Warning light on start-up? - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 23rd October 2008, 19:38 Thread Starter
 
Car: Focus RS + Audi A4 S-line
Join Date: 31st May 2008
Location: North Yorkshire, UK ENGLAND
Posts: 75
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Question Warning light on start-up?

Hi folks.

Something strange is going on with my Accord.

Not all the time, but enough to make me write this:

Upon firing the car up, just as the engine turns over the 1st few times, I am getting a yellow warning light flashing up really quickly in the computer screen (where your mpg, average speed etc is) along with a single chime.

It flashes that quickly I can't even see what it is. It looks like a (P) or a (!) but I can't be sure. It's on/off like lightening.

My handbrake isn't on by the way.

I have changed my settings to show fault information with the screen, yet no fault is being registered or stored that I could see using my "i" button.

Any suggestions guys? Is it just a glitch?
TheHulkster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 23rd October 2008, 19:42
Administrator
 
Pottsy's Avatar
 
Car: Jag XF 3.0
Join Date: 10th April 2006
Location: Leics ENGLAND
Posts: 12,493
Thanks: 127
Thanked 2,672 Times in 818 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via Skype™ to Pottsy
It's normal. Mine does it and on questioning they all do it!
Pottsy is offline  
Thank You to Pottsy from 2 Users:
post #3 of 7 (permalink) Old 23rd October 2008, 19:45 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: Focus RS + Audi A4 S-line
Join Date: 31st May 2008
Location: North Yorkshire, UK ENGLAND
Posts: 75
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Cheers Pottsy. It's good to know I am not the only one!
TheHulkster is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 24th October 2008, 20:11 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: Focus RS + Audi A4 S-line
Join Date: 31st May 2008
Location: North Yorkshire, UK ENGLAND
Posts: 75
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
This morning, the letters "VSA" and "check system" flashed up on starting up.

It seems to be a different alert everytime. If I turn the car off and start it again, sometimes nothing happens at all.

It is really annoying, as the problem wasn't there before.......

Does it get worse with cold/damp weather I wonder....?
TheHulkster is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 24th October 2008, 22:28
 
electric's Avatar
 
Join Date: 19th February 2008
Location: London GB
Posts: 404
Thanks: 9
Thanked 15 Times in 14 Posts
iTrader: (0)
I get the VSA light and check system sometimes when stsrting. It happens about 10% of the starts. I assume it is checking the VSA and immediately goes off as all is OK. The number of lights that come on and go off differs everytime the car is started.
electric is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 25th October 2008, 09:58
Arfurs right hand man
 
NH Dan's Avatar
 
Car: 1.8 Civic ES-T Auto 9th G
Join Date: 31st January 2008
Location: South London,Uk GB
Posts: 4,121
Thanks: 556
Thanked 475 Times in 380 Posts
iTrader: (0)
Dont forget that all the warning lights will come on momentarily at start up as a system check...
NH Dan is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 13th December 2008, 10:10 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: Focus RS + Audi A4 S-line
Join Date: 31st May 2008
Location: North Yorkshire, UK ENGLAND
Posts: 75
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
I took my Accord down the my local dealership in Stockton this morning. I wanted them to look at a few niggles before the service due next month.

One of them was this ongoing problem with warning messages upon start-up. The technician looked at it and said it shouldn't be happening.

They re-set the software and it has cured the problem.
TheHulkster is offline  
Reply

  Civinfo > Other Hondas > Honda Accord

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Oil Warning Light angie4m Engines and Transmission 61 29th July 2009 08:02
Oil Oil warning light thespacecowboy Engines and Transmission 4 1st September 2008 19:45
Oil Oil warning light Speedy471 Engines and Transmission 15 7th April 2008 21:53
Warnings warning light!!!! rev100100100 Electronics 3 9th February 2008 21:06
Engine PGM-FI Warning, car doesn't start Trip Bugs, faults and irritations 19 5th October 2007 22:52

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome