2006+ Honda Civic Forum banner

Suspension,Shock Absorbers,Coilovers

449K views 4K replies 154 participants last post by  kostashcivic 
#1 ·
τα περι αναρτησης (σπορ-σκληρη-μαλακη-ρυθμιζομενη) εδω παρακαλω...:)
 
#2,173 ·
Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα η απόσβεση των κραδασμών και κατά δεύτερη μοίρα το χαμήλωμα,ποια θεωρείτε τα πλέον κατάλληλα εκτός από τα koni που ανέφερε ο φίλος hcvk1800?

ΥΣ:Μιλάτε μόνο για μπουκάλες σε αυτές τις τιμές ή κομπλε με ελατήρια?ευχαριστω!
 
#2,174 ·
για τους μεγαλυτερους

καλημερα παιδια
τι θα προτεινατε για ενα απλο 4πορτο 1.8 αυτοματο civic οσον αφορα την πισω αναρτηση χωρις αλλαγη υψους
κακα τα ψεμματα η πισω αναρτηση ειναι απο αλλο αιωνα (πισω)
επισης καπου διαβασα οτι αλλαζοντας καμπεροβιδες μειωνεται η ανισομερη φθορα ελαστικων
ξερει κανεις αν ισχυει:worms:
 
#2,175 ·
καλημερα παιδια
τι θα προτεινατε για ενα απλο 4πορτο 1.8 αυτοματο civic οσον αφορα την πισω αναρτηση χωρις αλλαγη υψους
κακα τα ψεμματα η πισω αναρτηση ειναι απο αλλο αιωνα (πισω)
επισης καπου διαβασα οτι αλλαζοντας καμπεροβιδες μειωνεται η ανισομερη φθορα ελαστικων
ξερει κανεις αν ισχυει:worms:
Έχω την εντύπωση ότι το 4πορτο έχει διπλά ψαλίδια πίσω.... και μόνο "πίσω" δεν τη λες αυτής της διάταξης ανάρτηση.......
μακάρι να είχαν και τα δικά μας 3πορτα και 5πορτα πίσω διπλά ψαλίδια, όπως τα civic προηγούμενης γενιάς....
 
#2,177 ·
Σχετικά με το χαμήλωμα πάντως νομίζω ότι είναι λίγο στο μυαλό μας αυτό το "θα βρω, δε θα βρω..". Είμαι κοντά 4 χρόνια τώρα 2-3 εκ χαμηλώτερα από το μαμά με τις KW κ το αυτοκίνητο έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.. Νομίζω ότι τα σημεία που περνάει ένα μαμά κ βρήσκει ένα χαμηλωμένο στους δρόμους μας είναι ελάχιστα.. Άλλωστε ακόμα κ τα πιό δύσκολα χαντάκια με την κατάλληλη γωνία προσέγγισης κ τους κατάλληλους ελιγμους περνιούνται με λίγο υπομονή από μέρους μας.. Αν τώρα κάποιος έχει συγκεκριμένα σημεία τα οποία περνάει καθημερινά (πάρκιγκ, ράμπες κλπ) κ από τα οποία περνάει "γλύφοντας" με clearence κάτω από 2 εκ. τότε ναι είναι απαγορευτικό το χαμήλωμα..
 
#2,178 ·
Εγώ φοβόμουν ότι θα έχω πρόβλημα, ειδικά με την ράμπα στο σπίτι, αλλά όλα ΟΚ!
 
#2,184 ·
Παιδιά καλημέρα. Έχω απομακρυνθεί εδώ και πολύ καιρό από Αθήνα αλλά και από το forum λόγω προβλημάτων αλλά επιτέλους επανήλθα. Έχω χάσει επεισόδια! Που δηλώνω ενδιαφέρον για τις meister? Ισχύει ακόμα; Και βοηθήστε λίγο. Επειδή έχω κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες (βαριά περίπτωση) η μαλακή ρύθμιση είναι εφικτό να αλλάξει εύκολα; Εννοώ μπορώ να το κάνω μόνος μου ή χρειάζεται να απευθύνομαι κάθε φορά σε κάποιον εξειδικευμένο; Ευχαριστώ για τον κόπο σας
 
#2,185 ·
αναλογιζόμενος το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κοριτσάκι σου δεν είμαι σίγουρος αν θα δεις αυτό που θέλεις με τις meister. Εσύ λογικά θα θέλεις υπερβολικά μαλακές αναρτήσεις και όχι κάτι σε coilover. Μην αγοράσεις αν δεν κάνεις βόλτα με κάποιο σιβικ που τις φορά.
 
#2,186 ·
Καλημέρα. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Φαντάζομαι ότι στη μαλακή ρύθμιση είναι περίπου "μαμά" , σχετικά ικανοποιητικό για μικρές μετακινήσεις και ότι τις άλλες ώρες (μιας και το βασικό οικογενειακό- αναπηρικό είναι ένα Picasso) θα μπορούσα να το κάνω όπως μου αρέσει (λίγο σκληρότερο αλλά πιο ενδοτικό χωρίς ξερές αντιδράσεις). Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να παρευρεθώ σε κάποια από τις εξαιρετικές συνευρέσεις σας οπότε είναι δύσκολο να βρω κάποιον που να τις έχει τοποθετήσει. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Έχοντας παρακολουθήσει τις συζητήσεις έχω περίπου τις ίδιες απαιτήσεις με σένα χονδρικά.
 
#2,187 ·
Σε λίγες μέρες θα το βάλω σε μια λίγο πιο σκληρή ρύθμιση διότι είναι κακό για το ελατήριο να είναι μόνιμα στο τέρμα μαλακό. Εκεί θα είναι η ανάρτηση στην κανονική της μορφή...με όσους μίλησα μου είπαν ότι έκανα λάθος που δεν την σκλήρυνα ελάχιστα
 
#2,189 ·
οχι δεν θελει ρυθμιση απο ειδικο. εσυ ο ιδιος απλα στρίβεις μια "βιδα".
ειτε μπροστα ειτε πισω.
πιστευω στο +5 (οχι τερμα μαλακο αλλα σχεδον τερμα)
μπορει και να σου αρεσει.
απο οσο θυμαμαι απο το στρωσιμο που τους εκανα και τις ειχα τερμα μαλακο ηταν λιγο βαρκα χωρις ομως να με ενοχλει. εδινε την αισθηση μεγαλου οικογενειακου. αλλα σε λακουβες και κακο οδοστρωμα, σχετικα γρηγορα κινουμενος θα ακους ενα γκαπ! σαν να πηγαινεις μονο με την ζαντα ενα πραγμα.
το οποιο πιστευω (μακαρι να ειναι ετσι) οτι οφειλετε στο χαμηλωμα και τερματιζει η μπουκαλα.
 
#2,196 ·
Προς κατόχους Meister

Για δευτερη φορά μέσα σε 3 μήνες το εμπρος δεξι παξιμαδι (το οποιο βρισκετε πανω στην γωνία στο καπο εκει που τελειωνει το παρμπριζ) που σφίγγει και κρατάει την αναρτηση, ειχε λασκαρει.
οπως και την προηγουμενη φορα το καταλαβα απο τον θορυβο που ακουγα κατα την κυληση. κατι χτυπαγε εκει μπροστα δεξια.
αυτο λοιπον ξεσφιγγει γιατι δεν εχει καποια κοντρα.
τωρα πως γινετε να εχει συμβει μονο σε αυτη την μερια δεν ξερω. απο την αλλη μερια ειναι μια χαρα σφιχτο.

αν καποιος αλλος το εχει παρατηρησει, καλο θα ηταν να κανουμε και ενα feedback στον Meister να του πουμε στην επομενη εκδοση να το προσεξει αυτο.
θα μπορουσε να βαλει κατι να το κοντραρει απο πανω.

ο θορυβος ειναι ενα "κλουκ κλουκ" σαν να εχει χαλαρωσει κατι και να παιζει. το καταλαβαινεις κατευθειαν και ο νους σου αρχικα παει σε ακρομπαρο, ψαλιδι, μπιλιοφορο...
 
#2,197 · (Edited)
αυτό το έχω πάθει και εγώ...από εκεί ξεκίνησε το θέμα που είχα και αρχικά νόμιζα ότι κάτι είχε σπάσει! Θα πρότεινα να έχει κανείς μόνιμα βγαλμένα τα πλαστικά που έχει επάνω και να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα!
 
#2,198 ·
δωστε λιγες περισσοτερες πληροφοριες... γιατι κι εγω κατι ακουω αλλα κανεις στα συνεργεια δεν εδωσε σημασια οσο κι αν γκρινιαξα.
οπως ''παταει'' κανονικα κατω το αυτοκινητο κουνιεται το παξιμαδι η πρεπει να το σηκωσεις το αυτοκινητο και να δοκιμασεις αν ''παιζει''?
 
#2,200 ·
δε μπορεις να κουνησεις το παξιμαδι με το χερι. ουτε αν κουνησεις το αυτοκινητο θα το δεις να κουνιετε. στην κινηση οταν περνας κακοτεχνιες ακους τον θορυβο. απλα χαλαρωνει το παξιμαδι και μαλλον κουνιετε η μπουκαλα ή η αναρτηση ή το καλάμι....δε ξερω τι γινετε εκει μεσα.
απο τη στιγμη που το σφιγγω σταματουν τα παντα.

Δεν υπαρχει δυνατοτητα να βαλετε αλλο ενα παξιμαδι απο πανω για κοντρα;
δε ξερω ισως...
επισης δεν ξερω αν αυτο οφειλετε στο ειδικο γρασσο που εχει βαλει ο αμορτισερας πανω στο παξιμαδι...λετε να γλιστραει και να ξεσφίγγει με τοσους κραδασμους και κοπανηματα στους κολόδρομους?

εντυπωση μου κανει που το κανει μονο στην μια μερια μεχρι τωρα..

ειναι απιστευτα ευκολο μονοι σας να παρετε ενα κλειδι και να το σφιξετε. εκει θα δειτε αν οντος εχει λασκαρει...
θελω να κανω το ιδιο και στα πισω, αλλα δεν βλεπω καποιο παξιμαδι εκει.
δε θυμαμαι αν ειναι απο κατω μεσα απο τον θολο....
 
  • Like
Reactions: BLACK BEAUTY
#2,202 · (Edited)
update

Zeta-R

στην 3η φωτο....
οπως το ειδα και στο αυτοκινητο μαλλον ειναι παξιμαδι ασφαλειας.
 
#2,205 ·
Θα σας πω τι πρεπει να κανετε οταν ερθουν οι αναρτησεις! Για το locktite ηταν προτροπη του Αγγλου, οποτε μην αγχωνεσαι! Ολα τα μεταλλικα ρυθμιζομενα top mounts εχουν τετοιες ιδιοτροπίες, ειναι ομως αντιμετωπισημες.
 
#2,210 ·
κυριοι κυριοι παρακαλεισθε εξ αρχης να εισαστε υπεραναλυτικοι κα υπεραπλουστευτικοι στις οδηγιες σας καθως υπαρχει και κοινο που δυσκολευεται με τα θεματα αυτα [smilie=battingeyes:[smilie=battingeyes:[smilie=battingeyes:
 
#2,214 ·
Εννοεις μαμα αναρτησεις απο 5θυρο?
 
Top