Civinfo

11.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by rallakias Τα σημεια που θελω να επισημάνω: Η γυναικα μου με λεει ψωνιο Αυτα Συμφωνώ με την γυναίκα σου Είναι σοφή!...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 14th May 2008, 12:41   #1421 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by rallakias View Post

Τα σημεια που θελω να επισημάνω:

Η γυναικα μου με λεει ψωνιο

Αυτα
Συμφωνώ με την γυναίκα σου
Είναι σοφή!
skam is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 12:52   #1422 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

Αναφορικά με το ραλλύ αν και δεν το είχα ποτέ, το θεωρώ το τελευταίο φθηνό αυτοκίνητο για οδηγούς. Να θυμάστε ότι σε μερικά χρόνια θα θεωρείται κλασσικό όχημα και θα τα ψάχνουν οι συλλέκτες αν έχει μείνει κανένα ολόκληρο. Βέβαια είναι ζημιάρικα με κακή ποιότητα υλικών και πολλά μειονεκτήματα όμως η οδηγική ευχαρίστηση δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν το χαμόγελο που προσέφερε η οδήγηση των 205-106 σε διαδρομές με στροφιλίκια... Κρίμα που και οι ίδιοι αποποιούνται τον εαυτό τους με τα νέα 207-308 επιδιώκοντας συνειδητά την "Γερμανοποίηση" των αυτοκινήτων τους (τα ίδια κάνει και η ρενω αλλά και η σιτροέν με κλασσικό παράδειγμα το νέο c5)
Πραγματικά οι Γάλλοι ήταν μετρ στο στήσιμο των αυτοκινήτων τους και το επιβεβαιώνω από το κλιό 1,4 που μας αποχωρίστηκε πρόσφατα ελέω κολτ.
Ακόμα και τώρα έχουν το μαγικό ραβδάκι στο συνδυασμό άνεσης-ρύθμισης ανάρτησης...Προσωπικά θα μου επιτρέψετε όμως να υποστηρίξω ότι δεν θ' αγόραζα ποτέ ξανά Γαλλικό κυρίως λόγω αξιοπιστίας αλλά και τοπικής αντιπροσωπείας. Στο τελευταίο οι της ρενώ έχουν θετικές αλλαγές...για να τους δούμε!
Old 14th May 2008, 16:01   #1423 (permalink)
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat

rallakias's Avatar

Talking

Quote:
Originally Posted by skam View Post
Αναφορικά με το ραλλύ αν και δεν το είχα ποτέ, το θεωρώ το τελευταίο φθηνό αυτοκίνητο για οδηγούς. Να θυμάστε ότι σε μερικά χρόνια θα θεωρείται κλασσικό όχημα και θα τα ψάχνουν οι συλλέκτες αν έχει μείνει κανένα ολόκληρο. Βέβαια είναι ζημιάρικα με κακή ποιότητα υλικών και πολλά μειονεκτήματα όμως η οδηγική ευχαρίστηση δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν το χαμόγελο που προσέφερε η οδήγηση των 205-106 σε διαδρομές με στροφιλίκια... Κρίμα που και οι ίδιοι αποποιούνται τον εαυτό τους με τα νέα 207-308 επιδιώκοντας συνειδητά την "Γερμανοποίηση" των αυτοκινήτων τους (τα ίδια κάνει και η ρενω αλλά και η σιτροέν με κλασσικό παράδειγμα το νέο c5)
Πραγματικά οι Γάλλοι ήταν μετρ στο στήσιμο των αυτοκινήτων τους και το επιβεβαιώνω από το κλιό 1,4 που μας αποχωρίστηκε πρόσφατα ελέω κολτ.
Ακόμα και τώρα έχουν το μαγικό ραβδάκι στο συνδυασμό άνεσης-ρύθμισης ανάρτησης...Προσωπικά θα μου επιτρέψετε όμως να υποστηρίξω ότι δεν θ' αγόραζα ποτέ ξανά Γαλλικό κυρίως λόγω αξιοπιστίας αλλά και τοπικής αντιπροσωπείας. Στο τελευταίο οι της ρενώ έχουν θετικές αλλαγές...για να τους δούμε!
συμφωνώ με τον Σπύρο...
Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν είχα ποτέ πολλά, ή σημαντικά προβλήματα.

Φιλε Γιώργο (giorgosrallyman) δεν κατάλαβες τι έγραψα...
'Οταν αγοράζουμε ένα αμάξι πάντα κάνουμε σύγκριση με το προηγούμενο και προσπαθούμε πάντα να αγοράζουμε κάτι καλύτερο από το παλιό.
Έτσι έκανα την σύγκριση στην κατανάλωση και την αναρτηση. Πολλοί εδώ διαμαρτύρονται για την άνεση της ανάρτησης. Το ανέφερα για να πω ότι αν έχεις μάθει σε ένα αμάξι με ανάρτηση "κούτσουρο" το civic φαίνεται πολύ μαλακότερο και δεν ενοχλεί.
Δεν ειπα ποτε ότι στρίβει καλύτερα από το rallye, το οποίο ποτε δεν καταφερα να φτάσω στα όριά του. πχ τις Αφίδνες τις γύριζα σε 1:03 με το μαμα rallye όταν ο Καταραμένος με "φτιαγμενο" 106 έκανε 0:58 (όσο ένα Evo 7 ή το S2000 του Γιάννη Νίκα). Πάντως το προηγούμενο τάπερ δεν το είδα ποτέ να κάνει κάτω από 1 λεπτό
Ασφαλώς και δεν θα ξεχάσω τις συγκινήσεις που προσέφερε, όπως τραινάκι με 200 χαω πίσω από evo 6 στις στροφές της Υλίκης (η Γωγώ ακόμα τρέμει στην σκέψη), ή νυχτερινή ανάβαση Πεντέλης κολλημένος πίσω από το STi ενός φίλου (ευτυχώς αυτό το έχασε η Γωγώ ). Θα έπρεπε να μου έχουν πάρει 142 φορές το δίπλωμα και να έχω καταδικαστεί σε 10 φορές ισόβια για αυτοσχέδιους αγώνες, επικίνδυνους ελιγμούς, υπέρβαση ορίου ταχύτητας και δεν ξέρω τι άλλο για ό,τι έκανα τα 6 χρόνια με το 106.
Αυτά βέβαια δεν τα καταφέρνεις με μικρή κατανάλωση βενζίνης, έχουν ένα κόστος, είτε κινείσαι μονίμως σε υψηλές στροφές, είτε μέσα στην κίνηση της πόλης κάνοντας προσευχή να βάλεις κάποτε 3η σχέση στο κιβώτιο...
Τώρα με την βενζίνη στα ύψη η χαμηλή κατανάλωση είναι επιτακτική, εκτός εαν έχεις λύσει το οικονομικό πρόβλημα.
Για τα 12.000 ευρώ που έδωσα τον Ιανουάριο του 2002 ήταν η καλύτερη επιλογή (ή value for money που είναι και της μόδας). Είχα ένα αμάξι το οποίο έστριβε σαν καρτ, αλλά μέχρι εκεί και πάντα εις γνώση μου. Αυτό ήθελα πριν 6 χρόνια. Όμως οι εποχές αλλάζουν, κάνουμε οικογένειες, θέλουμε χώρους, άνεση. Το civic μου δίνει την αίσθηση ότι έχω πραγματικό αυτοκίνητο. Τα έχει όλα και συμφερει Αυτό είναι η καλύτερη επιλογή στην παρούσα φάση με τα 23.000 ευρώ.
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα κράταγα το 106 και μερικές τετράδες λάστιχα ημισλικ για να ξεδίνω στα Μέγαρα τα Σαββατοκύριακα.

Μην μου πεις Γιώργο ότι όταν παρέλαβες το TypeR (καλά χιλίομετρα με την ευκαιρία ) δεν ξέχασες αυτόματα το rallye... 200 αλογάκια είναι αυτά...
Σίγουρα ήθελες να σε δέσουν στο μαυρο-κόκκινο bucket και να μην ξαναβγεις απο εκει μεσα, έ; Αν πάλι δεν σου αρέσει, ευχαρίστως να κάνουμε ανταλλαγή

Είμαι ένας τρισευτυχισμένος κάτοχος civic, αλλά πάντα θα λέω "είχα rallye" γιατί ήταν απίστευτη εμπειρία. Εξ'ου και το "rallakias" τιμης ένεκεν, κύριε Γιώργο-"Rallyeman"
rallakias is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 16:06   #1424 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Τελικα με ενημερωσαν απο το συνεργειο,οτι τα εμπρος αμορτισερ θα αλλαχτουν με το κωδικο 51605 Smg G04. Επισης θα αλλαχτει και το χειροφρενο. Σπυρο δεν υπαρχει αναβαθμιση για τον εγγεφαλο.
jimp is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 16:25   #1425 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Ειδατε στα φαουλ τι επαθε ο φιλος μας Pottsy ??? Αν καταλαβα καλα,πηγε για σερβις το αμαξι και αλλαγη λαδιων και ξεχασαν να του βαλουν τη επανω ταπα πληρωσεως λαδιου του κινητηρα. Αποτελεσμα να αρχισει να ξερνα τα λαδια η μηχανη και να γεμισει λαδια ο χωρος του κινητηρα. Νομιζω οτι το καταλαβε πριν προλαβει η μηχανη να μεινει χωρις λαδια και να καει ο κινητηρας. Τυχερος μεσα στην ατυχια του. Συμπερασμα κανουν λαθη και οι Αγγλοι μηχανικοι !!!!!
Old 14th May 2008, 20:44   #1426 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

είχαμε νεότερα από τη ρύθμιση γωνίας caster και το τράβηγμα ? ?
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 21:12   #1427 (permalink)
Locking Wheelnut

christos's Avatar

σήμερα άκοσα το εξης σχόλιο για το αυτοκίνητο μας.ότι έχει φτάσει σε καλύτερο επίπεδο σε μέταλα και ηλεκτρικά απο την μερσεντες βεβαια ανέβηκε η διάθεση όπως καταλαβαίνετε.τώρα δεν μου λέτε τα χειρόφρενα για πιας χρονολογίας civic τα αλλάζουν; δεν έχω καταλάβει
christos is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 21:18   #1428 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by christos View Post
σήμερα άκοσα το εξης σχόλιο για το αυτοκίνητο μας.ότι έχει φτάσει σε καλύτερο επίπεδο σε μέταλα και ηλεκτρικά απο την μερσεντες βεβαια ανέβηκε η διάθεση όπως καταλαβαίνετε.τώρα δεν μου λέτε τα χειρόφρενα για πιας χρονολογίας civic τα αλλάζουν; δεν έχω καταλάβει

Ενταξει δεν ξερω αν ισχυει, παντως να σου θυμισω οτι τα Merce εχουν 30 χρονια αντισκωριακη εγγυηση!
MakTheo is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 21:34   #1429 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Μίλησα σήμερα με Σωτηρόπουλο κ τα ανταλλακτικά για την ρύθμιση του τραβήγματος δεξία ήρθαν. Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη τρίτη για τοποθέτηση/ρύθμιση. Για να δούμε....
Τι εγινε βρε φιλε τελικα με αυτο το θεμα? Στο εφτιαξαν το αμαξι ?? Εμαθες που εβαλαν τελικα τις ροδελες και τις βιδες ???
Old 14th May 2008, 22:49   #1430 (permalink)
Supporter
Wheelnut

Δεν ξέρω αν είμαι off topic αλλά τα έχω πάρει που συνεχίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών...δεν λέω να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους (όχι όμως και την κυκλοφορία τα ΣΚ) αλλά νομίζω ότι ξεπέρασαν τα όρια της υπομονής (μου)...
Την Παρασκευή κλείνω δύο εβδομάδες που δεν μπορώ να παραλάβω το νέο μου Civic (1.8 sport Milano Red) γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί με νταλίκα!!! Αν είναι δυνατόν!!!
Επίσης, μέχρι σήμερα δεν είχαμε και βενζίνη ώστε να έρθω να το πάρω μόνος μου!!!
Έλεος, δεν με λυπάται κανείς;
panayiotis is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 06:21   #1431 (permalink)
Supporter
Locking Wheelnut

JAPAN's Avatar

Quote:
Originally Posted by MakTheo View Post
Ενταξει δεν ξερω αν ισχυει, παντως να σου θυμισω οτι τα Merce εχουν 30 χρονια αντισκωριακη εγγυηση!

στα 15 χιλιομετρα απο μενα ειναι η κεραμωτη που ειναι παραθαλασσια τα πιο πολα που ερχοντε με σκουρια ειναι τα mercedes και τα πιο πολα ειναι 2000 μοντελα και πιο καινουρια .αν δεις την Ε με στρογγηλα τα φωτα στα τελαρα με τα παραθυρα ειναι μες την σκουρια να μην πω γιαυτα που ερχονται απο γερμανια τη κουβαλανε τα περισοτερα

τα honta ειναι καλυτερα σε αυτον τον τομεα αλλα οχι οτι ειναι και τελια βαμενα

Last edited by JAPAN; 15th May 2008 at 06:23.
JAPAN is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 07:01   #1432 (permalink)
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat

rallakias's Avatar

Quote:
Originally Posted by panayiotis View Post
Δεν ξέρω αν είμαι off topic αλλά τα έχω πάρει που συνεχίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών...δεν λέω να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους (όχι όμως και την κυκλοφορία τα ΣΚ) αλλά νομίζω ότι ξεπέρασαν τα όρια της υπομονής (μου)...
Την Παρασκευή κλείνω δύο εβδομάδες που δεν μπορώ να παραλάβω το νέο μου Civic (1.8 sport Milano Red) γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί με νταλίκα!!! Αν είναι δυνατόν!!!
Επίσης, μέχρι σήμερα δεν είχαμε και βενζίνη ώστε να έρθω να το πάρω μόνος μου!!!
Έλεος, δεν με λυπάται κανείς;
κουραγιο παναγιώτη...
Εγώ περίμενα 1 μηνα και 10 μερες παραπανω λόγω της απεργίας των λιμενεργατων...
rallakias is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 07:38   #1433 (permalink)
Supporter
Triangular Exhaust

botsp's Avatar

Γειά και χαρά.Καλώς σας βρήκα.
Πέτρος απο Αθήνα. Civic 1,8 5d sport black sun roof.
Σας διαβάζω εδώ και καιρό. Απο τις συζητήσεις σας φίλοι μου κρίθηκε σε μεγάλο μέρος η τελική μου επιλογή. Έχω ηδη 1200 χλμ και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Περιμένω να ανοίξει ο κινητήρας για να τα δώσω όλα και να δώ τι αμάξι πήρα τελικά.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που πήρα τόσο καιρό απο τα μέλη του φόρουμ.
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους , παλαιούς και νέους κατόχους του οχήματος.
botsp is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 07:40   #1434 (permalink)
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat

skam's Avatar

Παναγιώτη εγώ περίμενα 5,5 μήνες και όταν έκανα παραγγελία η ημερομηνία ήταν ανοιχτή...μέχρι τέλος του '07. δηλαδή πιθανή αναμονή 16 μήνες...οι λίγες μέρες υπομονή δεν είναι τίποτα.