Civinfo

2.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; με το θέμα "τράβηγμα δεξιά", είχαμε κανένα νεότερο ?...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 4th May 2008, 21:37   #1261 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

iTrader: (0)
με το θέμα "τράβηγμα δεξιά", είχαμε κανένα νεότερο ?
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 09:16   #1262 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle

skam's Avatar

Παιδιά να σας αναφέρω τα νεώτερα.
Εστειλα e-mail στα κεντρικά του Σ προ λίγων ημερών για το θέμα των ανταλλακτικών και οι άνθρωποι πήραν τηλέφωνο να μ' ενημερώσουν τόσο οι ίδιοι όσο και μέσω του δικού μου αντιπροσώπου στην Mobility.
Τ' ανταλλακτικά λοιπόν έρχονται με νταλίκες από τις αποθήκες του Βελγίου οπότε αργούν μέχρι και 20 εργάσιμες. Αυτό έχει την λογική του για τον ντήλερ διότι παραγγέλνει ανταλλακτικά με βάση τις ανάγκες του δίχως να κρατά στοκ αλλά για εμάς φαίνεται υπερβολικό για νέο αυτοκίνητο. Σε μένα η αναμονή δεν έχει επιπτώσεις διότι το αυτοκίνητο δεν έχει ουσιαστική βλάβη όμως για εκείνον που εχει τρακάρει και εχει ακινητοποιηθεί; Τουλάχιστον οφείλω να εκθειάσω το γεγονός ότι οι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου οπότε προτρέπω τους πάντες να πράτττουν ανάλογα στα προβλήματα τους. Ευτυχώς που υπάρχουν πρόσωπα που πάνε κόντρα στο στερεότυπο μας για τον Σ και οφείλουμε ν' αναγνωρίζουμε την σωστή συμπεριφορά. Μακάρι ν' αποτελούν τον κανόνα εφεξής και όχι την εξαίρεση.
skam is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 11:36   #1263 (permalink)
Locking Wheelnut

JOHNARAKARAS's Avatar

Quote:
Originally Posted by forever_after View Post
Johnarakaras σχετικά την υγρασία στο VIN στο παρμπρίζ τι σου είπαν? Τα πίσω φανάρια στα αντικατέστησαν λόγω της υγρασίας?
Καλημέρα και συγγνώμη για την απάντηση, απλά μόλις σήμερα κατάφερα να μπώ στο internet.
Aναφορικά με το θέμα της υγρασίας στο VIN (το οποίο και βέβαια, δε θεωρώ κάτι σπουδαίο - απλά είναι αισθητικό θέμα για όσους κοιτάζουν απ' εξω τo παρμπρίζ) δεν ρώτησα τον "Σ" αλλά το έχω παρατηρήσει ο ίδιος σε ΟΛΑ τα civic που έχω δεί απο κοντά.
Κατά δεύτερον, για την υγρασία στα πίσω φανάρια, έχει αναφερθεί πολλάκις στο Αγγλικό forum και πρέπει να αφορά παλιότερες παρτίδες αυτοκινήτων κυρίως. Εγώ πάντως το θεωρώ θέμα κακοσχεδιασμού απο το R&D τμήμα διότι και τα νέα φανάρια που μου έβαλαν παίρνουν λίγη υγρασία (λιγότερη απο πρίν). Το θέμα απλά, είναι οτι όταν παρατήρησα το πρόβλημα ήταν φθινόπωρο- Χειμώνας με αρκετές βροχές γι αυτό ήταν και πιο έντονο, ενώ με την αντικατάστασή τους, αρχές Φλεβάρη και μέχρι σήμερα δε παρατήρησα ΕΝΤΟΝΟ φαινόμενο (μόνο όταν το πάω για πλύσιμο είναι λίγο πιο εμφανές).... Όπως θα παρατηρήσατε τα πίσω φανάρια έχουν μικροσκοπικές οπές στο κέντρο τους (διάμετρος όσο η κεφαλή μιας καρφίτσας) γι' αυτόν ακριβώς το λόγο: δηλαδή αν υπάρξει οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας απο κακή εφαρμογή των προστατευτικών τους ελαστικών, αυτή να εξατμίζεται απο τη ζέστη των λυχνιών μέσα απο τις τρυπούλες. Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει σε πολλά αμάξια και άλλων μαρκών.

Τώρα να σχολιάσω κάτι που βλέπω πολλές φορές σαν αναφορά σε διάφορα replys: ΚΑΘΕ κινητήρας καίει λάδια, είτε είναι καινούριος, είτε παλιός. Αυτό συνιστούν οι περισσότερες προδιαγραφές της μεθόδου Εσωτερικής Καύσης σε σχέση με άλλες πιο εξελιγμένες τεχνολογίες (κυψέλες καυσίμου κλπ.) Το ΠΌΣΟ καίει είναι η ειδοποιός διαφορά. Αν δείτε μέσα στο βιβλίο οδηγιών κάπου αναφέρει οτι είναι φυσιολογικό ο κινητήρας να καίει μία ποσότητα λαδιού και να χρειάζεται συμπλήρωμα (δε θυμάμαι για τι ποσότητα μιλάει- αν κι έχω την αίσθηση ότι αναφέρει υπερβολικά μεγάλο νούμερο.) Εν πάση περιπτώσει μια μικροποσότητα (π.χ. 100-300 ml ανα 10.000 θεωρώ οτι είναι φυσιολογικότατη. ΒΕΒΑΙΑ: Στο δικό μου -και σε πολλά άλλα civic φίλων μου- δεν έχω παρατηρήσει τη παραμικρή κατανάλωση (Στα 2 σερβις που έκανα το λάδι που στραγγίστηκε ήταν σχεδόν ίδιο σε βάρος με αυτό που έπρεπε να έχει-λίγο λιγότερο) . Ισως παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης του κινητήρα (Δηλ. συνεχή οδήγηση σε υψηλές στροφές, ή μή σωστή εκκίνηση με καλό ζέσταμα κλπ.). ΠΑΝΤΩΣ το γεγονός ότι ο κινητήρας μας ενσωματώνει τεχνολογία "Piston oil Jet", τουτέστιν Ψεκασμό Λαδιού απο το κάτω μέρος της μπιέλας για ψύξη (χαρακτηριστικό κινητήρων υψηλής απόδοσης) δικαιολογεί ΑΠΟΛΥΤΑ μια ΜΙΚΡΗ κατανάλωση λαδιού μακροπρόθεσμα- είναι θέμα τεχνικής λειτουργίας. Το ίδιο ισχύει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ και για κινητήρες turbo (επειδή πολυαναφέρθηκε το GOLF- βλέπε TSI) ή για κινητήρες ανεβασμένης συμπίεσης όπως οι άμεσου ψεκασμού (βλέπε π.χ. FSI), οι οποίοι εφαρμόζουν παρόμοιες τεχνικές μεθόδους. Να μη πώ και το ακραίο παράδειγμα: Κινητήρες Wankel (RX-8 κλπ), οι οποίοι αν δεν καίνε συγκεκριμένη ποσότητα λαδιού τότε ΠΡΕΠΕΙ να έχουν πρόβλημα. Συμπερασματικά: όταν ακούμε οτι ο κινητηρας καιει λάδι, σημασία έχει η ΠΟΣΟΤΗΤΑ και όχι το ΑΝ καίει.
JOHNARAKARAS is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 12:12   #1264 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Θα ήθελα να ρωτήσω τί τύπο βενζίνης χρησιμοποιείτε? Εγώ προσπαθώ να βάζω v-power racing, ως επί το πλείστον, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω αν μπορώ να βάζω και 95αρα.
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 12:44   #1265 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle

skam's Avatar

Συμφωνώ με τον johnrakaras στα όσα έγραψε για τα λάδια αλλά και για τα πίσω φανάρια και την μικρή τρύπα στο κέντρο για την απαγωγή της υγρασίας.
Σας θυμίζω το βίντεο που περιγράφει την λειτουργία αλλά και τις ικανότητες του μοτέρ r18a2 που "φορά" το σιβικ για να καταλάβετε στην πράξη τι κάνουν τα μπεκ που ψεκάζουν λάδι στη βάση της μπιέλας για ελαχιστοποίηση των τριβών.

YouTube - Honda I-VTEC Technology

@evanthe: Προσωπικά σε όλα τ' αυτοκίνητα μου βάζω shell v-power 95 και μόνο. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια βελτίωση στις επιδόσεις από την απλή -ίσως λίγο μειωμένη κατανάλωση αν δεν είναι ιδέα μου- απλά περιέχει καθαριστικά που τουλάχιστον στην θεωρία δρουν προς την μακροζωία του κινητήρα μου. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη χρήσης 100αρας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με τις τρελές τιμές βενζίνης που βιώνουμε και θα βιώσουμε χειρότερα στο μέλλον.

Last edited by skam; 5th May 2008 at 12:48.
skam is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 13:11   #1266 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
με το θέμα "τράβηγμα δεξιά", είχαμε κανένα νεότερο ?
Εδώ κ 2 εβδομάδες έχουν παραγγείλει από Σωτηρόπουλο κάποια εξαρτήματα, όπως έχω γράψει κ σε κάποιες σελίδες νωρίτερα, για ρύθμιση σωστή των μπροστινών αναρτήσεων κ περιμένω να με πάρουν τηλ για να γίνει η τοποθέτηση/ρύθμιση...εν αναμονή λοιπόν...
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 15:44   #1267 (permalink)
Type-R R-00799
Triangular Exhaust

TYPE-R '07's Avatar

Quote:
Originally Posted by Evanthe View Post
Θα ήθελα να ρωτήσω τί τύπο βενζίνης χρησιμοποιείτε? Εγώ προσπαθώ να βάζω v-power racing, ως επί το πλείστον, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω αν μπορώ να βάζω και 95αρα.
Ναι μπορεις να βαλεις και 95 κανενα προβλημα. απλα η 100αρα ειναι καλυτερα σε ολα τα αυτο.
TYPE-R '07 is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 15:47   #1268 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

95 λέει και το manual του αυτοκινήτου . .. .
είναι περιττό να χρησιμοποείς 100άρα και ειδικά για μέσα στη πόλη!!!!!
100άρα βάζεις μιά φορά κάθε 3000 ή 5000 χλμ, και για ταξίδι πάντα ....για πολύωρη λειτουργία της μηχανής δλδ!Τότε θα έχει και καλό αποτέλεσμα ...θα καθαρίσει τη μηχανή από μέσα δλδ...όσο τη καθαρίσει!λέμε τώρα!
Old 5th May 2008, 16:02   #1269 (permalink)
Type-R R-00799
Triangular Exhaust

TYPE-R '07's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
95 λέει και το manual του αυτοκινήτου . .. .
είναι περιττό να χρησιμοποείς 100άρα και ειδικά για μέσα στη πόλη!!!!!
100άρα βάζεις μιά φορά κάθε 3000 ή 5000 χλμ, και για ταξίδι πάντα ....για πολύωρη λειτουργία της μηχανής δλδ!Τότε θα έχει και καλό αποτέλεσμα ...θα καθαρίσει τη μηχανή από μέσα δλδ...όσο τη καθαρίσει!λέμε τώρα!
Σωστος! κανονικα ετσι οπως ακπιβος τα ειπες
Old 5th May 2008, 16:25   #1270 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Λοιπον παιδια. Ουτε μια,ουτε δυο αλλα τρεις φορες εστειλε ο προμηθευτης βελτιωμενα πισω αμορτισερ για τα 5 θυρα μοντελα. Ο τελευταιος βελτιωμενος (ο θεος να το κανει βελτιωμενο) κωδικος για τα πισω αμορτισερ ειναι 52610-SMG-G03. Αυτον τον κωδικο τοποθετησα τον ιανουαριο του 2008 και μετα απο 2000 χλμ τα αμορτισερ χτυπανε ξανα. Για τα εμπρος αμορτισερ δυο φορες εως τωρα εστειλαν βελτιωμενα. Ο τελευταιος βελτιωμενος κωδικος για τα εμπρος αμορτισερ ειναι 51605-SMG-G04 .Αυτα θα βαλω αυριο. Για τα ελατηρια δεν εχω κατι σιγουρο ακομη. Ισως εχω αυριο. Συγνωμη ομως. Μονον εγω ακουω αυτους τους θορυβους???!!!! Προληματικα αμορτισερ στο φορουμ εγραφαν οτι και στα μοντελα 2007 βαζαν. Τι γινεται με σας παιδια που εχετε 5 θυρα ???? Ανοιγεται το ραδιο και δεν ακουτε τιποτα αλλο εκτος απο την αγαπημενη σας μουσικη ???? !!!!! Στα 3 θυρα και Type r δεν εχουν προβλημα μου ειπαν. Το θεμα ειναι γιατι οχι σε αυτα και στα 5 θυρα χτυπανε????
jimp is online now   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 16:32   #1271 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Λοιπον παιδια. Ουτε μια,ουτε δυο αλλα τρεις φορες εστειλε ο προμηθευτης βελτιωμενα πισω αμορτισερ για τα 5 θυρα μοντελα. Ο τελευταιος βελτιωμενος (ο θεος να το κανει βελτιωμενο) κωδικος για τα πισω αμορτισερ ειναι 52610-SMG-G03. Αυτον τον κωδικο τοποθετησα τον ιανουαριο του 2008 και μετα απο 2000 χλμ τα αμορτισερ χτυπανε ξανα. Για τα εμπρος αμορτισερ δυο φορες εως τωρα εστειλαν βελτιωμενα. Ο τελευταιος βελτιωμενος κωδικος για τα εμπρος αμορτισερ ειναι 51605-SMG-G04 .Αυτα θα βαλω αυριο. Για τα ελατηρια δεν εχω κατι σιγουρο ακομη. Ισως εχω αυριο. Συγνωμη ομως. Μονον εγω ακουω αυτους τους θορυβους???!!!! Προληματικα αμορτισερ στο φορουμ εγραφαν οτι και στα μοντελα 2007 βαζαν. Τι γινεται με σας παιδια που εχετε 5 θυρα ???? Ανοιγεται το ραδιο και δεν ακουτε τιποτα αλλο εκτος απο την αγαπημενη σας μουσικη ???? !!!!! Στα 3 θυρα και Type r δεν εχουν προβλημα μου ειπαν. Το θεμα ειναι γιατι οχι σε αυτα και στα 5 θυρα χτυπανε????
όπως επίσης γιατί στα S να τραβάνε δεξιά και στα 5θυρα όχι.. .!!
Old 5th May 2008, 16:37   #1272 (permalink)
Type-R R-00799
Triangular Exhaust

TYPE-R '07's Avatar

Quote:
Σημερα ειδα στο φορουμ καποι να λενε οτι εχουν βρει οτ τα ελατηρια ειναι αναποδα, και αν κοιταξεις υπαρχει κοκκινο χρωμα στο πανο μερος του ελατηριου. Αν το δειτε στο κατω μερος σημενη οτι ειναι βαλμενα ΑΝΑΠΟΔΑ (Φαινεται οτι η Αγγλοι ειναι μαστουομενη η μεθισμενη)
Old 5th May 2008, 16:40   #1273 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:

Μηπως ρε εσυ Δημητρη, δεν χτυπανε τα αμορτισερ, αλλα κατι αλλο? Ισως κανενας συνδεσμος, καποιο συνεμπλοκ ή καποιο ρουλεμαν?
MakTheo is offline