το γνωριζετε Γι αυτο τα φοβαμαι τσιπακι το ενα σενσορας το αλλο αυτο που λεω με τον υπολογιστη ειναι ας το πουμε σαν μια ψιλοαμνησια σε εναν ανθρωπινο εγκεφαλο αλλα επειδη και τα αμαξια τα συγχρονα εχουν κατι σαν εγκεφαλο για αυτο με προβληματιζει μην απο ψιλοαμνησια που ειναι τωρα γινει αλσχαιμερ ελπιζω να εγινα κατανοητος.Ενα ελλατωματικο αμορτισερ η κατι αλλο εξαρτημα μηχανικο,το βλεπεις το αλλαζεις και διορθωνετε τα ηλεκρονικα ομως? θα μου πειτε και αυτα φτιαχνοντε το πολυ πολυ αλλαζεις εγκεφαλο!Ναι αλλα αν του στριψει και δεν το διαγνωσης εγκαιρα μπορει και να σκοτωθεις
|
|
|
|
|
|
#474 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το τριπ κομπιούτερ δουλεύει όπως σε κάθε άλλο αυτοκίνητο. Οι ενδείξεις του είναι σχετικές και σε καμία περίπτωση απόλυτα ακριβής δίχως όμως να αλλοιώνουν σημαντικά τα πραγματικά δεδομένα. Ο ρόλος τους είναι επικουρικός και συμβουλευτικός. Δεν θεωρώ επομένως την κουβέντα άξια συνέχειας όχι διότι ο John Beis δεν έκανε μια ορθή παρατήρηση αλλά επειδή σε κανένα αυτοκί_ |