2006+ Honda Civic Forum banner

Cold Air Intake

117K views 712 replies 72 participants last post by  Tassos#FN2 
#1 ·
Ας ξεκινησουμε εδω γραφοντας για φιλτρα και εισαγωγες ψυχρου αερα...
 
#2 ·
Εγω εχω φορεσει την CAI της Injen![smilie=geesturbed.:!!!

Την εχει βαλει κανενας αλλος απο εδω?:duck:

Σορυ αλλα δεν αντεξα :laugh:!
 
#3 ·
Εγώ-εγώ!!! :popcorn:
 
#5 ·
εγω μετα απο μεγαλο ψαξιμο,ταλαιπωρια και πεταμα λεφτα,κατεληξα σε τοποθετηση SRI K&N 57i kit,που την τροποποιησα ετσι ωστε να την κανω cai με φ70 ανοξειδωτη σωληνα και να τραβαει αερα απο τον θολο,με φιλτροχοανη κ&n και drycharger.αποτελεσμα σε ηχο και αποδοση,οπως την injen.
 
#16 ·

αλλη μια φωτογραφια του μοτερ, με το τροποποιημενο kit 57i k&n,σε cai.χωρις να ρουφαει ζεστη η εισαγωγη του μοτερ.ειδα αμεσως διαφορα στον ηχο και την αποδοση του μοτερ.
 
#18 ·
θα το σκεφτω...;)γιατι,δεν σε ικανοποιει,η injen;σαν το ετοιμο το cai,δεν υπαρχει.αυτη την cai που τροποποιησα,ειναι μια εσχατη λυση,για αυτους που εχουν κανει το λαθος και αγορασαν sri 57i kit k&n.ετσι ωστε το μοτερ να ρουφαει φρεσκο αερα και οχι τη καψα του μοτερ.
φυσικα αν εχεις στοιχειωδης γνωσεις πανω σε αυτο που κανεις,μπορει να γλιτωσεις και να γλιτωσουν και αλλοι χρηματα!!![smilie=thatworks.g:
 
#22 ·
οσο,για το θεμα της εξατμισης,δεν με απασχολει πολυ,αυτη τη χρονικη στιγμη.αυτο που ηθελα αρχικα να κανω στο civic,ηταν να το δωσω λιγο αγωνιστικο χαρακτηρα,ως προς τον ηχο του μοτερ.αυτη την νεα αποστειρωμενη φιλοσοφια που ακολουθει η honda πλεον,δεν μπορω να την ανεκτω.μας εχει μαθει αλλιως και σε επιδοσεις,αλλα και σε ηχητικη πανδαισια του μοτερ.
σαν να σου λεει η honda,οτι για να νοιωσεις οτι οδηγας ενα αυτοκινητο της,με αγωνιστικες καταβολες,θα πρεπει να τα ΄΄χωσεις τα φραγκα΄΄και να αγορασεις honda με επικολλημενο πισω στο πορτμπαγκαζ,το σημα της mugen.
πουλαει πολυ πλεον η honda σε επιδοσεις,κατι που ειναι ανυπαρκο στην ευρωπη,να κατασκευασουν ατμοσφαιρικο μοτερ με αποδοση-επιδοσεις-αξιοπιστια.ολοι το ΄΄γυρισανε΄΄ στη ευκολη λυση της τουρμπινας,δηλωνοντας ετσι την αδυναμια τους.
αυτο εκμεταλευτηκε η honda και πουλαει ακριβα τα harcore racing αυτοκινητα της.
οσο για εμας τους ταπεινους r18a και ακομα και k20z,εχουμε καποιες επιδοσεις απο αποδοση κινητηρων,αλλα ειναι λειτουργικα πνιγμενοι λογω οικονομιας-λειτουργικοτητας-πρακτικοτητας,ετσι ωστε να καλυπτει πληρως τον ενδιαφερομενο αγοραστη.προσθεστε το επιπλεον βαρος του αυτοκινητου,που εκτοξευει την αναλογια κιλων ανα ιππο,πολυ υψηλα.κακα τα ψεματα,ο r18a και o k20z,ειναι αποδοτικοι,αξιοπιστοι και οικονομικοτατοι,με μαλθακα ηλ.γκαζια και καλες επιδοσεις,και οχι με racing καταβολες,οπως μας εχει συνηθισει η honda,παλαιοτερα.:(
 
#23 ·
Φίλε caincivic, πριν κάνεις την μετατροπή στο 57i kit της K&N, το τοποθέτησες σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας?
 
#24 ·
το αγορασα απο το carshop,οπως και εσυ.εγω απλως για καλο και για κακο,δεν αποσυνδεσα ουτε τη φισα του maf,ουτε τη μπαταρια,για μην εχω τα γνωστα check engine.παιδευτικα λιγο παραπανω,αλλα εχω ησυχο το κεφαλι μου.αμα θες συναντιωμαστε να τα πουμε το απογευμα.καραμπουρνακι μενω και εγω.:)
 
#25 ·
Γεια χαρα σε ολους. Χθες εβαλε την gruppeM για LHD στο ταππερ μου. Εχω γραψει της εντυπωσεις μου εδω:http://www.civinfo.com/forum/type-r/41945-gruppem-lhd-review.html

παρα πολυ καλο κιτ που εδωσε δυναμη (και ωραιο ηχο) παντου. Ακριβο ναι, αλλα κανει αυτο που υποσχεται.
 
#26 ·
Γεια χαρα σε ολους. Χθες εβαλε την gruppeM για LHD στο ταππερ μου. Εχω γραψει της εντυπωσεις μου εδω:http://www.civinfo.com/forum/type-r/41945-gruppem-lhd-review.html

παρα πολυ καλο κιτ που εδωσε δυναμη (και ωραιο ηχο) παντου. Ακριβο ναι, αλλα κανει αυτο που υποσχεται.
καλοφορετο φιλε και απολαυστικες διαδρομες:VroumVroum02:.το ταπερ ετσι και αλλιως βγαζει απολαυστικο ηχο,τωρα τον ενισχισες με τη προσθηκη φιλτροχοανης και τη θερμοασπιδα που παιζει και το ρολο ηχειου,μεγαλωνοντας ακομα περισοτερο το μουγκρητο του μοτερ.το εχω κανει και στο δικο μου αμαξι,για να μουγκριζει ευχαριστα το μοτερ.βλεπεις οταν καταργεις το spint booster,απο το ηλ.γκαζι,το αυτοκινητο ειναι σχεδον αθοριβο κατα τις αξαφνες επιταχυνσεις.τωρα ειμαι ικανοποιημενος,χωρις να ειναι εκνευριστικα νευρικο το σιβικι μου.:cool:
 
#27 ·
ξεχασα να σε ρωτησω...τι δηλωνει το αυτοκολλητακι της k&n πριν το κολλαρο της εισαγωγης;τοποθετησες φιλτροχοανη της k&n,η το βρηκες ξεμπαρκο,και το κολλησες για μοστρα;παντως δειχνει ωραιο αισθητικα.:d
 
#29 ·
Φίλε caincivic, δυστυχώς τώρα το είδα!! Δν πειράζει όμως, θα κανονήσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί να τα πούμε!!
 
#32 · (Edited)

αλλη μια φωτογραφια,απο τη χειροποιητη υδροασπιδα του CAI μου!!!!:D
πολυ μουφα η HYDROSHELD της K&N.οσο καταβρεχεται η εν λογω hydrosheld,τοσο αχρηστευεται κ τη πετας στα σκουπιδια.ουτε καθαριζεται με τα καθαριστικα της k&n.απλως αγοραζεις αλλη!!!!βουλωνουν οι μικροτρυπες κ δεν ρουφαει καθολου αερα.:(
ωραιο τροπο βρηκαν οι αμερικανοι να βγουν απο τη κριση!!!!!!!!κανοντας σουρωτηρι,τη τσεπη μας,με πονηριες!;)
 
#34 ·
καλως ηρθες φιλε και καλες βολτες να εχεις με το αμαξι σου..

αν δεν κανω λαθος πρεπει να φοραει το αμαξι σου το ιδιο μοτερ με το jazz το 1.4

ισως η καλυτερη λυση για το θεμα εισαγωγης για το μοτερ σου ειναι η παρακατω...

Password:JDM Dry Carbon Fiber PowerChamber Intake 07-08 Fit | Password JDM
 
#39 · (Edited)
Αυτη η εισαγωγη ειναι για το fit 1.5 το παλιο μοντελο και οχι το σημερινο μετα 117 Hp που ηταν vtec kai οχι i-vtec ,
τελος παντων το δικο μας αμαξη εχει το ιδιο μοτερ με το νεο jazz μετα 100 hp αλλα εχει τ ελειως διαφορετικη εισαγωγη ,
εγω σκεφτομαι να βαλω καποια στιγμη το μικρο βαρελακι της bmc η για καποιο φιλτρο μες το φιλτροκουτη... :rtm2:

BMC CARBON DYNAMIC ARIBOX | AIR FILTERS | AIR FILTER | car - bike - high performance - racing
 
#40 ·
Βασικα δεν ξερω τι φορανε τα αλλα, ομως το δικο μας φοραει i-vtec κινητηρα στα 100 hp.
Ενα παλικαρι εχει βαλει και εισαγωγη και εξατμιση απο μπροστα μεχρι πισω χειροποιητη, ομως εχει το ιδιο με εμας αμαξι, αλλα με τα 83 αλογα που εβγαινε μεχρι πριν απο 2 περιπου χρονια..

Κ μου ειπε οτι δεν ειδε και μεγαλη διαφορα:(
 
#41 ·
Βασικα δεν ξερω τι φορανε τα αλλα, ομως το δικο μας φοραει i-vtec κινητηρα στα 100 hp.
Ενα παλικαρι εχει βαλει και εισαγωγη και εξατμιση απο μπροστα μεχρι πισω χειροποιητη, ομως εχει το ιδιο με εμας αμαξι, αλλα με τα 83 αλογα που εβγαινε μεχρι πριν απο 2 περιπου χρονια..

Κ μου ειπε οτι δεν ειδε και μεγαλη διαφορα:(
το καινουργιο μοτερ της honda εχει και maf,οποτε δεν μπαινει η εισαγωγη απο το παλιο jazz,μονο απο το καινουργιο 1,4 με 100 αλογα!
μπες στο side της κ&n,εχει για το i-vtec 1.4-100hp,αν προσπαθησεις και το τοποθετησεις στο civic(απο θεμα χωρου-διαφορετικο σκαφος),αλλιως ελευθερο φιλτρο στο φιλτροκουτι,η αγορα του ανταπτορα θεσης μαφ και κατασκευη χειροποιητου,με ανοξειδωτες σωληνες χαμηλα στο θολο!
αμα θες,πολλα κανεις!injen,δεν πρεπει να εχει για το αμαξι σου με αυτο το μοτερ.be faster!!!!!!!!!!:D
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top