Civinfo

5.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Θα συμφωνήσω σε αρκετά από αυτά που γραφει στο post του ο JOHNARAKARAS. Παρά το γεγονός ότι το δικό μου αμάξι το έχω λιγότερο από ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 26th January 2008, 08:52   #81 (permalink)
Valve Cap

iTrader: (0)
Θα συμφωνήσω σε αρκετά από αυτά που γραφει στο post του ο JOHNARAKARAS. Παρά το γεγονός ότι το δικό μου αμάξι το έχω λιγότερο από μήνα και με μόνο 300 χλμ στο κοντέρ, τα πρώτα δικά μου συμπεράσματα είναι ανάλογα. Σε σχέση με την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, σε σχέση με αυτό πλαστικό της κονσόλας που αρκεί να το κοιτάξεις και κάνει γρατζουνιές, στα χρωματισμένα ασημί πλαστικά τα οποία είμαι από τώρα σίγουρος ότι με τη πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να ξεβάφουν... Η γνώμη μου είναι οτι το αυτοκίνητο δείχνει ότι θα αρχίσει να "ξεβιδώνει" και να τρίζει παντού εξ΄αιτίας του γεγονότος ότι η σκληρή ανάρτηση καλέιται να ανταποκριθεί στους ελληνικούς δρόμους που όλοι ξέρουμε ότι μόνο δρόμοι δεν είναι... Για να μην παρεξηγηθώ προσωπικά η σκληρή ανάρτηση μου αρέσει αλλά κρίνοντας από την γενικότερη εικόνα της συναρμολόγησης, το αυτοκίνητο δεν μου μεταδίδει την αίσθηση ότι θα παραμείνει συμπαγές και δε θα τρίζει σε 15 μεριές μόλις γράψει αρκετά χιλιόμετρα...Μακάρι βεβαίως να βγώ λάθος αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο μέλλον. Και εγώ με τη σειρά μου δεν θα πώ ότι δε μου αρέσει το αυτοκίνητο. Το αντίθετο μάλιστα. Επιπλέον πολλά από αυτά τα προβλήματα για τα οποία συζητάμε τα γνώριζα πριν την αγορά είτε από το civinfo είτε από αλλου. Για το θέμα της ανάρτησης ρε παιδιά τελικά δεν έχω καταλάβει τι εννοείτε όταν λέτε κοπανάει; Δηλαδή παράγεται κάποιος μη φυσιολογικός - ας πούμε μεταλλικός- ήχος; Και πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στο δικό του αυτοκίνητο υπάρχει ανάλογο πρόβλημα έτσι ώστε να ζητήσει αλλαγή; Φαντάζομαι ότι δεν αρκεί να το πάς στον αντιπρόσωπο και να πεις "κοπανάει" ; Κάτι θα πρέπει να τους παρουσιάσεις για να το επιβεβαιώσεις. Ως τώρα πάντως για το δικό μου δεν έχω ακούσει κάποιο παράξενο θόρυβο, εκτός αν δεν μπορώ εγώ να τον διακρίνω. Το πλαστικό στη κονσόλα πάντως είναι μεγάλος μπελάς...
mat_gg is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2008, 09:51   #82 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Παιδια το αυτοκολητο του civinfo.com που μπορουμε το βρουμε η να φτιαξουμε ?

Μπορουμε να το αγορασουμε και απο εδω αλλα καλυτερα θα ηταν να το φτιαξουμε εδω Ελλαδα. Εγω κανει πολλα αυτοκολλητα παλαιοτερα εδω Δραμα σε εναν που κανει αυτοκολλητα-πινακιδες, και προσφατα εβγαλα 2 αυτοκολλητα TYPE S (που βαζουν κατω και μπροστα απο τον πισω τροχο), μονο 5 ευρώ για τα 2 μου βγηκε η ιστορια..
MakTheo is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2008, 09:55   #83 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by mat_gg View Post
Για το θέμα της ανάρτησης ρε παιδιά τελικά δεν έχω καταλάβει τι εννοείτε όταν λέτε κοπανάει; Δηλαδή παράγεται κάποιος μη φυσιολογικός - ας πούμε μεταλλικός- ήχος; Και πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στο δικό του αυτοκίνητο υπάρχει ανάλογο πρόβλημα έτσι ώστε να ζητήσει αλλαγή; Φαντάζομαι ότι δεν αρκεί να το πάς στον αντιπρόσωπο και να πεις "κοπανάει" ; Κάτι θα πρέπει να τους παρουσιάσεις για να το επιβεβαιώσεις. Ως τώρα πάντως για το δικό μου δεν έχω ακούσει κάποιο παράξενο θόρυβο, εκτός αν δεν μπορώ εγώ να τον διακρίνω.

Συμφωνω ακριβως μαζι σου φιλε μου, και εγω δεν μπορω να τον διακρινω αυτον τον θορυβο (μπορει να τον κανει και το δικο μου και να μην το εχω καταλαβει ακομα).. Καποιος να μας εξηγησει ακριβως πως γινεται και τι και απο που ακουγεται?
Old 26th January 2008, 19:14   #84 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

mat gg το δικο σου ειναι πολυ φρεσκο το αμαξι. Αρα πιστευω οτι εχει τα βελτιωμενα αμορτισερ ,γι' αυτο δεν ακους κατι.Ισως αυτο να ισχυει και για σενα Μακ θεο. Σε μας που εχουμε προβληματα τα πισω αμορτισερ φωναζουν οτι εχουν προβλημα,υπαρχει χαρακτηριστικος υχος (γκτουπ) . Για τα μπροστινα αμορτισερ εχω σηκωσει τα χερια ψηλα. Δε μπορω να βγαλω ακρη. Ολοι λενε για τα παμπ στοπ οτι τα συναρμολογουν αναποδα,οτι δεν ειναι στη θεση τους και αλλα. Εγω παλι τα βρισκω στη θεση τους, αλλα οταν περνω απο σαμαρακια, ακουω και απο μπροστα (γκτουπ).Παντος ο ηχος δεν ειναι μεταλικος. Με τον αριθμο πλαισιου βγαινει λιστα απο τυχον ανακλησεις και προβληματα που πρεπει να κοιταξει το συνεργειο. Τη τεταρτη στις 12 εχω ραντεβου να μου αλλαξουν τα πισω αμορτισερ και να μου ελενξουν τα μπροστινα οπως σας εχω πει. Πριν παω ομως εκει,σκεφτηκα να παω σε συνεργειο στη Λαρισα που ασχολειται μονο με αμορτισερ. Να παρω μια γνωμη και απο εκει για τα μπροστινα αμορτισερ. Θα σας ενημερωσω......
jimp is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2008, 20:28   #85 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Ρε παιδια βρηκα μια σελιδα (καπου απο εδω στο civinfo την σκαλωσα), και εχει tuning και styling για το αμαξι μας, 5πορτο(FK1-FK2), TypeS(FN1), TypeR (FN2).

banzai-tuning - Artikel

"http://www.banzai-tuning.de/csc_articles.php?VID=VKGxNkJud9OVSPrg&saSearch[category]=Civic+FN1"

Συγκεκριμενα, βρηκα την πισω αεροτομη απο το TypeR (μοιαζει ιδια, δεν ειναι σαν αυτην που δινει εδω ο Σαρακακης) και την δινει 279Ε (+μεταφορικα, +τελωνειο).
Ξερει κανεις τι παιζει ακριβως? Η σελιδα δεν ειναι στα αγγλικα και δεν εβγαλα ακριβως μια ακρη. Μπορει να βοηθησει κανεις? Ποιος ξερει γερμανικα να μας πει τι γινεται και αν συμφερει κατι τετοιο (τελικη τιμη, τροπος πληρωμης, αν ειναι γνησια η aftermarket κτλ...)
Old 28th January 2008, 09:15   #86 (permalink)
Valve Cap

Καλημέρα σε όλους,
Σήμερα το πρωί 9.30 στο φανάρι της διασταύρωσης της Ιεράς Οδού με ποτάμι ήμουν πίσω από κάποιον φίλο με μαύρο Civic και Civinfo sticker!
Ποιος ήταν?
Κάθε φορά που βλέπω το Civic μαγνητίζει το βλέμα μου!

Φιλικά
Ameli
ameli is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2008, 13:07   #87 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

δεν ξέρω ποιος ήταν...καλό είναι να κάνουμε ένα group buy στικερς ολα τα μέλη του ελληνικού κομαμτιού του σιβινφο. Όταν γίνουμε πολλοί και αξίζει τον κόπο θα κάνουμε τόσο μια συνάντηση όσο και αγορά διακριτικών του φορουμ
skam is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2008, 15:32   #88 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Αγαπητέ φίλε mat_gg , το θέμα του θορύβου απο τις αναρτήσεις, δε μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι ένας ξερός΄υπόκοφος θόρυβος, κατα τη φάση συμπίεσης κυρίως των αμορτισέρ όταν κινείσαι με σχετικά μικρή ταχύτητα (σε μεγαλύτερη είναι πιο δύσκολο να το αντιληφθείς λόγω του θορύβου του κινητήρα που αυξάνει στη καμπίνα, αλλά και λόγω του γεγονότος οτι ... όταν τρέχεις δε πας βεβαίως σε λακούβες ). Δεν πρόκειται για μεταλικό ήχο αλλά περισσότερο για ενα μουντό χτύπημα -(όπως π.χ. οταν έχεις πράγματα μέσα στο πορτ μπαγκαζ και χοροπηδάνε πάνω-κάτω στη τσόχα). Φυσικά για να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευση του θορύβου, πρέπει να συμβουλευτείς τους επίσημους τεχνικούς της εκάστοτε αντιπροσωπείας. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, πάντως, (και υποθέτω λόγω της επιμονής μου), εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα. Μετά απο μια αμορτισερομέτρηση (όπου δε διαπιστώθηκε το παραμικρό - διότι επισημαίνω πως η δυσλειτουργία των προβληματικών παρτίδων δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια), έκανα πολλές "βόλτες" σε περιμετρικούς "ανώμαλους" και μή, δρόμους με τον προιστάμενο του συνεργείου μέχρι να πιστοποιηθεί το πρόβλημα και να συνηγορήσουν και αυτοί στο...προφανές. Πάντως αν υπήρχε θέμα ασφάλειας για τα αμορτισέρ, σίγουρα η Ηοnda θα προχωρούσε σε παγκόσμια ανάκληση, με προσωπικές ειδοποιήσεις, ανεξαιρέτως, σε όλους τους πελάτες για ελέγχους. Το οτι δεν γίνεται αυτό είναι διότι σύμφωνα με επίσημο "bulletin" που κυκλοφόρησε στις αντιπροσωπείες της, ο έλεγχος και αντικατάσταση γίνεται μόνο κατόπιν "παραίνεσης" του πελάτη - και εφόσον πιστοποιηθεί το πρόβλημα (αυτό στο τέλος μου είπε και ο κος προιστάμενος) .... "Περίεργη" πολιτική, θα έλεγα, μιας και η ακουστική αντίληψη είναι υποκειμενική για το καθε χρήστη. Πριν απο λίγο καιρό, για παράδειγμα, συνάδελφός μου που αγόρασε παρόμοιο μοντέλο (χωρίς ηλιοροφή), μου έλεγε πως στο δικό του δεν άκουγε παρόμοιο θόρυβο. Μέχρι που πήγαμε βόλτα με το αμάξι του και του το επεσήμανα. ... Στο τέλος κατέληξε κι αυτός στο συνεργείο για τα ίδια... (Ελπίζω ρε παιδιά να μην ακούω εγώ μονο φανταστικούς ήχους, ξέρετε, αλυσίδες που σέρνονται και πόρτες που τρίζουν τα βράδια, ...μμπρρρ!! ) Κατα τα λοιπά θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες, ότι η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε δρόμους με στροφές είναι πόλυ καλή, και η ουρά μένει χαρακτηριστικά "βιδωμένη" στην άσφαλτο, έως ότου εξαντληθούν τα όρια πρόσφυσης των ελάστικών. Και μιας και μιλάμε για τα τελευταία θεωρώ πως η επιλογή για τα Mιchelin είναι μια ακόμη "υστεροβουλία" (θυμίζω οτι στα πρώτα μοντέλα έβαζαν τα pilot sport,ενώ στα μεταγενέστερα τα primacy). Τα πρώτα, είναι πιο σκληρά αλλα με καλύτερα κρατήματα. Αντίθετα, για να μετριαστεί η σκληρότητα των αναρτήσεων αντικαταστάθηκαν με τα δεύτερα, πιο άνετα αλλά με μικρότερο grip στην άσφαλτο απ' ότι τα πρώτα. Έτσι, σαφώς το χαρακτηριστικό εκείνο όριο ολίσθησης της πίσω ουράς επέρχεται λίγο νωρίτερα απ' οτι θα μπορούσε να αναδείξει όλη η γεωμετρία της ανάρτησης (χαρη στα τόσα αυξημένα μετατρόχια, μάλιστα, σε σχέση με το μήκος μεταξονιού,(λόγος 0,573:1) ). Πάντως όλα είναι θέματα ισορροπιών άνεσης/ κρατημάτων. Προσωπικά θα προτιμούσα τα continental sport contact, αν και δε μπορω να διανοηθώ πόσο θα θυσιαζόταν η άνεση...
JOHNARAKARAS is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2008, 16:11   #89 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by skam View Post
δεν ξέρω ποιος ήταν...καλό είναι να κάνουμε ένα group buy στικερς ολα τα μέλη του ελληνικού κομαμτιού του σιβινφο. Όταν γίνουμε πολλοί και αξίζει τον κόπο θα κάνουμε τόσο μια συνάντηση όσο και αγορά διακριτικών του φορουμ
Εγω ειμαι μεσα. Πως θα γινει αυτο ομως με τα αυτοκολητα??? Θελω πολυ να βαλω ενα στο πισω παμπριζ... Και με τη πρωτη ευκαιρια αφου καλυτερεψει ο καιρος να βρεθουμε ...
Old 28th January 2008, 16:27   #90 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by JOHNARAKARAS View Post
Αγαπητέ φίλε mat_gg , το θέμα του θορύβου απο τις αναρτήσεις, δε μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι ένας ξερός΄υπόκοφος θόρυβος, κατα τη φάση συμπίεσης κυρίως των αμορτισέρ όταν κινείσαι με σχετικά μικρή ταχύτητα (σε μεγαλύτερη είναι πιο δύσκολο να το αντιληφθείς λόγω του θορύβου του κινητήρα που αυξάνει στη καμπίνα, αλλά και λόγω του γεγονότος οτι ... όταν τρέχεις δε πας βεβαίως σε λακούβες ). Δεν πρόκειται για μεταλικό ήχο αλλά περισσότερο για ενα μουντό χτύπημα -(όπως π.χ. οταν έχεις πράγματα μέσα στο πορτ μπαγκαζ και χοροπηδάνε πάνω-κάτω στη τσόχα). Φυσικά για να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευση του θορύβου, πρέπει να συμβουλευτείς τους επίσημους τεχνικούς της εκάστοτε αντιπροσωπείας. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, πάντως, (και υποθέτω λόγω της επιμονής μου), εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα. Μετά απο μια αμορτισερομέτρηση (όπου δε διαπιστώθηκε το παραμικρό - διότι επισημαίνω πως η δυσλειτουργία των προβληματικών παρτίδων δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια), έκανα πολλές "βόλτες" σε περιμετρικούς "ανώμαλους" και μή, δρόμους με τον προιστάμενο του συνεργείου μέχρι να πιστοποιηθεί το πρόβλημα και να συνηγορήσουν και αυτοί στο...προφανές. Πάντως αν υπήρχε θέμα ασφάλειας για τα αμορτισέρ, σίγουρα η Ηοnda θα προχωρούσε σε παγκόσμια ανάκληση, με προσωπικές ειδοποιήσεις, ανεξαιρέτως, σε όλους τους πελάτες για ελέγχους. Το οτι δεν γίνεται αυτό είναι διότι σύμφωνα με επίσημο "bulletin" που κυκλοφόρησε στις αντιπροσωπείες της, ο έλεγχος και αντικατάσταση γίνεται μόνο κατόπιν "παραίνεσης" του πελάτη - και εφόσον πιστοποιηθεί το πρόβλημα (αυτό στο τέλος μου είπε και ο κος προιστάμενος) .... "Περίεργη" πολιτική, θα έλεγα, μιας και η ακουστική αντίληψη είναι υποκειμενική για το καθε χρήστη. Πριν απο λίγο καιρό, για παράδειγμα, συνάδελφός μου που αγόρασε παρόμοιο μοντέλο (χωρίς ηλιοροφή), μου έλεγε πως στο δικό του δεν άκουγε παρόμοιο θόρυβο. Μέχρι που πήγαμε βόλτα με το αμάξι του και του το επεσήμανα. ... Στο τέλος κατέληξε κι αυτός στο συνεργείο για τα ίδια... (Ελπίζω ρε παιδιά να μην ακούω εγώ μονο φανταστικούς ήχους, ξέρετε, αλυσίδες που σέρνονται και πόρτες που τρίζουν τα βράδια, ...μμπρρρ!! ) Κατα τα λοιπά θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες, ότι η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε δρόμους με στροφές είναι πόλυ καλή, και η ουρά μένει χαρακτηριστικά "βιδωμένη" στην άσφαλτο, έως ότου εξαντληθούν τα όρια πρόσφυσης των ελάστικών. Και μιας και μιλάμε για τα τελευταία θεωρώ πως η επιλογή για τα Mιchelin είναι μια ακόμη "υστεροβουλία" (θυμίζω οτι στα πρώτα μοντέλα έβαζαν τα pilot sport,ενώ στα μεταγενέστερα τα primacy). Τα πρώτα, είναι πιο σκληρά αλλα με καλύτερα κρατήματα. Αντίθετα, για να μετριαστεί η σκληρότητα των αναρτήσεων αντικαταστάθηκαν με τα δεύτερα, πιο άνετα αλλά με μικρότερο grip στην άσφαλτο απ' ότι τα πρώτα. Έτσι, σαφώς το χαρακτηριστικό εκείνο όριο ολίσθησης της πίσω ουράς επέρχεται λίγο νωρίτερα απ' οτι θα μπορούσε να αναδείξει όλη η γεωμετρία της ανάρτησης (χαρη στα τόσα αυξημένα μετατρόχια, μάλιστα, σε σχέση με το μήκος μεταξονιού,(λόγος 0,573:1) ). Πάντως όλα είναι θέματα ισορροπιών άνεσης/ κρατημάτων. Προσωπικά θα προτιμούσα τα continental sport contact, αν και δε μπορω να διανοηθώ πόσο θα θυσιαζόταν η άνεση...
Φιλε και παλι θα συμφωνησω μαζι σου τοσο με τη περιγραφη των ηχων τοσο και με τα υπολοιπα. Τη τεταρτη εχω ραντεβου να μου αλλαξουν τα πισω αμορτισερ και να μου ελενξουν τα μπροστινα. Φανταζομαι οτι θα πρεπει να βαλω μεσα στο αμαξι το υπευθυνο του συνεργειου και να κανουμε βολτες μεχρι να ακουσουμε να χτυπουν τα μπροστινα αμορτισερ. Τα δικα σου εμπρος αμορτισερ χτυπουσαν παντα,σε ολες τις λακουβες??? Η σε καποιες και περισσοτερο στα σαμαρακια ??? Τωρα που τα αλλαξες ,τελος τα χτυπηματα, εισαι ευχαριστημενος με την αλλαγη των εμπρος αμορτισερ??? Εγω που κοιταξα τα εμπρος παμπ στοπ ειναι στη θεση τους,και ουτε αναποδα τοποθετημενα. Μηπως δεν εχουν σχεση με τους χτυπους που ακουω???
Old 28th January 2008, 16:40   #91 (permalink)
Valve Cap

Quote:
Originally Posted by skam View Post
δεν ξέρω ποιος ήταν...καλό είναι να κάνουμε ένα group buy στικερς ολα τα μέλη του ελλ