2006+ Honda Civic Forum banner

Suspension,Shock Absorbers,Coilovers

449K views 4K replies 154 participants last post by  kostashcivic 
#1 ·
τα περι αναρτησης (σπορ-σκληρη-μαλακη-ρυθμιζομενη) εδω παρακαλω...:)
 
#2 ·
φιλε μου αγγελε,αποψη μου ειναι,οτι αν καποιος θελει να αλλαξει αναρτηση και να τη βελτιωσει,να μη χαμηλωσει μονο το αμαξι του, μονο με τη προσθηκη ελατηριων,γιατι το μονο που θα καταφερει ειναι να φθειρει γρηγορα τα μανισια αμορτισερ και τα συνεμπλοκ.οταν χαμηλωνεις το αμαξι με τη προσθηκη μονο ελατηριων χαμηλωματος,μειωνεται η διαδρομη λειτουργιας του αμορτισερ,με αποτελεσμα την γρηγορη φθορα του και το χαρακτηριστικο ενοχλητικο ΄΄κοπανημα΄΄!το ξερω βαση εμπειριας,απο το προηγουμενο μου αμαξι.αν δεν παθεις δεν μαθαινεις:sad:!!!!
οταν δεν το χαμηλωσεις το αμαξι,τοποθετεις οτι αμορτισερ θες,σκληρα, η μαλακα,η ενδιαμεσης σκληροτητας.στον αντιποδα,οταν το χαμηλωσεις,εισαι υποχρεωμενος να τοποθετησεις σκληρα αμορτισερ με μικρη διαδρομη λειτουργιας.ετσι δεν θα καταστρεφεις και τα συνεμπλοκ της αναρτησης.:razz:
 
#3 · (Edited)
εγω φιλε ομως σε προηγουμενο αυτοκινητο μου ειχα κανει μονο χαμηλωμα με eibach ελατηρια με πολυ καλες εντυπωσεις και αν και εχει 4 χρονια που τα φοραει το αυτοκινητο δυο χρονια σε δικα μου χερια και αλλα δυο σε αυτον που το πουλησα τα αμορτισερ τα μανησια ειναι μια χαρα ακομα και τωρα!αυτο που μου αρεσε πολυ ειναι οτι το αυτοκινητο και δεν πηγαινε σαν βαρκα οπως ηταν με τα μανησια ελατηρια δηλαδη εχει μικροτερη διαδρομη το αμορτισερ και πατουσε πολυ καλυτερα και δεν επερνε τις κλισης στις στροφες...ημουν πολυ ευχαριστημενος και για αυτο θα το ξανα κανω τωρα στο δικο μου...ξερω οτι τα αμορτισερ μας ειναι μαπα και μπορει να μην αντεξουν αλλα δεν πειραζει μια ωρα αρχιτερα θα τα αλλαξω πιο νωρις!
 
#4 ·
Φίλε, στο επαναλαμβάνω άλλη μία φορά. Μανίσια αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος δεν λειτουργούν. Είναι σα να έχεις φορτώσει το αυτοκίνητό σου με βάρος και να μειώνεις τη διαδρομή απόσβεσής τους. Απλή φυσική είναι. Το αποτέλεσμα από αυτό που θες να κάνεις, θα το δεις σε ένα χρόνο. Αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Και μήπως κάνεις λάθος για αυτό που λες; Και τέλος να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο σε κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος που θα περνάς με κάποια ταχύτητα είτε φορτωμένος είτε όχι θα βρίσκει από κάτω. Φιλικά, Αλέκος.
 
#5 ·
ρε συ αγγελε,μη το παιρνεις προσωπικα.αν θελει καποιος να καταστρεψει το αμαξι του,ειναι δικαιωμα του.απλως σου λεω τη γνωμη μου και πιστευω οτι ολοι συμφωνουν σε αυτο,ωστε να πληροφοριθεις σχετικα με αυτο που θες να κανεις.αλλιως,πιστευω δε θα υπηρχε λογος καν να αναφερεις αυτο που θες να κανεις.το φορουμ πιστευω οτι υπαρχει,για να συζηταμε και να λεμε τις αποψεις μας.σε καθε αλλη περιπτωση,θα μπορουσε ο καθενας να κανει οτι θελει,χωρις να το συζηταει,βγαζοντας αχρηστο το φορουμ και ολη τη παρεα του.
 
#7 ·
επειδη το δικο σου ειναι ηδη χαμηλωμενο αν βαλεις τα eibach δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα.
 
  • Like
Reactions: dimitris_speed
#15 ·
Κοίταξε φίλε. Όταν ισχυρίζεσαι πως "...κάποιος θέλει να καταστρέψει το αμάξι του..." είναι δυνατόν να μην το πάρει αυτός προσωπικά; (απευθύνεσαι στον Άγγελο, αλλά λόγω σύμπτωσης απόψεων περιλαμβάνει κι εμένα εκτιμώ).
Όταν σου μεταφέρουν 2 άνθρωποι με επιχειρήματα από την προσωπική τους εμπειρία από μια, πετυχημένη όπως την χαρακτηρίζουν, επέμβαση στην ανάρτηση και εσύ γράφεις τα παραπάνω "...βγάζοντας άχρηστο το φόρουμ και όλη την παρέα του..." είναι δυνατόν να μην το πάρει κανείς προσωπικά;
Όταν σου αναφέρουν πως διακεκριμμένο περιοδικό στις ΗΠΑ έκανε την συγκεκριμένη επέμβαση σε ελεγχόμενο περιβάλλον πίστας και την προτείνει και εσύ συνεχίζεις να αντιπαραθέτεις μία στείρα άποψη δίχως επιχειρήματα αλλά με ύφος του τύπου "...πιστευω δε θα υπηρχε λογος καν να αναφερεις αυτο που θες να κανεις..."; είναι δυνατόν να μην το πάρεις προσωπικά;
Εγώ κι ο άγγελος δοκιμάσαμε, είδαμε, βιώσαμε την λύση στην ανάρτηση και εγώ προσωπικά την είχα για 9 χρόνια στο ένα αμάξι και +230.000 χλμ. και 3 χρόνια +60.000 χλμ. στο άλλο ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ. Τα περί κοπανήματος που ανέφερες, καταστροφή σινεμπλόκ, κ.α, ουδέποτε τα βίωσα σε κανένα από τα 2 αυτοκίνητα που έβαλα EIBACH (τα οποία χαμηλώνουν συνήθως 2,5-3,5 πόντους). Το αμορτισέρ δεν χτυπάει λόγω μικρότερης διαδρομής, αλλά μόνο αν τερματίζει... Εκτός κι αν εσύ έβαλες μαλακά ελατήρια χαμηλώματος... Δεν ξέρω. Αλλά για στον συνδυασμό με τα EIBACH δεν ισχύει τίποτα απ' ότι ανέφερες.
Για μένα η λύση αυτή σαφώς δεν είναι η καλύτερη. Εννοείται. Είναι όμως μία φθηνή λύση (ούτε 200€ δεν κάνουν τα ελατήρια) με την οποία επιτυγχάνεις μια μικρή αναβάθμιση της οδικής συμπεριφοράς (όχι όμως αυτή που θα πετύχαινε κανείς μαζί με αμορτισέρ μικρότερης διαδρομής-χαμηλώματος ή με coilover) χωρίς καμμία επίπτωση, πλην βέβαια της επιδείνωσης της άνεσης, αλλά και μια σημαντική οπτική αναβάθμιση. Και σαν τέτοια την θεωρώ αξιόλογη.
Εγώ θα πω και την αμαρτία μου. Δεν έχω πρόβλημα με την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ειδικά με ότι αλλαγές έκανα τελευταία (καμπερόβιδες -1 μοίρα, μπάρα ψαλιδιών-θόλων). Με το αμάξι πάω αέρα εμπιστευόμενος το πλαίσιο είτε στρίβοντας στην εθνική με ...όσα, είτε σε πίστα, δεν έχω παράπονο. Ο κύριος λόγος είναι αισθητικός.
Και ο λόγος που γράφω εδώ και δεν έχω ήδη κάνει την αλλαγή (όχι μόνο με EIBACH αλλά οτιδήποτε στην ανάρτηση) είναι πως το Χόντα θεωρώ πως έχει μελετημένη ως προς την οδική συμπεριφορά του ανάρτηση (άρα δεν έχω πρόβλημα οδικής συμπεριφοράς σε αντίθεση με τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου, που έπαιρναν μεγάλες κλίσεις για τα γούστα μου) και πως θέλω να πετύχω ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα το οποίο να μην διαταράσσει πολύ τον τομέα της άνεσης και της απόσβεσης, τομέα στον οποία πάσχει το χόντα ενώ τα προηγούμενα δεν είχαν πρόβλημα. Όπως έγραψα και παλιά, το Χόντα τελείως μαμά ήταν πιο σφιχτό και δυσάρεστο από το MAZDA με EIBACH, χαμηλά λάστιχα, μπάρα θόλων, αμορτισέρ ΚΥΒ χρυσά, κλπ.

Υ.Γ. Μην με παρεξηγήσεις! Το ότι πήρα κάτι προσωπικά δεν είναι κάτι κακό, απλά θα πρέπει να συνεχίσω την συζήτηση, αφού αφορά και εμένα, πάντα με επιχειρήματα, προκειμένου να καταλήξουμε κάπου και να βγει κάτι εποικοδομητικό για όλους (μας).
το αυτοκινητο σου δεν εβρισκε με τη καθε ανωμαλια που εβρισκε επι του οδοστρωματος;οταν ηταν φορτωμενο;δηλαδη,δημιουργουμε ενα αυτοκινητο χαμηλωμενο με μαλακες αναρτησεις!:(ωραιο πραγμα ετσι;οποιος θελει το κανει,αλλα να πληροφορουμε σωστα,γιατι διαβαζουν και πολλοι τα λεγομενα μας.;)καλο μεσημερι.τα λεμε το βραδακι.:cool:
 
#19 · (Edited)
Τα ελατηρια χαμηλωματος δεν ειναι σαν τα μαμα ελατηρια που απλα ειναι 2-3cm πιο κοντα, ειναι και πιο κοντα αλλα ειναι και πιο σκληρα με αποτελεσμα να ναι μεν να μειωνεται η διαδρομη του αμορτισερ αλλα λογω σκληροτητας να μην φτανει το αμορτισερ στο τερμα του.
+++++1000000
Μάκη συμφωνώ απόλυτα.

Φίλε caincivic αν ισχυρίζεσαι ότι τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου MAZDA 323F με EIBACH για 9 χρόνια και 230.000 χλμ. και το SUZUKI SWIFT 1.3 με EIBACH για 3 χρόνια και + 60.000 χλμ. έβρισκαν κάτω και πως εγώ ψεύδομαι προκειμένου να δημιουργήσω λαθεμένες εντυπώσεις προς όφελος του συνδυασμού ελατηρίων-μαμά αμορτισέρ (!) με απώτερο σκοπό... εσύ γνωρίζεις τι..., τότε αυτό μου προκαλεί ερωτηματικά ως προς τα δικά σου τα κίνητρα και την δική σου την δυνατότητα να μπορείς να κρίνεις και να επεξεργαστείς εμπειρίες, παραθέσεις δεδομένων και καταστάσεων από ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη διαδρομή και ιστορία στον χώρο (φόρουμ και γενικότερα).
Στο μέλλον δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ με posts δικά σου παρά μόνο αν ανακαλέσεις και μάθεις να γράφεις παραθέτοντας τις εμπειρίες σου, τα γεγονότα και τα δεδομένα με τρόπο επωφελή για όλους, χωρίς χαρακτηρισμούς, υπαινιγμούς και εμπαιγμό.

Υ.Γ Προς την εξαγωγή συμπερασμάτων στέλνω συνημμένα έντυπο της EIBACH το οποίο λέει εν ολίγοις πως πιστοποιήθηκαν τα ελατήρια πάνω στο αυτοκίνητό μας από τον TUV και πως "...When the vehicle is loaded to the admissible axle loads the ground clearance does not change as compared to the series vehicle".
Δηλαδή όταν το αυτοκίνητο φέρει το μέγιστο επιτρεπτό φορτίο, τότε το ύψος από το έδαφος είναι το ίδιο με τα μαμά ελατήρια.
 

Attachments

#17 ·
Τα ελατηρια χαμηλωματος δεν ειναι σαν τα μαμα ελατηρια που απλα ειναι 2-3cm πιο κοντα, ειναι και πιο κοντα αλλα ειναι και πιο σκληρα με αποτελεσμα να ναι μεν να μειωνεται η διαδρομη του αμορτισερ αλλα λογω σκληροτητας να μην φτανει το αμορτισερ στο τερμα του.
 
  • Like
Reactions: Spirosmil
#18 ·
Τα ελατηρια χαμηλωματος δεν ειναι σαν τα μαμα ελατηρια που απλα ειναι 2-3cm πιο κοντα, ειναι και πιο κοντα αλλα ειναι και πιο σκληρα με αποτελεσμα να ναι μεν να μειωνεται η διαδρομη του αμορτισερ αλλα λογω σκληροτητας να μην φτανει το αμορτισερ στο τερμα του.
+++++1000000
 
#23 ·
παιδια ηρεμηστε λιγο και μην παραφερεστε.
Εχετε διαφορετικες αποψεις αλλα μεχρι εκει...
Θα συνεχισετε να φαγωνεστε υποστηριζοντας και καταληγοντας που....
ειρηνη ημιν
:grouphug:
 
  • Like
Reactions: aggeloshonda
#25 ·
φιλε μαλλον στο τελος θα αναγκαστω μονο να διαβαζω και οχι να βοηθω καποιον και να λεω τη γνωμη μου.δυστυχως ειλικρινα λυπαμαι πολυ,για αλλη μια φορα.
 
#32 ·
Κτήμα το φόρουμ δεν είναι κανενός...προφανώς ούτε και δικό μου! Θα έλεγα ότι είναι προϊόν της συλλογικής μας δυναμικής!
Σας παρακαλώ να διαχωρίσετε την διαφωνία στα τεχνικά θέματα από την ανταλλαγή προσωπικών χαρακτηρισμών!
Σπύρο το να επιμένει κάποιος στην άποψη του -είτε αυτή είναι σωστή είτε όχι- μπορεί να το θεωρήσει κανείς ξεροκεφαλιά, άλλος επιμονή άλλος διάθεση για επιβολή, άλλος δικαιοσύνη και έχει να κάνει με την προσέγγιση που έχει επιλέξει απέναντι στην λογική του διαλόγου!
Το να γράφεις όμως ότι τα ελληνικά δεν είναι μητρική γλώσσα του φίλου μας επειδή διαφωνεί ακόμα και με τις αποδείξεις που παραθέτεις είναι λάθος από την μεριά σου! Απλά αδυνατείτε να επικοινωνήσετε!
Σας έχω ξαναπεί ότι πολλές διαφωνίες -ακόμα και σε αυτές που μπλέχτηκα και εγώ- θα είχαν αποφευχθεί αν μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο διότι ο γραπτός λόγος δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ζωντανή συζήτηση!
Αφήστε το εδώ διότι είμαι σίγουρος ότι και οι 2 είστε αξιόλογοι άνθρωποι και...πάμε γι' άλλα:grouphug:!
 
#33 ·
Κτήμα το φόρουμ δεν είναι κανενός...προφανώς ούτε και δικό μου! Θα έλεγα ότι είναι προϊόν της συλλογικής μας δυναμικής!
Σας παρακαλώ να διαχωρίσετε την διαφωνία στα τεχνικά θέματα από την ανταλλαγή προσωπικών χαρακτηρισμών!
Σπύρο το να επιμένει κάποιος στην άποψη του -είτε αυτή είναι σωστή είτε όχι- μπορεί να το θεωρήσει κανείς ξεροκεφαλιά, άλλος επιμονή άλλος διάθεση για επιβολή, άλλος δικαιοσύνη και έχει να κάνει με την προσέγγιση που έχει επιλέξει απέναντι στην λογική του διαλόγου!
Το να γράφεις όμως ότι τα ελληνικά δεν είναι μητρική γλώσσα του φίλου μας επειδή διαφωνεί ακόμα και με τις αποδείξεις που παραθέτεις είναι λάθος από την μεριά σου! Απλά αδυνατείτε να επικοινωνήσετε!
Σας έχω ξαναπεί ότι πολλές διαφωνίες -ακόμα και σε αυτές που μπλέχτηκα και εγώ- θα είχαν αποφευχθεί αν μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο διότι ο γραπτός λόγος δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ζωντανή συζήτηση!
Αφήστε το εδώ διότι είμαι σίγουρος ότι και οι 2 είστε αξιόλογοι άνθρωποι και...πάμε γι' άλλα:grouphug:!
ετσι ειναι.[smilie=superkewl.g:ειναι κακο να αναφερεις ενα προβλημα που σου παρουσιαστηκε και μετα απο αυτα που τραβηξα εγω,να μην εμπιστευεσαι τιποτε;αυτο αναφερω τοσο καιρο.απλα δυσαρεστα γεγονοτα.για το civic μας δεν ξερω και δεν εμπιστευομαι να το επιχειρησω,αν δεν δω εμπρακτα αποτελεσματα,απο τον αγγελο,που θα το επιχειρησει να το κανει.μπορει να το βελτιωσε η EIBACH,απο οτι φαινεται στο αμαξι μας.δεν ξερω.:confused:
αποψη μου ΠΑΝΤΑ!:cool:
 
#35 ·
Και κανεις δεν αμφισβητησε ουτε για μια στιγμη καποιο απο τα χαρακτηριστικα που αναφερεις στο τελος του ποστ σου μωρε Σπυρο!Ειναι τωρα δυνατον να δινετε ή δινεται τετοια εκταση σε μια διαφωνια?Ναι,χαλαστηκες με καποια σχολια του φιλου μας,ενοχληθηκε και αυτος απο καποια δικα σου αλλα επρεπε να παει τοσο μακρυα η βαλιτσα ρε παιδι μου?Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που εβαλα ελατηρια με μαμα αμορτισερ και εμεινα απολυτως ευχαριστημενος,θελησα να το γραψω αλλα βλεποντας την τροπη που πηρε η συζητηση το απεφυγα...
Θελοντας να πω παντως μια γνωμη,εντελως φιλικα παντα,θα απευθυνθω και στους δυο σας:
Σπυρο και εμεις εχουμε διαφωνησει στο παρελθον,οχι ομως με τετοια αποτελεσματα φυσικα.Την γενικοτερη εικονα και σοβαροτητα του χαρακτηρα και των λεγομενων σου τα εχεις αποδειξει ουκ ολιγες φορες και νομιζω πως οι περισσοτεροι εδω μπορουν να συμφωνησουν μαζι μου.Αλλα βρε φιλε,αφφου βλεπεις οτι δεν συνεννοειστε,γιατι το συνεχιζεις?Αστο να παει,οσοι καταλαβαν,καταλαβαν...
Caicivic,κατ' αρχας καλώς ηλθες στην παρεα.Απο εκει και περα,θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω με την σταση σου απεναντι στα λεγομενα του Σπυρου και του Αγγελου.Οπως πολυ σωστα εγραψε και ο moderator,ο γραπτος λογος ειναι ενα τελειως διαφορετικο πραγμα απο την κατ' ιδιαν συζητηση.Αφου και εσυ βλεπεις πως δεν τραβαει επρεπε να το αφησεις πολυ νωριτερα.Ενα αυτο...Δευτερον,το να μπαινεις σε μια παρεα και να χρησιμοποιεις καποιους χοντρους χαρακτηρισμους δεν ειναι και η καλυτερη προοπτικη για μια αρμονικη συνεχεια.Πιστευω ειλικρινα πως δεν ειχες σκοπο να προσβαλεις κανεναν,απλα ηταν μια ατυχης στιγμη,κατι που εχει συμβει σε ολους ή στους περισσοτερους τελως παντων...Τριτον,η θεωρητικη γνωση,που κανεις δεν αμφισβητει πως εχεις,ειναι εντελως αλλο πραγμα απο την εμπειρικη γνωση.Αφου βλεπεις πως δυο-και τωρα τρεις,εμου συμπεριλαμβανομενου-εχουν αποδειξεις για κατι το οποιο υποστηριζουν,μην τους ακυρωνεις ετσι.Δεν ειναι ουτε ευγενικο αλλα και οσο δικιο και να εχεις το χανεις οταν εισαι σε ενα φορουμ και δεν εχεις προλαβει να δωσεις μια ευκαιρια στους υπολοιπους να σε γνωρισουν,οσο αυτο ειναι δυνατον βεβαια να γινει μεσα απο μια τετοια κοινοτητα.
Γνωμη μου ειναι να δωσετε τοπο στη οργη και να παμε για αλλα!
 
#38 ·
΄΄η πετρα του σκανδαλου΄΄,ειναι οτι αναφερομαστε ολοι μας,για εντελως διαφορετικα αμαξια.δεν ειναι λογικο,να εχουμε ολοι δικιο;:confused:θα επρεπε να ειμαι πολυ ΜΑΚΑΚΑΣ,αμα συνεχιζα να αντιδικω με τους φιλους μου,ενω ελεγα ψεματα.;)
 
#37 ·
πω.πω το γ@μησ@τε το thread ρε πουστη μου...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

για σιδερα συζητατε και μηχανικες βελτιωσεις οχι για λυση του Κυπριακου..πω,πωωωωω!!!!!

Ρε σπυρο σβησε τα ακυρα ποστ!!!
 
#39 ·
πω.πω το γ@μησ@τε το thread ρε πουστη μου...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

για σιδερα συζητατε και μηχανικες βελτιωσεις οχι για λυση του Κυπριακου..πω,πωωωωω!!!!!

Ρε σπυρο σβησε τα ακυρα ποστ!!!
φιλε μου εληξε και σταματω εδω τη συζητηση.
 
#42 · (Edited)
κανένα ποστ δεν θα το διαγράψω...εδώ δεν έσβησα τις απόψεις πρώην συμφορουμίτη που με προσέβαλε προσωπικά και δημόσια για τις ομάδες! Ούτε τον διέγραψα...Μόνο τις βρισιές θα διαγράφουμε για προφανείς λόγους!
Ο Σπύρος προσβλήθηκε διότι εστίασα σε μία συγκεκριμένη φράση που ήταν η βαρύτερη που γράφτηκε! Θα μπορούσε ο άλλος συμφορουμίτης να εστιάσει ανάλογα στην λέξη ξεροκέφαλος που χρησιμοποίησα...αν εστιάζεις μόνο στις λέξεις αναπόφευκτα χάνεις το νόημα συνονόματε! Σε καμία περίπτωση δεν θα σε προσέβαλα προσωπικά...άλλωστε το γράφο δημόσια ότι δείχνεις μέσα από τα γραφόμενα σου αξιόλογος άνθρωπος!
Ήταν πάντως λογικό σε τελική ανάλυση να μην επικοινωνήσετε διότι συγκρίνατε ανόμοια πράγματα! Ο ένας παρέθετε στοιχεία από την επίσημη πηγή για το αυτοκίνητο μας και ο άλλος προσωπικές εμπειρίες από τα οχήματα που κατείχε στο παρελθόν ο ίδιος ή φίλοι του!
Πως να συμφωνήσετε λοιπόν αφού υποστηρίζατε ο καθένας σωστά από την μεριά του επιχειρήματα;:confused:
Το αφήνουμε εδώ και σας γράφω ότι με χαροποιεί ιδιαίτερα που δόθηκαν οι αναγκαίες εκατέρωθεν διευκρινήσεις ώστε να θεωρούμε το θέμα ως μη γενόμενο!:)
Τέλος καλό, όλα καλά!
 
  • Like
Reactions: Spirosmil
#44 ·
:perfect10: στον Σπύρο κ τη γιαγιά του!!!


Αλλάξτε μόνο τον τίτλο του θέματος γιατί μπερδεύομαι κ μπαίνω να διαβάσω..!
 
#53 ·
αυτές μου βαζουν στην mobility με κανα χιλιαρικο...εχουν το πλεονέκτημα οτι δεν χαμηλώνει καθόλου το αυτοκίνητο. Στην mobility με πιέζουν ακόμα και να τις βάλω με δοκιμή...
 
#54 ·
Άντε ξεκίνα για πάρουμε και άλλοι σειρα. Τα αμορτισερ μου εχουν γινει χαλια. Τα μπροστα εχουν 67.000χλμ και τα πισω 27.000χλμ επειδη τα αλλαξαν εντος εγγυησης στα 40.000. Θέλω αλλαγή επειγόντως!!
 
#57 ·
Στο αγγλικο κομματι καπου αναφερουν οτι η KONI αναφερει στο site της οτι συντομα (Q3) θα βγαλει νεα αναρτηση για το δικο μας εκτος απο την KONI FSD... Οντως αν μπειτε στο σαιτ θα το δειτε... Ξερετε κατι?
 
#58 ·
κανένα νέο ????:confused:
 
#60 ·
το είδα αλλά για λεπτομέρειες ας αναλάβουν οι χάκερ του φόρουμ καθότι είμαι και άσχετος....
 
#61 ·
Εχει βγάλει και η Bilstein για το δικό μας?

Σε αυτο το λινκ αναφέρει το BILSTEIN - B14 PSS για το Model FK/FN

Artikelliste

το εχει ψάξει κανεις? Κανουν αυτα στο Civika?
 
#63 · (Edited)
Εχει βγάλει και η Bilstein για το δικό μας?

Σε αυτο το λινκ αναφέρει το BILSTEIN - B14 PSS για το Model FK/FN

Artikelliste

το εχει ψάξει κανεις? Κανουν αυτα στο Civika?
ειναι για το sedan και για το δικο μας αποτι λεει...αλλα δεν ειναι και η καλυτερη σειρα της bilstein,ειναι τα ασημι.Τα συγκεκριμενα πρεπει να ειναι και πανακριβα...παντως αξιζουν!!

Street & Circuit
αυτα πρεπει να κανουν εστειλα email να δουμε τι θα μου απαντησει!
δεν κανουν ειναι για το προηγουμενο civic..
 
#64 ·
Πηρα τηλ. τον αντιπρόσωπο της Bilstein στην Καλλιθέα και μου είπε οτι τα συγκεκριμένα (Β14), κανουν στα FK/FN. Τα φέρνουν μόνο κατόπιν παραγγελίας, δεν τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και κοστίζουν συνολικα μαζί με τα μεταφορικά γύρω στα 2000 Ευρώ (!!!).

Γιατι είναι τόσο πανακρίβου? Είναι όντως τόσο καλά?
Ειναι πιο ακριβά και απο τα KW v3
 
#72 ·
Πηρα τηλ. τον αντιπρόσωπο της Bilstein στην Καλλιθέα και μου είπε οτι τα συγκεκριμένα (Β14), κανουν στα FK/FN. Τα φέρνουν μόνο κατόπιν παραγγελίας, δεν τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και κοστίζουν συνολικα μαζί με τα μεταφορικά γύρω στα 2000 Ευρώ (!!!)
Χα χα χα!

Πες του να τα κάνει 2,500€ γιατί μας περισσεύουν! [smilie=hello.gif][smilie=smack.gif]
 
Top