![]() |
|
||
| This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by Xmitsos να κάνω κι εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση !!! η μάσκα και αεροτομή type R που προστέθηκε στο Type ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#121 (permalink) | |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
iTrader: (0)
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#124 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
Συμφωνώ απόλυτα με όσους σχολιάσανε για τα φίλτρα.... Ζήτημα να δίνουν 2-3 ίππους παραπάνω. Ωστόσο έχεις τιμημα σε:
α) Κατανάλωση: Επηρρεάζεται ο λόγος οξυγόνου αέρα-καυσίμου λ=14,7:1 (για να επιτευχθεί στοιχειομετρική αναλογία και άρα τέλεια καύση), γιαυτό και ο αισθητήρας ΜAF ρυθμίζει έτσι την ECU ώστε να καίει πιο πλούσιο μίγμα. Έχεις ανεβασμένη κατανάλωση. β) Η "ελεύθερη" ροή που επιτυγχάνουν τα εν λόγω φίλτρα, επηρρεάζει και τη ταχύτητα ροής τους μίγματος αέρα/καυσίμου με αποτέλεσμα να επηρρεάζεται και το "φαινόμενο venturri"(με λίγα λόγια η ιδιοπεριστροφή και άρα υπερσυμπίεση του όγκου αέρα σε σχέση με τις ατμοσφαιρικές ρευστομηχανικές του ιδιότητες). Σε αυτό το φαινόμενο είναι ρυθμισμένοι να λειτουργούν σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι ατμοσφαιρικοί κινητήρες (η ΗONDA, μάλιστα, ήταν πρωτοπόρος σε αυτό εφαρμόζοντας κάτι αντίστοιχο αρχικά για μοτοσυκλέτες (δες RAM air ή RAM jet κλπ)), ώστε να επιτυγχάνουν συνθήκες μικρής "υπερπλήρωσης" στο θάλαμο καύσης. γ) Τα φίλτρα αυτά, δε κατακρατούν επαρκώς ΟΛΑ τα σωματίδια, γι' αυτό και εισέρχονται ακαθαρσίες μέσα στους κυλίνδρους και άρα, υπάρχουν τριβές οι οποίες ΜΑΚΡΟ-προθεσμα μειώνουν την αξιοπιστία-αντοχή του κινητήρα λόγω φθορών. Παρόμοια συμβαίνουν και με άλλες "aftermarket" λύσεις όπως προσθήκη ειδικών "σκουπών" ή ανεμιστήρων (π.χ. turbo jet). Για, δε, τους τελευταίους, με τους οποίους είχα πορωθεί ένα διάστημα, υπάρχουν πληθωρες αναφορών στο internet, όπου μπορεί να διαπιστώσει κάποιος οτι ουσιαστικά είναι "σκουπίδια" αναφορικά με την ωφελιμότητα τους vs ελαττώματά τους. (π.χ. δείτε στο autospeed.com για να καταλάβετε οτι για να έχετε ορατό αποτέλεσμα σε ένα 3λιτρο κινητήρα, θα έπρεπε να συνδέσετε ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνω απο 14 τέτοια ανεμιστηράκια στην εισαγωγή αέρα, για να μην αναφέρω οτι θέλετε και τη κατάλληλη τροφοδοσία σε Αμπεράζ, που δε μπορεί να σηκώσει ο εναλλάκτης Μετά απο όλα τα παραπάνω, βγαίνει ένα συμπέρασμα: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ΓΕΝΙΚΑ, απασχολούν χιλιάδες προσωπικό στα τμήματα R&D τους, μεταξύ των οποίων, ακριβοπληρωμένοι επιστήμονες, μηχανικοί, χημικοί κλπ. με σκοπό να βρούν εφικτές υλοποιήσεις με τη μεγαλύτερη ωφελιμότητα και αξιοπιστία για μηχανολογικα θέματα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, απλά, με εύκολες μετατροπές να πάρεις κάτι παραπάνω απο ένα μηχανικό σύνολο, ΧΩΡΙΣ να θυσιάσεις κάτι στους υπόλοιπους τομείς οι οποίοι έχουν επίσης μελετηθεί. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας περιοριστικός, ώστε να λειτουργεί μια επιχείρηση με κέρδος, σίγουρα είναι ο οικονομικός. ( Δηλαδή, μπορούσαμε να έχουμε και αμάξια πυραύλους (η τεχνολογία το επιτρέπει) αλλά κανένας δε θα τα αγόραζε. Με αυτό το σκεπτικό μπορεί να ληφθούν υπόψη κάποιες πιο συμβιβαστικές λύσεις π.χ. δείτε τις αναρτήσεις.) . Ένας άλλος Περιορισμός είναι η εργονομία της εφαρμογής (ξανα π.χ.δες αναρτήσεις vs πορτμπαγκαζ. ). Σημειωτέον στην εργονομία, υπεισέρχεται και ο τομέας της στάθμης θορύβου απο το κινητήρα. Αν βάλεις δηλ ελέυθερο φίλτρο, ή σκούπα, ή "μπούκα" κλπ. έχεις μεγαλύτερο βουητό. Έτσι τα αυτοκίνητα, ως προιόντα, εφόσον απευθύνονται σε ένα ΕΥΡΥ καταναλωτικό κοινό, πρέπει να συμμορφώνονται με κάποιες επίσημες διεθνείς νόρμες που επιβάλλονται απο κρατικούς και μη οργανισμούς. Ένας εξ' αυτών όπως είναι ο ΤÜV/GS ο οποίος έχει συμβληθεί με τη διεθνή ένωση μηχανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, (η γνωστή SAE), ορίζει πολύ αυστηρούς περιορισμούς για πολλά ζητήματα τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι: 1) Περιβαλλοντικοί ρύποι 2) Κατανάλωση 3) Ηχορύπανση Συνεπώς καταλαβαίνετε (για να το πώ "χοντρά") ότι ΝΑΙ ένα αμάξι μπορεί να πάει πιο γρήγορα αν: i) Του βγάλουμε την εξάτμιση (ή βάλουμε τελος-πάντων μια με πιο "χαλαρή" ροϊκή αντίσταση) ii) Αλλάξουμε το εργοστασιακό φίλτρο με ένα πιο ελεύθερο. iii) To πουσάρουμε με άλλα τεχνητά μέσα (π.χ. ανεμιστήρες, επιταχυντες (δες JKS) ) και δε συμμαζεύεται....) ΑΛΛΑ, θα έχουμε κόστος σε όλους τους περιορισμούς 1), 2), και 3). Για να μη πώ τίποτα για την αξιοπιστία, τη τιμή κλπ. |
|
|
|
|
|
#125 (permalink) | |
|
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat
|
Quote:
καθαρισμα πεταλουδας ειναι η λυση |
|
|
|
|
|
|
#126 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Στην εικονα 1 ειναι ο κωδικος του παλιου πισω αμορτισερ. Στην εικονα 2 ειναι ο κωδικος των βελτιωμενων πισω αμορτισερ. Made in Spain ειναι τα πισω αμορτισερ ενω τα εμπρος ειναι Γερμανικα. Μιση ωρα δουλεια ειναι να περαστουν τα πισω αμορτισερ παιδια.Πολυ ευκολα μπαινουν και βγαινουν. Μετα τη βολτα που εκανα τελικα ειναι βελτιωμενα τα νεα αμορτισερ,δεν ακουγονται οι ηχοι που εκαναν τα παλια. Φιλε JOHNRAKARA του ειπα για το (Bulletin) που μας εγραψες και δε χρειαστηκε να κανει κατι αλλο για τα εμπρος αμορτισερ.Θα τα αλλαξουμε και αυτα. Περιμενω μια απαντηση απο σενα John.... τωρα που εβαλες τα νεα αμορτισερ,ειδες διαφορα απο τα παλια ??? Τα δικα μου βλεπω οτι δεν ακουγεται χτυπος παντα,μονο σε βιαιη συμπιεση. Ιδιως στα σαμαρακια ακουγεται πιο εντονα. Ρωτησα σε μαγαζι που βαζει μονο αμορτισερ,η Sachs ειναι οικονομικη εταιρεια,φθηνοδουλεια και απλα αμορτισερ μου ειπε. Τα Koni FSD δεν ηρθαν ακομη για το σιβικ μας και δεν ειχε τιμη να μου πει. Θα το ψαξει και θα μαθουμε τιμη,μπορει να τα παραγγειλει μου ειπε.
|
|
|
|
|
|
#127 (permalink) | |
|
Locking Wheelnut
|
Quote:
Συμφωνώ..... Παιδιά, ο κινητήρας μας είναι διαμάντι και ενσωματώνει παρα πολλές τεχνολογικές καινοτομίες (το ξέρατε π.χ. οτι χρησιμοποιεί μπουζί ιριδίου, κάποια απο τα οποία προσφέρουν ως aftermarket βελτιστοποιησεις διάφοροι οίκοι?) Για να διαφωτιστείτε περισσότερο για τα μηχανολογικά, δείτε στο www.asia.vtec.net/Engines/R18A/index.html (έχει σχολιαστεί πολλακις στο civinfo), αλλα και στην ιστοσελίδα του συνδέσμου μηχανικών αυτοκινητοβιομηχανιών www.sae.org/automag/techbriefs/03-2006/1-114-3-20.pdf |
|
|
|
|
|
|
#128 (permalink) | |
|
Locking Wheelnut
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#129 (permalink) | |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
|
Quote:
Απο Δραμα φιλε μου! Και εγω νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να γινει καπου πιο κεντρικα, να κανουν και οι Αθηναιοι φιλοι μας μια βολτιτσα! (πχ Βολος-Πηλιο ειναι μια πολυ καλη ιδεα). Βεβαια βασικη προυποθεση για ολους μας θα ειναι και η ημερομηνια.. |
|
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
το έχω ανεβάσει παλαιότερα σε πολλά ελληνικά φόρουμς...
YouTube - Honda I-VTEC Technology συμπληρωματικό στα όσα σας έδωσε ο johnarakaras. Jimp υπήρχε μπούλετιν καισ την ελληνική αντιπροσωπεία για τα πίσω αμορτισερ. Αναμένω τις εν καιρώ εντυπώσεις σου από τα νέα αμορτισερ για να δούμε και τις δικές μας ενέργειες. Προσωπικά εστιάζω στις μπροστινές αναρτήσεις. |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) | |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Φιλε τη πηρες την αεροτομη? Κατι εγραψες στη σελιδα μου. Αν καταλαβα καλα,ανοιξατε πορτα απο type r?? Οντως εχει καποια λαμακια απο κατω απο το πλεξι γκλας στου type r τη πορτα,αλλα δεν υπαρχει προβλημα να ραγισει το πλεξι.Ειναι πολυ χοντρο,πανω απο 10 χιλιοστα. Δεν παιρνουν ρισκο να τρυπησουν ε ??? Ουτε και εγω θα επαιρνα να σου πω την αληθεια. Ο μηχανικος του βολου ομως ειναι λι |