![]() |
|
||
| This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Καλημερα σε ολους. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Μολις γυρισα απο τις πασχαλινες κρεπαλες. Πιστευω ολοι να τα περασαμε τελεια και οσοι ακομα δεν εχουν επιστρεψει με το ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1221 (permalink) |
|
Supporter
Triangular Exhaust
iTrader: (0)
|
Καλημερα σε ολους. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Μολις γυρισα απο τις πασχαλινες κρεπαλες. Πιστευω ολοι να τα περασαμε τελεια και οσοι ακομα δεν εχουν επιστρεψει με το καλο να γυρισουν στις βασεις τους. Λεω να παω στον ΠΑΠΡΑ για το φαινομενο "παιρνει δεξια" . θα σας πω μολις γυρισω τι μου ειπαν.
|
|
|
|
|
|
#1222 (permalink) |
|
Supporter
Wheelnut
|
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Μόλις γύρισα από περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία. Έκανα μια απίστευτα όμορφη διαδρομή Αθήνα - Εγνατία - Καστοριά - Πρέσπες - Γρεβενά - Λάρισα - Αθήνα, και έφτασα αισίως 2.000 χλμ. Οι εντυπώσεις μου για τα επίμαχα ζητήματα του αυτοκινήτου είναι:
1) Όντως στις περισσότερες ευθείες το αμάξι παίρνει δεξιά, αλλού λίγο, αλλού περισσότερο. Πάντα στις ταχύτητες από 80 - 130 χλμ (όχι κάτω από 80 χλμ, και ούτε από 130 - 150 χλμ που το πήγα τώρα γυρνώντας). "Παίρνει δεξιά" εννοώ (μετά από επισταμένη παρατήρηση) ότι: α) αν αφήσεις το τιμόνι πάει προς τα δεξιά, και β) κρατώντας το τιμόνι σταθερό στην ευθεία στην αρχή πάει ευθεια και μετά από λίγο παίρνει λίγο προς τα δεξιά, οπότε θέλει μικρή διόρθωση. Πάντως για να το καταλάβεις πρέπει να είσαι ψιλιασμένος. Για παράδειγμα η γυναίκα μου που το οδήγησε (και οδηγεί πάνω από 10 χρόνια στην Αθήνα και στην εθνική) δεν κατάλαβε κάτι ανάλογο (δεν της έχω πεί τις δικές μου παρατηρήσεις για το θέμα επίτηδες για να δω αν θα το καταλάβει). 2) ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Έχει πολύ καλά κρατήματα και απίστευτη αίσθηση ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με στροφές κ.λπ. 3) ΑΝΕΣΗ: γενικά στους κακούς επαρχιακούς δρόμους σε ψιλοταλαιπωρεί η πίσω ανάρτηση, αλλά όχι σε βαθμό που (εμένα τουλάχιστον) να σε ενοχλεί. Καμία ανάρτηση δεν κτυπάει στις λακούβες - δεν άκουσα κανένα ανάλογο θόρυβο που έχει αναφερθεί στις συζητήσεις. 4) ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Συνολικά μέχρι σήμερα (2000 χλμ δικά μου στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με ταχύτητες μέχρι 150 χλμ) είναι 7,2 λ/100 χλμ 5) ΤΡΙΓΜΟΙ: Άκουσα κάτι ελάχιστους τριγμούς στους κακούς δρόμους μόνο σε ταχύτητες πάνω από 110 χλμ (στις ευθείες με λακούβες) από καποια απροσδιόριστα ακόμα σημεία του ταμπλώ και της δεξιάς μπροστά πόρτας. Κατά τα άλλα ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Απίστευτη αίσθηση οδήγησης, το χαίρεσαι να το οδηγείς (για αυτό έκανα και τόσα χιλιόμετρα γυρνώντας συνέχεια σε διαδρομές γύρω από την Καστοριά) Θα επανέλθω στα σημεία αυτά. |
|
|
|
|
|
#1223 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Με αφορμή το κείμενο του Geothan, θα ήθελα να αναφέρω μερικές διαπιστώσεις από τη δική μου οδηγική εμπειρία, των 6.000 χλμ. Οδηγώ καθημερινά γύρω στα 160 χλμ. συνολικά από και προς τη δουλειά μου, κυρίως στην Εγνατία και Εθνική οδό. Με μία μέση ταχύτητα 140 χλμ/ώρα η κατανάλωσή μου έχει σταθεροποιηθεί στο 7,7 λ/ώρα. Όσον αφορά την κλίση του τιμονιού προς τα δεξιά, είναι όντως έτσι: στην αρχή πάει ευθεία και μετά, σταδιακά, αρχίζει να φεύγει προς τα δεξιά. Η ανάρτηση από την άλλη, προσωπικά με ταλαιπωρεί αρκετά, αφού καθημερινά αναγκάζομαι να διανύσω γύρω στα 10 χλμ. σε κακοτράχαλους επαρχιακούς δρόμους. Ερώτηση: 'Κολλάει' ποτέ το εξωτερικό χερούλι στην πόρτα του οδηγού? Άρχισε να μου εμφανίζει αυτό το πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες. Προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα, αλλά θέλει μεγάλη πίεση το χερούλι και τράβηγμα προς τα έξω. |
|
|
|
|
|
#1227 (permalink) | |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Quote:
Ελπίζω αυτά να είναι όλα... ΥΓ. Βγάζει και καλά προιόντα η Αγγλία (δες τον άντρα μου). Απορώ πως δεν πρόσεξαν περισσότερο το αυτοκίνητο. |
|
|
|
|
|
|
#1228 (permalink) |
|
Supporter
Wheelnut
|
ρε παιδια τι ειν αυτα που λετε...κ το προηγουμενο ταπερ εκει το εβγαλαν κ γενικα το σιβικ, κ εχει μικροπροβληματα ( π.χ καψιμο μπροστινων λαμπων)...Κατα τ αλλα , ολα αυτα ειναι πταισματα , μην το ψυριζετε κ γινεστε σαν τους αγγλους κ που ΨΑΧΝΟΥΝ να βρουν με το ζορι προβληματα....
|
|
|
|
|
|
#1229 (permalink) | |
|
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1230 (permalink) | |
|
Triangular Exhaust
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1232 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Παιδια δεν αγοραζουμε το πρωτο μας αμαξι,δεν οδηγουμε για πρωτη φορα. Εγω εχω να το συγκρινω με το παλιο μου Rover 416,1996 μοντελο που ειναι ιδιο με το 5θυρο της που εβγαζε τοτε η Χοντα και κατασκευζονταν στην Αγγλία. Οι αναρτησεις του Rover διπλα ψαλιδια εμπρος πισω ειναι πολυ πιο στιβαρες απο το σημερινο Χοντα. Επισης,θα δεχομουν οτι καποιοι ειμαστε μυθομανεις,οτι καποιοι ειμαστε πολυ πολυ παρατηριτικοι, ακομη και οι αγγλοι που λετε οτι ψαχνουν παρα πολυ,,αλλα πως γινεται βρε παιδια για τα περισσοτερα σημαντικα προβληματα να υπαρχει αντοιστιχη τεχνικη οδηγια απο τη Χοντα ?????? Πειτε πιο προβλημα εχουμε αναφερει και δεν υπαρχει αντοιστιχη τεχνικη οδηγια απο τη Χοντα ???? Θα δειτε οτι θα βγει τεχνικη οδηγια για τη σκουρια στις πορτες, αλλα και για τα χερουλια που ξεκολανε. Εγω παιδια πιστευω πως η μεγαλη ζητησει του αυτοκινητου εφερε αυτα τα προβληματα. Βιαζονταν να βγαλουν αυτοκινητα για να πουλησουν,να τα οικονομησουν και μετα βλεπουμε. Γνωριζει καποιος για το τετραθυρο Γιαπωνεζικο Χοντα που τωρα κατασκευαζεται στη Τουρκια εχει αυτα τα προβληματα η καποια αλλα??? Καλο μηνα παιδια και συγνωμη αν στεναχωρω καποιους. Νομιζω οτι πρεπει να τα λεμε ολα, αν παλι θελετε να σταματησω και να μην ξανααναφερω για προβληματα πειτε μου και θα το κανω.....
|
|
|
|
|
|
#1233 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
θα συμφωνησω με τον jimp σ'αυτα που λεει περι αγγλιας.
Ροβερ 214 εχω εδω και 11 χρονια,του εχω ψησει το ψαρι στα χειλη και του αρεσει!!! τι να πουν και αυτοι που λογω παγκοσμιοποιησης παιρνουν γιαπωνεζικο ή γαλλικο τουρκιας, γερμανικο πορτογαλιας, και παει λεγοντας? ποσο θα εκανε το σιβικ αν ερχοταν απο απω ανατολη? χαιρομαι πραγματικα που οταν κατεληξα σ'αυτο, εμαθα οτι θα παρω παλι εγγλεζικο με ιαπωνικες προδιαγραφες!!! καλο ειναι να ψαχνουμε το θεμα,δεδομενης και της ευκολιας που παρεχει το διαδικτυο,αλλα το πολυ το κυρ-ελεησον το βαριεται και ο παππας... |
|
|
|
|
|
#1234 (permalink) | |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Quote:
Μάλλον Jimp δεν έχεις καταλάβει την χρησιμότητα του φόρουμ μας. Εδώ δεν μπαίνουμε για να ευλογούμε τα γένια μας αλλά για ν' ανταλλάσσουμε πληροφορίες και γνώσεις. Φυσικά λοιπόν και εστιάζουμε στα αρνητικά του αυτοκινήτου αφού τα θετικά τα βιώνουμε έτσι και αλλιώς και δεν χρήζουν αντιμετώπισης. Σε καμία περίπτωση επομένως δεν θα σιωπήσουμε αλλά θ' απαιτούμε την βελτίωση η την λύση των προβλημάτων που εντοπίζουμε. Όλοι έχουμε βιώσει την έκπτωση ποιότητας σε πολλά σημεία του αυτοκινήτου(πλαστικά ταμπλό αλλά και εξωτερικά, μέτρια συναρμολόγηση κλπ) και φυσικά δυσανασχετούμε αφού δεν συνάδει με την τιμή αγοράς του. Επίσης όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανεπαρκή άνεση της ανάρτησης και τον θόρυβο αυτής στους καρόδρομους της χώρας. Πρόκειται για θέματα γνωστά σε όλους. Από την άλλη όμως θεωρώ υπερβολικούς σε πολλά τους Βρετανούς ιδιοκτήτες που, αντιμετωπίζοντας στερεοτυπικά το αυτοκίνητο εντοπίζουν βλάβες που απλά δεν υφίστανται. Θεωρώ το αυτοκίνητο καλύτερο του ανταγωνισμού πλην των premium επιλογών (bmw,audi,volvo.mb) απλά θα μπορούσαν να το προσέξουν περαιτέρω στις λεπτομέρειες γιατί εκεί πάσχει. Ν δείτε που πολλά από τα παράπονα μας θα τα φτιάξουν στο f/l του 2009 και ίσως τα κερδίσουμε και εμείς. -Περιττό να σας γράψω ότι το χερούλι που περιμένω δεν έχει έρθει ακόμα... ο Σ έχει δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη τ' ανταλλακτικά πλέον και μέχρι που να εξομαλυνθεί η κατάσταση τα πράγματα είναι χειρότερα και από πριν. Αυτό να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Ξέρει κανείς πως λέγεται ο νέος αντιπρόσωπος του τομέα των ανταλλακτικών; |
|
|
|
|
|
|
#1235 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Στο παραπανω μηνυμα μου δεν θελω να πιστεψετε οτι το Rover δεν ειχε προβληματα,απεναντιας ειχα μηχανικα προβληματα. Δυο φορες αλλαξα φλατζα κεφαλης. Απλα πιστευα οτι περνοντας ενα Χοντα δεν θα πηγαινα π |