![]() |
|
||
| This thread is about: service cost in Greece, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Σημερα μου παραγγειλαν τα εμπρος αμορτισερ,ελπιζω την αλλη εβδομαδα να εχω ξεμπερδεψει και να σας πω εντυπωσεις. Για το ραδιο υπαρχει επισης τεχνικη οδηγια για ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#41 (permalink) |
|
Supporter
Rocketship door handle
iTrader: (0)
|
Σημερα μου παραγγειλαν τα εμπρος αμορτισερ,ελπιζω την αλλη εβδομαδα να εχω ξεμπερδεψει και να σας πω εντυπωσεις. Για το ραδιο υπαρχει επισης τεχνικη οδηγια για επαναρυθμιση του λογισμηκου. Τελικα εδω στη Λαρισα το κανει σε αυτο το συγκεκριμενο σταθμο 92,8 και στα αλλα τα σιβικ μου ειπε ο μηχανικος. Δε μπορω να καταλαβω γιατι μονο σε αυτο το σταθμο,αλλα για να στειλει η Χοντα τεχνικη οδηγια καποιο προβλημα υπαρχει. Εσεις παιδια εχετε εντοπησει κατι στη περιοχη σας με καποιο αλλο σταθμο σε καποια συχνοτητα ???
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
ρε παιδιά είναι δυνατόν η toyota να κάνει αλλαγή λαδιών στο χρόνο και στον δεύτερο το γενικό σέρβις;στα δικά μας όπως τα ξέρετε απαράδεκτο νομίζω
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Σε όλους μας φαίνεται υπερβολικό. Βέβαια σκέψου ότι είναι καλό σε τελική ανάλυση ν' αλλάζουν τα λάδια σε εξαμηνιαία βάση διότι τότε θα έχεις πάντα λάδια που δεν θα έχουν αλλιωμένα χαρακτηριστικά. (μείωση ιξώδους κλπ)
Παιδιά δεν είναι το θέμα μας τα 60 ευρώ παραπάνω που δίνεις για την αλλαγή των λαδιών. Το θεωρώ αμελητέο συγκριτικά ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την χρέωση αντίστοιχων υπηρεσιών σε άλλες αντιπροσωπίες. (Εγώ επίμένω ότι έχουμε συγκριτικά φθηνό σερβις) |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Locking Wheelnut
|
Quote:
Από τη μία εκεί έιδα καλύτερο κλίμα, πολύ φιλική εξυπηρέτηση (ότι ώρα και να πας σε εξυπηρετούν), αρκετή πελατεία (το οποίο γενικά είναι ένα καλό δείγμα) και λογικές τιμές. Από την άλλη, αν και είναι επίσημο εξουσιοδοτημένο, δεν προτείνει πάντα ΟΕΜ ανταλλακτικά, αλλά προτιμάει τους 3rd parties (χωρίς να ρωτήσει τον πελάτη), δεν κόβει απόδειξη και η τιμολόγηση είναι λίγο "ανάλογα με τη διάθεση" - χωρίς αυτό σημαίνει ότι βέβαια είναι εξωπραγματική. Βασικότερο όλων είναι ότι (όπως και κάθε επίσημο συνεργείο) ΔΕΝ ακολουθεί το επίσημο service book (δε νομιζω να το έχει διαβάσει κανένας) και επισκευάζουν σύμφωνα με την εμπειρία και ότι θυμούνται από τα προηγούμενα μοντέλα. Σε εξειδικευμένη βλάβη ή ειδικό upgrade - αφήστε το. Συμπέρασμα: μαλλον ναι, γιατί τα όχι ισχύουν για όλους τους Ελληνες αντιπροσώπους - after sales - service παρόχους. Αλήθεια ποιος από εσάς έχει δει μηχανικό με ροπόκλειδο να δένει την ανάρτηση ? εγω προσωπικά, ποτε... |
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
Ποιος είπε οτι θα έχεις ? Στα ανταλλακτικά (αναλώσιμα) δεν έχεις ούτως η αλλιώς. Σε αυτά που αλλάζουν από εγγύηση ισχύει η γνωστή περίοδος εγγύησης (7 - 10 χρόνια). Δεν επεκτείνεται περισσότερο. Note: απόδειξη, μπορεί να κόψει, αλλά θα το πληρώσουμε λίγο παραπάνω... (δεν το κάνει από default, δηλαδή) |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Souvlaki Drifter !
Magic Rear Seat
|
Απλα γνωριζω οτι γενικοτερα τα ανταλλακτικα εχουν 1 χρονο εγγυηση καλης λειτουργιας. πχ αν σου χαλασει ο μηχανισμος του παραθύρου, ο καινουργιος θα εχει 1 χρονο εγγυηση... τουλαχιστον σε αλλες εταιριες αυτο ισχυει.
|
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
Μαλλον εχετε δίκιο. Δεν έτυχε να αλλαχτει ανταλλακτικό μη αναλώσιμο εκτός εγγύησης (είναι και 7ετής και δεν τελειωνει...
Στην περίπτωση που αλλαχτεί κάποιος μηχανισμός εκτός εγγύησης με καινούργιο, τότε συμφωνώ ότι κάποια εγγύηση θα παρέχεται. Είναι όμως μια πιο σπανια περίπτωση και δε μου έτυχε. |
|
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Πριν πάρω το civic είχα(έχω ακόμα μέχρι να το δώσω σε 10-15 μέρες) ένα opel corsa 1.4 sport του 2003. Λάδια πάντα άλλαζα σύμφωνα με οδηγίες της αντιπροσωπείας κάθε 6 μήνες ή κάθε 7500 χιλιόμετρα, όποιο "φτάσει" πρώτο δλδ.
|
|
|
|
|
|
#51 (permalink) | |
|
Valve Cap
|
Καταρχην g_bak ευχαριστω για την απαντηση
Quote:
Αυτό που είπες για τις αποδείξεις (οτι δεν δινει -αν δεν του ζητήσεις) ισχύει. Παντως το καλό ειναι οτι μπορείς να είσαι παρόν κατα το service-επισκευές και να βλέπεις τι κανει. Γιατι πήγα στο συνεργείο της Mobility και η αίθουσα αναμονής πελατών απο το συνεργειο ειναι σε ξεχωριστα κτίρια!!! Δεν εχεις καν οπτική επαφή με το αμαξι την ώρα της επισκευής-σερβις. |
|
|
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
Mike, δεν είναι ότι άλλαξα. Απλά, άλλαξα αυτοκίνητο και με αυτό δεν έχει χρειαστεί να κάνω ακόμα service.
Πάντως, και ειδικά όταν είναι να κάνουμε κριτική που διαβάζεται από αρκετό κόσμο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όσο το δυνατό αντικειμενικοί. Γι αυτό και πιστεύω ότι ο Λου είναι πάνω από το μέσο όρο των ελληνικών συνεργείων, αφού για εμένα προσωπικά μετράει πολύ ο χαρακτήρας και η καλή συμπεριφορά του προς τους πελάτες.Επιπλέον, συμφωνώ ότι στο Λου μπορείς να παραμείνεις στο χώρο του service, κάτι που το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα. Θεωρώ όμως οτι είναι άλλη μια περίπτωση όπου "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος". Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και από εσάς γνώμες για τα υπόλοιπα εξουσιοδοτημένα, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη (γι αυτό εξάλλου είναι και το συγκεκριμένο thread). Αν κάποιος από εσάς έχει καλές ή κακές εμπειρίες από συνεργεία (αλλαγές στην εγγύηση ή όχι, service κτλ) ας το κάνει πόστ να βοηθηθούμε όλοι. Τελειώνοντας, πιστεύω ότι γενικά σπανίως βρίσκουμε καποιον αξιόλογο και ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες είναι πολύ λίγοι. |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) | |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
skam, θα μπορούσες να μας πεις κάποιες πληροφορίες για την αλλαγή που έκανες στην ανάρτηση σχετικά με το bump stop, όπως διάβασα σε άλλο thread?
Σου άλλαξαν όλο το αμορτισέρ ή μονο το bump stop? Οι θόρυβοι σταμάτησαν τελείως? Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (εμπρός δεξιά) και θα ήθελα να δω πως αντιμετωπίζεται από τους εδώ αντιπροσώπους... ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
Αναφορικά με τα αμορτισερ αυτά αλλάχθηκαν ολόκληρα μαζί με τα μπαμπ στοπς. Η κατάσταση βελτιώθηκε όσον αφορά τον ήχο από αυτά αλλά το κοπάνημα παρέμεινε. Προσοχή μεγάλη στην πίεση των ελαστικών. Να έχετε οριακά 30 μέσα.
Η mobility ραλάκια είναι στην οδό Δημοκρατίας περιοχή Αχαρναί εγώ το είχα πάρει από την έκθεση τους στους Αγίους Αναργύρους. Ανήκει στον Μαρίνη που έτρεχε σε αναβάσεις με το προηγούμενο type-r για όσους ασχολείστε με αυτά. |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Rocketship door handle
|
ναι ρε έτρεχε στις αναβάσεις, ανταγωνιστης του Μαριου Ξανθάκου(Με είχε κάνει 2 γύρους στα Μέγαρα με το νέο type-r στα πλάισια εκδήλωσης των 4τ...τρελή εμπειρία
|