2006+ Honda Civic Forum banner

AlterEgo

188K views 2K replies 109 participants last post by  nestou 
#1 · (Edited)
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συνεννόησης με το Σπύρο (skam) εγκαινιάζω το νέο μας thread.
Και το όνομα αυτού AlterEgo (λατινιστί “ο άλλος μου εαυτός”).
Στο συγκεκριμένο thread θα γράφουμε οτιδήποτε θεωρούμε ότι είναι ενοχλητικό, ωστόσο δεν αποτελεί γενικότερο πρόβλημα του αυτοκινήτου!
Επίσης οτιδήποτε μας πλήγωσε από τη συμβίωση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μας έκανε να "ξενοκοιτάξουμε"!!!
Εύχομαι να είστε όλοι μεγαλόκαρδοι και να συγχωρήσετε στο αμάξι μας ότι διορθώνεται! Για τα υπόλοιπα δεν παίρνω όρκο!
Εύχομαι επίσης μέσα από την πρακτική και την καθημερινή κατάθεση όλων, να επαληθευτεί η διάκριση από το κομμάτι των faults και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα κανιβαλισμού!
Ιδού λοιπόν, ο άλλος εαυτός του civic, ο κακός του εαυτός! Από σας ωστόσο, περιμένω να βγάλετε τον καλύτερο! Άρξατε πύρ λοιπόν!!!

Υ.Γ Και τώρα που τελείωσα με τις δικές μου ευχές (επιβάλλεται λόγω εγκαινίων) να μεταφέρω και την ευχή του Σπύρου, “να μη χάσει τα πυκνά του μαλλιά με αυτά που θα διαβάσει εδώ”!
 
See less See more
#2 ·
Ενα πραγμα μονο με κανει να κοιταζω αλλα αυτοκινητα και δη απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο οταν εχει πεσει λιγο ο ηλιος και οι ιδιοκτητες τους πατανε ενα κουμπακι και το μεταμομορφωνουν απο coupe σε cabrio....

Ναι,το μονο που με χαλαει ειναι οτι στο civic η οροφη δεν ειναι ο ουρανος!!!
 
#3 ·
θα πρεπει ομως να ανταλαξεις κατι για να εχεις "sky wide open" γιατι με τα 22-23-24 χιλιαρικα που εδωσες για το civic δεν υπαρχει περίπτωση να παρεις cc ακομα και κινεζικο για 4 ατομα
 
#5 ·
1. Το ότι ενώ το φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά έλεγε για διπλή εξάτμιση -και μου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο πωλητής ως προσόν και από απόσταση που το παρατήρησα στην έκθεση έδειχνε ότι υπήρχαν- παρέλαβα διπλές διακοσμητικές εξάτμισις. Πράγμα που το θεωρώ παραπλάνηση από μεριάς εταιρείας Honda & του πωλητή αλλά κυρίως της Honda Hellas μια και ήταν στα Ελληνικά το φυλλάδιο τυπωμένο.
2. Το ότι ενώ θεωρείτε θα ότι θα αγόραζα το facelift ξαφνικά βλέπω καπάκι νέο facelift που το ονόμαζαν special edition. Δεν δείχνει και δεν είναι στοιχείο που τιμά και σέβεται η εταιρεία το νέο πελάτη της.Μιας και θεωρεί ο πελάτης ότι αγοράζει την τελευταία έκδοση. Και ή εταιρεία τι κάνει μέσα στο 2009 βγάζει διαφήμιση editio 2010. Ούτε ένα 3μηνό δεν είχα κλείσει.
3. Άλλη ζάντα έδειχνε το φυλλάδιο άλλη παρέλαβα - την παλιά-.Ευτυχώς που μου άρεσε. Αλλά είναι δυνατόν σε facelift αυτοκίνητο που αγοράζω να το παραλαμβάνω με την παλιά ζάντα. Απαράδεκτο& ανεπίστρεπτο για μένα.
Όλα αυτά τα έχω γράψει και στην φόρμα που στέλνουν περί εντυπώσεων. Αλλά ούτε καν μπήκε κάποιος στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου. Τυχαίων δεν νομίζω!
Τέλος θα ήταν αδικία να μην αναφέρω ότι και πάλι civic θα αγόραζα&είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αλλά είναι οξύμωρο να θεωρώ ότι αγοράζω καινούργιο αμάξι&να έχω τα παραπάνω προβλήματα.Και τα αναφέρω καλοπροαίρετα ώστε να μην βρεθεί κάποιος στην θέση την δική μου. Διαφορετικά θα αδιαφορούσα.:cool:
 
#7 ·
ξερεις ποσος κοσμος θελει να αγορασει HONDA κ σκεφτεται οτι θα εχει τον σαρακακη γενικο αντιπροσωπο κ αλλαζει γνωμη;παρα πολλοι σε πληροφορω.οσοι κανουν τη κινηση να αγορασουν honda,το εχουν αποφασισει μετα απο πολλη σκεψη και εχουν σαν ατου,την αξιοπιστια της εταιριας και τη μακροχρονια κατασκευη κινητηρων επιδοσεων ανα τον κοσμο!απλως παρακαλαμε να μη τρακαρουμε κ αυτο που ψαχνουμε να υπαρχει σε διαθεση ειτε σαν καινουργιο κ φτηνο ειτε σε μεταχειρισμενο κ καλο(ποτε μεταχειρισμενο εντος του κινητηρος,μακρια).:cool:
 
#6 ·
Οι αντιπροσωπείες λένε όταν πας ότι θέλεις να ακούσεις για να σε πείσουν. Μετά αρχίζεις να ανακαλύπτεις από μόνος σου ότι στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι.
 
#9 ·
τόσο έχει το ξένον φαναρι και στη ρενο....
 
#13 ·
είναι για φώτα ξένον Γιώργη....
 
  • Like
Reactions: theos777
#15 ·
για μενα τα αρνητικα του civic ειναι λιγα αλλα ουσιαστικα για να μην ξαναπαρω χοντα:αναρτηση,ποιοτητα κυλησης(μια τραβαει δεξια μια αριστερα),ποιοτητα υλικων,τιμη,μεγαλος κινητηρας χωρις ικανοποιητικη αποδοση...ειμαι τις ευρωπαικης φιλοσοφιας τελικα!
οταν ομως το βλεπω καπου παρκαρισμενο η να περναει απο μπροστα μου με κερδιζει κατευθειαν και αναρωτιεμαι μηπως και παλι αυτο θα επερνα γιατι μου αρεσει πολυ...αλλα φτιαγμενο οπως το types-r οχι 5θυρο μανισιο...οταν το πηρα δεν το ειχα σκεφτει καλα....ελπιζω να εβαλα μυαλο τωρα και να βλεπω πιο σφερικα τα πραγματα και να το μελεταω πιο πολυ!

και δεν ξαναπερνω καινουργιο αυτοκινητο ειναι μεγαλο χασιμο χρηματων!
 
#17 ·
εμένα με σπάει ο θορυβος της ανάρτησης που κάνει το αυτοκίνητο σε λακκούβες! Νομίζεις ότι κάτι έσπασε...πάντως τον τελευταίο καιρό με τα ...καμμένα λάστιχα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη παρόλο που δεν μ' έχει προδώσει πουθενά!
 
#18 ·
Εμένα μου την έσπαγε το κοπάνημα επίσης, τα καμμένα a/c, ο αργός αλλά οικονομικός κινητήρας, η μέτρια ποιότητα κατασκευής και οι μικρές και πανάκριβες aftermarket προσθήκες...
Τώρα στη delta, μου τη σπάει ότι είναι υπερβολικά χλιδάτη για ένα ψευτοαλητάκο γάτο!
 
#20 ·
Προτείνω σε όλους τους 5θ που δν αντέχουν την ανάρτησή τους να βάλουν του s ή του r!! Ούτε κοπανάει ούτε τίποτα!! ;)
 
#26 ·
Παιδια μιλάμε για 205/50/17!
Σε 205/55/16 δε θα πήγαινα για λόγους εμφάνισης, αν και η απόσβεση στις ανωμαλίες του δρόμου θα ήταν πολύ καλύτερη.
Η συνέχεια όμως για λάστιχα στο αντίστοιχο thread.
 
#31 ·
...

Καλά, όχι και alter ego, αλλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ FAULT στην Αγγέλα...
Μου ζήτησε και η βλάχα fredo (είχε και στο μποχώρι...) και απλά 2ος Freddo ΔΕΝ χωράει στις ποτηροθήκες...Αντε κανένα νεράκι ή coca...
Με το ποτήρι στο χέρι που λένε...:worms:
 
#34 · (Edited)
Καλά, όχι και alter ego, αλλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ FAULT στην Αγγέλα...
Μου ζήτησε και η βλάχα fredo (είχε και στο μποχώρι...) και απλά 2ος Freddo ΔΕΝ χωράει στις ποτηροθήκες...Αντε κανένα νεράκι ή coca...
Με το ποτήρι στο χέρι που λένε...:worms:
Και το Σιβικ και το Auris και το Octavia5 εχουν το ιδιο θεμα.Δεν χωραν δυο ποτηρια μαζι...Ποιο το νοημα να υπαρχουν θα μου πεις...?

Για τα αμορτισερ του TypeS σας το λεμε και εγω και καμποσοι αλλοι εδω μεσα εδω και κανεναν χρονο.Τωρα αναλύψατε την λυση εσεις?Ποιο το νοημα λοιπον των συζητησεων που κανουμε κατα καιρους???
 
#33 ·
Μια και μιλάτε για αμορτισέρ types να βγώ λίγο οφσάιντ και να ρωτήσω κάτι. Πρίν μια βδομάδα μίλησα με τον κ. Ξυδιά στο Σ και τον ρώτησα αν έχει βγει κανά αμορτισέρ την προκοπής για το αμάξι. Μονολεκτικά απάντησε να βάλω από typeS με κόστος περίπου 80 € το κομμάτι.
Ωστόσο πηγαίνωντας στο τμήμα ανταλλακτικών, όταν ρώτησα μου είπαν κάτι εξωφρενικά. Περίπου 500 τα πίσω και πάνω από 400 τα μπροστά. Προφανώς κάποιος μου είπε άλλα αντ' άλλων.
Μήπως, γνωρίζει κανείς κάτι?
 
#35 ·
Δημητρη να ξαναρωτησω μηπως και ξερεις εσυ 'η καποιος αλλος... Πως γινεται να συνιστουν να βαλουν οι 5θυροι τα αμορτισερ απο το typeS? Το 5θυρο και το typeS δεν εχουν τα ιδια αμορτισερ? Αλλαξε μηπως κατι στο facelift?
 
#38 ·
τα αμορτισερ και του 5πορτου και του types-r ειναι μαπα...ειναι χαλια μαρκα sachs...αποτυχημενα εντελως εδω και καιρο και οποιος τα εβαλε για after market το μετανοιωσε!!!
 
#40 ·
η sachs ειναι μια απο τις κορυφαιες μαρκες σε αμορτισερ...

την προτιμω σε σχεση με κατι monroe για πεταμα και κατι koni που κοβονται τα καλαμια (σε vti φιλου 2 φορες μαλιστα).

πανω απο την sachs εχω μονο την bilstein!

αλλα η sachs εχει τρομερα προιοντα και μπορει να ειναι λιγο σκληρα τα αμορτισερ της αλλα αντεχουν σε πιεση με πολυ καλες επιδοσεις!!!

οσο για το κοπανημα...δεν μου καιγεται καρφι πια!!!σπορ αμαξι ηθελα...αναμενωμενα πραγματα απο τριγμους!!!Δεν αγορασα και κανα lexus is-f!!!:worms::worms:

για το alter ego θα πω οτι η τιμη του αμαξιου ειναι που μου ξυνιζει...κανονικα επρεπε να πωλειται πιο φθηνα το αμαξι!!!
ααααα και το after sales της honda ειναι για το λουτσο...μια κατασταση επικρατει:ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!
 
#39 ·
Εγω εβαζα Sachs σε καθε αυτοκινητο που ειχα γιατι θεωρειται και ειναι η κορυφαια εταιρια στον χωρο της.Τωρα πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα δεν μπορω να το καταλαβω,ειδικα στο οτι τα αμορτισερ των S-R ειναι χαλια :confused:.Ειμαι οχι απλα ικανοποιημενος απο τα δικα μου αλλα κατι παραπανω αφου κανενα μα κανενα αμαξι στην κατηγορια δεν στριβει ετσι.Μετα απο 30.000χλμ ειναι σαν κανουργια,δεν πλεουν,δεν κοπανανε.Αυτο που δεν σου αρεσει στο δικο σου ειναι το κοπανημα το οποιο δεν εχει να κανει με τα αμορτισερ αλλα με τα ελατηρια σου και τα silent blocks σου τα οποια δεν συνεργαζονται με τον καλυτερο τροπο ειναι η αληθεια.Αλλαξε τε με προοδευτικα ελατηρια,αλλαξε και silent blocks με βελτιωτικα με συνολικο κοστος για ολα γυρω στα τρια κατοσταρικα και θα εχεις αλλο αμαξι.
Sachs φορανε απο μαμα και οι BMW,Mercedes,Alfa και Vw.Εκει γιατι ειναι γαμάτα και στο Σιβικ δεν ειναι?Και ξαναλεω:ελα στο επομενο καφεδακι και κανε βολτα το δικο μου.Αν βρεις κατι που δεν σου αρεσει παει να πει απλα πως διαλεξες λαθος αμαξι για τα γουστα σου
 
#42 ·
καποιοι αλλαξαν αμορτισερ και ειναι ευχαριστημενη!τυχαιο?δεν νομιζω!η bmw φιλου φοραει kw!εγω εχω 40000χλμ και πλεει και κοπαναει!
και αυτο το να κανω μετατροπες για να γινει καλυτερο μου την δινει παρα μα παρα πολυ φιλε μου!να αλλαξω καμπεροβιδες να μην τραβαει να αλλαξω αμορτισερ να βαζω σφουγαρακια να αλλαζω silent blocks bump stop να τρεχω καθε τοσο για τον συμπλεκτη και να ασχολουμε με πονηρους εως ασχετους με τις αντιπροσωπιες ειναι πολυ κουραστηκο για μενα γιατι εδωσα 24000 ευρω και πηρα χοντα για αξιοπιστια και δεν με νοιαζει τι παθαινουν τα αλλα αυτοκινητα ειλικρινα!
 
#41 ·
Παντα εκανα αλλαγη αμορτισερ στα αυτοκινητα ππου ειχα με τα Sachs Performance,το κορυφαιο βελτιωτικο αμορτισερ για τον δρομο!Υπαρχουν και αλλες σειρες,πιο hardcore αλλα για καθημερινη χρηση απλα δεν παιζονται...

Το μονο μειων κατα τα δικα μου γουστα ειναι οι καθρεπτες που ειναι λιγο μεγαλυτεροι απο οσο θα ηθελα και σφυριζουν πανω απο τα 150...
 
  • Like
Reactions: ILIAS08
#43 ·
Δεν λέω ότι η εταιρεία sachs είναι άχρηστη ή τα προϊόντα της, αλλά με τα συγκεκριμένα που είναι στα αμάξια μας , κάτι δεν πάει καλά. (είτε είναι το αμορτισέρ αυτό καθεαυτό, είτε τα ελατήρια, είτε ο συνδυασμός τους). Επίσης το ότι έβγαιναν τα bump stop, και αυτό απαράδεκτο, έπρεπε να το είχαν προβλέψει. Αμ, για τα silent blocks, αυτό τι είναι πάλι, έπρεπε τόσο καιρό να βρούνε λύση, αυτοί σχεδίασαν το αυτοκίνητο, όχι εγώ. Ακόμη, δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν βγει σειρές βελτίωσης αναρτήσεων για τα αυτοκίνητά μας?? (και δεν μιλάω για coilover, χαμήλωμα κλπ, αλλά για κάτι που απλά βελτιώνει τα υπάρχοντα, έστω και αν το έβγαζε η ίδια η Honda ως προαιρετικό εξοπλισμό)
 
#44 ·
Μαγκες,απο αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι απλα εχετε ξενερωσει με το αυτοκινητο γιατι δεν ειναι αυτο που ειχατε φανταστει.Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.

Kw απο το εργοστασιο δεν φοραει καμια bmw,οποτε ο φιλος σου μαλλον τα εχει αλλαξει,ε?
 
#47 ·
Kw απο το εργοστασιο δεν φοραει καμια bmw,οποτε ο φιλος σου μαλλον τα εχει αλλαξει,ε?
ειναι 2001 μοντελο και το εχει παρει απο γερμανια μεταχειρισμενο και φοραει kw τωρα αυτα νομιζα οτι φορανε τι να πω δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια!


το περιμενα ακομα πιο αξιοπιστο η αληθεια και νομιζα οτι ειναι ετοιμο φτιαγμενο αυτοκινητο αλλα μαλλον εκανα λαθος χρειαζεται ακομα πολλα λεφτα για να το γουσταρω οπως θελω!
 
#46 ·
firefighter5278;672707[B said:
]Μαγκες,απο αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι απλα εχετε ξενερωσει με το αυτοκινητο γιατι δεν ειναι αυτο που ειχατε φανταστει.Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.[/B]

Kw απο το εργοστασιο δεν φοραει καμια bmw,οποτε ο φιλος σου μαλλον τα εχει αλλαξει,ε?
δεν ισχυει αυτο παντα πυροσβεστη...δηλάδη σχεδον ολοι εδω μεσα εχετε αλλαξει εισαγωγη με την injen...σχεδον ολοι εχετε αλλαξει εξατμιση...γενικα αμα προσεξεις ψαχνεται ο κοσμος!!

σε καποια πραγματα ειναι καλο να βελτιωνεται το αμαξι...εκει που δεν σου αρεσει!!!Τωρα αμα ξεφευγει το θεμα και εχεις παραπονα σε βασικα σημεια οπως εγω που απο την πρωτη στιγμη το κοιταζα με μισο ματι το μοτερ...τοτε πας για αλλαγη αμαξιου!!

Γιατι αν τα βασικα πραγματα δεν ειναι δυνατα και καλα πανω στο αμαξι που εχεις επιλεξει οτι και να κανεις ΔΕΝ γινονται καλυτερα..απλα νομιζεις οτι γινονται καλυτερα!

στο θεμα αναρτησης στο συγκεκριμενο αμαξι μπορουν να δουνε διαφορες ολοι κατοχοι του αμαξιου με μια αλλαγη σε αλλα αμορτισερ ελατηρια!!!
 
#51 ·
οι τριγμοί στο αμάξι μας έχουν να κάνουν με το τρελό κοπανημα από τις αναρτήσεις...το ένα φέρνει το άλλο λοιπόν! Θυμάστε που κάποιος το 2009 ειχε φέρει μεταχειρισμένο απο Γερμανία, Σιβικ my06 και μας έγραφε ότι δεν έτριζε τίποτα; Χάθηκε εκτοτε αλλά να ειστε σίγουροι ότι πλέον θα τρίζει και εκείνο!
 
#52 ·
Yπάρχει και ένας ακόμη λόγος για τους τριγμούς. Τα πλαστικά είναι τσιτωμένα μεταξύ τους και η παραμικρή κίνηση-τριβή μεταξύ τους οδηγεί σε τριγμούς.
Το παρατήρησα όταν έβγαλα το κάλυμμα της πλαφονιέρας το οποίο έβγαινε και δύσκολα και έτριζε καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης.
 
#57 · (Edited)
Και που να λυσεις φιλε μου τον κεντρικο αεραγωγο, πανω απο το ραδιοσιντι. Εκει να δεις τσιτωμα. Καλα εκανε ο Δημητρης jimp και βαζελινωσε ολα τα πλαστικα. Εγω σκεφτομαι μηπως μπορω να βαλω με συριγγα η κατι παρομοιο χωρις να λυσω πλαστικα παλι!
 
#53 ·
δεν εχουν προβλέψει δηλαδή τις απαραίτητες ανοχές για τις διαστολές λόγω ζεστης;:confused: Περίεργο μου φαίνεται
 
#62 · (Edited)
Σα δε ντρέπονται να γράφουν και προπάντως να σκέφτονται έτσι....
οι αιρετικοί!!!
Ουουουουουουου!
γκόου χομ!
six six six!
ααααααααααααααααα!!!!

[Για περισσότερες κατάρες βλέπε , αντικαθιστώντας το "pope" με "turbo" ή "downsizing" ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να ξορκίσετε...]
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top