2006+ Honda Civic Forum banner

Suspension,Shock Absorbers,Coilovers

449K views 4K replies 154 participants last post by  kostashcivic 
#1 ·
τα περι αναρτησης (σπορ-σκληρη-μαλακη-ρυθμιζομενη) εδω παρακαλω...:)
 
#1,548 ·
Σαν συνοδηγός και χωρίς καθόλου εμπειρία απο μαμά αναρτήσεις του 1,8 έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Το αμάξι συμπεριφέρεται άψογα ειναι σκληρό στο στρίψιμο αλλά σε καμία περίπτωση η σκληρότητα δεν περνάει στην καμπίνα.

Τοπ επιλογή!!!!
 
#1,549 ·
Όντως εχθές το βραδάκι οδήγησα του FK2 του Σπύρου με τις Meister ρυθμισμένες στην πιο μαλακή σκάλα. Οι εντυπώσεις από μια σύντομη βόλτα είναι πολύ θετικές κυρίως όσο αφορά το κομμάτι της άνεσης. Ενώ αισθάνεσαι το αμάξι αρκετά πιο δεμένο σαν σύνολο, απορροφούν τους κραδασμούς και τις ανωμαλίες του δρόμου πολύ καλύτερα από τα μαμά αμορτισέρ. Δεν κοπανάνε κοθόλου θα έλεγα πάντα σε σύγκριση με τα μαμά και για την κατάσταση των ελλαδισταν δρόμων. Τωρα οσο αφορα το πιο "ανήσυχο" κομμάτι της ανάρτησης δεν μπορώ να κρίνω καθώς οι ταχύτητες ήταν μικρές. Παντως το οτι ενα coilover σύνολο υπερτερεί και στο θέμα ποιότητας κύλισης σε σχέση με τα μαμά λέει πολλά....
 
#1,550 ·
Αντί να γυαλίζουν το αμάξι το κάνανε βόλτες!
χα,χα,χα,χα,χα
Ομολογήστε ποιό αμάξι φωτογραφίζατε;;;;

..... φαντάζομαι τι έχει να γίνει αν φέρω το δικό μου! :p
 
#1,552 ·
...η πλάκα είναι ότι οι Κωστάδες ήταν περισσότερο ενθουσιασμένοι από μένα όταν την έβαλα.
Εγώ θεωρώ ότι για τον οικογενειάρχη -τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει λίγο- είναι λιγότερο άνετη από την μαμά ανάρτηση ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί το ελαφρυ χαμήλωμα. Απλά το γεγονός ότι δεν θορυβεί καθόλου και έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά σε κάνει να ξεχνάς τα όποια αρνητικά!
 
#1,553 ·
επειδη εχω μπει σε type s δεν καταλαβαινω , σας φαινεται σκληρη η αναρτηση κ αποτομη???
επισης εχει οδηγησει κανενας φν2 με 17αρα να δει διαφορες στην κυλιση???λιμουζινα μιλαμε...χαχα
εχω ξαναπει οτι το 80% των οδηγων δεν μπορει να ξεπερασει το οριο της εργοστασιακης αναρτησης κ το πιστευω!
πολλοι μπερδευουν την σκληροτερη αισθηση μιας coilover απαραιτητα κ με καλυτερο κρατημα!
 
#1,554 ·
δεν νομίζω το μαμά type-r να έχει καλύτερα κρατήματα από ρυθμισμένη ανάλογα meister σε τυπε-ς.
Δεν γράφω για το δικό μου διότι δεν μ' ενδιαφέρει το απόλυτο κράτημα αλλά η ευχάριστη οδική συμπεριφορά δίχως τα πολλά μειονεκτήματα της θορυβώδους μαμά ανάρτησης.
Σε type-r ήμουν ο πρώτος από τα ελληνικά φόρα που μπήκε...;)
 
#1,555 ·
αυτο θελω να σου πω...
για να σεταρεις μια coilover καλυτερα απο την εργοστασιακη αναρτηση του φν2 πρεπει να εχεις γνωσεις απο στησιμο κ να την προσαρμοσεις στα οδηγικα σου γουστα!
δεν νομιζω να βαζεις κανεις coilover μονο κ μονο για να ειναι οδηγικα ανετο το αμαξι του!
εγω μιλαω συγκεκριμενα για το φν2, το οποιο οδηγωκ συμβιωνω επι 40000χλμ!κ ξαναλεω το 80% των οδηγων δεν μπορουν να φτασουν η κ να ξεπερασουν τις δυνατοτητες του αυτοκινητου τους!
εκει που θελω να καταληξω ειναι εαν αξιζει να δωσεις 1000 ευρω κ 2000 για σοβαρη αναρτηση οταν δεν μπορεις να φτασεις στα ορια την μαμα!
 
#1,557 ·
αυτο θελω να σου πω...
για να σεταρεις μια coilover καλυτερα απο την εργοστασιακη αναρτηση του φν2 πρεπει να εχεις γνωσεις απο στησιμο κ να την προσαρμοσεις στα οδηγικα σου γουστα!
δεν νομιζω να βαζεις κανεις coilover μονο κ μονο για να ειναι οδηγικα ανετο το αμαξι του!
εγω μιλαω συγκεκριμενα για το φν2, το οποιο οδηγωκ συμβιωνω επι 40000χλμ!κ ξαναλεω το 80% των οδηγων δεν μπορουν να φτασουν η κ να ξεπερασουν τις δυνατοτητες του αυτοκινητου τους!
εκει που θελω να καταληξω ειναι εαν αξιζει να δωσεις 1000 ευρω κ 2000 για σοβαρη αναρτηση οταν δεν μπορεις να φτασεις στα ορια την μαμα!
+1000

απόλυτα σωστός

υγ)θα σου απαντησω ποιοι ειναι οι λογοι που βάζουν καποιοι ανάρτηση τυπου coilover

1)ψυχολογικοι λογοι ασφάλειας και κρατήματος (κατι ποιο ακριβο και ποιοτικο θεωρειται και ασφάλεια γνωριζοντας οτι ο οδηγος αυτος εχει στο αμαξι του μια coilover στην οποια μπορεις να κανεις του κοσμου της ρυθμισεις και θεωρείται ποιοτικο aftermarket ανταλλακτικο)

2)μπαίνουν σε πίστα και θελουν να ανεβοκατεβαζουν ρυθμισεις (αυτοι εχουν τερματισει την μαμα αναρτηση ή πιστευουν οτι την εχουν τερματίσει εστω πανω απο το 70%)

3)επιδειξιομανής (εχω tein σουπερ ντουπερ και γ@μ@ω,το αμαξι πηγαινει ταπα μαγκα κλπ)...ειναι λιγα αυτα τα ζωα αλλα υπάρχουν

4)λογοι άνεσης και απογοητευσης στο θεμα αποσβεσης της μαμα αναρτησης
(βεβαια ειναι λαθος η κινηση να αγορασεις coilover οταν υπαρχουν αμορτισερ κανονικα και ελατηρια και παει λεγωντας...)
 
#1,556 ·
Εγώ νομίζω οτι αξίζει. Γιατι με 1000-2000€ θα έχεις μια ανάρτηση που θα είναι είναι το ίδιο καλή ή καλύτερη απο τη μαμά, χωρίς το αυτοκίνητο να κοπανά σα κάρο σε λιθόστρωτο κατσικόδρομο.
 
#1,559 ·
επειδη κουβεντα κανουμε...χαχα
το μαλακο γλιστρημα της μαμα αναρτησης σε ανοικτη καμπη με 180 plus θα σε σωσει, το αποτομα ξεκολλημα ομως μιας coilover θα σε στειλει αδιαβαστο κ με λογαριασμο!
δεν κανω κριτικη σε μειστερ, κw κτλ κτλ αλλα θελω να πω μην πεταμε κ στο καλαθι των αχρηστων το στησιμο του fn2 κ διαβαζουν καποιοι για coilover k δινουν τα λεφτα τους αδικα κ τελικα δεν μπορουν να καταλαβουν διαφορες!
 
#1,560 ·
Συμφωνώ, και εγώ είμαι άνθρωπος που και coilover να βάλω, μια ρύθμιση θα βρω που να μου ταιριάζει και τέλος. Και απ' ότι γράφεται η ανάρτηση του τάπερ είναι μια χαρά ακόμα και για πάνω από τον μέσο οδηγό.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει για κάποιον που έχει να επιλέξει ανάμεσα στις 2 να δώσει τα ίδια λεφτά σχεδόν για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα διαφέρει αρκετά, άσχετα με το πως εκμεταλλεύεται ο καθένας τις coilover.
 
#1,562 ·
Ο μέσος οδηγός δεν την τερματίζει ποτέ την εργοστασιακή ανάρτηση. Αυτός όμως που επιλέγει τάπερ είναι θιασώτης της γρήγορης οδήγησης οπότε μάλλον φέρνει ευκολότερα την εργοστασιακή ανάρτηση στα όρια της ή έστω έχει πολλές απαιτήσεις από αυτή.
Σε μας η αλλαγή σε coilovers δεν έγινε για να βελτιώσουμε το κράτημα αλλά για να αποφύγουμε τους θορύβους και τα κοπανήματα της μαμά επιλογής, επιλέγοντας μια παραμετροποιήσιμη ανάρτηση. Σε μένα θα είναι στο τέρμα μαλακό για πάντα...θα την σκληρύνω μόνο -και αν- επιθυμήσω να κάνω την πλάκα μου για λίγο καιρό! Για την ώρα συνεχίζω χαλαρά και τέρμα μαλακό!
 
#1,565 ·
για την αναρτηση μιλαω αρα η αναρτηση του ταπερ θα υπερκαλυψει τις αναγκες σε φν1,ειδικα εσεις που εχετε κ 17αρα!
επισης αμα ειχα φν1 θα πηγαινα κ σε 215/45/17 η κ σε 205/45/17 για να το κοντυνα κ λιγο!
 
#1,566 ·
Εντυπώσεις απο την Meister-R πριν και μετά το στρώσιμο;
Σπύρο πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει τώρα;Είδες διαφορά στην λειτουργία τους;
 
#1,567 ·
έχουν αρχίσει να μαλακώνουν λίγο και να ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που θέλω.
σε σένα ακόμα θα είναι πολύ σκληρές
 
#1,568 ·
Ναι είναι, αλλά έχω κάνει μόνο 200km.
Αλλά το αμάξι έχει τεράστια διαφορά στα κοπανήματα και εμπνέει περισσότερη σιγουριά.
 
#1,569 ·
Εγώ έχω κάνει περίπου 6.500,
η ανάρτηση έχει μαλακώσει πολύ, και το αυτοκίνητο δεν καταλαβαίνει από λακκούβες, είναι πολύ άνετο και θυμίζει ακριβότερο αμάξι σε κύλιση.
Το κράτημα παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα, μόνο που υπάρχουν πια μικρές κλίσεις που ίσως να βοηθάνε λίγο στην αντίληψη των ορίων του ελαστικού σε σχέση με πριν που ήταν σχεδόν τραπεζάκι.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα το σκληρύνω αρκετά γιατί μου άρεσε περισσότερο η στιβαρή αίσθηση που είχε στην αρχή
 
#1,570 ·
Νάσο, αυτό που λες για τις κλίσεις το παρατήρησα και εγώ, το αμάξι ελάχιστα.
Εσύ τις έχεις ακόμα τέρμα μαλακό; Και που σκέφετεσαι να το πας; Στην 15η σκάλα;

Επίσης δώσατε άλλη κλίση μπροστά στην ευθυγράμμιση;
Μαμά το δίνει 0 μοίρες μπροστά και -1 πίσω.
Αύριο πρωί πάω Πουπάκη και θέλω να δω τι θα του πω.
 
#1,571 ·
Ήταν τέρμα στο μαλακό, εμπιστεύτηκα τον Πουπάκι, γιατί αρχικά του είχα πει να το χαμηλώσω αλλά δεν μου το πρότεινε καθόλου, μου λέει θα στο φτιάξω και αν κάτι δεν σου αρέσει πες μου.
Πραγματικά δεν έγερνε το αυτοκίνητο, με τους πλευρικούς ανέμους έγινε αναίσθητο και σε κάθε στροφή σε προδιέθετε να βυθίσεις το γκάζι και να μπεις.
Σε συνδυασμό και με τα f1 και τα νέα φρενάκια που έβαλα στο Μάνο μπορώ να πω ότι τόσο πολύ δεν είχα ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο τρία χρόνια που το έχω.

Δεν έχω δει πως μπορώ να ξεκουμπώσω τα πλαστικά εμπρός αλλιώς θα δοκίμαζα μόνος να παίξω με την σκληρότητα
 
#1,572 ·
Πολύ εύκολο είναι, απλά τα τραβάς και ξεκουμπώνουν.
Εγώ λόγω θολόμπαρας, δεν τα έχω επάνω και φαίνεται το υπέροχο χρώμα των αναρτήσεων (για όσο θα είναι καθαρά! :p ) και το ρυθμιστικό της σκληρότητας.
 
#1,573 ·
Σήμερα πήγα στον Πουπάκη για ευθυγράμμιση & ζυγοστάθμιση.

Το αμάξι το περιποιήθηκε ο Νίκος και ήταν άψογος! [smilie=gt-happyup.:
Πρώτα μία μικρή κουβεντούλα τι ήθελα από το αμάξι και ποιό είναι περίπου το οδηγικό μου στυλ. Στην συνέχεια μου είπε τι προτείνει αυτός από ρυθμίσεις και γιατί.
Καθ' όλη την διάρκεια των ρυθμίσεων εξηγούσε αναλυτικότατα τι, πως και γιατί. :)

Σημαντική πληροφορία: με ρώτησε πόση πίεση βάζω στα ελαστικά - 32 βάζω - και μου είπε ότι δεν ήταν σωστή. Ήταν κατηγορηματικός ότι πρέπει να βάζουμε 36 μπροστά και 34πίσω. Μου είπε κάντο και θα δεις μεγάλη διαφορά στο αμάξι προς το καλύτερο. Έβαλα αυτές τις πιέσεις και προσεχώς θα σας πω εντυπώσεις.

Επίσης πρότεινε τις αναρτήσεις μας να τις ρυθμίσουμε 15 κλικ μπροστά και 19 πίσω (εμπρός-πίσω πάντα 4 κλικ διαφορά). Να δούμε πως είναι εκεί και στην συνέχεια να την ρυθμίσουμε ανάλογα. Το ιδανικό είπε θα το καταλάβουμε ως εξής:
Σκληραίνουμε συνεχώς το αμάξι μέχρι να παρατηρήσουμε ότι το αμάξι έχει γίνει ξερό, ειδικά σε εγκάρσιες λακούβες. Αυτό σημαίνει ότι το αμορτισέρ έχει ξεπεράσει την σκληρότητα του ελατηρίου. Από αυτό το σημείο το κάνουμε πιο μαλακό (2-3 κλικ) και εκεί έχουμε την ιδανική ρύθμιση. Ξερό να μην το έχουμε ποτέ (πλην πίστας) γιατί σε καθημερινή χρήση θα χαλάσουν γρήγορα τα αμορτισέρ.

Επίσης, οι σκάλες μαλακό-σκληρό δεν είναι γραμμικές. Στα 15κλικ σκληραίνουμε κατά 30% περίπου την ανάρτηση. Από ένα σημείο και μετά και ειδικά προς το τέρμα σκληρό με κάθε κλικ θα βλέπουμε τεράστια διαφορά στο αμάξι.

Αφού έκανε όλες τις ρυθμίσεις το έβγαλε και βόλτα στον δρόμο για να το δει (τόσα χρόνια ποτέ και κανένας δεν το είχε ξανακάνει αυτό).

Φανατικός ταπεράς (κάτοχος ενός κόκκινου EP3) το οποίο είπε δεν το αλλάζει με τίποτε!

Πριν από εμένα έστηνε ένα S3 με KW και μετά από εμένα περίμεναν 2 αγωνιστικά για στήσιμο (εκ των οποίων το ένα ήταν ένα evo 9).

Έφυγα με άριστες εντυπώσεις!
 
Top