Civinfo

2.jpg
This thread is about: service cost in Greece, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; καλημέρα ! Στο χθεσινό πλύσιμο, παρατήρησα ότι το μεσαίο διάφανο τμήμα, ανάμεσα στα πίσω φώτα έβαλε υγρασία. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό ? Ξέρετε κάποιον ...

Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum
Go Back   Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic > Greece

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 18th June 2008, 06:40   #201 (permalink)
Locking Wheelnut

g_bak's Avatar

iTrader: (0)
καλημέρα !

Στο χθεσινό πλύσιμο, παρατήρησα ότι το μεσαίο διάφανο τμήμα, ανάμεσα στα πίσω φώτα έβαλε υγρασία. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό ? Ξέρετε κάποιον αντιπρόσωπο που να το έχει αλλάξει στην εγγύηση ?
g_bak is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2008, 17:29   #202 (permalink)
Valve Cap

proctor's Avatar

Quote:
Originally Posted by g_bak View Post
καλημέρα !

Στο χθεσινό πλύσιμο, παρατήρησα ότι το μεσαίο διάφανο τμήμα, ανάμεσα στα πίσω φώτα έβαλε υγρασία. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό ? Ξέρετε κάποιον αντιπρόσωπο που να το έχει αλλάξει στην εγγύηση ?
Σε μένα όχι μόνο υγρασία αλλά και χώμα από μια βροχή της Ερήμου(όπως τις λένε) μου είχε μαζευτεί στο άνω μέρος της "πλεξιγκλασένιας" αεροτομής στο σημείο που ενώνεται με το τζάμι.
Δεν το έψαξα και πολύ.η υγρασία έφυγε αλλα το χώμα είναι ακόμα εκεί.
Για το σημείο που λες δεν το έψαξα αλλα είμαι σίγουρος οτι κι εκει θα μαζευει
proctor is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 06:33   #203 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Καλημέρα. Έκανα χθες το 1ο service των 10.000 χλμ στην αντιπροσωπεία της Κατερίνης. Συνολικό κόστος service 54,98 ευρώ, το οποίο αναλύεται ως εξής:

4 λίτρα Castrol Magnatec Professional A3 10W-40. - 54.98 (με Φ.Π.Α.)

Δεν μου χρέωσαν εργατικά. Μου είπαν πως στις αλλαγές λαδιών δεν χρεώνουν εργασία.

Ρώτησα και για τη διαφορά από συνεργείο σε συνεργείο, όσον αφορά τη χρήση των 5W-40 και των 10W-40. Ο τεχνικός μου είπε πως η Honda ως εταιρεία προτείνει τα 10W-40, απλά ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να προωθήσουν τα 5W-40, τα οποία στοιχίζουν ακριβότερα, αλλά δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον για τους 6μήνες που θα τα κρατήσουμε.

Επίσης, το αυτοκίνητό μου ήταν μέσα στη λίστα αυτών για την ανάκληση του χειροφρένου. Μου είπαν πως θα το παραγγείλουν και θα μου τηλ. να το περάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Η διαδικασία κρατάει 10'.

Τώρα, αναφορικά με το 'τράβηγμα' δεξιά, μου είπαν πως δεν τους έχει σταλεί σχετική οδηγία από τη Honda ή το Σαρακάκη και πως πρώτη φορά άκουσαν για κάτι τέτοιο. Τους ζήτησα να μιλήσουν με τον κ. Ξιδιά, αλλά μου είπαν πως θα αναμένουν να τους σταλεί σχετική οδηγία.
Evanthe is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 08:30   #204 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Evanthe View Post
Καλημέρα. Έκανα χθες το 1ο service των 10.000 χλμ στην αντιπροσωπεία της Κατερίνης. Συνολικό κόστος service 54,98 ευρώ, το οποίο αναλύεται ως εξής:

4 λίτρα Castrol Magnatec Professional A3 10W-40. - 54.98 (με Φ.Π.Α.)

Δεν μου χρέωσαν εργατικά. Μου είπαν πως στις αλλαγές λαδιών δεν χρεώνουν εργασία.

Ρώτησα και για τη διαφορά από συνεργείο σε συνεργείο, όσον αφορά τη χρήση των 5W-40 και των 10W-40. Ο τεχνικός μου είπε πως η Honda ως εταιρεία προτείνει τα 10W-40, απλά ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να προωθήσουν τα 5W-40, τα οποία στοιχίζουν ακριβότερα, αλλά δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον για τους 6μήνες που θα τα κρατήσουμε.

Επίσης, το αυτοκίνητό μου ήταν μέσα στη λίστα αυτών για την ανάκληση του χειροφρένου. Μου είπαν πως θα το παραγγείλουν και θα μου τηλ. να το περάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Η διαδικασία κρατάει 10'.

Τώρα, αναφορικά με το 'τράβηγμα' δεξιά, μου είπαν πως δεν τους έχει σταλεί σχετική οδηγία από τη Honda ή το Σαρακάκη και πως πρώτη φορά άκουσαν για κάτι τέτοιο. Τους ζήτησα να μιλήσουν με τον κ. Ξιδιά, αλλά μου είπαν πως θα αναμένουν να τους σταλεί σχετική οδηγία.
Evanthe δεν σου άλλαξαν φίλτρο λαδιού; Λάδια και φίλτρο πάνε πακέτο απ'όσο ξέρω; Δεν ξέρω αν δημιουργείται πρόβλημα αλλά μηπώς να το ρωτήσεις;
Για το χειρόφρενο μου το άλλαξαν και εμένα και δεν ξέρω αν μου έκαναν μ... αλλά έχει πολύ τζόγο στην αρχή!Μάλλον θα τους το ξαναπάω!
GKAR is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 08:31   #205 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

panosm's Avatar

Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Κάθε πρωί όταν βγάζω το αμάξι από το γκαράζ με όπισθεν μόλις φτάσω στην ράμπα που έχει όχι πολυ μεγάλη κλίση και όταν τα πίσω αμορτισέρ ανοίγουν (εκτονώνονται) ακούγεται ένα τρίξιμο από το πίσω αριστερο αμορτισέρ μάλλον(?). Έχει τύχει σε κανέναν άλλον αυτό? Σε πορεία δεν το έχει κάνει ποτέ, μόνο τις πρωινές ώρες όταν το αμάξι έχει μείνει όλο το βράδυ ακίνητο. Καμία ιδέα? Υπάρχει περίπτωση να ελλατωματικού αμορτισέρ;

Επίσης κάτι ακόμη, διάβασα ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το χειρόφρενο, πρέπει να κοιτάξω κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
panosm is online now   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 08:32   #206 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by gkar View Post
evanthe δεν σου άλλαξαν φίλτρο λαδιού; Λάδια και φίλτρο πάνε πακέτο απ'όσο ξέρω; Δεν ξέρω αν δημιουργείται πρόβλημα αλλά μηπώς να το ρωτήσεις;
Για το χειρόφρενο μου το άλλαξαν και εμένα και δεν ξέρω αν μου έκαναν μ... αλλά έχει πολύ τζόγο στην αρχή!Μάλλον θα τους το ξαναπάω!
Στη μηχανογραφημένη απόδειξη που μου έδωσαν αναφέρει μόνο τα λάδια. Λογικά, δεν πρέπει να άλλαξαν φίλτρο λαδιού. Αν ήταν αναγκαίο δεν θα το είχαν αλλάξει?

Last edited by Evanthe; 19th June 2008 at 08:40.
Old 19th June 2008, 08:42   #207 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Λοιπόν, τηλέφωνησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως στο 6μηνο αλλάζουν μόνο λάδια, ενώ το φίλτρο λαδιού το αντικαθιστούν στο ετήσιο γενικό service.
Old 19th June 2008, 08:54   #208 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by panosm View Post
Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Κάθε πρωί όταν βγάζω το αμάξι από το γκαράζ με όπισθεν μόλις φτάσω στην ράμπα που έχει όχι πολυ μεγάλη κλίση και όταν τα πίσω αμορτισέρ ανοίγουν (εκτονώνονται) ακούγεται ένα τρίξιμο από το πίσω αριστερο αμορτισέρ μάλλον(?). Έχει τύχει σε κανέναν άλλον αυτό? Σε πορεία δεν το έχει κάνει ποτέ, μόνο τις πρωινές ώρες όταν το αμάξι έχει μείνει όλο το βράδυ ακίνητο. Καμία ιδέα? Υπάρχει περίπτωση να ελλατωματικού αμορτισέρ;

Επίσης κάτι ακόμη, διάβασα ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το χειρόφρενο, πρέπει να κοιτάξω κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πάνο, έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα όπως και αρκετά άλλα άτομα. Προσπάθησα να βρω την ανάλογη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν μπόρεσα. Τότε είχε αναφερθεί πως ο θόρυβος οφείλεται σε ανεπαρκή λίπανση του πίσω αμορτισέρ και ο θόρυβος ακούγεται μόνο στο ξεκίνημα. ΄

Όσον αφορά το χειρόφρενο, μπορείς να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία σου και να τους ρωτήσεις αν το αυτοκίνητό σου συμπεριλαμβάνεται σε αυτά της ανάκλησης χειροφρένου. Θα χρειαστούν τον αριθμό πλαισίου.
Old 19th June 2008, 09:06   #209 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

panosm's Avatar

Μόλις μίλησα με Honda, πρόβλημα με χειρόφερενο από 2008 και μετα δεν υπάρχει, οπότε εκεί είμαι ΟΚ.
Όσον αφορά το αμόρτισέρ, μου είπαν να κλείσω ραντεβού και μπορεί να είναι ή σφίξιμο του πίσω άξονα ή λίπανση του αμορτισέρ. Σε κάθε περίπτωση μάλλον το καλύπτει η εγγύηση. Πάντως επίσημη οδηγία από Honda δεν έχει βγεί για αυτό το πρόβλημα.
Θα πάς να δω και θα σας ενημερώσω.
Old 19th June 2008, 09:25   #210 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by panosm View Post
Μόλις μίλησα με Honda, πρόβλημα με χειρόφερενο από 2008 και μετα δεν υπάρχει, οπότε εκεί είμαι ΟΚ.
Όσον αφορά το αμόρτισέρ, μου είπαν να κλείσω ραντεβού και μπορεί να είναι ή σφίξιμο του πίσω άξονα ή λίπανση του αμορτισέρ. Σε κάθε περίπτωση μάλλον το καλύπτει η εγγύηση. Πάντως επίσημη οδηγία από Honda δεν έχει βγεί για αυτό το πρόβλημα.
Θα πάς να δω και θα σας ενημερώσω.
Ενδιαφέρον. Δες αν λυθεί το πρόβλημα μετά την επίσκεψη σου στο συνεργείο κι ενημέρωσε αλλήλους.
Old 19th June 2008, 09:26   #211 (permalink)
Magic Rear Seat

Το πισω τζαμακι ειναι Προβλημα με τσιμουχα την λυση.
ΜΗΝ κολατε και πειτε στην Honda σε οποιοδηποτε συνεργειο να γραφει οποιαδηποτε (ζημεια)βλεπεται η ακουτε (φυσικα να το επιβεβαιωνουν και αυτοι)Να το γραφεται καπου σε δικο τους χαρτι με σφραγιδα.Ωστε οταν ξανασυμβει η βγει αποφαση για Φτιαξιμο εσεις να ειστε Καλυμενοι και σε χαρτι!!!
((ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕΝΟΥΝ.....ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!))
thanosS is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 11:35   #212 (permalink)
Triangular Exhaust

NICK 13's Avatar

Quote:
Originally Posted by Evanthe View Post
Λοιπόν, τηλέφωνησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως στο 6μηνο αλλάζουν μόνο λάδια, ενώ το φίλτρο λαδιού το αντικαθιστούν στο ετήσιο γενικό service.

αυτο τωρα πως γινεται?ολοι οσοι εχουμε κανει το service του 6μηνου εχουμε αλλαξει και φιλτρο...περιεργο...
NICK 13 is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 11:37   #213 (permalink)
Supporter
Magic Rear Seat

Evanthe's Avatar

Quote:
Originally Posted by NICK 13 View Post
αυτο τωρα πως γινεται?ολοι οσοι εχουμε κανει το service του 6μηνου εχουμε αλλαξει και φιλτρο...περιεργο...
Κι όμως. Τους είπα ότι απ' όσο γνωρίζω μαζί με τα λάδια αλλάζει και το φίλτρο. Μου απάντησαν πως αυτό δεν είναι απαραίτητο και πως θα το αλλάξουν στο ετήσιο service.
Old 19th June 2008, 15:30   #214 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

panosm's Avatar

Μέσα στο βιβλίο του service του Σαρακάκη γράφει αναλυτικότατα τι πρέπει να αλλαχθεί σε κάθε service. Για ανατρέξτε και εκεί. Θα τσεκάρω το απόγευμα και θα επανέλθω
Old 19th June 2008, 19:29   #215 (permalink)
Magic Rear Seat

GKAR's Avatar

Τα λάδια που φοράει μαμά το αμάξι περιέχουν και μολυβδο για να γίνει καλύτερα η απαιτούμενη "φθορά" του μοτερ και να δημιουργηθούν οι λείες πλέον επιφάνειες των κινούμενων τμημάτων του κινητήρα. Το οποίο σημαίνει οτι εκτός από τον μόλυβδο που θα έχει κατακρατήσει σίγουρα σε κάποιο έστω ποσοστό, θα υπάρχουν στα πρώτα λάδια και ρινίσματα μετάλλου κτλ τα οποιά θα έχουν μείνει πάνω στο φίλτρο.
Από αυτό και μόνο, η δική μου λογική λέει οτι αν μη τι άλλο, το φίλτρο πρέπει να αλλαχθεί! Στην τελική περιτα 10ευρό έχει αν δεν κάνω λάθος.
GKAR is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2008, 20:29   #216 (permalink)
Supporter
Rocketship door handle

jimp's Avatar

Quote:
Originally Posted by gkar View Post
Τα λάδια που φοράει μαμά το αμάξι περιέχουν και μολυβδο για να γίνει καλύτερα η απαιτούμενη "φθορά" του μοτερ και να δημιουργηθούν οι λείες πλέον επιφάνειες των κινούμενων τμημάτων του κινητήρα. Το οποίο σημαίνει οτι εκτός από τον μόλυβδο που θα έχει κατακρατήσει σίγουρα σε κάποιο έστω ποσοστό, θα υπάρχουν στα &#