Vtec engagement - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 18th August 2017, 10:52 Thread Starter
 
garykindred's Avatar
 
Join Date: 30th March 2017
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Vtec engagement

Newbie and first question on here....recently just noticed that when my vtec kicks in it doesn't seem to have the usual kick that it had before. I was wondering if this is a major problem and/or an easy fix. I have an 09 fn2 and it's on 77k. TIA

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
garykindred is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 18th August 2017, 12:32
 
Harryhonda98's Avatar
 
Car: 2009 honda civic type s 1.8
Join Date: 16th May 2016
Location: Grimsby GB
Posts: 140
Thanks: 6
Thanked 11 Times in 11 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Send a message via AIM to Harryhonda98 Send a message via MSN to Harryhonda98
Quote:
Originally Posted by garykindred View Post
Newbie and first question on here....recently just noticed that when my vtec kicks in it doesn't seem to have the usual kick that it had before. I was wondering if this is a major problem and/or an easy fix. I have an 09 fn2 and it's on 77k. TIA

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
If all oil level is correct and no waring lights clean the vtec solenoid filter worth a shot

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Harryhonda98 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 18th August 2017, 12:39 Thread Starter
** Thread starter **
 
garykindred's Avatar
 
Join Date: 30th March 2017
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Just had it's 75k service so all oil levels are fine.. no warning lights also.. do you kno if it's easy diy or garage job?


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
garykindred is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 7th March 2018, 22:23
 
ZGMF1017's Avatar
 
Join Date: 10th March 2017
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Garage
Does this happen all the time or just immediately after a start up?
ZGMF1017 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 7th March 2018, 22:31
Enjoying life
 
flashy's Avatar
 
Car: '06 Cosmic Grey EP3 prem CTR
Join Date: 30th June 2015
Location: Swindon ENGLAND
Posts: 8,375
Thanks: 378
Thanked 657 Times in 620 Posts
iTrader: (13)
Vtec shouldn't engage when cold.
flashy is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > 2009 Civic (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch Clutch Engagement RawkoSenior Engines and Transmission (8G) 11 21st January 2016 20:48
Clutch Clutch engagement delay Vyse Engines and Transmission (8G) 5 7th January 2015 16:08
Issue with vtec engagement Waxdee Type-R 4 13th May 2014 06:55
MCR-VTEC - A Good Day To VTEC! March 3rd 2013 kel England North 0 21st February 2013 18:19
VTEC engagement on aftermarket cams ape Type-R 4 13th November 2010 02:14

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome