Civinfo

4.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Μάλλον με το πάθος που έχουμε διμιουργουμε λάθος εντυπώσεις φιλε non Αυτο που κάνουμε εδω είναι να ασχολούμαστε και με την τελευταια λεπτομέρια γιατι ολοι ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 28th May 2008, 08:22   #1621 (permalink)
Triangular Exhaust

con_type s_GT's Avatar

iTrader: (0)
Μάλλον με το πάθος που έχουμε διμιουργουμε λάθος εντυπώσεις φιλε non
Αυτο που κάνουμε εδω είναι να ασχολούμαστε και με την τελευταια λεπτομέρια γιατι ολοι μας έχουμε καψουρα με το αμαξι.Θα συμφωνήσω πως αν είναι για μηχανή απο R καλύτερα να αγοράσω R.Πρωσωπικά δεν θέλω να παω στα 2000 κ.εκ. θελω να προσπαθήσω να δουλέψω με οτι εχω.Νομίζω πως οτι αμάξι και να πάρεις θέλει την after market εξατομίκευση του προκειμένου να το φέρεις στα γούστα σου που μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά απο τον καθένα.Γενικά όλα τα μοντέλα οταν βγαινουν απο την γραμμή παραγωγής είναι "ρυθμισμένα" για να καλύπτουν τις γενικές απαιτήσεις.φανταστήτε ενα αμάξι με μαμα χαμήλωμα 35mm και κουτσουρο άναρτηση ,35αρι προφίλ,λίγοι θα ήταν αυτοί που θα το ανέχονταν να κοπανάει ανέλέητα στις ελληνικές δρομάρες και θα καταλάβαιναν οτι στρίβει σαν διαβήτης.εδώ και μόνοι μας που τα στήνουμε μετα βρίζουμε που κοπανανε.
έχουμε και το παράδειγμα του RX-8 που είναι καλοστιμένο και διαφορετικό αλλα κανείς απο τους υποψηφιους αγοραστές δεν ανέχεται οτι καιει 20lt/100km και να βάζει λάδια κάθε 2 γεμίζματα.το civic με τον μέσο όρο του κοινου που ασχολείται νομίζω πώς τα πήγε πολύ καλα και η αίσθηση που δίνει στον οδηγό του δε συκγρινεται με τπτ αλλο (το λατρεύω αυτο τομόνι ξυράφι)
Αλήθεια πάντως με την λίστα πρέπει να το ξεκινήσουμε ετσι κι αλλιως μεχρι να μαζευτούμε θα μας πάρει κανα μήνα
con_type s_GT is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 09:44   #1622 (permalink)
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat

rallakias's Avatar

Quote:
Originally Posted by non View Post
Παιδια καλησπερα,
Πρωτο μου ποστ αφου εχω διαβασει ολο σχεδον το forum.
Ημουν ετοιμος να το κλεισω αυτην την εβδομαδα το 1.8 5θ αλλα με ολα αυτα τα προβληματα που διαβαζω σκεφτομαι να κανω πισω και να κοιταξω κατα λεον μερια (ιεροσυλια; )που θα μου βγει και φθηνοτερα.

Καλη η αξιοπιστια (υπαρχει όμως; )το design κτλ αλλα ως εκει νομιζω.Εχω διαβασει τα μυρια οσα αλλα σκουρια;;;; Τι να πω; Εχω BMW 36 χρονων και δεν εχει ιχνος,Αστρα το 99 επισης.

Λετε τωρα οτι δεν παει μια και ο κινητηρας...

Για πειτε ρε παιδια μιας και μου ξαναγυρισουν τα μυαλα.Το ηθελα το αυτοκινητο,το οδηγησα,μου αρεσε (και ας μην με εντυπωσιασε στο δρομο οσο η ροπη του λεον),ειναι βολικο για οικογενεια που μαλλον θα εχω σε κανα δυο χρονια.....και τωρα αντε ξανασκεψου το.

Σορρυ για το υφος του post,δεν θελω ουτε να προσβαλλω,ουτε να προκαλεσω.Απλα διατυπωνω τους προβληματισμους μου.Ουτως ή αλλως,το ενα ή το αλλο,θα παραγγειλω το πολυ μεσα σε δεκα μερες.
παρελαβα το αμαξι πριν το Πασχα και το αμάξι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απο τα προβληματα που γραφεται σε αυτο το forum.
παρτο με κλειστα ματια

ενας φιλος αγορασε το λεον με τα 160 αλογα και δεν το παταει γιατι εχει ψηλη καταναλωση! μακρυααααα
rallakias is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 10:55   #1623 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Κι έμενα, κι έμενα στη λίστα για το κιτ!! Αν και έχω μπή στη λίστα του αντιπροσώπου από Χαλκίδα από τη στιγμή που μου είπε οτι υπάρχε φήμη περί αναβάθμισης...
GKAR is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 12:45   #1624 (permalink)
Valve Cap

tsampinio's Avatar

φιλε maktheo ολα τα επιχειρηματα υπερ του civic μου φαινεται πως αρχιζουν και χανονται εννοω για το λαδι οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω οτι του καψε 1μισι λιτρο το ιδιο θα αναφερω κι εγω μου εκαψε περιπου ενα λιτρο λαδι.

αυριο παω για service και θα αναφερω ολα τα προβληματα!
tsampinio is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 13:03   #1625 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by tsampinio View Post
φιλε maktheo ολα τα επιχειρηματα υπερ του civic μου φαινεται πως αρχιζουν και χανονται εννοω για το λαδι οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω οτι του καψε 1μισι λιτρο το ιδιο θα αναφερω κι εγω μου εκαψε περιπου ενα λιτρο λαδι.

Αν εχεις τα πρωτα λαδια απο το εργοστασιο ειναι φυσιολογικο που σου εκαψε και το ξερουμε ολοι. Τα επομενα μισο με 1 λιτρο ανα 10000 χλμ δεν ειναι προβλημα αυτο εαν το σκιζεται το αμαξι. Προβλημα θα ηταν να καιει λαδια μισο και 1 λιτρο ανα 1000 χλμ. Και αυτο που γνωριζω εγω ειναι καλο να καιει λιγο ομως λαδι ο κινητηρας και το κανουν επιτηδες οι κατασκευαστες. Αφηνει το ελατηριο λαδιου του εμβολου, να περασει λιγο λαδι προς τα επανω ελατηρια συμπιεσεως ωστε να λαδωνονται και να μην φθειρονται,τοσο αυτα,οσο και ο κυλινδρος.
jimp is online now   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 13:38   #1626 (permalink)
GreeN TeaM
Locking Wheelnut

JAPAN's Avatar

jimp ετσι ειναι φιλε μου.τα πρωτα τα λαδια ειναι ειδικα για στροσιμο και τα τσιμπαει αν το πηγενεις τερμα.μετα την αλλαγη θα τσιμπησει στο πολυ σχισημο το δικο μου δεν εχει καψη καθολου το τεστ ντραιβ του αντιπροσωπου εχει καψη γιατι το εχουν τερμα ολοι αλλα και παλη σε πολυ λογικα πλαισια.
JAPAN is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 13:39   #1627 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

μήπως πρέπει να αλλαχτούν τα λάδια μια πρώτη φορά στις 5000 χλμ και μετά ανα 10000 ?? ?
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 13:41   #1628 (permalink)
GreeN TeaM
Locking Wheelnut

JAPAN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xmitsos View Post
μήπως πρέπει να αλλαχτούν τα λάδια μια πρώτη φορά στις 5000 χλμ και μετά ανα 10000 ?? ?

εγω τα αλαξα στις 5000χιλ. μετα στις 10000χιλ. και τωρα θα τα πηγενω ανα 10000
JAPAN is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 13:49   #1629 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Τα πρωτα λαδια πρεπει να μεινουν στη μηχανη 10000 χλμ. Ειναι ειδικα λαδια με μολυβδο για το στρωσιμο του κινητηρα αλλα πολυ ψιλα (σαν νερακι θα τα ελεγα). Και λενε επισης πως πρεπει να συμπληρωσεις αν χρειαστει μονο με το ιδιο λαδι . Το θεμα ειναι αν εχουν απο αυτο το λαδι στα συνεργεια της Χοντα. Πιστευω ομως, πως αν δε το σκιζεις το αμαξι στα πρωτα 10000 χλμ θα καψει πολυ λιγο και δεν χρειαζεται συμπληρωμα . Και σκεφτομαι και κατι αλλο, με τοσο ψιλα λαδια ,κανει να το σκιζεται το αμαξι ???? Γιατι σας ακουω (διαβαζω ) για πολυ γρηγορους (βιαστικους) !!!!!!
jimp is online now   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 14:28   #1630 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος για λάστιχα, βρήκα μερικά links και μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντα. Τα έχω στο thead
"Tyres for greek weather conditions"
GKAR is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 15:31   #1631 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Κ εγώ θα συμφωνήσω με τον rallakia κατά 99%. Όταν εγώ πήρα το αμάξι, μοντέλο 2008, το μόνο που είχα κ λύθηκε ήταν το τράβηγμα δεξιά. Όλα τα άλλα απλά δεν...προφανώς είναι για τα παλιότερα κομμάτια...
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 15:33   #1632 (permalink)
A. Senna
Magic Rear Seat

MakTheo's Avatar

Quote:
Originally Posted by tsampinio View Post

Μεχρι τα 10000 χιλιομετρα ειναι δικαιολογημενο, και αυτο γιατι ο κινητηρας αρχικα εχει ειδικα λαδια (μολυβδουχα) που ειναι καταλληλοτερα για το στρωσιμο του. Αυτα τα πρωτα λαδια ομως ειναι και "λεπτοτερα" με αποτελεσμα να υπαρχουν απωλειες στην αρχη, ιδιως αν μετα το στρωσιμο το παταμε λιγο παραπανω το αμαξι..
Εμενα μεχρι τα 10000 χιλιομετρα οπου εγινε και η πρωτη αλλαγη εκαψε 300-400 ml και μετα την αλλαγη λαδιων με "συμβατικα" πλεον λαδια (τωρα εχω 15000 χιλιομετρα), δεν καιει το παραμικρο (ακομα τουλαχιστον, μεχρι τα 20000 χιλομετρα)..

Οπως ανεφερε παραπανω ο Jimp, αυτα τα πρωτα ειδικα λαδια (με μολυβδο) απο το εργοστασιο, ειναι καλο να μενουν στον κινητηρα για τα πρωτα 10000 χιλιομετρα (πολλοι αντιπροσωποι που προτεινουν αλλαγη των πρωτων λαδιων στα 1000 η στα 2000 η στα 5000 χιλιομετρα απλα ειναι λαθος και το κανουν κυριως για δικο τους οφελος, οικονομικο εννοειται..)

Last edited by MakTheo; 28th May 2008 at 15:41.
MakTheo is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 15:33   #1633 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
Originally Posted by mike_civic View Post
Κ εγώ θα συμφωνήσω με τον rallakia κατά 99%. Όταν εγώ πήρα το αμάξι, μοντέλο 2008, το μόνο που είχα κ λύθηκε ήταν το τράβηγμα δεξιά. Όλα τα άλλα απλά δεν...προφανώς είναι για τα παλιότερα κομμάτια...
πότε το πήρες το αμάξι ?
εγώ το πήρα 7 μαρτίου 2008.....και πράγματι από τα προαναφερόμενα προβλήματα το μόνο που αντιμέτωπίζω είναι το τράβηγμα δεξιά!το οποίο και είναι στο πρόγραμμα για να το λύσω . . .απλά περιμένω να ολοκληρωθούν τα έργα που κάνουν στο συνεργείο για την ανακαίνιση του!!!
Old 28th May 2008, 15:35   #1634 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

mike_civic's Avatar

Quote:
πότε το πήρες το αμάξι ?
εγώ το πήρα 7 μαρτίου 2008.....και πράγματι από τα προαναφερόμενα προβλήματα το μόνο που αντιμέτωπίζω είναι το τράβηγμα δεξιά!το οποίο και είναι στο πρόγραμμα για να το λύσω . . .απλά περιμένω να ολοκληρωθούν τα έργα που κάνουν στο συνεργείο για την ανακαίνιση του!!!
Εγώ το παρέλαβα 7 Μαρτίου 2008, ημέρα Παρασκευή, πριν το 3ήμερο.
Είναι μοντέλο 2008 σύμφωνα με το vin number.
mike_civic is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2008, 15:37   #1635 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
τι λές τώρα ? ? ?? μα αυτό δε σου λέω κι εγώ ? ? ? όχι ρε φίλε . .. ίδια ημερομηνία παραλαβής ? ? ?και θυμάμαι μέρα βροχερή και απόκριες .. . μπράβο σύμπτωση .. .
πολύ πετυχυμένο ...μπράβο!!!
Old 28th May 2008, 15:39   #1636 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote: