![]() |
|
||
| This thread is about: service cost in Greece, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Originally Posted by rallakias Και εγω για τα motul με βλεπω... Τα ΕΚΟ δεν νομιζω να τα εχει δοκιμασει κανεις αλλα πρεπει να υποστηριζουμε και ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
iTrader: (0)
|
Δηλαδη η διαφορα ειναι 4 με 5 ευρω το λιτρο απο τα λαδια που προτεινεται ??? Αξιζει η διαφορα των χρηματων ανα λιτρο απο αυτη των 17 ευρω να ψαχνουμαι να τα προμηθευτουμαι ??? Στην αντιπροσωπεια θα τα δεχτουν ??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια αρχιζει καιει λαδια το μοτερ,υπαρξει μια απροβλεπτη φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση η θα μας πουνε,να τα αποτελεσματα απο τα λαδια της δικη μας επιλογης ??? Και δε σε φτιαχνω τιποτα..... Ενα αλλο που ξερω ειναι οτι ο κινητηρας μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης υλικα που εχουν πολυ χαμηλη τριβη μεταξυ τους. Skam νομιζω εσυ το εχεις αναφερεις καπου? Νομιζω οτι γνωριζεις το θεμα με τα υλικα τριβης. Στους νεους κινητηρες της χοντα 1,3 και 1,5 χρησιμοποιουν τα ιδια υλικα τριβης με τον 1,8 και ερωτω---Εχουν τα λαδια που αναφερεται τα σωστα αντιτριβικα στοιχεια που χρειαζονται τα εξελιγμενα υλικα που βαζει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ? ? ? Skam τι λες,αξιζει να βαλουμε οικονομικο λαδι επειδη τα αλλαζουμε συχνα με τετοιες υψηλες θερμοκρασιες που επικρατουν στη Ελλαδα. Στη παγωνια παλι, αν δεν εχει την ικανοτητα να λαδωσει τι κανουμε ??? 20 ευρω περιπου το εξαμηνο ειναι η διαφορα στα 4 λιτρα, η επιλογη δικη σας παιδια........
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
A. Senna
Magic Rear Seat
|
Quote:
Συμφωνω απολυτα, δεν αξιζει να βαζεις συνθετικα λαδια για 6000-7000 χιλιομετρα, αλλα ημισυνθετικα.. Οσο ακραιες και να ειναι οι καιρικες συνθηκες εδω στην Ελλαδα, τα ημισυνθετικα θα κανουν τελεια την δουλεια τους για τοσα χιλιομετρα.. |
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
φίλε jimp καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Θεωρείς τα λάδια ως το α και το ω της καλής συντήρησης του οχήματος σου και υπό αυτό το πρίσμα θέλεις τα καλύτερα για αυτό. Όταν όμως αυτά αλλάζονται ανά 6μήνες τι σημασία έχει;;; Πιστεύεις ότι απέχουν τόσο από τα εργοστασιακά ώστε να αξίζει το παραπάνω ποσό σε ετήσια βάση;;; Από την άλλη σκέψου κάτι το οποίο εγώ το θεωρώ σημαντικό. Πάω εγώ ο έξυπνος να κάνω σέρβις και πηγαίνω και τα λαδάκια μου που πήρα από αλλού. Τα βλέπουν στο συνεργείο και σκέφτονται "τσάμπα θα δουλεύουμε σε αυτόν;;;". Κάνουνε μια μικρή ζημιά ή αγνοούν κάποια άλλη στο μέλλον και την πληρώνω τότε. Για φαντάσου ακόμα να σου πουν ότι άλλαξαν κάτι χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ. Θα το δεις;;; Δεν έχει νόημα φίλε. Άμα δεν είσαι μέσα στα κόλπα σε τρώνε στα συνεργεία. Ακόμα και στην Αγγλία με τους πανίσχυρους συλλόγους καταναλωτών έχουν κρούσματα κακών συνεργείων. Πόσο μάλλον εδώ...που, ο επαγγελματισμός τελειώνει συνήθως με την παράδοση του νέου αυτοκινήτου. Σκέψου τι σου γράφω και θα καταλάβεις το πνεύμα μου. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε μηχανικοί αυτοκινήτων αλλά χομπίστες. Σε αυτή την λόξα μας πατάνε για να κερδίσουν.
Last edited by skam; 14th February 2008 at 09:29. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι λάδια με τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες λειτουργίας ενός μοντέρνου οικογενειακού μοτέρ για 4500χλμ. Μάλλον η σιτροεν του φίλου σου πάσχει από κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα όπως συχνά τα γαλλικά και δεν έχει να κάνει με τα λάδια. Γνώμη μου βέβαια...αν το βάλει στον εγκέφαλο ίσως δει κάτι αν και δεν ειμαι σιγουρος με τα γαλλικά.
Το μοτέρ μας παρά την έξυπνη τεχνολογία που ενσωματώνει δεν αποτελεί εξωτική υλοποίηση με απαιτήσεις για ιδιαίτερη μεταχείρηση αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί συμβατική τεχνολογία εξελιγμένη σχεδόν στα όρια της με έξυπνο και αποδοτικό τρόπο. Πουθενά δεν έχω ακούσει για επιτακτική ανάγκη χρήσης ειδικών λαδιών. Οι προδιαγραφες του λαδιού που χρειάζεται γράφονται στο μανουαλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδεύεις τόσο...εκτός και αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα...εκεί πάω πάσο. Στο σαιτ που σας έδωσα για το τζαζ υπάρχει και αναλυτική απρουσίαση του δικού μας μοτερ. Επισης στο διαδίκτυο υπάρχει το επίσημο βίντεο για το μοτερ από την χοντα. Ρίξε μια ματιά στο youtube στο θέμα "1.8i-vtec." Last edited by skam; 14th February 2008 at 15:48. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
φίλε jimp δεν τσακωνόμαστε διάλογο κάνουμε. Απλά δεν θεωρώ ότι τα λάδια του κατασκευαστή είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα στην αγορά κυκλοφορούν καλύτερα λάδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζουν το παραπάνω κόστος. Αν σε τελική ανάλυση σε 5 χρόνια το μοτέρ σου βγάζει 1-2 άλογα παραπάνω από των υπολοίπων ή καίει 100ml λιγότερο πιο το κέρδος αν αυτό σου έχει στοιχίσει 500ευρώ;;; Ελπίζω να κατάλαβες τον τρόπο σκέψης μου. Βέβαια η προσέγγιση του θέματος συντήρηση σε αυτό το επίπεδο είναι καθαρά υποκειμενική οπότε σέβομαι την επιλογή σου δίχως όμως να την ασπάζομαι. Εγώ θα βάζω εκείνα που επιλέγει ο αντιπρόσωπος και δεν θ' ασχολούμαι περαιτέρω.
|
|
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Supporter
Rocketship door handle
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat
|
Μάλλον δε τους συμφερει να φερουν 4 λιτρα Honda μονο για σενα, αφου φερνουν π.χ. 500 λιτρα BP ή Shell
|
|
|