![]() |
|
||
| This thread is about: SatNav in Greece, it's in Greece at the Honda Civic forum Civinfo; Hi there. I am new in the forum... 3 days ago i got my Civic 1.8 Executive with the built in Navigation System... Honda dealers ... | ||
| Help Rules Search Stickers Surveys Wiki Forum |
|
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 (permalink) |
|
Valve Cap
iTrader: (0)
|
SatNav in Greece
Hi there. I am new in the forum... 3 days ago i got my Civic 1.8 Executive with the built in Navigation System... Honda dealers here told me that its the first time the system comes in Greece and that they have no idea about the maps... With the system i got 2 DVDs for the West and East Europe, however there are no Greek maps in it (something that was expected). I searched around but could not find much. Anyone has any idea where i can find a dvd with greek maps. The dvds included are version 3.23.
Γεια σας. Είμαι καινούργιος στο forum. Πριν 3εις μέρες παρέλαβα και εγώ το Civic μου. Το είχα παραγκήλει με Σύστημα πλοήγησης αλλά (αναμενώμενο) δεν είχε ελληνικούς χάρτες στα 2 dvd που περιέχονταν. Έχει κανείς καμιά ιδέα που μπορώ να βρω κάτι??? Το σύστημα είναι της Alpine και οι χάρτες της Navteq. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Καλώς ήρθες στο Club!
Χάρτες θα δυσκολευτείες μάλολον να βρεις. Και εγώ όταν το παρείγειλα ήθελα στο navigation αλλά τα παιδιά στην Honda μου είπαν καλύτερα όχι λόγω του ότι δεν υπήρχαν χάρτες για την Ελλάδα και δεν ήξεραν αν και πότε θα έφερναν κάτι. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Valve Cap
|
γεια σας και εγω είμαι καινούριος στο forum και παρελαβα την Παρασκευή το νεο μου civic 1.8 sport , αλλα σε όσες εκθέσεις ανα την Ελλάδα πήρα τηλ. πριν την αγορά όλοι οι πωλητές μου είπαν οτι δεν εισάγετε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα με σύστημα πλοήγησης!!Εσύ πως και έτσι??
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Valve Cap
|
Quote:
Μια σημείωση: Όποιος δεν έχει πραγματικά γαηδουρινή υπομονή καλύτερα να μην πάρει Navi. Μου έκανε 8 μήνες να έρθει το αυτοκίνητο. Οι λόγοι ήταν διαφοροι, αλλά για να το θέσω απλά καθυστέρησε σε κάθε του στάδιο εκτός από την ετοιμασία στο εργοστάσιο!!!!!!!! Αν κανείς μάθει κάτι για το Navi ας κάνει το καλό να ενημερώσει γιατί θα σκάσω... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Triangular Exhaust
|
καλησπερα και καλώς τους στους νοεισελθόντες ειχα και εχω μια απορία(και μαλλον με αυτή θα μείνω):στο type-s ειναι δυνατόν να μπεί το satnav μετα την αγορά και αν ναι πρόκειται ποτε να βρώ χάρτες απο κάπου?
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Ένα σχόλιο αρχικά για να μην παρεξηγούμαστε. Όσοι το έχουν ψάξει αρκετά θα έχουν καταλάβει ότι εκτός από τα Type S logo, Type S = 5θυρο = ίδια!!! Με γνώμονα αυτό και επειδή εμένα μου είπαν ότι για το Navigation πρέπει να πάρω Executive, λογικά το Type S Plus θα μπορεί να φορέσει (σύμφωνα με την Αγγλική Honda όλα μπορούν). Το πρόβλημα είναι οτι το θέλεις μετά την αγορά. Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα να ψάξεις aftermarket για να βρεις κάτι που και θα σου αρέσει και θα έχει σίγουρα ελληνικούς χάρτες.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Supporter
Magic Rear Seat
|
Το εργοστασιακό Navi δεν μπαίνει μετά (σύμφωνα με το Σ πάντα), το καλύτερο είναι κάποιο aftermarket. Η Honda βγάζει και το Navi Compact που υπάρχει στον κατάλογο με τα accesories αλλά δεν ξέρω αν έχει ελληνικούς χάρτες.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Powered by Tzatziki
Magic Rear Seat
|
Χαρτες navteq εχει το δικο μου gps (becker). Eιναι ωραιοι, λειτουργικοι αλλα για την Ελλαδα χαλια!! Εχει μονο πολυ βασικα πραγματα πχ ευβοια για την navteq δεν υπαρχει..
Ωρες ωρες ειναι πολυ χαζο...σε παει απο στενα κανοντας κυκλους ενω μπορεις να πας πιο ευκολα και γρηγορα απο αλλου.. Πολλες φορες εχω βρεθει αντιθετα σε μονοδρομους ενω την last week πηγε να με περασει μεσα απ τον κιφισο (το ποταμι!!!!). Με πηγε απο δρομο που κατεληγε σε αδιεξοδο πανω στο ποταμι και επεμενε να περασω απεναντι μεσα απο αυτο.Ισως να ειναι για hammer ..... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Valve Cap
|
Quote:
Σχετικά με το destinator. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ότι καλύτερο για Ελλάδα αλλά δυστηχώς η Honda δουλεύει με Alpine για το σύστημα και Navteq για maps... Έχει κανείς ιδέα αν γίνεται στα DVD που δείνει μαζί η honda με ένα rip να μπούν map του destinator??? (Και να δουλεύει βέβαια!!!) |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Supporter
Locking Wheelnut
|
Θα συμφωνήσω 100% οτι το Destinator ειναι μακράν το καλυτερο και πιο ενημερωμένο από χάρτες (αυτό έχω σε ένα ppc). Όσον αφορά το εργοστασιακό SatNav ΔΕΝ μπαίνει μετά γιατί αν κοιτάξετε φωτό ενός εσωτερικού Civic με SatNav και ενα χωρίς θα δείτε ότι στο ταμπλό εκει που είναι το MP3 player υπάρχει ένα Joystic σε αυτό που έχει SatNav το οποίο δεν υπαρχει σε μας (χωρίς), καθώς επίσης και η οθόνη για το SatNav......εκτός βέβαια αν γίνεται να αλλάξεις όλο αυτό το κομμάτι...πράγμα ασύμφορο
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Locking Wheelnut
|
Διαβαζωντας διαφορα posts στο Internet ανακάλυψα ότι η Navtech προμηθέυει με χαρτες το destinator. Οποταν αν και δεν νομιζω να έχω επιτυχία θα δοκιμάσω το αντίθετο. Αν τα extension του χάρτη που έχει το αυτοκίνιτο είναι το ίδιο με του DVD της Navtech τότε΄υπάρχει μια πιθανότητηα να δουλέψει.
Last edited by gm1980; 8th July 2008 at 10:38. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Supporter
Valve Cap
|
Κατά καιρούς πουλιούνται στο ebay ολόκληρα συστήματα sat nav που έχουν αφαιρεθεί από Civic στην Αγγλία. Δυστυχώς όμως είναι για δεξιοτίμονα γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οθόνη και η κεντρική κονσόλα. Πάντως πιστεύω ότι αν βρει κανείς από Γερμανία, Γαλλία, κλπ ολόκληρο το σύστημα θα είναι δυνατή η τοποθέτηση του σε ένα Civic που δεν το είχε από το εργοστάσιο.
Τα τμήματα που χρειάζονται φαίνονται στο σχήμα. Η οθόνη του sat nav μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάμερα οπισθοπορίας, αλλά και σαν μόνιτορ για οποιαδήποτε συσκευή εικόνας (tv tuner, playstation, κλπ). Υπάρχει σχετικό αντικείμενο στο civinfo/How to/Picture Hack for the sat nav. Είμαι σίγουρος ότι ο pkrdimos και όσοι άλλοι καταφέρουν να έχουν Civic στην Ελλάδα με το sat nav δεν θα το μετανιώσουν. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Greek Subtopic Moderator
Magic Rear Seat
|
για μένα δεν αξίζει το αυξημένο κόστος...τα εσωτερικά navi έχουν περιορισμούς...
Βέβαια του σιβικ είναι τρομερή υλοποίηση. Σας παραπέμπω στο τεστ του 5th gear για να καταλάβετε. Προσωπικά προσανατολίζομαι στο mls 4800bt |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Το έξτρα κόστος για να παραγγείλεις έστω και το executive με SAT NAV δεν μας έχει πει κάποιος???? Αν είναι δυνατόν ενημερώστε μας πόσο είναι το εξτρα κόστος και απο οτι είδα ο χρόνος παράδοσης είναι 8 μήνες!
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Valve Cap
|
Το κόστος είναι 27500 euro (2500 euro περίπου ο πλοηγός) + τα χαρτιά 500 euro, 28000 με το κλειδί στο χέρι. 8 μήνες έκαναν σε εμένα για κάποιους λόγους που δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω. Κανονικά η παράδοση είναι 4 μήνες.
Επίσης για όσους ενδοιαφέρονται, πλέον το αυτοκίνητο εισάγεται και με Αυτόματο κυβώτιο ταχυτήτων. Last edited by pkrdimos; 8th July 2008 at 14:44. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Valve Cap
|
Quote:
|