Civinfo

5.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by skam @evanthe: Προσωπικά σε όλα τ' αυτοκίνητα μου βάζω shell v-power 95 και μόνο. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια βελτίωση στις επιδόσεις ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 6th May 2008, 06:41   #1281 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by skam View Post
@evanthe: Προσωπικά σε όλα τ' αυτοκίνητα μου βάζω shell v-power 95 και μόνο. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια βελτίωση στις επιδόσεις από την απλή -ίσως λίγο μειωμένη κατανάλωση αν δεν είναι ιδέα μου- απλά περιέχει καθαριστικά που τουλάχιστον στην θεωρία δρουν προς την μακροζωία του κινητήρα μου. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη χρήσης 100αρας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με τις τρελές τιμές βενζίνης που βιώνουμε και θα βιώσουμε χειρότερα στο μέλλον.
Quote:
Originally Posted by TYPE-R '07 View Post
Ναι μπορεις να βαλεις και 95 κανενα προβλημα. απλα η 100αρα ειναι καλυτερα σε ολα τα αυτο.
Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
95 λέει και το manual του αυτοκινήτου . .. .
είναι περιττό να χρησιμοποείς 100άρα και ειδικά για μέσα στη πόλη!!!!!
100άρα βάζεις μιά φορά κάθε 3000 ή 5000 χλμ, και για ταξίδι πάντα ....για πολύωρη λειτουργία της μηχανής δλδ!Τότε θα έχει και καλό αποτέλεσμα ...θα καθαρίσει τη μηχανή από μέσα δλδ...όσο τη καθαρίσει!λέμε τώρα!
Παιδιά καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας. Διανύω περίπου 150 χλμ/ημέρα (μου στοιχίζει 20 ευρώ/ημέρα) και ήθελα να ξέρω αν είναι όντως απαραίτητο να χρησιμοποιώ 100αρα. Από τα λεγόμενά σας, καταλαβαίνω πως μπορώ να βάζω 95αρα και ενίοτε - μία φορά το μήνα περίπου? - 100αρα.
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 07:54   #1282 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Ρε Δημήτρη και τα δικά μου χτυπάνε. Τα χουμε ξαναπεί. Πάντως σε κανέναν δεν έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα...το κοπάνημα είναι πράγματι εκνευριστικό.
Θα το λυσουμε το προβλημα φιλε μου. Δε θα το αφησουμε ετσι. Κατι βρηκα παλι σημερα με νεους κωδικους. Λιγο υπομονη......
jimp is online now   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 08:42   #1283 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle

skam's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Θα το λυσουμε το προβλημα φιλε μου. Δε θα το αφησουμε ετσι. Κατι βρηκα παλι σημερα με νεους κωδικους. Λιγο υπομονη......
αυτά θέλω να τα δημοσιοποιήσεις. Αναμένω νεώτερα!
skam is online now   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 09:01   #1284 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
αυτά θέλω να τα δημοσιοποιήσεις. Αναμένω νεώτερα!
Φυσικα και θα σας δωσω τους νεους κωδικους.Περιμενω και εγω τηλεφ για επιβαιβεωση.
Old 6th May 2008, 09:13   #1285 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by MakTheo View Post
Δεν λεω οτι δεν φταινε αυτα, απλα μηπως στο δικο σου αμαξι δεν ειναι αυτο το προβλημα?! Μπορει να ηταν τα πρωτα οντως προβληματικα και απλα κατι αλλο να συμβαινει τωρα (πχ σφαλμα καπου αλλου οπως προανεφερα ή σφαλμα κατα το μονταρισμα των καινουριων αμορτισερ που σου περασανε στο συνεργειο)
Διαβασε τι σκεφτομαι. Τον Ιανουαριο του 08 που μου εβαλαν την τελευταια παρτιδα των βελτιωμενων πισω αμορτισερ, μετα δεν ειχα θορυβους απο πισω. Ολα μια χαρα σας ειχα πει. Τωρα ομως μετα απο 2000 χλμ, κατι χτυπα απο πισω παλι. Αρα τι φταιει??? Το αμορτισερ φταιει. Ο Skam που εχει αλλαξει τα εμπρος αμορτισερ φανταζομαι ,οτι εχει βαλει τη πρωτη παρτιδα των βελτιωμενων αμορτισερ μιας και εχει πολυ καιρο.Και οπως μας ειπε ο φιλος μας εχει θορυβους. Τωρα εχει ερθει δευτερη παρτιδα βελτιωμενων εμπρος αμορτισερ. Ποιος μου εγγυαται εμενα οτι δεν θα ερθει και τριτη παρτιδα???? Γι ' αυτο τελικα σημερα δε θα παω να αλλαξω τα εμπρος αμορτισερ. Και περιμενω τηλεφ για καποιους νεους κωδικους. Τα 3θυρα απο οτι καταλαβα με τη κουβεντα που εχω κανει, δεν εχουν αυτο το προβλημα. Αναμονη παιδια.
Old 6th May 2008, 10:01   #1286 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle

skam's Avatar

Προ όλίγου έλαβα e-mail από την Χόντα για το θέμα του χειροφρένου.
Εντός 2 εβδομάδων θα λάβουμε ειδοποίηση για να μας το φτιάξουν.
Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που μας διαβάζουν στον Σ. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι!
skam is online now   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 14:07   #1287 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Εννοεις οτι διαβαζουν το φορουμ η τα email που γραφεις στην εταιρια????
Old 6th May 2008, 14:26   #1288 (permalink)
Triangular Exhaust

forever_after's Avatar

Πλησιάζουν τα 20000χλμ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει στο αυτοκίνητο (1.8 sport 5d, 07/07) αλλά και κάποια που διαβάζοντας στο forum μου κίνησαν την περιέργεια.

-Λάδια: Μπορώ να καταλάβω την διαφορά από συνεργείο σε συνεργείο στην επιλογή εταιρίας λιπαντικών (κόστος κλπ), την διαφορά όμως στα χαρακτηριστικά? Διαβάζω ότι σε κάποιους βάζουν 5-40 σε κάποιους άλλους 10-40... Για ποιο λόγο γίνεται αυτό?
-Οδηγώντας σε υψηλές στροφές (δεν το κάνω συνέχεια) με 3η ή 4η π.χ, έχω παρατηρήσει μια μυρωδιά, σαν καμένο λάδι, η οποία πρέπει να προέρχεται από το χώρο του κινητήρα. Το έχει παρατηρήσει κάποιος ή έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι? Σε ένα γνωστό μου η μυρωδιά του φάνηκε σαν δίσκος
-Εξωτερική τάπα της βενζίνης: Αν την ΄΄ζορίσεις΄΄ να ανοίξει με τα χέρια ανοίγει. Το ότι δεν κλειδώνει ηλεκτρομαγνητικά σε συνδυασμό με την απουσία κλειδαριάς επάνω στην εσωτερική τάπα δεν την καθιστά επίφοβη για κάποια δολιοφθορά, λέω εγώ τώρα.
-Χειρόφρενο: Η επιστολή ήρθε, την διαβάσαμε, γελάσαμε. Μετά τι? Περιμένουμε τηλέφωνο από τον Σ για αντικατάσταση? Όταν πάω για το service να ζητήσω να το ελέγξουν αυτό, όπως και τα αμορτισέρ?
Σχετικά με τα αμορτισέρ, για τα οποία έχω διαβάσει πάρα πολλά στο forum, πως μπορώ να καταλάβω ότι αυτά που φοράει το αυτοκίνητο ανήκουν σε ελαττωματική παρτίδα? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό αλλά αν πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί όχι, υποχρέωση τους είναι.
-Φρένα: Δυνατά, αποτελεσματικά αλλά σε χαμηλές ταχύτητες ακούγεται ένας θόρυβος σαν φύσημα...
-Την κυκλική εναλλαγή των ελαστικών την έχει κάνει κάποιος? Να την ζητήσω στο service?
Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και απολαμβάνω την κάθε διαδρομή που κάνω. Αυτά για την ώρα και συγνώμη αν σας κούρασα.
forever_after is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 14:45   #1289 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Λοιπον παιδια. Ουτε μια,ουτε δυο αλλα τρεις φορες εστειλε ο προμηθευτης βελτιωμενα πισω αμορτισερ για τα 5 θυρα μοντελα. Ο τελευταιος βελτιωμενος (ο θεος να το κανει βελτιωμενο) κωδικος για τα πισω αμορτισερ ειναι 52610-SMG-G03. Αυτον τον κωδικο τοποθετησα τον ιανουαριο του 2008 και μετα απο 2000 χλμ τα αμορτισερ χτυπανε ξανα. Για τα εμπρος αμορτισερ δυο φορες εως τωρα εστειλαν βελτιωμενα. Ο τελευταιος βελτιωμενος κωδικος για τα εμπρος αμορτισερ ειναι 51605-SMG-G04 .Αυτα θα βαλω αυριο. Για τα ελατηρια δεν εχω κατι σιγουρο ακομη. Ισως εχω αυριο. Συγνωμη ομως. Μονον εγω ακουω αυτους τους θορυβους???!!!! Προληματικα αμορτισερ στο φορουμ εγραφαν οτι και στα μοντελα 2007 βαζαν. Τι γινεται με σας παιδια που εχετε 5 θυρα ???? Ανοιγεται το ραδιο και δεν ακουτε τιποτα αλλο εκτος απο την αγαπημενη σας μουσικη ???? !!!!! Στα 3 θυρα και Type r δεν εχουν προβλημα μου ειπαν. Το θεμα ειναι γιατι οχι σε αυτα και στα 5 θυρα χτυπανε????
Και το δικό μου κοπανάει και πολύ μάλιστα και είναι 3θυρο.....κυρίως κοπανάει όταν πηγαίνω με λίγα χιλιόμετρα και κόβω στις γούβες....περίεργο. Την άλλη βδομάδα έχω ραντεβού για αυτό το θέμα στο συνεργείο.
gapos is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 20:06   #1290 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by forever_after View Post
Πλησιάζουν τα 20000χλμ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει στο αυτοκίνητο (1.8 sport 5d, 07/07) αλλά και κάποια που διαβάζοντας στο forum μου κίνησαν την περιέργεια.

-Λάδια: Μπορώ να καταλάβω την διαφορά από συνεργείο σε συνεργείο στην επιλογή εταιρίας λιπαντικών (κόστος κλπ), την διαφορά όμως στα χαρακτηριστικά? Διαβάζω ότι σε κάποιους βάζουν 5-40 σε κάποιους άλλους 10-40... Για ποιο λόγο γίνεται αυτό?
-Οδηγώντας σε υψηλές στροφές (δεν το κάνω συνέχεια) με 3η ή 4η π.χ, έχω παρατηρήσει μια μυρωδιά, σαν καμένο λάδι, η οποία πρέπει να προέρχεται από το χώρο του κινητήρα. Το έχει παρατηρήσει κάποιος ή έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι? Σε ένα γνωστό μου η μυρωδιά του φάνηκε σαν δίσκος
-Εξωτερική τάπα της βενζίνης: Αν την ΄΄ζορίσεις΄΄ να ανοίξει με τα χέρια ανοίγει. Το ότι δεν κλειδώνει ηλεκτρομαγνητικά σε συνδυασμό με την απουσία κλειδαριάς επάνω στην εσωτερική τάπα δεν την καθιστά επίφοβη για κάποια δολιοφθορά, λέω εγώ τώρα.
-Χειρόφρενο: Η επιστολή ήρθε, την διαβάσαμε, γελάσαμε. Μετά τι? Περιμένουμε τηλέφωνο από τον Σ για αντικατάσταση? Όταν πάω για το service να ζητήσω να το ελέγξουν αυτό, όπως και τα αμορτισέρ?
Σχετικά με τα αμορτισέρ, για τα οποία έχω διαβάσει πάρα πολλά στο forum, πως μπορώ να καταλάβω ότι αυτά που φοράει το αυτοκίνητο ανήκουν σε ελαττωματική παρτίδα? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό αλλά αν πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί όχι, υποχρέωση τους είναι.
-Φρένα: Δυνατά, αποτελεσματικά αλλά σε χαμηλές ταχύτητες ακούγεται ένας θόρυβος σαν φύσημα...
-Την κυκλική εναλλαγή των ελαστικών την έχει κάνει κάποιος? Να την ζητήσω στο service?
Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και απολαμβάνω την κάθε διαδρομή που κάνω. Αυτά για την ώρα και συγνώμη αν σας κούρασα.
Για τα λαδια εχω να πω πως τα 5-40 ειναι συνθετικα και τα 10-40 ημισυνθετικα. Τα συνθετικα ειναι πιο ακριβα απο τα ημισυνθετικα. Εσυ επιλεγεις να βαλεις οτι θελεις. Για τη μυρωδια δεν μου εχει τυχη. Για την ταπα βενζινης πρωτη φορα το διαβαζω. Για τα αμορτισερ εχω να πω οτι ο πιο καλος ελεχγος απο τον οδηγο ειναι να παει το αμαξι σε σαμαρακια που ειναι εξω απο σχολεια. Με μικρη ταχυτητα 10-15 χλμ,κλειστο το ραδιο, αν ακουγεται χτυπος απο μπροστα η απο πισω, τοτε καντε παραπονα στο συνεργειο. Για τα φρενα ,αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι εχουμε μαλακα τακακια και ισως απο αυτο να ακουγεται. Δεν ειναι ανυσηχητικο,δε φταιει κατι,ετσι κανουν ολα. Τα λαστιχα απο οτι ξερω ,στα 20000 χλμ περιπου, βαζουν τα εμπρος πισω και τα πισω εμπρος.Και μαλλον πρεπει να τους το ζητησεις... Ελπιζω να σε καλυψα φιλε μου...
Old 6th May 2008, 20:09   #1291 (permalink)
Locking Wheelnut

g_bak's Avatar

μα και βέβαια όλα κοπανάνε. Άλλο όμως το κοπάνημα, άλλο οι ενοχλητικοί θόρυβοι από την ανάρτηση. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
g_bak is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2008, 20:20   #1292 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by gapos View Post
Και το δικό μου κοπανάει και πολύ μάλιστα και είναι 3θυρο.....κυρίως κοπανάει όταν πηγαίνω με λίγα χιλιόμετρα και κόβω στις γούβες....περίεργο. Την άλλη βδομάδα έχω ραντεβού για αυτό το θέμα στο συνεργείο.
Για ολα φταιει ο προμηθευτης αμορτισερ SACHS. Αλλα πως επιτρεπει η Χοντα στο προμηθευτη να στελνει 2 και 3 παρτιδες για να βελτιωσει τα αβελτιωτα δε μπορω να το καταλαβω....Skam εχω περιεργεια αν στα μοντελα face lift που ειπες οτι θα ερθουν το 2009 θα εχουν αμορτισερ απο τη SACHS.... gapos θα περιμενουμε νεα σου για οτι σου πουν πο το συνεργειο. Αν μπορεις , ζητησε το κωδικο απο τα αμορτισερ που φορας. Και το κωδικο απο τα νεα αμορτισερ αν σου παραγγειλουν αλλα. Απο μπροστα η απο τα πισω αμορτισερ εχεις τους ηχους ???? Εγω περιμενω ακομη τηλεφ. Μολις εχω νεα θα σας απαντησω αμεσως.
Old 6th May 2008, 20:27   #1293 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by g_bak View Post
μα και βέβαια όλα κοπανάνε. Άλλο όμως το κοπάνημα, άλλο οι ενοχλητικοί θόρυβοι από την ανάρτηση. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Αυτο που ακουμε δεν ειναι κοπανημα φιλε μου. Ευτηχως που οδηγησα το Type r του Γιωργου απο κορινθο. Αν και σφιχτο στην αναρτηση ,ουτε κοπανα, ουτε κανει τους θορυβους που ακουμε. Το προσεξαν καλυτερα το Type r οι μηχανικοι της SACHS παιδια.