![]() |
|
||
| This thread is about: Tuning in Greece, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Μιας και δεν έχουμε ακόμα πραγματικά δεδομενα εγω λεω να αρχισουμε να το ριχνουμε στις ασκήσεις επι χάρτου. Αν υποθέσουμε οτι βρίκαμε σωστες εισαγωγές-εξαγωγές,προγράμματα και ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#261 (permalink) |
|
Triangular Exhaust
iTrader: (0)
|
Μιας και δεν έχουμε ακόμα πραγματικά δεδομενα εγω λεω να αρχισουμε να το ριχνουμε στις ασκήσεις επι χάρτου.
Αν υποθέσουμε οτι βρίκαμε σωστες εισαγωγές-εξαγωγές,προγράμματα και έκκεντρα θα ήταν άραγε ρεαλιστικά τα 180-190 άλογα και μάλιστα σε καθημερινές στροφές και οχι στροφές playstayson?πόσες άραγε να είναι οι στροφές μπορούμε να σηκώσουμε? η πάγια θέση μου πάντως είναι πως άν υπάρξει μια bolt on turbo λύση θα ήταν προτιμότερη απο οποιαδήποτε ατμοσφαιρική τοσο απο πλευράς οικονομιας καυσίμου όσο και απο πλευράς οδηγησιμότητας. Ενα θέμα πάντος που θα πρέπει σίγουρα να κοιτάξουμε είναι μήπως πάθουμε οτι και τα περισσότερα πειραγμένα type-r προ του 06 που όποιο απο αυτα ξεπέρναγε το 20% βελτίωσης είχε προβλήματα με το σασμάν και αυτό αν σπάσει... Ενα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι πώς ότι και αν κάνουμε με το μοτέρ η ανάρτηση που έχουμε μπορεί να είναι αρκετά καλή αλλά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε γεναία είσοδο στην στροφή είναι αρχικά υποστροφική και εκτονώνεται άμεσα στην στην ουρα μόλις καταφερείς και στρώσεις το μπροστινο. θα ήταν καλή λύση άραγε μία θολόμπαρα(μπροστά),χαμηλότερη ανάρτηση και λιγουλάκι μόνον παραπάνω καμπέρωμα?εγώ πάντως ψάχνοντας τα όρια του αυτοκινήτου δεν έχω προλάβει να τα βαλλω με την πολυσιζητιμένη πίσω ανάρτηση γιατί συνήθως τσακώνωμαι με το μπροστινό μου. Ενα μόνο συμπέρασμα που κατάφερα να βγάλω είναι πως μόνιμα για να συμπεριφέρεται καλύτρα το αμάξι πρέπει να έχω 3-4 psi παραπάνω στους μπροστινούς τροχους αλλα λογικά αυτό δεν είναι αρκετό για να προκαλεί ολη αυτή την υποστροφή Είπα πολλά μαζεμένα αλλα τώρα θέλω να ρωτήσω και κατι ξεκάρφωτο: έχει κανείς απο εσάς βάλλει στο αμάξι του το μαμα GPS της HONDA? |
|
|
|
|
|
#262 (permalink) |
|
Magic Rear Seat
|
Να συμφωνήσω μαζί σου οτι όσο καλή και να είναι η μαμά ανάρτηση, είναι ταιριαστή για τα 140hp. Αν όλα κυλίσουν ομαλά και διατεθεί το κιτ, έστω από Σαρακάκη, μια ανάρτηση όπως του TypeR που θέλω να βάλω εγώ νομίζω οτι θα βοηθήσει να περάσουν καλύτερα τα άλογα στο δρόμο και να είναι πιο ελεγχόμενα.
|
|
|
|
|
|
#265 (permalink) |
|
Supporter
Wheelnut
|
Ρε παιδια, εγω νομιζω οτι η honda πολυ απλα σκεφτηκε πως αν εβγαζε ενα κινητηρα στα 180 αλογα π.χ , θα χτυπουσε το ιδιο τo type R. Ολοι θα στρεφοντουσαν σ αυτο κ θα αγνοουσαν το ταπερακι. Ολες οι εταιρειες προσεχουν να μην χτυπησουν τα προιοντα τους. Για παραδειγμα η mazda με το mx5 δεν μειωσε το 1.8 απο 140 αλογα στα 126 γτ στα 160 βγαινει το διλιτρο. Ετσι κ η honda κ πολλες αλλες εταιρειες πραττουν αναλογα
|
|
|
|
|
|
#267 (permalink) | |
|
Locking Wheelnut
|
Quote:
Δεν νομιζω οτι το 140ps εντασσονται στην πολιτικη του να μην χτυπηθει το type r!Το type r ειπαμε πολλες φορες οτι απευθύνεται στον συνειδητοποιημένο αγοραστη και στην τελική ειναι αλλού...Εχετε δει πολλούς ασχετους να οδηγουν και το νεο αλλα και το παλιο r? Θέλω να πω οτι όποιος ήταν να το παρει το πήρε η θα το πάρει...αλλά και στην τελική αν είχαν τον r18 λίγο πιο πουσαρισμένο στα 150 η 160 στην κατηγορία S τοσο το καλύτερο για την εταιρεία καθώς θα πούλαγε περισσότερα διαστημόπλοια..Σκεφτείτε απλά πόσα παραπάνω S θα φεύγανε αν η απόδοση του κινητήρα θα ήταν στα 160 ps. Και αν έχανε μερικά καθαρόαιμα r ετσι θα τα υπεκάλυπτε απο τις πωλήσεις του s. Νομίζω οτι όλη η μανούρα έγινε για καθαρότερους κινητήρες αλλα και πιο οικονομικούς...Με την μικρή μου συμβίωση μαζί του δείχνει οτι είναι προθυμο και σβέλτο και για να πω και την αμαρτία μου το θελα λιγο πιο ζωηρο χαμηλα καθώς μεχρι να vtec...ιασω φτάνω τον μπροστινό μου! |
|
|
|
|
|
|
#268 (permalink) |
|
Triangular Exhaust
|
κάπου εδω μέσα είδα σε αγγλική γλώσσα νομίζω απο τον mike civic να έχει εγκαταστίσει κεντρκή οθόνη after market!ξέρουμε πόσο έχει η βάση και η οθόνη αυτή?που την βρίσκουμε και τι δυσλειτουργίες υπάρχουν?
|
|
|
|
|
|
#269 (permalink) | |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Quote:
Είναι οθόνη 7" αφής, παίζει dvd, έχει bluetooth κτλ. Τα γράφω στο θέμα μου. Μου κόστισε 255 ευρώ η αγορά του κ μετά η εγκατάσταση. Άλλα 100 ευρώ είναι η πρόσοψη με την "τρύπα" για τέτοια μηχανήματα από τον Σαρακάκη. Όλα παίζουν οκ αλλά αν δεις στις φωτό μου, θα δεις ότι δεν γίνεται να βγει το μηχάνημα της μαμάς του, αφού αυτό ελέγχει την οθόνη του κλιματισμού....οπότε το κρύψαμε στο πορτ-μπαγκάζ σε κουτάκι ιδιοκατασκευή ντυμένο με μοκέτα. |
|
|
|
|
|
|
#270 (permalink) | |
|
Type-R R-00799
Triangular Exhaust
|
Quote:
Μπερ-δε-γουεί κατι εχω βρει στην HONDATA CPL Racing : Product: HONDATA δινει 40hp στα 6000rpm. |
|
|
|
|
|
|
#271 (permalink) | |
|
Triangular Exhaust
|
Quote:
Μπορείς να μου στήλεις τηλ με ποιόν να μιλησω θα ήθελα να την κάνω και εγώ αυτήν την ενχειρισουλα? |
|
|
|
|
|
|
#272 (permalink) |
|
Magic Rear Seat
|
Για ρίξτε μια ματιά εδώ, νομίζω οτι η Mugen έβγαλε σύστημα εισαγωγής αέρα (cold-air intake), type R αν κατάλαβα καλά
JDM Performance - Mugen Air Intake Kit |
|
|
|
|
|
#274 (permalink) | |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
|
Quote:
Ειναι συμβατο και με το FN1 (δηλαδη Type S).. |
|
|
|
|
|
|
#275 (permalink) |
|
Magic Rear Seat
|
Τι γνώμη έχετε για αποστάτες ζαντών;οχι για κραυγαλέες καταστάσεις, κάτι μετριοπαθές του στυλ, 10-15mm (ομοιόμορφα εμπρος-πίσω εννοείται).
|
|
|
|
|
|
#276 (permalink) |
|
Triangular Exhaust
|
είχα βάλει αποστάτες σε ενα πάλιο ibiza που είχα!
δεν θέλεις να το κάνεις αυτό εκτός του ότι θα διαλύσεις την γεωμετρία του αυτοκινήτου σου θα πρέπει να τσεκάρεις τα μεγαλύτερα μπουλώνια που θα βάλεις κάθε 1000 χιλιομετρα γιατί είναι επιρεπή στο ξέσφυγμα... καθώς επίσης και να ψαχτείς αρκετά με τα δαχτυλίδια στην βάση του καρέ |
|
|
|