Civinfo

4.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by vargas Jimp, η εγγυηση στο προηγουμενο ταπερ που εχει ο ο κολλητος μου ειναι ακριβως η ιδια . Τα πρωτα 3 χρονια ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 2nd May 2008, 07:17   #1241 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by vargas View Post
Jimp, η εγγυηση στο προηγουμενο ταπερ που εχει ο ο κολλητος μου ειναι ακριβως η ιδια . Τα πρωτα 3 χρονια ειναι ολικη κ τα υπολοιπα 4 εξαιρει πολλα πραγματα, οποτε μην πιστευετε οτι ολα γινονται πονηρα....
Φιλε μου τα 4 χρονια που λες καλυπτει ηλεκτρικα μερη του αυτοκινητου. Απο τις αρχες του 2008 ομως αλλαξαν την εγγυηση στο Σαρακ. Τωρα εχει 3 χρονια ολικη εργοστασιακη εγγυηση και 7 χρονια μονο για μηχανικα μερη ομως. Ξεχαστε τα ηλεκτρικα μερη. Καταλαβαν οτι πλεον δε μπορουν να καλυψουν ζημιες με τοσα ηλεκτρικα που εχει το αμαξι επανω. Τα προηγουμενα σιβικ ειχαν ελαχιστα ηλεκτρικα επανω τους.
jimp is online now   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 07:32   #1242 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Στο παραπανω μηνυμα μου δεν θελω να πιστεψετε οτι το Rover δεν ειχε προβληματα,απεναντιας ειχα μηχανικα προβληματα. Δυο φορες αλλαξα φλατζα κεφαλης. Απλα πιστευα οτι περνοντας ενα Χοντα δεν θα πηγαινα ποτε στο συνεργειο για αλλα προβληματα. Ισως να προσδωκουσα πολλα απο αυτο. Μεχρι στιγμης εγω ειχα τα προβληματα με τα αμορτισερ και ειπα αντε,ηταν απο τα πρωτα που κατασκευαστηκαν. Αλλα οταν μου στελνουν τις φωτο στο σπιτι για το πως πρεπει να τραβω το χειροφρενο,λες και ειμαι 10χρονο αγορακι,οταν διαβαζω οτι πολλα αυτοκινητα στριβουν δεξια,οταν βλεπω φωτο με σκουριες σε καινουργια αμαξια,αναφορες για τριξιματα στα ταμπλο,υγρασια στα πισω φλας,που την εχω και εγω,υγρασια στο παμπριζ στο ταμπελακι που ειναι ο αριθμος πλαισιου που το εχω και εγω και δε ξερω αν ειναι προβλημα η οχι. Η εγγυηση που αλλαξε ο Σαρακ ,απο 7 στα 10 χρονια,αλλα να μην καλυπτονται τα ηλεκτρικα μερη μετα τα 3 πρωτα χρονια της εργοστασιακης ειναι μια αποδειξη οτι κατι εχει αλλαξει στη ποιοτητα να πω,στα πολλα ηλεκτρικα που του εχουν βαλει να πω.... Ολα αυτα, αλλα και αλλα που δεν αναφερα,Και ας μην εχω καποια προβληματα που ανεφερα,με χαλασαν λιγο. Οχι οτι δεν αγαπω το αμαξι η οτι εχω μετανοιωσει που το πηρα,απλως μου κατεστρεψε την εικονα που ειχα ,οτι τα χοντα δε σπανε δε χαλανε.
Καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Παίρνω την ευκαιρία διαβάζοντας όλα όσα έγραψε ο Jimp και συμφωνώ απόλυτα σε όλα μαζί του.. Είναι δε αξιοπερίεργο, ότι όλα τα προβλήματα που ανέφερε τα αντιμετώπισα κι εγώ (π.χ. την Υγρασία στο VIN στο παρμπρίζ, την υγρασία στα πίσω φανάρια (τα οποία μου αντικατέστησαν όταν άλΛαξα τα 2 προβληματικά αμορτισερ-δείτε προηγούμενα posts) κλπ. κλπ. Υπάρχει επίσης θέμα και με το πεντάλ του συμπλέκτη (υπάρχουν και αντίστοιχα Αγγλικα thread), το οποίο κάνει ένα σπαστικο "κλικ" κάθε φορά που το πατάω (μετά απο έρευνα διαπίστωσα οτι έχει σπάσει ένα ασπρο πλαστικό παρέμβυσμα μεταξύ ελατηρίου και ποδωστηρίου-μιλάμε για φτηνοπράματα δηλαδή), οι θόρυβοι και τριγμοί δε λένε να σταματήσουν (όταν διορθώνω τον έναν μετα απο μέρες, προκύπτει νέος, κλπ.) Το τιμόνι επίσης όντως τραβάει δεξιά (το έχω ξαναναφέρει), επίσης απο απροσδιοριστο λόγο μου έχει κάψει ασφάλεια εμπρός προβολέων (μήπως δεν έχουν καλή μόνωση και πήραν υγρασία?), Το χερούλι του οδηγού απ'εξω όντως ανοίγει δύσκολα (αν και "μερικώς" όπως ξαναανέφερα διορθώνεται το πρόβλημα με το βίδωμα-ξεβίδωμα των 2 ελαστικών παρεμβυσμάτων της πόρτας). Επίσης κατι που δεν είχα αναφέρει:

(Όταν Πρωτοαγόρασα το αμάξι το διαπίστωσα). Το δικό μου είναι το Sport με ηλιοροφή. Στο πορτ μπαγκάζ, εκεί που φυλάσσεται η ρεζέρβα έπρεπε να έχει και ένα προστατευτικό κάλυμα απο τσόχα (πάνω απο τη ρόδα) το οποίο δεν υπάρχει. Σε ένα παρόμοιο Sport (χωρίς ηλιοροφή) φίλου μου που το πήρε απο τον ίδιο αντιπρόσωπο με διαφορά 1 εβδομαδα αυτό το καλυμματάκι υπήρχε. Οταν ρώτησα "γιατί" στον αντιπρόσωπο, μου είπε-και καλά- οτι η έκδοση με ηλιοροφή δε το έχει ("τρίχες" για μένα, πιστέυω οτι το ξέχασαν στο εργοστάσιο, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην υπάρχει) Αλλα το πιο κουφό ήταν το εξής: Στο δικό μου αμάξι στο περιφερειακό μέρος των δίσκων των φρένων έχει κάτι γκρίζα μεταλικά προστατευτικά. Αυτά λοιπόν δεν υπάρχουν σε όλα τα αμάξια- ούτε και στου φίλου μου (παρατήρηση: Σε όλες τις photo που έχω απο τις εκθέσεις αυτοκινήτου, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το civic -π.χ. Φρανκφούρτη κ.α. 2005) υπάρχουν αυτά τα προστατευτικά. Ο αντιπρόσωπος πάλι έλεγε τις δικές του ανακρίβειες (οτι και καλά μονο η έκδοση με ηλιοροφή πρέπει να τα έχει- πράγμα αναληθές γιατί σε κάποια μοντέλα τα έχω δεί στο δρόμο και σε κάποια όχι). Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω για ένα λόγο:

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ προβλήματα στο εργοστάσιο όχι μόνο με τις διαδικασίες συναρμολόγησης αλλά και με τις οδηγίες ποιοτικού ελέγχου του τελικού προιόντος! Που είναι άραγε αυτό το "legendary HONDA total qyuality" που διάβαζα για καιρό σε πολλά ξένα περιοδικά (What car, Autocar, Κλπ)? Το θέμα είναι ότι στην αρχή της παραγωγής του και λόγω της μεγάλης του ζήτησης, η εταιρεία ανγκάστηκε να προσλάβει καμια 800αριά άτομα επιπλέον και να προβεί αύξηση βαρδιών για να ανταπεξέλθει. Το όλο ζήτημα όμως φάινεται ότι κάπου έγινα βιαστικά. Δε θα αναφέρω πολλά, απλά διαβάστε σχετικά άρθρα στο site του εργοστασίου (ΗUM: Honda of the UK Manufacturing) ή ψάξτε στο Google με αυτό το λήμμα για σχετικά άρθρα...

Αυτά και άλλα πολλά προβληματάκια αγαπητοί μου, τα οποία:
1) ΝΑΙ ΚΑΛΩΣ τα επισημάνουμε στα πλαίσια της ικανοποίησης πελατών
2) Δεν είμαστε παράξενοι ή υπεραπαιτητικοί- όπως πιστέυω δεν είναι και λίγα τα λεφτά μας ή δε ζητήσαμε έκπτωση απο τη τιμή για τις "εκπτώσεις" σε πολλούς τομείς που βλέπουμε στο τελικό προιόν μας
3) Ένα καταναλωτικό προιον δεν φτιάχνεται μια φορά και τελείωσε, αλλά είναι μέρος μιας δυναμικής σχέσης σχεδιαστών - εταιρείας - πελατών για τη συνεχή βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων εμπιστοσύνης- αξιοπιστίας- αποτελεσματικότητας. Πιστέυω οτι όσο πιο Απαιτητικός είναι ένας πελάτης, τόσο πιο ώριμος είναι, και κατα συνέπεια, τόσο περισσότερο θέλει να εδραιώσει τη προτίμηση του συγκεκριμένες αγοραστικές επιλογές....
ΟΛΑ τα παραπάνω τα λέω εντελώς ΚΑΛΟπροαίρετα!
Αυτά, και πολλούς φιλικούς χαιρετισμους σε όλα τα μέλη!
JOHNARAKARAS is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 07:34   #1243 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
είναι τρένο πάνω ρε ράγες το άτιμο!!!

αλλά μήπως δεν είναι τόσο θετικό αυτό τελικά ? ? μήπως έπρεπε να ήταν πιο "παιχνιδιάρικο"??μήπως να πετούσε και λίγο τα "οπίσθια?"
Δημήτρη να είσαι σίγουρος πως αν το ζορίσεις θα πετάξει και το κωλαράκι του.......η ακόμα πιο εύκολα όπως είπαν και τα παιδιά απενεργοποίησε το vsa
gapos is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 07:37   #1244 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Quote:
Originally Posted by rallakias View Post
κουκλια και τα δύο, να μην τα ματιαξω

Xmitsos χωρις AVS δεν θα ειναι και τοσο τραίνο...

gapos εγω στα λιμανακια σε είδα πολύ αργό και συγκρατημένο, δε μου φάνηκες τόσο κοντράκιας...
Ο Γιώργος παιδιά πάει με 50 χαω σε ευθείες και 150+ χαω σε στροφές ΦΤΟΥ σου παιδί μου!
Αριστείδη πως με είδες στα λαμανάκια???εγώ νόμιζα πως όταν έφτασα λιμανάκια με τον alex εσύ ήσουν ακόμα γλυφάδα
gapos is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 08:11   #1245 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle

skam's Avatar

Φίλε Johnanakaras σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίσω κακοπροαίρετο κάποιον που απαιτεί το μέγιστο για τα χρήματα που έδωσε. Δηλαδή τι πρέπει να κάνεις;;; Να τους παρακαλάς με τα χρήματα που έδωσες για ένα συγκριτικά υπερτιμημένο προϊόν; Σε τελική ανάλυση έχουν δικαιολογήσει την υψηλή τιμή υποστηρίζοντας ότι ενσωμάτωσαν στην τελική τιμή την επταετή (νυν 10ετη) εγγύηση. Πρέπει να μας αλλάζουν τα ελαττωματικά parts χωρίς πολλά πολλά.
Επιμένω λοιπόν ότι πρέπει ν' απαιτούμε όσο έχουμε εγγύηση διότι μετά θα μας ξεχάσουν. Βέβαια τότε θα είναι πρόθυμοι ν'αλλαξουν τα πάντα διότι εκεί θα πληρώνουμε. Μέχρι τότε να είστε όλοι άκαμπτοι στις συζητήσεις με τους ντήλερς.
skam is online now   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 15:08   #1246 (permalink)
Triangular Exhaust

forever_after's Avatar

Johnarakaras σχετικά την υγρασία στο VIN στο παρμπρίζ τι σου είπαν? Τα πίσω φανάρια στα αντικατέστησαν λόγω της υγρασίας?
forever_after is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 15:42   #1247 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Παιδια δεν αγοραζουμε το πρωτο μας αμαξι,δεν οδηγουμε για πρωτη φορα. Εγω εχω να το συγκρινω με το παλιο μου Rover 416,1996 μοντελο που ειναι ιδιο με το 5θυρο της που εβγαζε τοτε η Χοντα και κατασκευζονταν στην Αγγλία. Οι αναρτησεις του Rover διπλα ψαλιδια εμπρος πισω ειναι πολυ πιο στιβαρες απο το σημερινο Χοντα. Επισης,θα δεχομουν οτι καποιοι ειμαστε μυθομανεις,οτι καποιοι ειμαστε πολυ πολυ παρατηριτικοι, ακομη και οι αγγλοι που λετε οτι ψαχνουν παρα πολυ,,αλλα πως γινεται βρε παιδια για τα περισσοτερα σημαντικα προβληματα να υπαρχει αντοιστιχη τεχνικη οδηγια απο τη Χοντα ?????? Πειτε πιο προβλημα εχουμε αναφερει και δεν υπαρχει αντοιστιχη τεχνικη οδηγια απο τη Χοντα ???? Θα δειτε οτι θα βγει τεχνικη οδηγια για τη σκουρια στις πορτες, αλλα και για τα χερουλια που ξεκολανε. Εγω παιδια πιστευω πως η μεγαλη ζητησει του αυτοκινητου εφερε αυτα τα προβληματα. Βιαζονταν να βγαλουν αυτοκινητα για να πουλησουν,να τα οικονομησουν και μετα βλεπουμε. Γνωριζει καποιος για το τετραθυρο Γιαπωνεζικο Χοντα που τωρα κατασκευαζεται στη Τουρκια εχει αυτα τα προβληματα η καποια αλλα??? Καλο μηνα παιδια και συγνωμη αν στεναχωρω καποιους. Νομιζω οτι πρεπει να τα λεμε ολα, αν παλι θελετε να σταματησω και να μην ξανααναφερω για προβληματα πειτε μου και θα το κανω.....

Ρε παιδια τι Αγγλικο και Γαλλικο κτλ.. Ολα ειναι θεμα ενημερωσης. Ολα τα αυτοκινητα βγαζουν βλαβες και μικροπροβληματα και ολα εχουν ατελειες απο το εργοστασιο, δεν υπαρχει τελεια κατασκευη ουτε τελειο αμαξι.
Ειμαι σιγουρος ρε Δημητρη οτι εαν τοτε που πηρες το Rover υπηρχε ενα αντιστοιχο φορουμ σαν το civinfo να ενημερωνεσαι και να ανταλλασεις αποψεις, εμπειριες και γνωμες, τοτε σιγουρα θα εβλεπες ΠΟΛΛΑ προβληματα στον οριζοντα (χωρις να σημαινει οτι θα τα εβγαζε ολα το αμαξι σου, απλα ειναι προβληματα που αναφερουν οι "χρηστες" μεμονωμενα καποιες φορες)
Ειμαι σιγουρος ακομα οτι εαν δεν ενημερωνοσουν απο το συγκεκριμενο αυτο φορουμ, ουτε τις αναρτησεις σου θα αλλαζες, μπορει να μην καταλαβαινες καν το προβλημα (ή να το διαπιστωνες και μετα απο καποια επισκεψη στον αντιπροσωπο σου, να σου ελεγε οτι "Ετσι ειναι και ετσι λειτουργει"..)
Δεν λεω οτι καλως υπαρχουν ολα αυτα, αντιθετως.. Απλα σε μερικα "ψιλα" πραγματα κανουμε λες και ψωνισαμε απο σβερκο..
Εδω καποιος φιλος ειχε αγορασει ενα Lancia και με την παραδοση του αυτοκινητου, του δωσαν "δωρο" 2 διακοπτες για τα ηλεκτρικα παραθυρα και του ειπαν "Αν καουν αυτοι, αλλαξε τους".. Η να πουμε για τα VW, που καινε λαδι, ο ανημερωτος αγοραστης τα προτιμαει και τα θεωρει τερατα αξιοποστιας, τι να λεμε..
Καποια προβληματα ειναι ηδη γνωστα απο το εργοστασιο κατα την συναρμολογηση η την λαθος μελετη και αντιμετωπιζονται με τεχνικες οδηγειες η ανακλησεις, και μερικα αλλα προβληματα που δεν ειναι γνωστα και παρουσιαζονται μεμονωμενα αντιμετωπιζονται προσωπικα με τους αντιπροσωπους..
MakTheo is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 16:19   #1248 (permalink)
Supporter
Wheelnut

vargas's Avatar

Jimp , εισαι σιγουρος οτι καλυπτει ηλεκτρικα μερη?? Γιατι ο δικος μου επιμενει οτι δεν τα καλλυπτει κ αναφερει μονο τι καλλυπτει ...Χωρις να θελω να δημιουργησω κοντρα , πιστευω πως ζητατε λαθος πραγματα απο το χοντα .Ολα αυτα που αναφερετε προυπηρχαν κ σε αλλα χοντα, απλα η χοντα μπηκε στα χωραφια των πριμιουμ μαρκων αυτοκινητου χωρις να ειναι. Για μενα , τριγμοι , τραβηγματα δεξια κλπ , ειναι πταισματα γιατι τα εχω ακουσει κ πιο παλια.Αυτα , κ ελπιζω να μην ενοχλησα εκφραζοντας την αποψη μου
vargas is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 18:03   #1249 (permalink)
tzo
Supporter
Valve Cap

tzo's Avatar

[quote=JOHNARAKARAS;177840]Καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Αλλα το πιο κουφό ήταν το εξής: Στο δικό μου αμάξι στο περιφερειακό μέρος των δίσκων των φρένων έχει κάτι γκρίζα μεταλικά προστατευτικά. Αυτά λοιπόν δεν υπάρχουν σε όλα τα αμάξια- ούτε και στου φίλου μου (παρατήρηση: Σε όλες τις photo που έχω απο τις εκθέσεις αυτοκινήτου, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το civic -π.χ. Φρανκφούρτη κ.α. 2005) υπάρχουν αυτά τα προστατευτικά. Ο αντιπρόσωπος πάλι έλεγε τις δικές του ανακρίβειες (οτι και καλά μονο η έκδοση με ηλιοροφή πρέπει να τα έχει- πράγμα αναληθές γιατί σε κάποια μοντέλα τα έχω δεί στο δρόμο και σε κάποια όχι).
johnarakara χρόνια πολλά !για το θέμα των μεταλικών προστατευτικών έχω διαπιστώσει τα εξής (έχω το plus χωρίς ηλιοροφή και δυστυχώς ούτε το δικό μου τα είχε,ενώ έχει την τσόχα στην ρεζέρβα).Τα εχουν σίγουρα όλα τα plus με ηλιοροφή και μερικά χωρίς, ανάλογα της παρτίδας.By the way εγώ θα τα αγοράσω 120€ και τα τέσσερα ) και θα τα βάλω αν και οι πιτσιρικάδες του συνεργείου μου λέγαν κάτι διάφορα για την τοποθέτηση τους (πρέπει αφού βγούν οι δισκόπλακες να αποσιμπιεστούν τα ρουλεμάν και να αλλαχθούν!!!!!!) οπότε για άσχετους τους κόβω.Μάλλον θα τα βάλω μόνος μου και θεωρώ πολύ πιθανό να είναι πολύ απλή η τοποθέτησή τους (θα το διαπιστώσω αφού το σηκώσω στο γρύλο).....
tzo is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 18:10   #1250 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by vargas View Post
Jimp , εισαι σιγουρος οτι καλυπτει ηλεκτρικα μερη?? Γιατι ο δικος μου επιμενει οτι δεν τα καλλυπτει κ αναφερει μονο τι καλλυπτει ...Χωρις να θελω να δημιουργησω κοντρα , πιστευω πως ζητατε λαθος πραγματα απο το χοντα .Ολα αυτα που αναφερετε προυπηρχαν κ σε αλλα χοντα, απλα η χοντα μπηκε στα χωραφια των πριμιουμ μαρκων αυτοκινητου χωρις να ειναι. Για μενα , τριγμοι , τραβηγματα δεξια κλπ , ειναι πταισματα γιατι τα εχω ακουσει κ πιο παλια.Αυτα , κ ελπιζω να μην ενοχλησα εκφραζοντας την αποψη μου
Εδω φιλε μου λεει οτι καλυπτει ηλεκτρικα εξαρτηματα στο βιβλιο που μου εδωσαν. Μπορε