Civinfo

16.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Μίλησα σήμερα με Σωτηρόπουλο κ τα ανταλλακτικά για την ρύθμιση του τραβήγματος δεξία ήρθαν. Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη τρίτη για τοποθέτηση/ρύθμιση. Για να δούμε.......

Help Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 7th May 2008, 11:50   #1301 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

iTrader: (0)
Μίλησα σήμερα με Σωτηρόπουλο κ τα ανταλλακτικά για την ρύθμιση του τραβήγματος δεξία ήρθαν. Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη τρίτη για τοποθέτηση/ρύθμιση. Για να δούμε....
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2008, 14:32   #1302 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Για τα αμορτισερ παιδια πρεπει να τους ενοχλησεις στο συνεργειο, οτι ακους χτυπους απο την αναρτηση και οτι σε ενοχλει αυτος ο θορυβος. Μονο και μονον τοτε ελενχουν τον αριθμο πλαισιου,αν ειναι το αμαξι με τα ελλατωματικα αμορτισερ. Αν δεν τους πεις τιποτα δε ασχολουνται.Προσπαθουν να το περασουν οσο πιο μαλακα γινεται αυτο το θεμα. Για τα ελατηρια μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα με αυτα. Μονο τα αμορτισερ εχουν προβλημα λενε, γι' αυτο αλλωστε για τα εμπρος στειλαν 2 φορες εως τωρα βελτιωμενα,και για τα πισω 3 φορες. Υπομονη λιγο παιδια τι θα μου πουνε . Εμεις σαν καταναλωτες τι ασφαλιστηκες δικλιδες εχουμε ??? Αν δεν μεινουμε ικανοποιημενοι που μπορουμε να απευθηνθουμε, τι μπορουμε να κανουμε ??? Ποιος γνωριζει να μας πει.....
jimp is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2008, 15:23   #1303 (permalink)
Wheelnut

forever_after's Avatar

Απ'όσο γνωρίζω εκεί που μπορείς να απευθυνθείς είναι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Ινστιτούτο Καταναλωτή. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα...
forever_after is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2008, 15:36   #1304 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Μίλησα σήμερα με Σωτηρόπουλο κ τα ανταλλακτικά για την ρύθμιση του τραβήγματος δεξία ήρθαν. Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη τρίτη για τοποθέτηση/ρύθμιση. Για να δούμε....
τα ανταλλακτικά δεν είναι παρά κάτι νέες βίδες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές .. . η νέα ρύθμιση που θα γίνει αφορά τις γωνίες caster-camber.
Ότι καλύτερο μπορούσα να βρώ είναι αυτό
Audi Sport Club Forum > Audipedia - ????? Caster
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2008, 17:37   #1305 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Εχω μεγαλη περιεργεια για το που θα μπουν αυτες οι βιδες,ροδελες και οτι αλλο εχουν στελει απο την αγγλια. Στη θεση σου θα ζητουσα να ημουν παρων στην επισκευη, και θα εβγαζα φωτο να ενημερωσεις και τα αλλα παιδια που εχουν το προβλημα. Αλλα και εμενα που με τρωει η περιεργεια. Επισης ρωτησε τους,πως αιτιολογητε αυτο το προβλημα ? Να εχουν ξεφυγοι οι θολοι που καθονται-βιδωνονται τα αμορτισερ κατα τη συγκοληση απο τα ρομποτ. Η τα ψαλιδια βασεις να εχουν και αυτα την αποκλιση τους ωστε να μην σχηματιζεται η σωστη γωνια caster?
Old 7th May 2008, 17:45   #1306 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
τα ανταλλακτικά δεν είναι παρά κάτι νέες βίδες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές .. . η νέα ρύθμιση που θα γίνει αφορά τις γωνίες caster-camber.
Πρωτος ο φιλος μας, οτι καλυτερο ειναι αυτο που βρηκες. Θα συμπληρωσω με την εμπρος γωνια του πηρουνιου του ποδηλατου ειναι η caster. Οταν αφηναμε τα χερια πηγαινε ευθεια και μονο του το ποδηλατο. Αν δεν ειχε αυτη τη γωνια θα περιστρεφοταν το τιμονη με τη παραμικρη ανωμαλια. Του δινει σταθεροτητα αυτη η μικρη γωνια, και το ποδηλατο αλλα και το αμαξι.
Old 7th May 2008, 21:34   #1307 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by skam View Post
Προ όλίγου έλαβα e-mail από την Χόντα για το θέμα του χειροφρένου.
Εντός 2 εβδομάδων θα λάβουμε ειδοποίηση για να μας το φτιάξουν.
Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που μας διαβάζουν στον Σ. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι!
Σπυρο,αν στελναμε email στη honda.co.uk , για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε, θα παρουμε απαντηση, η θα μας γραψουν κανονικα ??? Η θα μας πουν να απευθηνθουμε στη χοντα στη χωρα μας ???
Old 7th May 2008, 22:19   #1308 (permalink)
Valve Cap

GeoThan's Avatar

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Αύριο θα θέσω και εγώ το ζήτημα (παίρνει δεξιά) στον αντιπρόσωπό μου να δω τι θα μου πει. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μόνο τα 5θ το έχουν αυτό το πρόβλημα?
GeoThan is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2008, 23:25   #1309 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
Ακριβώς αυτό είναι, βίδες/ροδέλες που ρυθμίζουν τις γωνίες αυτές, το είχα γράψει κ παλιότερα στο φόρουμ.
Old 7th May 2008, 23:26   #1310 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Εχω μεγαλη περιεργεια για το που θα μπουν αυτες οι βιδες,ροδελες και οτι αλλο εχουν στελει απο την αγγλια. Στη θεση σου θα ζητουσα να ημουν παρων στην επισκευη, και θα εβγαζα φωτο να ενημερωσεις και τα αλλα παιδια που εχουν το προβλημα. Αλλα και εμενα που με τρωει η περιεργεια. Επισης ρωτησε τους,πως αιτιολογητε αυτο το προβλημα ? Να εχουν ξεφυγοι οι θολοι που καθονται-βιδωνονται τα αμορτισερ κατα τη συγκοληση απο τα ρομποτ. Η τα ψαλιδια βασεις να εχουν και αυτα την αποκλιση τους ωστε να μην σχηματιζεται η σωστη γωνια caster?
Δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να είμαι παρών στην τοποθέτηση/ρύθμιση, ήμουν για παράδειγμα παρών όταν έβαζαν τον συναγερμό, αλλά θα δουλεύω, οπότε θα αφήσω το αμάξι το πρωί εκεί κ θα το πάρω το απόγευμα έτοιμο...
Old 7th May 2008, 23:27   #1311 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
Originally Posted by GeoThan View Post
Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Αύριο θα θέσω και εγώ το ζήτημα (παίρνει δεξιά) στον αντιπρόσωπό μου να δω τι θα μου πει. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μόνο τα 5θ το έχουν αυτό το πρόβλημα?
Εγώ από ότι έχω καταλάβει κ έχω συζητήσει με φίλους εδώ μέσα αλλά αλλού, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στα 3θυρα.
Old 7th May 2008, 23:49   #1312 (permalink)
Valve Cap

dibouras's Avatar

Επανέρχομαι δυστυχώς γιατί σήμερα ήταν η πιο απογοητευτική μέρα οδηγησής με το civic. Ξεκίνησα το πρωί να παω για τη δουλειά μου. Πριν καν διανύσω δύο μέτρα κατάλαβα έναν εκνευριστικό "ψιλό-λεπτό" ήχο από το ταμπλό, μπροστά ακριβώς από τη θέση του οδηγού! Όταν συνέχισα σε δρόμους με την παραμικρή ανωμαλία ο θόρυβος γινόταν συνεχής (τρίξιμο, όχι χτύπημα) χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν προέρχεται από την κονσόλα του ταχύμετρου ή του στροφόμετρου! Παρατήρησα ωστόσο ότι η σταθερότητα της κονσόλας του ταχύμετρου είναι για γέλια.Επειδή δεν έχω το αυτοκίνητο παρά μόνο τρεις μήνες, παρακαλώ όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία με ψιλοτριξίματα από την πλευρά του οδηγού να μου δώσει τα φώτα του!Κάτι είχε αναφερθεί για τη στεφάνη του στροφόμετρου χωρίς όμως να μπορέσω να καταλάβω ποτέ, ποιο ακριβώς σημείο ήθελε επανατοποθέτηση ή μόνωση. Please HELP!!!
Τελικά παιδία αυτά τα μικρά καθημερινά προβλήματα είναι καμιά φορά πιο ενοχλητικά από άλλα μεγαλύτερα, που ξέρεις όπως ότι επιλύονται στα σίγουρα. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η διαφορά θερμοκρασίας (σήμερα πρωί είχε χαμηλή θυερμοκρασία) δημιουργεί συστολές στα υλικά με αποτέλεσμα οι θόρυβοι να εντείνονται!Τέλος για να μην κουράζω άλλο, και κάνοντας συγκρίσεις με ένα μικρότερο yaris που οδηγώ, πρέπει να παραδεχτώ ότι η λεπτομέρεια που έδωσε η Honda στην ηχομόνωση είναι πλημμελής. Το yaris είναι πραγματικά αθόρυβο και δεν το λέω για να κάνω διαφήμιση (άλλωστα αναφέρομαι μόνο στο θέμα των θορύβων), όσο για να τονίσω ότι και τα δύο είναι αυτοκίνητα που φτιάχνονται στην Ευρώπη, και δεν ευσταθεί καμία δικαιολογία πως ότι δε φτιάχνεται στην Ιαπωνία δεν είναι καλό. Η Honda θα έπρεπε να διασφαλίζει τη δεδομένη ποιότητα που γνωρίσαμε, σε οποιαδήποτε γραμμή παραγωγής, είτε αυτή είναι στο swindon, είτε στη Μόσχα, είτε στο Τόκυο. Βγάζω απογοήτευση απόψε, ελπίζω να αντιληφθώ απο που τρίζει και να διορθωθεί, το πρόβλημα και η ψυχολογία μου!
dibouras is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2008, 00:14   #1313 (permalink)
Valve Cap

dibouras's Avatar

Και κάτι τελευταίο για απόψε!Έχει αντιληφθεί κανείς ότι τα φωτα hid στην έκδοση executive, κάτοχος της οποίας είμαι και εγώ, ναι μέν έχουν λευκότερη απόχρωση από τα απλά αλογόνου, η ένταση τους ωστόσο σε σχέση με άλλα xenon φώτα είναι υποδεέστερη? Είναι εφικτή η αντικατάστασή τους μέ άλλες λάμπες, πιο δυνατές ή απαιτείται αλλαγή όλου του συστήματος?
dibouras is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2008, 08:24   #1314 (permalink)
Locking Wheelnut

NICK 13's Avatar

Quote:
Originally Posted by dibouras View Post
Επανέρχομαι δυστυχώς γιατί σήμερα ήταν η πιο απογοητευτική μέρα οδηγησής με το civic. Ξεκίνησα το πρωί να παω για τη δουλειά μου. Πριν καν διανύσω δύο μέτρα κατάλαβα έναν εκνευριστικό "ψιλό-λεπτό" ήχο από το ταμπλό, μπροστά ακριβώς από τη θέση του οδηγού! Όταν συνέχισα σε δρόμους με την παραμικρή ανωμαλία ο θόρυβος γινόταν συνεχής (τρίξιμο, όχι χτύπημα) χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν προέρχεται από την κονσόλα του ταχύμετρου ή του στροφόμετρου! Παρατήρησα ωστόσο ότι η σταθερότητα της κονσόλας του ταχύμετρου είναι για γέλια.Επειδή δεν έχω το αυτοκίνητο παρά μόνο τρεις μήνες, παρακαλώ όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία με ψιλοτριξίματα από την πλευρά του οδηγού να μου δώσει τα φώτα του!Κάτι είχε αναφερθεί για τη στεφάνη του στροφόμετρου χωρίς όμως να μπορέσω να καταλάβω ποτέ, ποιο ακριβώς σημείο ήθελε επανατοποθέτηση ή μόνωση. Please HELP!!!
Τελικά παιδία αυτά τα μικρά καθημερινά προβλήματα είναι καμιά φορά πιο ενοχλητικά από άλλα μεγαλύτερα, που ξέρεις όπως ότι επιλύονται στα σίγουρα. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η διαφορά θερμοκρασίας (σήμερα πρωί είχε χαμηλή θυερμοκρασία) δημιουργεί συστολές στα υλικά με αποτέλεσμα οι θόρυβοι να εντείνονται!Τέλος για να μην κουράζω άλλο, και κάνοντας συγκρίσεις με ένα μικρότερο yaris που οδηγώ, πρέπει να παραδεχτώ ότι η λεπτομέρεια που έδωσε η Honda στην ηχομόνωση είναι πλημμελής. Το yaris είναι πραγματικά αθόρυβο και δεν το λέω για να κάνω διαφήμιση (άλλωστα αναφέρομαι μόνο στο θέμα των θορύβων), όσο για να τονίσω ότι και τα δύο είναι αυτοκίνητα που φτιάχνονται στην Ευρώπη, και δεν ευσταθεί καμία δικαιολογία πως ότι δε φτιάχνεται στην Ιαπωνία δεν είναι καλό. Η Honda θα έπρεπε να διασφαλίζει τη δεδομένη ποιότητα που γνωρίσαμε, σε οποιαδήποτε γραμμή παραγωγής, είτε αυτή είναι στο swindon, είτε στη Μόσχα, είτε στο Τόκυο. Βγάζω απογοήτευση απόψε, ελπίζω να αντιληφθώ απο που τρίζει και να διορθωθεί, το πρόβλημα και η ψυχολογία μου!

το προβλημα που εχεις,εχει παρουσιαστει σε πολλα civic,και στο δικο μου και λυνεται με την τοποθετηση μιας ταινιας διπλης οψεως-αφρολεξακι στην περιοχη του στροφομετρου.το γκρι πλαστικο πανω απο το τιμονι.εγω το πηγα στο Σ και λυθηκε.εκει φτασαμε να τοποθετουμε αφρολεξ.δυστυχως τα τριξιματα ειναι πολλα.
NICK 13 is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2008, 08:54   #