2006+ Honda Civic Forum banner

Suspension,Shock Absorbers,Coilovers

449K views 4K replies 154 participants last post by  kostashcivic 
#1 ·
τα περι αναρτησης (σπορ-σκληρη-μαλακη-ρυθμιζομενη) εδω παρακαλω...:)
 
#1,577 ·
Θα δω το δικό σου και θα κάνω ανάλογα Πάνο
 
#1,578 ·
No problem!
 
#1,580 ·
3πλοτούρμπινος!!!
 
#1,582 ·
Εντυπώσεις μετά από +200km.

Τα αμορτισέρ έχουν μαλακώσει, έχουν γίνει πιο γλυκά.
H πίεση στα ελαστικά αν και την φοβόμουν ότι θα κοπανάει το αμάξι, έχει σαφώς βελτιώσει το αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω αν είναι συνδυασμός πίεσης και αμορτισέρ, πάντως είναι καλύτερο.

Ας δοκιμάσει κάποιος ακόμη αυτή την πίεση (36 μπροστά, 34 πίσω) με μαμά αμορτισέρ να μας πει εντυπώσεις.
 
#1,584 ·
Πάνο, τέτοια πίεση είχαν όταν το παραλάβαμε και αναπηδούσε υπερβολικά ενώ δεν το ένιωθα τόσο σταθερό στο δρόμο οπότε και μείωσα στις ενδεικνυόμενες τιμές που είναι γραμμένες κάτω δεξιά στην πόρτα του οδηγού. Βέβαια με 36-34 ήταν πιο οικονομικό αλλά η αίσθηση ήταν ασαφέστατη.
 
#1,588 ·
Beverly με μπαλόνια!
χα,χα,χα,χα,χα,χα
 
#1,589 ·
Σήμερα οδήγησε το αμάξι του Νάσου, type s & meister ανάρτηση.
Έχοντας κ εγω type s κ τωρα το τάπερ, μπορώ με σιγουριά να πω ότι, είναι φοβερή αναβάθμιση η ανάρτηση αυτή για το 1800αρι !
Καμία κλίση στις στροφές, μαλακό, μηδέν κοπάνημα, κράτημα καταπληκτικό !!
Σε σχέση με του τάπερ είναι πιο μαλακή, στη ρύθμιση βέβαια που ήταν.
 
#1,590 ·
Πάντως ρε παίδες απορώ γιατί να δεχθούμε ως καλύτερη την επιλογή-άποψη του λαστιχά μας στο θέμα πίεσης ελαστικών σε σχέση με την εργοστασιακή επιλογή;
Να δεχθώ ότι με τα coilovers αλλάζει κάτι οπότε η εμπειρία -ειδικά του Πουπάκη- είναι χρήσιμη όμως στα μαμά αυτοκίνητα γιατί να παίζεις; Δηλαδή ξέρουν καλύτερα από την ίδια την χόντα;
Εκτός και αν τα διαφορετικά λάστιχα ίδιας διάστασης έχουν και διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας που επιβάλλουν άλλες πιέσεις...:confused: Παράλογο μου φαίνεται...
-----------------------------------
Περί ανάρτησης: όσο μαλακώνει με τα χιλιόμετρα τόσο πιο άνετη γίνεται...βέβαια έχω παρατηρήσει και εγώ ελάχιστες κλίσεις που σίγουρα θα λύνονται με σκληρότερη ρύθμιση...απλά εγώ βαριέμαι ακόμα και αυτό να κάνω:rolleyes:
 
#1,591 ·
...βέβαια έχω παρατηρήσει και εγώ ελάχιστες κλίσεις που σίγουρα θα λύνονται με σκληρότερη ρύθμιση...απλά εγώ βαριέμαι ακόμα και αυτό να κάνω:rolleyes:
Εσυ έκανες το μεγαλο βημα και τις τοποθετησες! :worms: Μην ασχολείσαι άλλο!:worms:
 
#1,592 ·
Επειδη διαβαζω για δευτερη ή τριτη φορα για τις κλισεις...
Οποιος δεν θελει κλισεις η πρεπει να σκλυρηνει κι αλλο η να βαλει αντιστρεπτικες μεγαλυτερης διαμετρου.
Δεν γινεται να απαιτουμε απο μια αναρτηση να ειναι μαλακη αλλα και ταυτοχρονα να μην αφηνει το αμαξι να παιρνει κλισεις. Μαγικα δεν γινονται!!!
 
#1,593 ·
Ρε Αλέξανδρε εφόσον είμαι κάτοχος και τις χρησιμοποιώ οφείλω στα πλαίσια του φόρουμ να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου. Η λογική λέει ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν πρέπει να μείνει στο τέρμα μαλακό και προφανώς δεν φτιάχθηκε για κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση! Λογικό είναι να μαλακώνει όσο περνάνε τα χιλιόμετρα και σε μένα συμβαίνει ακριβώς αυτό...
Η βελτίωση είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με την μαμά που προσωπικά χαίρομαι για την τοποθέτηση της και δεν την έχω μετανιώσει καθόλου. Έχω μετανιώσει που δεν την έβαλα αμέσως πάνω με το που την πήρα...
Βλέποντας του Πάνου και των υπολοίπων θα πάρω μια ιδέα αν τελικά θα την σκληρύνω λίγο ή περισσότερο. Για την ώρα θα μείνει έτσι και ας παίρνει ανεπαίσθητες κλίσεις...εμένα μου αρέσει και έτσι
 
#1,594 ·
Μα δεν εγραψα οτι δεν πρεπει να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας βρε φιλαρακι!! Απλα εξηγω τι και πως για να μην υπαρχουν "κρυφες" σκεψεις, οτι μια τετοια αναρτηση θα κανει το αμαξι τραπεζι ακομα και στο τερμα μαλακο! :popcorn2:
 
#1,595 ·
Tο σεταρισμα στην D2, με spring ratio F: 5kgr/mm κ R: 6kgr/mm.
Σκληροτητα = F : 12η σκαλα κ R : 20η σκαλα. Πιεση στα λαστιχα = F:34 κ R:32
Αν αφησετε τερμα μαλακο, την αναρτηση, να περιμενεται, να πεταξει κωλο η να φυγει η μουρη, αναλογα πως θα πιεσεται το αμαξι. Τερμα μαλακο για καποια χλμ, μονο για να πατησει η αναρτηση κ μετα ρυθμιση.
 
  • Like
Reactions: panosm
#1,601 ·
tο σεταρισμα στην d2, με spring ratio f: 5kgr/mm κ r: 6kgr/mm.
Σκληροτητα = f : 12η σκαλα κ r : 20η σκαλα. Πιεση στα λαστιχα = f:34 κ r:32
Αν αφησετε τερμα μαλακο, την αναρτηση, να περιμενεται, να πεταξει κωλο η να φυγει η μουρη, αναλογα πως θα πιεσεται το αμαξι. Τερμα μαλακο για καποια χλμ, μονο για να πατησει η αναρτηση κ μετα ρυθμιση.
Πίσω πιο σκληρό, έτσι;
Ναι..!!! Ειχα δοκιμασει απο περιεργεια f:12 κ r : τερμα μαλακο. Λες κ ειχα πισωκουνα...!!
κάπου είχα διαβάσει για τις μειστερ , για πίσω πιο μαλακό κατά 3 νούμερα....
 
#1,596 ·
Πίσω πιο σκληρό, έτσι;
 
#1,597 ·
Ναι..!!! Ειχα δοκιμασει απο περιεργεια f:12 κ r : τερμα μαλακο. Λες κ ειχα πισωκουνα...!!
 
#1,598 ·
Εγώ πάντως αυτό που οδήγησα με αρκετά χλμ (του Νάσου δλδ) ήταν στο τέρμα μαλακό κ το αμάξι για εμένα ήταν καταπληκτικό, με ελάχιστες κλίσεις, πάντα με κανονικά χλμ στο κοντέρ κ χωρίς καγκουριές στον δρόμο και σε σύγκριση πάντα με το μαμά σετ που θυμόμουν μετά από 3 χρόνια συμβίωσης μαζί του.
Σε σύγκριση με του τάπερ, αυτό που οδήγησα ήταν πιο μαλακό κ πιο προοδευτικό στις αντιδράσεις του στον δρόμο. Του τάπερ διαβάζει περισσότερο καλύτερα τον δρόμο, είναι πιο σκληρό κ πιο απότομο στις αντιδράσεις του. Φυσικά με άλλη ρύθμιση η meister προφανώς κ αποκτά άλλη συμπεριφορά. Με λίγα λόγια το φέρνεις στα δικά σου μέτρα κ απαιτήσεις με πολύ μεγάλη ευκολία !! Μια άριστη αγορά !!
 
#1,608 ·
εμενα φιλος με ταπερ που οδηγησε το δικο μου με 15 ρυθμιση μπροστα και 18 πισω επαθε πλακα και θελει να αγορασει και αυτος τετοια αναρτηση...μου ειπε καμια σχεση με του ταπερ πολυ καλυτερη!!!
 
#1,599 ·
πάντως εμένα αν δεν με παρασύρει κάποιος από τα αγαπημένα μου αρχικαγκούρια για να το ρυθμίσω δεν θα το κάνω εύκολα μόνος μου...
Αυτός είναι ο λόγος που θ' αφήσω τους περισσότερο ανήσυχους να ρυθμίσουν πρώτα...
;)
 
#1,606 ·
Αυτό συζητούσα με τον Αλέξανδρο προχτές (αν πρέπει πίσω να είναι μαλακότερη ή σκληρότερη ρύθμιση από την μπροστά).
Άρα τελικά οι δικές μας θέλουν πιο μαλακές πίσω;
Κώστα έχεις το link;
 
#1,610 ·
όχι βάλε στου γούγλι meisterr set up και θα βρεις...
λίγο πριν τις παραγγείλω έψαχνα στο γούγλι γι'αυτές και μπήκα σε πολλές σελίδες από διάφορα φόρουμ....εκεί είδα πόστ του μειστερ, που έλεγε ότι ξεκινάς από 16-8 από τέρμα μαλακό και μετά ότι σε βολεύει...για πίστα πρότεινε κοντά στο 25, μετά πας για σκληρότερα ελατήρια...., για δρόμο και άνεση κάτω από 15....όλα αυτά, πάντα μετά από 2000 χιλ περίπου να στρώσουν....:popcorn2:
απλά το πιο μαλακό πίσω νομίζω ότι ταιριάζει στο δικό μας λόγω υπερστροφής, αλλά όλα είναι σχετικά με τον τρόπο που οδηγάει ο καθένας....;)
 
  • Like
Reactions: panosm
#1,607 ·
εγω νομιζω οτι πισω θελει 3 σκαλες πιο σκληρες και ετσι μου τις ειχαν ρυθμισει και μενα γιατι αν το φορτωσεις με τρια ατομα πισω και βαλιτσες θα εχεις προβλημα αν ειναι πιο μαλακο πισω....
 
#1,609 ·
ρε παιδια πολλοι μπερδευουν την στιβαροτητα μιας coilover με καλυτερο κρατημα!
για να δειξει τις δυνατοτητες μια αναρτηση πρεπει να συγκρηθει στο οριο, η σε γνωστα σημεια για να δειξει διαφορες πριν κ μετα!μιλαω για ταπερ αναρτηση!
 
#1,611 · (Edited)
Προχθές και μετά από πολύ καιρό συμβιβασμών (στην οδική συμπεριφορά), μπόρεσα να αλλάξω τα αμορτισέρ. Αποφάσισα να βάλω τα KYB, μια και τα έχω φορέσει σε πολλά αυτοκίνητα με ικανοποίηση, είναι του γούστου μου (σκληρά) και οικονομικά.
Τα έβαλα στον Φωκά (ο οποίος είναι δίπλα στο σπίτι μου) στα 350€ τελική τιμή με τοποθέτηση - ευθυγράμμιση. Μάλιστα αν σκεφτείς ότι του έδωσα να μου περάσει τα ελατήρια του type-r που είχα πάρει και να ρυθμίσει την μπροστινή κάμπερ (έχω καμπερόβιδες μπροστά) τότε η τιμή γίνεται ακόμη καλύτερη.
Εκεί προέκυψαν κάποια προβλήματα...
Τα ελατήρια, όπως φαίνονται και στις φωτό ήταν περίπου 4,5 εκ. κοντύτερα από τα μαμά του 1.8, γεγονός το οποίο μας προκάλεσε εντύπωση αρχικά και σε 2ο χρόνο πρακτικά, μια και όταν τα εβαλε στον πίσω άξονα και ενώ ήταν κρεμασμένος, τα ελατήρια δεν κάθονταν καλά, έπαιζαν, όπως φαίνεται και στα βίντεο.
Εκεί φοβήθηκα μήπως ήταν λάθος τα ελατήρια ή κάτι άλλο και πήρα άμεσα μερικά τηλ. στους: Jimmys - JohnnyR - Arahtos - Alexps (κινητοποίηση ...:police::police::police:) για οδηγίες - διευκρινίσεις, τους οποίους και ευχαριστώ.
Ήξερα πως τα ελατήρια χαμήλωναν το 1.8 κατά 1,5 εκ., αλλά μου φάνηκαν πολλά τα 4,5 εκ. διαφορά που είχαν. Είδαμε όμως πως τα μαμά ελατήρια ήταν αρκετά πιο μαλακά (τα συμπίεζα λίγο και με το χέρι), ενώ του R ήταν πολύ σκληρά και δεν συμπιεζόταν με το χέρι καθόλου, οπότε σκέφτηκα πως πάνω στα αμάξι θα είναι ΟΚ.
Τελικά αποφασίσαμε να τα βάλλουμε επάνω και βλέπουμε, όπως και έγινε.
Η πρώτη χαλαρή βόλτα που έγινε για μπάνιο προς Σχοινιά από Μαραθώνα και επιστροφή από Πεντέλη με την κόρη μου μέσα, ήταν θετική.
Το αμάξι μου φάνηκε πιο άνετο, γιατί ακουστικά άκουγα, ενδεχομένως, και τα μισά χτυπήματα (γκντουπ) που άκουγα πριν.
Η κόρη μου πίσω δεν κατάλαβε διαφορά από άνεση (test passed) και στις στροφές το αμάξι ήταν τραπέζι.
Σίγουρα είναι πιο σφιχτό από πριν, καμμία σχέση όμως με ότι περίμενα σε συνδυασμό με τα ελατήρια του R, αλλά από την άλλη είναι πιο ήσυχο, δεν χτυπάνε τα αμορτισέρ πλέον και μόνο νιώθεις στο σώμα σου τις έντονες λακούβες.
Παλιά περνούσα από κάτι ψιλολακούβες στις οποίες ενώ δεν ένιωθα τίποτα στο σώμα, τις άκουγα...
Αισθητικά το αμάξι δείχνει ακόμα καλύτερο χαμηλωμένο, πιο κακό.

Περισσότερα στο μέλλον μετά το στρώσιμο...

ΥΓ. 1 Το αμορτισέρ που φαίνεται είναι το πίσω και είχε, προφανώς, διαρροή λαδιού. Τα πίσω αμορτισέρ τον Σεπτέμβρη που πέρασα ΚΤΕΟ ήταν στο 57%!
ΥΓ. 2 Στην τελευταία φωτό είναι το αυτοκίνητο με τα καινούρια αμορτισέρ - ελατήρια.



 

Attachments

#1,612 ·
Ωραίος!
Πιο ύποπτο τώρα το αμάξι!
 
  • Like
Reactions: Spirosmil
Top