![]() |
|
||
| This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Thanks Skam, someone has now done it for me, but thanks for the offer (only 348 pages more to go, lol ). All the best, ... | ||
| Help Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#42 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Front absorber
Skam και πατριωτες αυτο ειναι το μπροστινο αμορτισερ απο τα civic μας. Το κομματι 8 η το κομματι 9 ειναι το παμπ στοπ που λες skam? Προσπαθω να καταλαβω τι μπορει φταιει και να κοπανα το αμορτισερ στις λακουβες. Σας εχουν στειλει στο σπιτι ερωτηματολογιο για το αν ειμαστε ικανοποιημενοι απο το συνεργειο και απο το αμαξι? Εγω το συμπληρωσα σημερα και τους τα λεω σκληρα για τη συχνοτητα αλλαγη λαδιων και για την ανεση των αμορτισερ.
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
bump stop
Φιλε skam, Ο λογος που βαζουν το part 8 στα αμορτισερ ειναι οτι σε περιπτωση μεγαλης λακουβας,να μην αφησει να συμπιεστει το αμορτισερ μεχρι τελους, να μην τερματισει το αμορτισερ.Απο τα λιγα μηχανολογικα που γνωριζω αυτος ειναι ο λογος που τοποθετουν τα παμπ στοπ. Δεν εχει σχεση με καποιοι χτυποι,μεταλικους θα τους ελεγα, σε σχετικα μικρες ανωμαλιες του δρομου που περνα το αμαξι. Εσυ με τα νεα μπροστινα αμορτισερ που σου εβαλαν ακους ακομη καποιους χτυπους??? Να εχουμε ελατωματικα και μπροστινα αμορτισερ οπως με τα πισω??? Θα το ψαξω το θεμα.
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Skam στη σελιδα front suspension στα fault ο φιλος bluefish 1 γραφει οτι αλλαξε ενα αμορτισερ με το λευκο παμπ στοπ και συνεχιζει να εχει χτυπους. Μηπως φταιει κατι αλλο βρε παιδια ??? Μηπως χτυπαει καπου αλλου???
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat
|
jimp το θέμα με τα μπαμπ στοπ ήταν ακριβώς αυτό. Κάτα την επαναφορά μετά από πέρασμα από μεγάλη λακκούβα έκαναν έναν περίεργο θόρυβο. Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι έβγαιναν από την θέση τους παρόλο που οι αντιπρόσωποι επιχειρούσαν να τα τοποθετήσουν πάλι ατην σωστή θέση. Με άλλα λόγια έπλεαν πάνω στο αμορτισέρ χωρίς συνέπειες στην οδική συμπεριφορά. Αν παρατηρήσεις σε ενοχλεί η απόσβεση γιαυτό και αν περάσεις με λίγα χιλιομετρα και.."γλυκά" από μία λακκούβα ή σαμαράκι δεν την καταλαβαίνεις.
Σε μένα δεν ακούγεται πια θόρυβος από τα μπαμπ στοπ αφού μου τ'αλλαξαν με νέα. Πάντως είμαι δυσαρεστημένος από την άνεση σε ανώμαλο οδόστρωμα για την οποία πιστεύω ότι φταίει ο συνδυασμός αμορτισέρ-ελατήρια-χαμηλό προφίλ ελαστικών. Βέβαια σε καλό δρόμο τα ξεχνάς όλα και το χαίρεσαι... Πάντως να ελέγχετε συχνά τον αέρα στα λάστιχα. Στο δικό μας αυτοκίνητο πιστεύω ότι θα υπάρχει καλύτερος συνδυασμός με πειράματα και αυξομειώσεις +-1 psi. |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Υπαρχει περιπτωση τα ελαστικα μισελεν pilot με τα οποια πρωτοηρθαν τα πρωτα civic να ειναι πιο σκληρα απο τα μισελεν energy που φορουν τωρα τα civic??? Ειχα οδηγησει πιο παλια νεο civic με energy ελαστικα και νομιζω ηταν πιο μαλακο,ειχε περισσοτερη ανεση. Τα δικα σας civic τι ελαστηκα φορουν πατριωτες ??? Εγω εχω τα pilot.
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) | |
|
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat
|
παιδιά ο Σαρακάκης θα δίνει πλέον όλα τα χόντα με 10 χρόνια εγγύηση. Το ανακοίνωσε τώρα. Εμείς φυσικά δεν κερδίζουμε κάτι αλλά κερδίζουν σίγουρα οι νέοι πελάτες.
The local Honda dealer here in Greece will trade all new cars from now on with a 10 year guarantee(!!!) It will be 3 years from swindon and 7 years through insurance. |
|
|
|
|
|
#51 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Το διαβασα και εγω σημερα στο φορουμ των 4τ skam. Καλο ειναι τωρα αυτο η κακο για τη τσεπη των φιλων που θα παρουν Honda ??? Αναφερομαι στη συχνη αλλαγη λαδιων και οτι πρεπει να πηγαινεις το αμαξι σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο με οτι αυτο συνεπαγεται. Παντως πρεστιζ δα δωσει επιπλεον στην εταιρεια και στα αυτοκινητα μας. Το σλογκαν < δε σπανε δε χαλανε > συνεχιζεται !!! Εγω παντως οταν διαβασα για τα 10 χρονια, μου αρεσε!!! Skam οι ευρωπαιοι φιλοι μας ποση εγγυηση εχουν για το Honda τους. Το γραφουν καπου στο φορουμ???
|
|
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Τελικα Skam απ'οτι διαβασα στους 4τ καλυτερο μου φαινεται το προγραμμα εγγυησεως 3+4 χρονια που καλυπτει μηχανικα και ηλεκτρικα,παρα το 3+7 που τα 7 επιπλεον χρονια καλυπτει μονο μηχανικα.Στους 4τ ο spyros εισαι ? Σημερα μιλησα με το μηχανικο.Μου ειπε οτι βρηκε τεχνικη οδηγια αντικαταστασης των μπροστινων αμορτισερ. Δε ξερω τι να κανω,Ο φιλος bluefish 1 που σου ξαναεγραψα,γραφει οτι αλλαξε ενα αμορτισερ και παλι ακουει θορυβους. Εσυ τελικα αλλαξες μονο παμπ στοπ,χρειαστηκε να κανεις μετα ευθηγραμμιση???
|
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat
|
Ναι βρε εγώ σας τα ανέβασα και στους 4τ αφού έστειλα e-mail στον Σ και μου απάντησε.
Στο δικό μου είχα αλλάξει 2 μπροστινά αμορτισέρ. Σε μένα είχε ξεκολλήσει το μπροστά δεξί μπαμπ στοπ. Φυσικά μετά έκαναν και ευθυγράμιση. Πιστεύω ότι η δική μας εγγύηση είναι καλύτερη αφού μεταβιβάζεται και έχει περισσότερες καλύψεις στην επταετία. Η νέα είναι καθαρά παιχνίδι του μαρκετινγκ |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Αυτο πιστευω και εγω Skam, η δικη μας εγγυηση ειναι η καλυτερη. Φαινεται μαλλον οτι τα πολλα ηλεκτρικα που εχει το αυτοκινητο δε μπορει να τα καλυψει πλεον μονος του ο Σ. Παντως μεσα απο το Σ μου ειπαν σημερα,οτι το civic εχει τα καλυτερα ηλεκτρικα απο ολα τα ευρωπαικα αυτοκινητα και δεν εχει προβληματα.
|
|
|
|
|
|
#55 (permalink) | |
|
Type R GT 09570
Civinfo guru
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Θορυβος στο τιμονη?
Τυχαια σημερα παρατηρησα οτι οταν ειναι το τιμονη στριμενο δεξια κατα 1/4,οπως στην εικονα, και το παιξω λιγο εντονα δεξια-αριστερα,ακουγεται (γκτουπ-γκτουπ) σαν γδουπο να το πω,σαν μεταλικο ηχο να το πω!!! Εψαξα και βρηκα τελικα,πανω απο το γκαζι που παταμε με το ποδι,ειναι ο αξονας του τιμονιου.Σε αυτο ακριβως το σημειο εχει και ενα σταυρο που το καλυπτει ενα πλαστικο. Οταν παιζω το τιμονη και εχω το αλλο χερι στον αξονα του τιμονιου καταλαβαινω το θορυβο. Μπορειται να ελεξετε και το δικο σας αμαξι ??? Μηπως ειναι αυτος ο βορυβος που ακουμαι οταν πεφτει το αμαξι μας σε λακουβα ???
|
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Σε αυτη την εικονα φαινεται ο αξονας του τιμονιου και μεσα απο το πλαστικο καπακι υπαρχει ο σταυρος (αρθρωση). Σε αυτο το σταυρο εχω βρει το τζογο. Για να καταλαβετε ο σταυρος ενωνει δυο αξονες που δεν ειναι στην ιδια ευθεια.Αναλαμβανει να δωσει τη περιστοφικη κινηση του τιμονιου,απο αξονα σε αξονα,οι οποιοι βρισκονται σε καποια αμβλεια γωνια (σε μικρη σχετικα γωνια). Η δυσκολια μου ειναι να εξηγησω (ιδιως στα αγγλικα για τους φιλους,Skam-Maktheo αν μπορειτε βοηθηστε ) πως ειναι αυτος ο τζογος. Δεν ειναι κατα τη περιστροφη του σταυρου.Υπαρχει τζογος καθετος στους δυο αξονες. Στη θεση 1/4 του τιμονιου που αναφερω πιο πανω, αν παιξω το τιμονι δεξια-αριστερα,εκτος απο περιστροφικη κινηση,υπαρχει και μια καθετη δυναμη αξονα με αξονα με αποτελεσμα λογο του τζογου να κανει (γκτουπ-γκτουπ). Ενα γκτουπ οταν κουνω το τιμονη δεξια και ενα γκτουπ οταν κουνω το τιμονη αριστερα. Ε αυτο το γκτουπ που κανει μηπως ειναι αυτο που ακουμε οταν πεφτει η ροδα σε λακουβα,λεω μηπως. Ελενξτε και εσεις σε αυτο το σημειο,Εχετε τζογο,καταλαβενετε κατι???? Αν δεν υπαρχει τζογος στο 1/4 του τιμονιου,περιστρεψτε το τιμονι σε αλλο σημειο, και κουνιστε τον αξονα καθετα σε αυτον.
|
|
|