Civinfo

20.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο, μπορει οντως να εχω καποιο προβλημα με τα bumb stops αλλα δυσκολευομαι πολυ να το διακρινω.. Ρε πατριδα, πολυ ...

Help Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 21st January 2008, 20:01   #61 (permalink)
A. Senna
Triangular Exhaust

MakTheo's Avatar

Εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο, μπορει οντως να εχω καποιο προβλημα με τα bumb stops αλλα δυσκολευομαι πολυ να το διακρινω..
Ρε πατριδα, πολυ το "σκαλιζεις" παντως το αμαξι, πολυ κακο για το τιποτα..
Παντως πολυ χρησιμες οι πληροφοριες και οι εικονες, σε παραδεχομαι..
MakTheo is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2008, 20:18   #62 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Για βολτα ξεκινησα τη κυριακη το πρωι, το τιμονη ηταν στη θεση 1/4 και κουνησα το τιμονη δεξια-αριστερα.Ετσι στο ξακαρφωτο!!! Καλυτερα να μην ειχα καταλαβει τιποτα,μακαρι να κανω λαθος φιλε. Σκεφτεσαι να ειναι κοινο προβλημα σε σχεδον ολα,οπως με τα παμπ στοπ???!!!! Σκεφτεσαι να ερθει καμια ανακληση αλλαγη κολωνας τιμονιου,Σκεφτεσαι τι βιδες εχουν να λυσουν στο ταμπλο??? Εγω το σκεφτομαι και τρελενομαι!!! Μακαρι να κανω λαθος εγω παιδια.
jimp is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2008, 20:33   #63 (permalink)
A. Senna
Triangular Exhaust

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Για βολτα ξεκινησα τη κυριακη το πρωι, το τιμονη ηταν στη θεση 1/4 και κουνησα το τιμονη δεξια-αριστερα.Ετσι στο ξακαρφωτο!!! Καλυτερα να μην ειχα καταλαβει τιποτα,μακαρι να κανω λαθος φιλε. Σκεφτεσαι να ειναι κοινο προβλημα σε σχεδον ολα,οπως με τα παμπ στοπ???!!!! Σκεφτεσαι να ερθει καμια ανακληση αλλαγη κολωνας τιμονιου,Σκεφτεσαι τι βιδες εχουν να λυσουν στο ταμπλο??? Εγω το σκεφτομαι και τρελενομαι!!! Μακαρι να κανω λαθος εγω παιδια.
Ναι, ασε ρε φιλαρακι βλεπω κατι φωτο απο κατι "τρελους" εδω μεσα που εχουν κανει ολο το ταμπλο βιδες και τρελενομαι.. Που να βγαλει ακρη καποιος μετα..Εδω στην Ελλαδα ιδιως!
Old 21st January 2008, 21:50   #64 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

το θέμα είναι ότι στην Αγγλία οι άνθρωποι μπορεί να έχουν κάνει και ένα σεμινάριο στο Σουίντον και να ξέρουν. Αφήστε που το εργοστάσιο είναι στην χώρα τους οπότε έχουν πρόσβαση στα πάντα...Οι δικοί μας εκπαιδεύονται με τηλεσεμινάρια... μην ψάχνετε...καλά κάνουν εκεί...το θέμα είναι πως μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα από κοινή δράση και εδώ...
skam is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2008, 11:18   #65 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Παιδια εκανα βολτα το αμαξι σημερα σε δρομο με ανωμαλιες αλλα δε καταλαβα να χτυπα η αρθρωση (σταυρος).Ηρεμιστε !!! Στις 30 ιανουαριου εχω ραντεβου στο συνεργειο για αλλαγη των πισω αμορτισερ,ελεχγος των μπροστινων αμορτισερ και θα δουν και την αρθρωση. Κοιταξα τα εμπρος αμορτισερ,τα παμπ στοπ ειναι κανονικα στη θεση τους,αλλα οι θορυβοι-γκτουπ υπαρχουν. Το δικο μου αμαξι παιδια ειναι παραγωγη Νοεμβριος του 2005. Ηταν τα πρωτα που ηρθαν και μπηκαν στις εκθεσεις στις εδω αντιπροσωπειες. Εγω το πηρα τον Μαιο του 2006. Μετα απο δυο μηνες καθως χαζεβα το αμαξι στο παρκινκ μου, ετσι στο ξεκαρφωτο κουνησα τον εμπρος τροχο,και βρηκα το τζογο στο αμορτισερ-τροχο. Το civinfo τοτε εγω δε το ηξερα. Τον Ιουλιο παω στο Βολο στο συνεργειο,ψαχνουν-ψαχνουν και βρηκαν τζογο στο αμορτισερ. Ετσι ειναι το αμορτισερ μου λενε.Τοτε δεν υπηρχε καμια τεχνικη οδηγια. Βλεποντας μετα απο καιρο τα φαουλ στο civinfo,πηγα το αμαξι στη Λαρισα το Νοεμβριο 2007 .Με εκπληξη ειδα με τα ματια μου,τεχνικη οδηγια με εικονες,να κουνα καποιος το τροχο δειχνοντας οτι ισως να υπαρχει τζογος. Παρομοια φωτο εχω βαλει στα φαουλ στα εμπρος αμορτισερ. Γι'αυτο ανυσηχησα τη κυριακη παιδια,ας ελπισουμε να μη συμβει το ιδιο με την αρθρωση.
Old 22nd January 2008, 18:01   #66 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Mady In Germany !!!!

Αυτα ειναι τα αμορτισερ μας παιδια. ΔΕ ντρεπονται λιγο εκει στη SACHS για τη ταλαιπωρια μας,ιδιως τη ψυχολογικη. Αν δεν ειχα την εγγυηση, θα τα ειχα πεταξει παιδια. Ειναι και Γερμανικα!!! Που να βρουμε ενα email να τους τα πουμε ενα χερακι βρε παιδια??? Λετε να καναν σαμποταζ στη Honda??? Δε πιστευω να ζητησε η Honda απο τη Sachs οτι πιο φθηνο σε αμορτισερ. Φερτε μου ενα Email απο τη Sachs !!!!!!!!!!!!!!!!!
Attached Images
File Type: jpg DSC0508.jpg (60.6 KB, 112 views)
Old 22nd January 2008, 20:32   #67 (permalink)
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat

rallakias's Avatar

τα τελευταια civic (κυκλοφοριας 2007- τι αμορτισερ φορανε;
rallakias is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2008, 13:49   #68 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Φιλε εγω δε ξερω να σου απαντησω. Φανταζομαι ομως οτι θα ειναι της Sachs και σιγουρα βελτιωμενα. Με την εταιρια αυτη θα εχουν κανει συμφωνια.
Old 23rd January 2008, 15:18   #69 (permalink)
A. Senna
Triangular Exhaust

MakTheo's Avatar

Την Sachs την θεωρω απο τις "καλες" (εστω και σε εισαγωγικα) εταιριες. Εξοπλιζει πολλα εργοστασιακα αυτοκινητα παραγωγης.. Το προβλημα φερεται να ηταν στην τοποθετηση των bump stops και οχι στον σχεδιασμο των bumb stops και ολης αναρτησης γενικα, ετσι μου ειπε ο κολλητος μου που ειναι μηχανικος στην Honda, μου ειπε οτι στα πρωτα αυτοκινητα που βγηκαν στην παραγωγη, οι αγγλοι μηχανικοι στο Swindon τοποθετουσαν αναποδα (upside-down) αυτα τα bumb stops με αποτελεσμα να δημιουργοταν αυτο το συγκεκριμενο προβλημα.
Old 23rd January 2008, 16:30   #70 (permalink)
Valve Cap

καλησπέρα παιδία

Εχει παρει κανένας το 08?
Αληθεύει οτι έρχεται με τη μπροστινη γρύλια του R?

THNX in advance
panaua is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2008, 16:50   #71 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by MakTheo View Post
Την Sachs την θεωρω απο τις "καλες" (εστω και σε εισαγωγικα) εταιριες. Εξοπλιζει πολλα εργοστασιακα αυτοκινητα παραγωγης.. Το προβλημα φερεται να ηταν στην τοποθετηση των bump stops και οχι στον σχεδιασμο των bumb stops και ολης αναρτησης γενικα, ετσι μου ειπε ο κολλητος μου που ειναι μηχανικος στην Honda, μου ειπε οτι στα πρωτα αυτοκινητα που βγηκαν στην παραγωγη, οι αγγλοι μηχανικοι στο Swindon τοποθετουσαν αναποδα (upside-down) αυτα τα bumb stops με αποτελεσμα να δημιουργοταν αυτο το συγκεκριμενο προβλημα.
Στο δικο μου αμαξι που ειναι απο τα πρωτα,ειναι στη θεση τους τα παμπ στοπ, αλλα κοπανα φιλε μου. Και τα εμπρος και τα πισω αμορτισερ. Στις 30 Ιανουαριου εχω ραντεβου στο συνεργειο να αλλαξω τα πισω αμορτισερ,να δουν το σταυρο (αρθρωση) και να δουν και τα εμπρος αμορτισερ. Υπαρχει και για τα εμπρος αμορτισερ καμπανια μου ειπαν. Να εννοει μονο για τα παμπ στοπ ??? Ο φιλος σου τι λεει ?
Old 23rd January 2008, 17:00   #72 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

jimp η τεχνική οδηγία για τα πίσω αμορτισέρ υπάρχει κάπου και στο σιβινφο.
Οταν σου αλλάξουν τα πίσω θα μας πεις εντυπώσεις για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε. Πάντως τα δικά μου τα μπροστινά όταν αλλάχθηκαν έγραφαν χόντα και ζακς αλλά πουθενά την χώρα κατασκευής. Τα κουτιά τους φυσικά ήταν γνήσια χόντα παρτς. Σε λίγες μέρες θα έχω το νέο κολτ της αδερφής μου στο σπίτι που βγαίνει με 16αρες ζάντες και 205-45 λάστιχο. Θα έχω την ευκαιρία να το τσεκάρω με ένα επίσης σκληρό αυτοκίνητο αν και σαφώς ελαφρύτερο (980-1263 κιλά). Παίδες για μένα η λύση θα είναι κάποια αφτερμαρκετ υλοποίηση. Να δείτε που όταν θα κάνει facelift θα βάλει κάποια βελτιωμένη διάταξη στην πίσω ανάρτηση.
skam is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2008, 18:11   #73 (permalink)
A. Senna
Triangular Exhaust

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Στο δικο μου αμαξι που ειναι απο τα πρωτα,ειναι στη θεση τους τα παμπ στοπ, αλλα κοπανα φιλε μου. Και τα εμπρος και τα πισω αμορτισερ. Στις 30 Ιανουαριου εχω ραντεβου στο συνεργειο να αλλαξω τα πισω αμορτισερ,να δουν το σταυρο (αρθρωση) και να δουν και τα εμπρος αμορτισερ. Υπαρχει και για τα εμπρος αμορτισερ καμπανια μου ειπαν. Να εννοει μονο για τα παμπ στοπ ??? Ο φιλος σου τι λεει ?
Στα επισημα σεμιναρια που εχει παρακολουθησει, τους ειπαν οτι στην αρχη (στα πρωτα αμαξια της παραγωγης) μεχρι να διαπιστωθει το προβλημα, τοποθετουσαν τα bump stops αναποδα, με αποτελεσμα να δημιουργειται αυτο το προβλημα. Απο εκει και περα, τα αλλαζουν (δεν τα αναποδογυριζουν ξανα γιατι ισως παρει αλλη θεση) αν διαπιστωθει τετοιο προβλημα..
Επισης εγω προσωπικα πιστευω οτι η αναρτηση ειναι αρκετα σφιχτη και σπορ για να ειναι ανετη, και με τον συδνιασμο ζαντα+χαμηλο προφιλ ελαστικου, η ανεση περναει σε δευτερη μοιρα. Ειναι κατι που το ξεραμε σχεδον ολοι οταν το πηραμε το civicaki οποτε εγω δεν "διαμαρτυρομαι" ιδιαιτερα. Εξαλου ο χαρακτηρας της αναρτησης μου αρεσει να ειναι σπορ, οπως και το αμαξι.
Σημειωση οτι στο TypeS η αναρτηση ειναι λιγο πιο σφικτη απο το 5πορτο.
Old 23rd January 2008, 21:31   #74 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Απ'οτι ειδα εγω μονος μου τα παμπ στοπ ειναι στη θεση τους.Αν αποδειχθει και στο συνεργειο το ιδιο,και δεν υπαρχει αλλη τεχνικη οδηγια,τοτε εγω τι να κανω παιδια ??? Καποιες φορες που κοπανα τα αμορτισερ στις ανωμαλιες,να ειναι θεμα τις σκληρης αναρτησης ???? Να το αφησω οπως ειναι ??? Δε θελω να μου βαλουν χερι στο αμαξι χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι θα βελτιωθει κατι. Skam εσυ που τα αλλαξες ειδες μεγαλη διαφορα,στις λακουβες??? Κοπανα,τωρα??? Ακους γκτουπ απο μπροστα ???
Old 24th January 2008, 11:40   #75 (permalink)
Valve Cap

nai to type-s apo dekemvri 07 exei maska me grilia san auti tou type-r kai aerotomi..
mergaz is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2008, 13:02   #76 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Αγαπητοί Civicάκηδες καλημέρα!

Είμαι νέος εγγεγραμένος χρήστης στο φορουμ, αν και το παρακολουθώ (όχι σαν μέλος) πάνω απο χρόνο. Είμαι κάτοχος απο τον Ιουνιο 2007 ενος Civic 1,8 sport με ηλιοροφή....

Καλά, δε θα επεκταθώ στο χρόνο αναμονής για τη παραγγελία του (που
ξεπέρασε τους 7 μήνες (εδώ σε τοπικό αντιπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη) με
αποτέλεσμα να την ακυρώσω και να πάρω το αυτοκίνητο σε μια εβδομάδα απο
το γνωστό αντιπρόσωπο της Λάρισας (σωστός επαγγελματίας ο τύπος!)....
...
Αλλά, να, ρε παιδιά όταν δίνεις κοντά στα 24500 χιλιάρικα για ένα αμάξι
περιμένεις να δείς λίγη καλύτερη ποιότητα. Θα ξεκινήσω με το γνωστό
προβλημα των αμορτισέρ: ΟΝΤΩΣ είναι προβληματικά!!! Ακόμη και σε
μοντέλα παραγωγής του 2007, όπως το δικό μου (το πισtοποίησα βάσει VIN).
Μετά απο 5 παρατρεχάματρα στον εδώ επίσημο " Σαρ....κη" μου αλλάξαν τα
εμπρός και πίσω δεξί αμορτισέρ γιατί "κοπανούσαν". Οι άνθρωποι εκεί
βέβαια ήταν εξυπηρετικότατοι, μόνο που για να πεισθούν χρειαζόταν να το
"παιξεις" και λίγο γνώστης (ευτυχώς είμαι μηχανικός και ήξερα για τη
τεχνική οδηγία που έβγαλε η ΗONDA.) Οι πρώτες παρτίδες όντως
συναρμολογούνταν ανάποδα στο Swindon, ωστόσο τα μετέπειτα αυτοκίνητα
φορούσαν ελαττωματικές παρτίδες..... Τι να πείς! Αναφορικά πάντως με
ενδεχόμενες βελτιώσεις υπάρχουν τα Koni FSD με μεταβλητή σκληρότητα
(βγήκαν ειδικά ΚΑΙ για τα civic μας). Δηλ. σε χαμηλές ταχύτητες με
μεγάλη ανωμαλία στο οδόστρωμα είναι "μαλακά" ενώ αν το οδόστρωμα είναι
ομαλότερο (όπως π.χ. στον αυτοκινητόδρομο) η απόσβεση σκληραίνει. Είναι
μια πολύ καλή λύση για τη συγκεκριμένη "αναχρονίστική" διάταξη πίσω
ημιάκαμπτου και εμπρός μακφέρσον που φέρουν τα δικά μας. Και πρέπει να
επισημάνω οτι σε πολλά site παγκοσμίως, αλλά και στον ειδικό τύπο η
HONDA κατακρίθηκε γι΄αυτή της την επιλογή, όταν για χρόνια ήταν
πρωτοπόρος σε λύσεις του τύπου "διπλά ψαλίδια" και πολλαπλοί σύνδεσμοι.
Αλλά ακόμη και εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες υλοποιήσεις
υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα (π.χ. toyota Auris, κλπ.) Και εντάξει η
δικαιολογία (επίσημα) ήταν για εξοικονόμηση χώρου στο πορτμπαγκάζ, αλλά
ρε παιδιά εγώ πιστεύω οτι ήταν θέμα κόστους... Και άντε να πώ οτι το
δικό μας αμάξι είναι και απο τα φτηνά να πώ ΟΚ. Αλλ