2006+ Honda Civic Forum banner

Cold Air Intake

117K views 712 replies 72 participants last post by  Tassos#FN2 
#1 ·
Ας ξεκινησουμε εδω γραφοντας για φιλτρα και εισαγωγες ψυχρου αερα...
 
#218 ·
Πολυ καλη ειναι, αλλα αυτου του τυπου οι εισαγωγες ειναι λιγακι ιδιοτροπες... Πχ σε s2000 δουλευουν, σε k20 οχι και τοσο καλα... Ασε που απαιτουν και αλλαγη μπαταριας με odyssey + relocation αυτης, οποτε το κοστος εκτοξευεται...
 
#221 ·
Πως να το φτιαξω ρε συ?Τι ειναι?Πιτα?
 
#223 ·
Κοβεις εσωτερικα τα ρεστα που εχει
καταργεις το resonator
συνδεεις σωληνα ram air να φερνει αερα απ εξω
βαζεις ενα ελευθερο panel και τελειωσες

Αλλιως βαζεις μια injen και καθαρισες...
 
#226 ·
Μιας και μιλαμε για εισαγωγες παρτε ματι μια καινουρια ομορφια!

Νεος τυπος CAI Injen για Type R FN2! Το αλουμινενιο κομματι εχει κοκκινη ματ βαφη με χαρακτηριστικα θερμομονωσης (σαν το καπακι του K20)!!! Η διαμετρος του ειναι η βελτιστη και εχει προκυψει απο πολλες δυναμομετρησεις γι αυτο ανηκει στη σειρα Tuned! Το στενο κομματι ειναι πλεον κατασκευασμενο σαν κολαρο σιλικονης για να μην ακουγονται περιεργοι ηχοι απο επαφες μεταλλου με μεταλλο! Το φιλτρο ειναι νεο nanofilter της Amsoil με ικανοτητα φιλτραρισματος 99,98% και υδροφοβα χαρακτηριστικα!
Για εμενα ειναι απο τα καλυτερα συστηματα που μπορει να βαλει κανεις στο Civic του. Αντιστοιχο CAI υπαρχει και για τα 1.8!
 

Attachments

#227 ·
Μιας και μιλαμε για εισαγωγες παρτε ματι μια καινουρια ομορφια!

Νεος τυπος cai injen για type r fn2! Το αλουμινενιο κομματι εχει κοκκινη ματ βαφη με χαρακτηριστικα θερμομονωσης (σαν το καπακι του k20)!!! Η διαμετρος του ειναι η βελτιστη και εχει προκυψει απο πολλες δυναμομετρησεις γι αυτο ανηκει στη σειρα tuned! Το στενο κομματι ειναι πλεον κατασκευασμενο σαν κολαρο σιλικονης για να μην ακουγονται περιεργοι ηχοι απο επαφες μεταλλου με μεταλλο! Το φιλτρο ειναι νεο nanofilter της amsoil με ικανοτητα φιλτραρισματος 99,98% και υδροφοβα χαρακτηριστικα!
Για εμενα ειναι απο τα καλυτερα συστηματα που μπορει να βαλει κανεις στο civic του. Αντιστοιχο cai υπαρχει και για τα 1.8!
Προφανώς κ αυτή θα οδηγεί το φίλτρο στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, όπως η άλλη σωστά ;
Θέλει κ μεταφορά της μπαταρίας ;
Κόστος αγοράς ;
 
#231 ·
Η Takeda σαν εταιρεια διαβασα οτι εχει καλα reviews για τα CAI που παραγει για το 1.8. Ομοιως πολυ καλα σχολια διαβασα και για την Injen που φορατε οι περισσοτεροι. Για την Takeda ποια ειναι η αποψη σας?
 
#237 ·
Ψάχνω και εγώ αυτή την περίοδο για εισαγωγή αέρα για FN2, έχει τοποθετήσει κανείς το κιτ της Tegiwa? Πρέπει να κάνει καλή δουλειά (σαν αντίγραφο της Mugen) αλλά διάβασα ότι υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτησή του σε αριστεροτίμονα αυτοκίνητα. Moυ αρέσει αυτό το κιτάκι γιατί είναι σχετικά καλο σε κόστος και δεν θα πρέπει να έχεις θόρυβο σε ταξίδι. Το πουλάει κανένας στην Ελλάδα ?
 
#242 ·
Παλι γκαζια θα μας βαλεις βρε βελζεβουλη.................!!!!!!
 
#246 ·
Σημερα παρελαβα δια χειρος Αλεξ τη νεα μου εισαγωγη!Pipercross Viper 76mm carbon,μαζι με ευκαμπτο σωληνα της revotec καθως επισης και scoop στρογγυλο παλι 76αρι για να μπει στη θεση της αριστερης κορνας και να τροφοδοτει με κρυο αερα την εισαγωγη.Αναμενεται φυσικα αργοτερα και αλουμινενιος σωληνας με ανταπτορα maf για συνδεση με την πεταλουδα,για να δεσει το γλυκο!Ιδου μερικες φωτογραφιες:
 

Attachments

#252 ·
Σημερα παρελαβα δια χειρος Αλεξ τη νεα μου εισαγωγη!pipercross viper 76mm carbon,μαζι με ευκαμπτο σωληνα της revotec καθως επισης και scoop στρογγυλο παλι 76αρι για να μπει στη θεση της αριστερης κορνας και να τροφοδοτει με κρυο αερα την εισαγωγη.Αναμενεται φυσικα αργοτερα και αλουμινενιος σωληνας με ανταπτορα maf για συνδεση με την πεταλουδα,για να δεσει το γλυκο!Ιδου μερικες φωτογραφιες:
Καλοριζικη ;)
 
#248 ·
Ωραίος!
Περιμένουμε να δούμε και την τοποθέτηση!
 
  • Like
Reactions: coyote80
#249 ·
Πιστευω μεχρι τον αλλο μηνα να την εχω βαλει.Απλα πρεπει να παρω πρωτα την σωληνα για τον maf.
 
#257 ·
Ναι το παλιο σκουληκι!!!
Η αποθηκη του πλεον εχει πολλα καλουδια!!!
Το παει αργα αργα και μαζευει οτι καλυτερο μπορει σε οποια ευκαιρια παρουσιαστει! Στο τελος θα μας εκπληξει, απο μοτερ, φρενα, αναρτηση..
 
#258 · (Edited)
Χαχαχαχαχα!!!Προσπαθω να μαζευω πραγματακια σιγα σιγα και σε οσο το δυνατον καλυτερες τιμες,λογω και της περιοδου που ζουμε,για να κανω ουσιαστικες αλλαγες στο σιβικι μου!Η αποθηκη εχει ηδη τις Meister,τις δαγκανες απο R,ελαφρωμενες τροχαλιες,σωληνακια HKS,καμπεροβιδες και μια τετραδα ζαντες Κosei.Σειρα εχει μια ζανφορ απο R που βρηκα μεταχειρισμενη και μαλλον θα την χτυπησω!Εσυ να εχεις το νου σου γιαυτο που σου ειπα και να μου ριξεις συρμα......!!!
 
#262 ·
ακουγεται πολυ καλη ιδεα να βγει η φιλτροχοανη στο θολο για την εισαγωγη κρυου αερα αλλα τι θα γινει σε περιπτωση βροχης;μπορει να γινει κατι για να αποφυγουμε την εισαγωγη νερου΄,ή μπορει να μπει σε αλλο σημειο πιο στεγανο αλλα να περνει παντα κρυο αερα;
 
#263 ·
φιλε μου καλω ορισες στο φορουμ! περνα και μια βολτα απο το αναλογο νημα να συστηθεις!

στο συγκεκριμενο σημειο που βγαινει η φιλτροχοανη δεν εχει προβλημα με νερα.
πρεπει να πας να μπεις σε "λιμνη" για να παρει νερα. και εννοω να πας να περασεις απο υψος νερου σχεδον ισα με την μιση ζαντα (σχεδον στο υψος του πλαινου μαρσπιε).
ποιος θα κανει κατι τετοιο? αν φτασει εκει το νερο με την κινηση κινδυνευει να μπει και απο τις πορτες...
διαφορετικα δεν ρουφαει νερα.

μπορει να μπει και κατω απο την μπαταρια αλλα θελει πατεντα στην σωληνα της injen...
 
#265 ·
σευχαριστω για την απαντηση.σκεφτομαι να βαλω cai της injen sto civic (type s 2008),αν καποιος ξερει να μου πει μια τιμη και σε ποιο μαγαζι (αθηνα) ας μου στειλει.
υπολογισε περιπου 300-350 ευρω. στη Ελλαδα θα την βρεις σε πολυ λιγα μαγαζια.
μπορεις και μονο σου να την φερεις απ'εξω...ισως και λιγο φθηνοτερη...
 
#267 ·
ειναι φανερη η διαφορα φιλε μ?και αν ναι ειναι μονο σε ηχο ή και σε αποδοση?(πολλεσ ερωτησεισ sorry αλλα τα λεφτα ειναι μετρημενα πλεον.....να αξιζει τουλαχιστον)
 
#268 ·
καλά για ήχο δεν το συζητώ, δεν θέλεις να αφήσεις το γκάζι, και πίστεψέ με δεν είμαι κανένας κάγκουρας αλλά αυτός ο ήχος σε κάνει...όσο για τα επιπλέον...δεν ξέρω πως να στο περιγράψω αφου δεν έχω δυναμομέτρηση να σου παραθέσω θα σου πω απλά ότι το αυτοκίνητο "αναπνέει" καλύτερα, δίνει δύναμη από τις 3000 στροφές και όταν ανοίγει ο vtec πραγματικά νιώθεις την διαφορά σε σχέση με πρίν, αν δεν κάνω λάθος ο πιλότος μας (konpap) έχει και δυναμομέτρηση από το δικό του όταν είχε βάλει την injen για να δεις την διαφορά, όσο για τα χρήματα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι πολλά αλλά ίσως δεις και μια ελαφριά μείωση της κατανάλωσης μακροχρόνια, εγώ τουλάχιστον βλέπω ότι δεν χρειάζεται να πατάω συνέχεια το γκάζι για να το αισθάνομαι σβέλτο το αυτοκίνητο, σου δίνει άλλη αίσθηση, πριν έπρεπε να κρατάω λίγο ψιλότερα τις στροφές του κινητήρα για να το νοιώθω γρήγορο, τώρα δεν χρειάζεται, οπότε από αυτή την σκοπιά "κέρδισα" και σε κατανάλωση, ελπίζω να πήρες μια μικρή γεύση, αλλά θα σου πουν και άλλα παιδιά από εδώ που την έχουν τοποθετήσει πριν από εμένα!
 
#269 ·
3 χρονια με Injen γενικα γρηγορη οδηγηση, κυνηγητα εχουν συμβει, ανοιγματακια κλπ, ποτε δεν ειδα καταναλωση πανω απο 8.5 σταθερα. μια ζωη ειμαι κατω απο 7.8 και απο κει και περα μεχρι 8.5 σε πολυ ειδικες περιπτωσεις,αλλα μετα απο λιγα χιλιομετρα νορμαλ οδηγησης πεφτει παλι.
τον ηχο της Injen δε τον θεωρω καγκουρικο σε καμια περιπτωση, αλλα απλα σπορ.
διαφορα σε αλογα δεν υπαρχει καμια χωρις την συμμετοχη του προγραμματος...
φαντασου οτι Injen-invidia-Προγραμμα με παραλληλο εγκεφαλο, δινει ολα ολα 15 αλογα (και ολα αυτα με 2500 ευρω)

απλα θα βοηθησει το μοτερ να αναπνεει καλυτερα και να στροφαρει λιγο πιο ανετα στις ψηλες στροφες...
 
#271 ·
Ποιά εννοείς; Injen είχε.
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top