Civinfo

2.jpg
This thread is about: Experimental Greek forum, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by vtecpower ego Pantos Pou To Allaksa Simera Den Mou Fanike Kalytero. To Mamisio Xeirofreno Itan Poly Kalo (modelo December 06) Kai To ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 19th June 2008, 16:54   #1861 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by vtecpower View Post
ego Pantos Pou To Allaksa Simera Den Mou Fanike Kalytero. To Mamisio Xeirofreno Itan Poly Kalo (modelo December 06) Kai To Allaksa Me Varia Kardia...exei Xarei Pou Epemene O Ypeu8inos Toy Synergeiou Oti Eprepe Oposdipote Na Allaxtei.! Anyway, H Teliki Aisthisi Einai Ligo Xeiroteri Apo To Proto.

Episis Evala Kai Tis Camberovides Ston Brosta Deksi Troxo....me Apotelesma Na Allaksei Ligo H Geometria...diladi, Ston Deksi Troxo Exo Tora Camber: -0.50 Kai Ston Aristero Camber: +0.01, Simfona Panta Me Ton Eu8igramissa! Deite Tin Foto Attached.

Mou Eipan Episis Oti Exoun Pitsikarei Ta Sineblok Brasta Sta Psalidia Me Apotelesma Na Exo Arketes Fores Enan Metalliko Ixo Otan Pefto Stis Lakouves. Fisika Ta Kaliptei H Eggiisi Kai Tha Ta Allaksoun Kai Auta Otan Erthoun Apo To Eksoteriko.
Auta Apo Mena.
Αν μου εβαζες και μια φωτο για τα συνεμπλοκ που γραφεις θα ησουν πρωτος!!! Αν και καταλαβαινω πια λες ,θα φανει στη φωτο το πιτσικαρισμα που λες??? Αλλαξα τα εμπρος αμορτισερ και αυτος ο μεταλικος ηχος που αναφερεις τον εχω ακομη. 2006 μοντελο ειναι και το δικο μου. Σου ειπαν σιγουρα οτι τα σινεμπλοκ κανουν αυτο το θορυβο??? Να υπαρχει τεχνικη οδηγια για αυτα ???
jimp is online now   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 17:31   #1862 (permalink)
Supporter
Valve Cap

vtecpower's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimp View Post
Αν μου εβαζες και μια φωτο για τα συνεμπλοκ που γραφεις θα ησουν πρωτος!!! Αν και καταλαβαινω πια λες ,θα φανει στη φωτο το πιτσικαρισμα που λες??? Αλλαξα τα εμπρος αμορτισερ και αυτος ο μεταλικος ηχος που αναφερεις τον εχω ακομη. 2006 μοντελο ειναι και το δικο μου. Σου ειπαν σιγουρα οτι τα σινεμπλοκ κανουν αυτο το θορυβο??? Να υπαρχει τεχνικη οδηγια για αυτα ???
Jimp, o thorivos den prepei na einai apo ta amortiser (toulaxiston se emena). kai toulaxiston etsi mou exoun pei 3 sinergeia. Loipon, ta sinebloc pou anafero einai sto piso meros twn dyo brostinon psalidion pou enonoun to skeleto me to upoplaisio.
To brosta aristero kanei "bam" oti thelei alagma mias kai fenetai oti einai f8armeno. To deksi, oxi toso alla theli allagi kai auto.
Tha prepei na sikoso to autokinito gia na ta fotografiso. Isos to kano se kamia vdomada. fisika kai tha tin valo online otan tin vgalo.
Pantos texniki odigia DEN yparxei gia ta sinebloc. Apla se emena exoun f8arei logo twn xalia dromon pou exoume!

Pantos apo tis camberovides pou evala, exei xalasei ligo h geometria kai tora mou travaei aristera !!! 8a pao se enan kalo eu8igramissa na mou kanei sovari doulia...giati apo ta sinergeia den perimeno pia tipota!
vtecpower is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 17:50   #1863 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
jimp, O Thorivos Den Prepei Na Einai Apo Ta Amortiser (toulaxiston Se Emena). Kai Toulaxiston Etsi Mou Exoun Pei 3 Sinergeia. Loipon, Ta Sinebloc Pou Anafero Einai Sto Piso Meros Twn Dyo Brostinon Psalidion Pou Enonoun To Skeleto Me To Upoplaisio.
To Brosta Aristero Kanei "bam" Oti Thelei Alagma Mias Kai Fenetai Oti Einai F8armeno. To Deksi, Oxi Toso Alla Theli Allagi Kai Auto.
Tha Prepei Na Sikoso To Autokinito Gia Na Ta Fotografiso. Isos To Kano Se Kamia Vdomada. Fisika Kai Tha Tin Valo Online Otan Tin Vgalo.
Pantos Texniki Odigia Den Yparxei Gia Ta Sinebloc. Apla Se Emena Exoun F8arei Logo Twn Xalia Dromon Pou Exoume!

Pantos Apo Tis Camberovides Pou Evala, Exei Xalasei Ligo H Geometria Kai Tora Mou Travaei Aristera !!! 8a Pao Se Enan Kalo Eu8igramissa Na Mou Kanei Sovari Doulia...giati Apo Ta Sinergeia Den Perimeno Pia Tipota!
Θα μπω και εγω απο κατω να δω σε τι κατασταση ειναι και τα δικα μου. Αυτες οι καμπεροβιδες,εχουν μικροτερη διαμετρο,τι εχεις αντιληφθει? Πως γινεται αυτες οι δυο βιδες να ρυθμιζουν την γωνια καμπερ δε μπορω να το καταλαβω ακομη !!!!
Old 19th June 2008, 18:15   #1864 (permalink)
Triangular Exhaust

Xmitsos's Avatar

Quote:
Θα μπω και εγω απο κατω να δω σε τι κατασταση ειναι και τα δικα μου. Αυτες οι καμπεροβιδες,εχουν μικροτερη διαμετρο,τι εχεις αντιληφθει? Πως γινεται αυτες οι δυο βιδες να ρυθμιζουν την γωνια καμπερ δε μπορω να το καταλαβω ακομη !!!!
το έχω ήδη πει εγώ πολλές φορές μέχρι τώρα . ..
το σπείρωμα των καμπερόβιδων που λέμε είναι ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ!!!!σκεφτείται δλδ ότι μία πλήρη στροφή της βίδας πετυχαίνει μεταβολή της κάμπερ κατά 0.5 ή και λιγότερο μοίρα έναντι της παλιάς βίδας που μπορεί να πετύχαινε μεταβολή μιάς μοίρας ανα στρφή βίδας!!(τα νούμερα που ανέφερα είναι εντελώς τυχαία κι από το μυαλο μου)

δε ξέρω αν με καταλαβαίνεται πάλι!
Xmitsos is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 19:14   #1865 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by xmitsos View Post
το έχω ήδη πει εγώ πολλές φορές μέχρι τώρα . ..
το σπείρωμα των καμπερόβιδων που λέμε είναι ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ!!!!σκεφτείται δλδ ότι μία πλήρη στροφή της βίδας πετυχαίνει μεταβολή της κάμπερ κατά 0.5 ή και λιγότερο μοίρα έναντι της παλιάς βίδας που μπορεί να πετύχαινε μεταβολή μιάς μοίρας ανα στρφή βίδας!!(τα νούμερα που ανέφερα είναι εντελώς τυχαία κι από το μυαλο μου)

δε ξέρω αν με καταλαβαίνεται πάλι!
Αυτες οι δυο βιδες σφυγγουν το αμορτισερ πανω στο μουαγιε του τροχου.Και το μηχανικο που ρωτησα οταν μου αλλαζαν τα αμορτισερ,μου ειπε οτι δε ρυθμιζουν τιποτα αυτες οι δυο βιδες,απλως δενουν το αμορτισερ με το μουαγιε. Επισης διαπερνουν τις οπες με ελαχιστες ανοχες για να μην υπαρχει τζογος. Γι"αυτο ρωταω,μηπως βαζουν μικροτερης διαμετρο βιδες,για να υπαρξει ελαχιστος τζογος και να δημιουργησουν τη γωνια που θελουν ,και φυσικα δε λενε και τιποτα? Ποιος μπορει να μετρησει τη διαμετρο που σας εβαλαν με παχυμετρο και θα μετρησω και εγω αυτη που εχω??? Για το φιλο με τα σινεμπλοκ,μαλλον τη πρωτη φωτο θα εννοεις. Εγω τα δικα μου τα βλεπω καλα φιλε μου. Δε νομιζω να ειναι απο εκει ο ηχος που ακουμε. Θα ειμαστε σε επικοινωνια,οταν στα αλλαξουν θα μας πεις αν σταματησε ο θορυβος.
Attached Images
File Type: jpg DSC00067.jpg (55.0 KB, 26 views)
File Type: jpg DSC00069.jpg (55.6 KB, 17 views)
Old 19th June 2008, 19:52   #1866 (permalink)
Supporter
Valve Cap

vtecpower's Avatar

Quote:
Αυτες οι δυο βιδες σφυγγουν το αμορτισερ πανω στο μουαγιε του τροχου.Και το μηχανικο που ρωτησα οταν μου αλλαζαν τα αμορτισερ,μου ειπε οτι δε ρυθμιζουν τιποτα αυτες οι δυο βιδες,απλως δενουν το αμορτισερ με το μουαγιε. Επισης διαπερνουν τις οπες με ελαχιστες ανοχες για να μην υπαρχει τζογος. Γι"αυτο ρωταω,μηπως βαζουν μικροτερης διαμετρο βιδες,για να υπαρξει ελαχιστος τζογος και να δημιουργησουν τη γωνια που θελουν ,και φυσικα δε λενε και τιποτα? Ποιος μπορει να μετρησει τη διαμετρο που σας εβαλαν με παχυμετρο και θα μετρησω και εγω αυτη που εχω??? Για το φιλο με τα σινεμπλοκ,μαλλον τη πρωτη φωτο θα εννοεις. Εγω τα δικα μου τα βλεπω καλα φιλε μου. Δε νομιζω να ειναι απο εκει ο ηχος που ακουμε. Θα ειμαστε σε επικοινωνια,οταν στα αλλαξουν θα μας πεις αν σταματησε ο θορυβος.

Hi Jimp.
Ontos h proti foto einai. St0 diko mou, ta sinebloc exoun petaxtei ekso. Na fantasteis, oti an ta travikso poly mporei kai na vgoun. Leo tora!!!
Sigoura den sou einai o ixos apo ekei? mipos thelei sfiksimo kamia vida??

Gia tis caberobides: den exei na kanei me tis speires. Apla oi vides exoun pio mikri diametro kai kapou stin mesi paxenoun kai exoun ena eksogkoma pou einai sximatos oval. Auto exei os apotelesma an strivis tin vida, metatopizei olo to bratso eite pros ta mesa eite pros ta ekso (allazei diladi elaxista tin gonia camber, peripou 1 moira). Eprepe na tis vgalo kai autes foto na tis vlepate. An psakseis sto Google pistevo na vris kamia eikona pos einai.

Molis allakso ta sinebloc tha epanertho gia enimerosi.
Pantos to neo xeirofreno einai treli moufa. Pianei men kalytera, alla einai poly malako kai exei tin aisthisi tou entelos pseftikou.
vtecpower is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 20:10   #1867 (permalink)
Locking Wheelnut

g_bak's Avatar

έτσι για να βοηθήσω την κατάσταση.. δείτε αυτό :

eBay Motors: INGALLS FRONT CAMBER KIT 06 07 08 HONDA CIVIC & Si (item 180255087943 end time Jun-24-08 11:52:54 PDT)

δεν ξέρω το πόσο ασφαλής λύση είναι όμως.
g_bak is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 20:17   #1868 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
hi Jimp.
Ontos H Proti Foto Einai. St0 Diko Mou, Ta Sinebloc Exoun Petaxtei Ekso. Na Fantasteis, Oti An Ta Travikso Poly Mporei Kai Na Vgoun. Leo Tora!!!
Sigoura Den Sou Einai O Ixos Apo Ekei? Mipos Thelei Sfiksimo Kamia Vida??

Gia Tis Caberobides: Den Exei Na Kanei Me Tis Speires. Apla Oi Vides Exoun Pio Mikri Diametro Kai Kapou Stin Mesi Paxenoun Kai Exoun Ena Eksogkoma Pou Einai Sximatos Oval. Auto Exei Os Apotelesma An Strivis Tin Vida, Metatopizei Olo To Bratso Eite Pros Ta Mesa Eite Pros Ta Ekso (allazei Diladi Elaxista Tin Gonia Camber, Peripou 1 Moira). Eprepe Na Tis Vgalo Kai Autes Foto Na Tis Vlepate. An Psakseis Sto Google Pistevo Na Vris Kamia Eikona Pos Einai.

Molis Allakso Ta Sinebloc Tha Epanertho Gia Enimerosi.
Pantos To Neo Xeirofreno Einai Treli Moufa. Pianei Men Kalytera, Alla Einai Poly Malako Kai Exei Tin Aisthisi Tou Entelos Pseftikou.
Τις εσφιξαν ολες τις βιδες μου ειπαν στο συνεργειο. Να εχουν ξεχασει καμια ???? Δε το νομιζω. Η επομενη κινηση μου,ειναι το αμορτισερομετρο. Θα ψαξω να βρω στη Λαρισα, αν υπαρχει μηχανημα, να κανει τη κινηση του τροχου (οπως οταν πεφτουμε σε λακουβα) . Θα βρω ομως?? Τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ εχουν τετοιο μηχανημα??? Η σε μαγαζι που αλλαζουν αμορτισερ. Η περιγραφη των καμπεροβιδων ηταν κατατοπιστικη φιλε μου. Ετσι εξηγηται τωρα η ρυθμιση που κανουν....Αλλα αυτη ειναι η γωνια καμπερ ???!!! Η γωνια καμπερ ειχαμε πει ,καποιος ειχε βαλει και φωτο ,ειναι σαν αυτη που εχει το εμπρος ψαλιδη του ποδηλατου,ειναι σαν αυτη που εχουν τα καροτσια του σουπερ μαρκετ. Αυτη τη γωνια που ρυθμιζουν οι βιδες αυτες,την ρυθμιζουμε,οταν χαμηλωνουμε το αμαξι,για να μην τρωγονται τα λαστιχα απο μεσα μερια. Αν κανω καπου λαθος,ας με διορθωση καποιος....
Old 19th June 2008, 20:25   #1869 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by g_bak View Post
έτσι για να βοηθήσω την κατάσταση.. δείτε αυτό :

ebay Motors: Ingalls Front Camber Kit 06 07 08 Honda Civic & Si (item 180255087943 End Time Jun-24-08 11:52:54 Pdt)

δεν ξέρω το πόσο ασφαλής λύση είναι όμως.
Ωραιος ο φιλος,τωρα λυθηκε η απορια.....Οντως εχουν μηκρινει τη διαμετρο της βιδας. Σιγουρα θα ειναι ενισχημενες οι βιδες,αλλα η πορεια θα δειξει.... Σφαλματα παραγωγης.....
Old 19th June 2008, 20:43   #1870 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Καστερ λενε τη γωνια του ποδηλατου,εγινε λαθος. Στις φωτο βλεπεται τη ρυθμιζουν...
Attached Images
File Type: jpg GEOMETRIA_EIK2.jpg (18.0 KB, 18 views)
File Type: jpg GEOMETRIA_EIK3.jpg (26.9 KB, 22 views)
Old 19th June 2008, 20:54   #1871 (permalink)
earthdreams
Valve Cap

oiwnos's Avatar

Quote:
Τις εσφιξαν ολες τις βιδες μου ειπαν στο συνεργειο. Να εχουν ξεχασει καμια ???? Δε το νομιζω. Η επομενη κινηση μου,ειναι το αμορτισερομετρο. Θα ψαξω να βρω στη Λαρισα, αν υπαρχει μηχανημα, να κανει τη κινηση του τροχου (οπως οταν πεφτουμε σε λακουβα) . Θα βρω ομως?? Τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ εχουν τετοιο μηχανημα??? Η σε μαγαζι που αλλαζουν αμορτισερ. Η περιγραφη των καμπεροβιδων ηταν κατατοπιστικη φιλε μου. Ετσι εξηγηται τωρα η ρυθμιση που κανουν....Αλλα αυτη ειναι η γωνια καμπερ ???!!! Η γωνια καμπερ ειχαμε πει ,καποιος ειχε βαλει και φωτο ,ειναι σαν αυτη που εχει το εμπρος ψαλιδη του ποδηλατου,ειναι σαν αυτη που εχουν τα καροτσια του σουπερ μαρκετ. Αυτη τη γωνια που ρυθμιζουν οι βιδες αυτες,την ρυθμιζουμε,οταν χαμηλωνουμε το αμαξι,για να μην τρωγονται τα λαστιχα απο μεσα μερια. Αν κανω καπου λαθος,ας με διορθωση καποιος....
Αυτή που λες είναι η γωνία caster
oiwnos is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 22:13   #1872 (permalink)
Valve Cap

h-power's Avatar

καλοριζικο και καλοταξιδο
h-power is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2008, 07:21   #1873 (permalink)
Supporter
Triangular Exhaust

botsp's Avatar

Εχει παρατηρήσει κανείς να "τρίζουν" οι καθρέπτες κατα το κλείσιμο;
Σε εμένα άρχισε στα 2200χλμ στον δεξί και τώρα 2900χλμ το κανει και στον αριστερο.
Στο "τελείωμα" του ηλεκτρονικου κλεισίματος ακούγεται ένα ψιλοτρίξιμο σαν να ζορίζεται γιατι βρίσκει κάπου ακουμπώντας στην επιφάνεια της βάσης του.

Στο προηγούμενο αμάξι μου , την 156, δεν είχε ηλεκτρονική ανάκλιση και έτσι δεν έχω και αναλογη εμπειρία γι΄αυτό ρωτώ.
botsp is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2008, 07:26   #1874 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by botsp View Post
Εχει παρατηρήσει κανείς να "τρίζουν" οι καθρέπτες κατα το κλείσιμο;
Σε εμένα άρχισε στα 2200χλμ στον δεξί και τώρα 2900χλμ το κανει και στον αριστερο.
Στο "τελείωμα" του ηλεκτρονικου κλεισίματος ακούγεται ένα ψιλοτρίξιμο σαν να ζορίζεται γιατι βρίσκει κάπου ακουμπώντας στην επιφάνεια της βάσης του.

Στο προηγούμενο αμάξι μου , την 156, δεν είχε ηλεκτρονική ανάκλιση και έτσι δεν έχω και αναλογη εμπειρία γι΄αυτό ρωτώ.
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο. Απλά, μερικές φορές - στο κλείσιμο πάντα - "κολλάνε" οι καθρέφτες και στα μισά της διαδρομής ξανα-ανοίγουν (οπότε και πρέπει να επαναλάβω τη διαδικασία).
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2008, 07:29   #1875 (permalink)
Supporter
Triangular Exhaust

botsp's Avatar

Quote:
Originally Posted by Evanthe View Post
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο. Απλά, μερικές φορές - στο κλείσιμο πάντα - "κολλάνε" οι καθρέφτες και στα μισά της διαδρομής ξανα-ανοίγουν (οπότε και πρέπει να επαναλάβω τη διαδικασία).
Αλλο πάλι κι ετούτο.

Τελικά τίποτα δεν υπάρχει που να δουλεύει στην εντέλεια