![]() |
|
||
| This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Καλορίζικο! Σε αναμένουμε στην συνάντηση του Μαη.... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1123 (permalink) |
|
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat
iTrader: (0)
|
Καλορίζικο GeoThan, με το καλο να σε γνωρισουμε στην επόμενη συνάντηση!
Εχτές πήγαμε Χαλκίδα, το αμάξι ήταν πολύ σταθερό, αθορυβο και ξεκουραστο σε όλη την διαδρομή, και οι κουμπάροι μας στο πίσω κάθισμα ήταν πολύ άνετα, και μαλιστα με ύψος 1,80μ ! Δοκίμασα και το cruise control στην Εθνική οδό, πολύ χρήσιμο και ξεκούραστο! Ένας γείτονας είδε τους χώρους του civic (πορτ-μπαγκαζ, magic seats) και σκέφτεται σοβαρα να το αγοράσει σε μαυρο. |
|
|
|
|
|
#1125 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
γιατί ρε συ;;; Έτσι θα έχει και μια δικαιολογία για να μην το πλένει...εσ΄θυ έπρεπε να είχες μαύρο σαν και μένα
|
|
|
|
|
|
#1130 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Φιλοι μου καλησπερα!!!Απο τις 17/4 ειμαι και εγω κατοχος ενος ΝΗΒ 5d.Οι πρωτες οδηγικες εντυπωσεις ειναι παραπανω απο ικανοποιητικες.Πληροφοριακα και συντομα αναφερω πως δεν παρατηρησα προβληματα που αφορουν αμορτισερ,σημεια με σκουρια,τραβηγμα στο τιμονι.Η μονη ενσταση που εχω μεχρι τωρα ειναι για το σχετικα ''φτηνο'' εσωτερικο,(ταπετσαριες,τα πλαστικα μερη του ταμπλο)τα οποια δεν συμβαδιζουν με το υπολοιπο συνολο.Καλοριζικο και καλοταξιδο και στους υπολοιπους νεους κατοχους και ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα.
|
|
|
|
|
|
#1133 (permalink) |
|
Supporter
Wheelnut
|
Έκανα τα πρώτα 300 χιλιόμετρα στην Εθνική. Η αίσθηση είναι απίστευτη. Το cruise control είναι πραγματικά εντυπωσιακό και απόλυτα ξεκούραστο, αν ακι λίγο επικίνδυνο αν ξεχαστείς. Το πήγα μέχρι 3.500 στροφές, γύρω στα 140 χλμ. Όλα φαίνεται να δουλεύουν καλά. Οι αναρτήσεις λίγο σκληρές, αλλά πολύ καλύτερες από ότι έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα και δεν ενοχλούν (τουλάχιστον εμάς). Μέχρι τις στροφές που πήγα δεν έχω ακόμα ακούσει τον κινητήρα.
Τώρα. Στην εθνική σε αρκετά κομμάτια παρατήρησα το γνωστό θέμα: σε ευθεία το τιμόνι παίρνει δεξιά και μάλιστα αρκευτά γρήγορα, όταν πηγαίνεις με κάποια χιλιόμετρα από 90 ως 120 περίπου. Για παραπάνω χιλιόμετρα δεν ξέρω. Σε λιγότερα χιλιόμετρα δεν φαίνεται να παίρνει. Βέβαια ο δρόμος δεν είναι ο καλύτερος (Εθνική από Αθήνα ως Κάστρο), αλλά ανεξάρτητα από τον δρόμο δεν μπορεί να παίρνει ΜΟΝΟ δεξιά. Τέλος πάντων ήμουν προετοιμασμένος για το θέμα αυτό που έχει σημειωθεί από πολλούς. Θα το δοκιμάσω εντός του Πάσχα που θα πάω Καστοριά και θα επανέλθω με περισσότερες και καλύτερες παρατηρήσεις. |
|
|
|
|
|
#1134 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
μέτρησε τον αέρα στα ελαστικά...+-1 psi κάνει διαφορά σε αυτοκίνητο με 225/45. Μάλλον σε βλέπω για το γνωστό μπρος πίσω στα λάστιχα...
|
|
|
|
|
|
#1135 (permalink) | |
|
Triangular Exhaust
|
Quote:
τώρα άν το αφήνεις ελεύθερο, και αφού το αφήσεις γύρει λίγο δεξιά και αρχίζει να σε τραβάει δεν έχει να κάνει με το αμάξι....έχει να κάνει με την δεξιά κλίση που δίνουν στους δρόμους για να μη λιμνάζουν τα νερά της βροχής...(ελληνική πατέντα αυτή και λίαν θανατηφόρα)... Πρόβλημα θα έχεις μόνο αν όταν κρατάς το τιμόνι σταθερά ίσιο, και τότε να σε τραβάει δεξιά...! καλορίζικο, και κατά τη γνώμη μου, έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή ...αν εξαιρέσεις τις λαμαρίνες .. .! |
|
|
|
|
|
|
#1136 (permalink) |
|
Supporter
Wheelnut
|
Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι είναι η εξής:
Όταν κρατάω το τιμόνι ίσιο το αμάξι πάει ίσια - αυτό είναι σίγουρο. Αν όμως το αφήσω λίγο αυτό αρχίζει να γέρνει προς τα δεξιά. ¨ετσι όταν την "ψιλιαστείς" ότι σου συμβαίνει, απλά κρατάς το τιμόνι και σου αφήνει μία αίσθηση (που μπορεί και να μην είναι πραγματικότητα) ότι κρατάς το τιμόνι λίγο ελάχιστα προς τα αριστερά για να πηγαίνει ευθεία. Επειδή δεν είμαι απόλυτα σίγουρος θα τα προσέξω επισταμένως και θα επανέλθω. |
|
|
|
|
|
#1137 (permalink) | |
|
Triangular Exhaust
|
Quote:
Σκέψου κάτι....αν σπρώξεις ένα μπαλάκι του τέννις πάνω στην εθνική,θα μείνει μέσα στην άσφαλτο, ή μήπως πιάσει χωράφια στα δεξιά ? ?εγώ είμαι κατά 99% σίγουρος ότι θα πιάσει χωράφι... το ίδιο ακριβώς κάνει και το αυτοκίνητο λόγο σκληρούς σετάπ!!!ξαναλέω!!αν με το τιμόνι ευθεία, το αμάξι πηγαίνει 100% ευθεία,ε είσαι και 100% καλυμένος και χωρίς κανένα πρόβλημα! άλλωστε όπως λές,πρώτα γέρνει το τιμόνι δεξιά και ύστερα πηγαίνει και το αμάξι δεξιά!ε με το τιμόνι δεξιά που αλλού θα έπρεπε να πηγαίνει το αμάηξι ? ? ένα είναι σίγουρο,και το κατάλαβα αφού αγόρασα το αμάξι!!!!!!!!!το αμάξι αυτό ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ είναι για την ελλάδα! |
|
|
|
|
|
|
#1138 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Xmitsos συγνώμη αλλά δεν έχεις δίκιο. Είχα ακριβώς τα ίδια φαινόμενα με τον GeoThan και αν διάβασες λίγο παραπάνω, τελικά έγιναν παραγγελία κάποια ανταλλακτικά για ρύθμιση του caster, αν κατάλαβα καλά, για να επανρυθμιστεί, όλα κατόπιν συνενόησης Σαρακάκη-Σωτηρόπουλου.
Σε καλό οδόστρωμα, θα πρέπει το αμάξι να κινείται ευθεία ακόμα κ χωρίς κάποιος να κρατά το τιμόνι, για κάποια μέτρα. Αν πάει αριστερά ή δεξιά, τότε ισχύει αυτό που περιγράφεις, αν όμως κάνει πάντα προς 1 κατεύθυνση, τότε υπάρχει πρόβλημα. Κ επειδή όσοι το έχουν, το αμάξι τραβά πάντα δεξιά, καλό είναι να το κοιτάξουν ! |
|
|
|
|
|
#1139 ( |