Civinfo

9.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Σε ότι αφορά το τράβηγμα δεξιά κ την τοποθέτηση των ανταλλακτικών..... Τώρα που μιλάμε γίνεται τοποθέτηση! Το απόγευμα το παραλαμβάνω κ θα σας πω !...

Help Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 15th May 2008, 11:39   #1441 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

iTrader: (0)
Σε ότι αφορά το τράβηγμα δεξιά κ την τοποθέτηση των ανταλλακτικών.....
Τώρα που μιλάμε γίνεται τοποθέτηση! Το απόγευμα το παραλαμβάνω κ θα σας πω !
mike_civic is online now   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 12:14   #1442 (permalink)
Valve Cap

giorgosrallyman's Avatar

Quote:
Originally Posted by skam View Post
Γιώργο το νέο τάπερ δεν το έχω οδηγήσει...απλά ήμουν τυχερός τόσο, ώστε να το...συνοδηγήσω στην πίστα των μεγάρων ένα χρόνο πριν, με οδηγό τον Μάριο Ξανθάκο γνωστό οδηγό αγώνων στην εκδήλωση του αγαπημένου σε μένα περιοδικού 4τροχοί. Στα χέρια του το αυτοκίνητο πετούσε πόσο μάλλον όταν του είπα ότι είμαι εκεί ως μέλος των redliners! Μέχρι και χειρόφρενα έκανε...
Όσα πάντως έγραψες για το βάρος του fn2 είναι απόλυτα σωστά και φυσικά αποτελούν την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σ' εκείνο και το φοβερό ep3 παρόλο που το μοτέρ του νέου είναι ελαφρά ισχυρότερο. Σύμφωνα μάλιστα με τα παιδιά των reds η απόδοση του είναι ανάλογη με παλαιό τάπερ 1ου σταδίου. Το βάρος όμως φαίνεται...δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Τσάπμαν(έτσι δεν λέγονταν;; στη λότους που προτιμούσε πανάλαφρα αμαξώματα με λιγότερους ίππους προσφέροντας μηχανές οδηγικής απόλαυσης...
Το ep3 πάντως αποτέλεσε ουσιαστικά τον διάδοχο του ραλύ για τους μυημένους με αυξημένο όμως φυσικά αντίτιμο. Αν μάλιστα κάποιος σπρώξει χρήμα το παλαιό τάπερ γίνεται πύραυλος εδάφους εδάφους...και μηχανή παραγωγής αδρεναλίνης. Αυτό το αμάξι ανέβασε τόσο τον πήχη που ουσιαστικά το fn2 φαντάζει συνολικά χειρότερο.
Σε όσα ανέφερες για το σιβικ των 1800 κυβικών θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω ότι ειδικά το πεντάθυρο δεν "υποσχέθηκε" ποτέ κάτι παραπάνω. Προσέφερε τεράστιους χώρους, εμφάνιση, καλά φρένα και οδική συμπεριφορά μ' ένα μοτέρ τουλάχιστον αξιόλογο προσανατολισμένο στην οικονομία. Εκεί που διαφωνώ είναι στην οποιαδήποτε σύγκριση του μοτέρ με του βέκτρα-αστρα1.8. Είναι πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς (επιδόσεις, οικονομία, ροπή). Το type-s αντίθετα υπόσχεται περισσότερα στον τομέα των επιδόσεων από εκείνα που προσφέρει στην πράξη. Θα έπρεπε να είναι κάπως ισχυρότερο...

Πάντως μην νιώθεις ότι κάνεις αντιπολίτευση εδώ μέσα γράφοντας τις σκέψεις σου. Το αντίθετο μάλιστα...σκοπός μας εδώ δεν είναι να εκθειάσουμε την επιλογή μας αλλά να βρίσκουμε λύση στα όποια προβλήματα μας ανταλλάσσοντας απόψεις και συμβουλές. Υπό αυτό το πρίσμα οι απόψεις σου είναι καλοδεχούμενες και αποτελούν βάση για περαιτέρω κουβέντα
Αν σε τελική ανάλυση ήθελα να διαβάζω για τα φοβερά θετικά της επιλογής μου θα έπαιρνα γκολφ που η προπαγάνδα στα περιοδικά έχει θεοποιήσει και θα καμάρωνα στα σχετικά φόρουμ...
Τί άλλο να πω φίλε μου (δεν ξέρω και τα ονόματά σας, γμτ..), εκτός του ότι τα πνεύματά μας, προς το παρόν τουλάχιστον, ταυτίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ! Πραγματικά είσαι μέσα στο μυαλό μου και προφανώς η αυτοκινητιστική σου κουλτούρα ταιριάζει τα μέγιστα με τη δική μου. Πραγματικά με βγάζεις από τον κόπο να γράψω αυτά που ήδη έγραψες εσύ και με τα οποία είναι περιττό νομίζω να πω (το γράφω όμως..) ότι συμφωνώ ακράδαντα! Εύγε!

Υ.Γ. Όσον αφορά την αναφορά μου στα Όπελ, την έκανα απλά για να υποδηλώσω σε ποιά κατηγορία εντάσσεται το Σιβίκ 1.8 (και βασικά το Άστρα, όπως πολύ σωστά είπες..) Όχι ότι πιστεύω ότι το οποιοδήποτε Όπελ είναι καλύτερο από το οποιοδήποτε Χόντα. Τουναντίον!

Last edited by giorgosrallyman; 15th May 2008 at 12:21.
giorgosrallyman is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 13:28   #1443 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Τι εγινε βρε φιλε τελικα με αυτο το θεμα? Στο εφτιαξαν το αμαξι ?? Εμαθες που εβαλαν τελικα τις ροδελες και τις βιδες ???
θα σας απαντήσω εγώ στο συγκεκριμμένο θέμα μιας και ενημερώθηκα πρόσφατα. ..
Υπήρχαν 2 περιπτώσεις. .. .η πρώτη είναι να είχαμε στο αυτοκίνητο μπροστά γόνατα MacPherson αλλά ρυθμιζόμενα.. . .πράγμα αδύνατον γιατί αυτά μπαίνουν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και φυσικά στοιχίζουν τα κέρατά μας τα τράγια!!
Η 2η περίπτωση είναι αυτή που πιάνει και τα δικά μας αυτοκίνητα. . .οι βίδες που παραγγέλθηκαν και που έβαλα κι εγώ το δικό μου συνεργείο να παραγγείλουν,αποτελούν και τις βάσεις του γονάτου...αυτοί τι θα κάνουν τώρα ?θα αντικαταστήσουν τις παλιές βίδες-βάσεις του γονάτου με νέες λεπτότερες, λεπτότερη σπείρα δλδ, όπου θα δίνει τη δυνατότητα για λεπτότερη και πιο ακριβή ρύθμιση της γωνίας Caster.Για να τραβάει το τιμόνι δεξιά πιθανότατα το caster είναι ρυθμισμένο πιο θετικά από ότι χρειάζεται!
Αυτά ξέρω εγώ .. .o mike ας ενημερώει λεπτομερέστερα αν πληορφορηθεί ακόμα καλύτερα!
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 18:32   #1444 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

jimp's Avatar

Εγω που οδηγησα για λιγο το Type r του φιλου μου Γιωργου απο τη Κορινθο,εχω να πω οτι εκτος τη δυναμη και τον ωραιο ηχο εχει κοντο σασμαν παιδια. Οι ταχυτητες φορτοναν αμεσως και δεν φταιει μονο η δυναμη του κινητηρα.
jimp is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 18:50   #1445 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

όσο αφορά το type R άκουσα το εξής αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια . ..
άκουσα ότι βγάζει 200hp στο κινητήρα αλλά στο τροχό η απόδοση μειώνεται πάρα πολύ
ενώ στο type S η απόδοση στο τροχό δεν αποκλίνει πολύ από την απόδοση της μηχανής . ..
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 23:34   #1446 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
...
Η 2η περίπτωση είναι αυτή που πιάνει και τα δικά μας αυτοκίνητα. . .οι βίδες που παραγγέλθηκαν και που έβαλα κι εγώ το δικό μου συνεργείο να παραγγείλουν,αποτελούν και τις βάσεις του γονάτου...αυτοί τι θα κάνουν τώρα ?θα αντικαταστήσουν τις παλιές βίδες-βάσεις του γονάτου με νέες λεπτότερες, λεπτότερη σπείρα δλδ, όπου θα δίνει τη δυνατότητα για λεπτότερη και πιο ακριβή ρύθμιση της γωνίας Caster.Για να τραβάει το τιμόνι δεξιά πιθανότατα το caster είναι ρυθμισμένο πιο θετικά από ότι χρειάζεται!...
Συγχαρητήρια Xmitsos !!! Έπεσες 101% μέσα !
Λοιπόν, πήρα το αμάξι το απόγευμα κ μου είπαν ότι έβγαλαν τις βίδες στην βάση του γονάτου του αμορτισέρ που δεν ρυθμιζόντουσαν κ έβαλαν τις νέες που ρυθμίζονται. Το πήγαν για ευθυγράμμιση κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΣΙΟ !!!
Old 15th May 2008, 23:49   #1447 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Βέβαια όλο αυτό το χαρμόσυνο γεγονός το επισκίασε κάτι άλλο....
Αφήνω το πρωί το αμάξι στον αντιπρόσωπο, πάω απέναντι στο άλλο διάζωμα για να περιμένω έναν φίλο να με πάρει να πάμε στην δουλειά. Όσο περίμενα βγαίνει ένα παληκάρι για να βάλει το αμάξι μου λίγο πιο μέσα για να υπάρχει χώρος κ για άλλα από ότι κατάλαβα. Λέω από μέσα μου 'θα έχει πλάκα...' .... τι το είπα.... μπαμ.... τι έγινε ? το πεζοδρόμιο είναι 20-25 πόντοι ψηλό από την άσφαλτο κ αν δεν προσέξεις να πατήσεις στις ράμπες που έχει τότε έχει τεράστιο κενό κ ο τύπος το έριξε εκεί !!! χάνω 10 χρόνια από την ζωή μου, πάω απέναντι, ο τροχός ο ένας ο μπροστά αριστερός στο κενό κ για να βγει έκανε 30-40 πόντους σέρνοντας μέχρι να βρει πρόσφυση κ να ξανανέβει...βράζω αλλά κρατάω την ψυχραιμία μου όσο μπορώ...του λέω τι έγινε κ μου λέει...βρήκε λίγο από κάτω ! Του λέω βρε φίλε το αμάξι έσκασε με όλο το βάρος του στο πάτωμα! Τέλος πάντων, ο υπεύθυνος του συνεργείου μου λέει θα το βάλουμε σε μια ράμπα κ θα το δούμε. Μιλάω λίγο αργότερα τηλεφωνικά, γιατί έπρεπε να φύγω λόγω δουλειάς, με την υπεύθυνη της εταιρείας εκεί, δεν ήξερε κάτι, της λέω κ μου λέει θα σου πω σε λίγο...ξαναμιλάμε αργότερα, αφού της έχω πει ότι επειδή θα έρθω το απόγευμα κ το συνεργείο θα έχει κλείσει κ θέλω να δω από κάτω κ εγώ τι έγινε, της λέω ευθέως ότι θα το πάω να το δω κ άλλου. Μου απαντά εννοείται αυτό καταρχήν κ από εκεί κ πέρα, το αμάξι έχει γρατζουνισμένο το ψαλίδι κ ένα πλαστικό προστατευτικό μπροστά...μου λέει κατευθείαν ότι, ότι θέλω θα κάνει...περνούν λίγα λεπτά κ παίρνω τηλ πίσω κ ζητάω αντικατάσταση των κομματιών αυτών κ αμέσως μου απαντά θετικά. Το απόγευμα που παρέλαβα το αμάξι, τα είπαμε πάλι από κοντά σε πάρα πολύ φιλικό επίπεδο, όπως πάντα είναι η αλήθεια κ μου είπε ότι έχει ήδη παραγγείλει τα ανταλλακτικά κ μόλις έρθουν θα με πάρει τηλ για να πάω το αμάξι για να τα τοποθετήσουν...τελικά πρόβλημα δεν αντιμετώπισα, αφού υπήρξε απόλυτη συνενόηση, κατανόηση κ επικοινωνία, όμως μπαίνεις εύκολα κ αναρωτιέσαι....τι θα γινόταν αν δεν ήμουν τυχαία απέναντι κ δεν το έβλεπα...;;;;;;;;.....
Old 16th May 2008, 06:07   #1448 (permalink)
Locking Wheelnut

JAPAN's Avatar

το μονο σιγουρο δεν θα σου ελεγαν τιποτα ,και αν εβλεπες κατα λαθος και πηγενες μετα να τους το πεις θα κανανε τους κινεζους
JAPAN is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 07:23   #1449 (permalink)
Wheelnut

g_bak's Avatar

Να και ένα πρόβλημα που λύθηκε !

Mike, για καλύτερη ενημέρωση, το θέμα με την ευθυγράμμιση ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες αντιπροσώπους ή υπήρχε και επίσημο bulletin ?

Υποθέτω ότι για να άργησαν τόσο οι βίδες, μαλλον οφείλεται ότι ήρθαν από εξωτερικό και όχι από το Praktiker, και συμπεραίνω ότι πρόκειται για γνωστό fix.

ευχομαι όλα να πάνε καλά με τις ζημιές που σου έκαναν!
g_bak is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 07:37   #1450 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Mike θα σε παρακαλούσα να μου πεις σε πιο συνεργείο πήγες το αμάξι σου. Στείλτο και σε pm αν θές.......και για να μην ξεχνιόμαστε χαίρομαι που έστω και ένας κατάφερε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα!
gapos is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 07:54   #1451 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Επειδή δεν έχω κάτι να κρύψω αλλά κ επειδή μέχρι στιγμής έχουν σταθεί απέναντί μου τύποι κ υπογραμμοί, το συνεργείο είναι ο Σωτηρόπουλος στο Μαρούσι, από εκεί που το αγόρασα κιόλας.
Οι βίδες ήρθαν από το Βέλγιο, καθυστέρησαν λίγο λόγο Πάσχα, μετά είχαν έρθει αλλά δεν είχα χρόνο λόγω δουλειάς, μετά δεν είχα βενζίνη....τελικά χθες όλα οκ.
Όσοι έχετε πρόβλημα, το λέτε, σας φέρνουν στην κυριολεξία 2 βίδες, αντικαθιστούν τις υπάρχουσες σταθερές με αυτές που ρυθμίζονται κ όλα οκ ! Συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση κ την γρήγορη εξεύρεση λύσης!
Old 16th May 2008, 07:55   #1452 (permalink)
Locking Wheelnut

botsp's Avatar

Απο τον ίδιο αντιπρόσωπο το αγόρασα και εγώ μιας και θα με βολεύει να πηγαίνω και για σέρβις(είναι στο δρόμο μου).
Πολύ εξυπηρετικοί και συνεργάσιμοι οφείλω να ομολογήσω.

Επειδη μου είναι δύσκολο να συγκρατούμαι και να μην του τα δίνω , έχοντας μόλις 1200 χλμ, ήθελα να ρωτήσω για το "στρώσιμο".
Εσείς φίλοι μου πως το πηγαίνατε στην αρχή το αμάξι;
Προσωπικά συγκρατούμαι ακόμη έως τις 3.500 - 4000 στροφες. Μου είπαν οτι ο κινητήρας έως τις 5-6000χλμ θα είναι σφιχτός και η διαφορά μετά θα είναι μεγάλη. Εσείς διαπιστώσατε τέτοια δοαφορά;

Last edited by botsp; 16th May 2008 at 07:59.
botsp is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 08:01   #1453 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Επειδή δεν έχω κάτι να κρύψω αλλά κ επειδή μέχρι στιγμής έχουν σταθεί απέναντί μου τύποι κ υπογραμμοί, το συνεργείο είναι ο Σωτηρόπουλος στο Μαρούσι, από εκεί που το αγόρασα κιόλας.
Οι βίδες ήρθαν από το Βέλγιο, καθυστέρησαν λίγο λόγο Πάσχα, μετά είχαν έρθει αλλά δεν είχα χρόνο λόγω δουλειάς, μετά δεν είχα βενζίνη....τελικά χθες όλα οκ.
Όσοι έχετε πρόβλημα, το λέτε, σας φέρνουν στην κυριολεξία 2 βίδες, αντικαθιστούν τις υπάρχουσες σταθερές με αυτές που ρυθμίζονται κ όλα οκ ! Συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση κ την γρήγορη εξεύρεση λύσης!
Ευχαριστώ mike......ρώτησα γιατί εγώ απτον Παπρά δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ ευχαριστημένος και ψάχνω ένα συνεργείο που να δέχεται τα προβλήματα του αυτοκινήτου και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του σαν εξουσιοδοτημένο σε αντίθεση με άλλα συνεργεία (μην ξαναπώ πιο) που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα κάνοντας σου ψυχοθεραπεία.
gapos is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 08:19   #1454 (permalink)
Burning hands!!!
Locking Wheelnut

gapos's Avatar

Thank