Oil level error light up - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 2nd May 2019, 12:36 Thread Starter
 
Join Date: 4th September 2007
Location: GREECE GR
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Send a message via Skype™ to fastkostas
Oil level error light up

Yesterday the oil level yellow warning symbol comes on. The speed on this time was around 160kmh - 4000rpm and the gear was 6th. I parked the car and switched off the engine for 1 minute. After that, I started the engine and no error no error messages. Today I went to Honda official service and when they saw my photo connect the diagnostic program but they cannot find any error. Also they checked the oil level and also everything was correct. I changed the oil ten months ago at official Honda service and filled with official Honda oil 0w-20. From last oil changed only 7500km and totally the km are 15000. Any idea or anyone who have the same error or problem with his car?
Attached Images
File Type: jpg 20190501_012710.jpg (26.6 KB, 36 views)
File Type: jpg 20190501_012724.jpg (36.9 KB, 32 views)
fastkostas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2nd May 2019, 14:03
 
ikbenben's Avatar
 
Car: 2017 1.5T Sport +
Join Date: 11th April 2012
Location: Belgium BE
Posts: 488
Thanks: 19
Thanked 54 Times in 50 Posts
iTrader: (0)
Garage
I once had the same problem. Als checked oil level and everything was ok. Next startup and the warning was gone and never seen it anymore since then.
ikbenben is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 8th May 2019, 10:34
Supporter
 
mike_civic's Avatar
 
Car: 2018 10g 1.5t Hatch
Join Date: 21st February 2008
Location: Piraeus, Greece GR
Posts: 6,235
Thanks: 1,635
Thanked 1,174 Times in 940 Posts
iTrader: (2)
I had the same problem few weeks ago and the oil level was fine.
After talking to my dealer, I had the oil level check valve changed, without cost of course.
Since then no problem at all.
mike_civic is offline  
Thanks to mike_civic from:
 
post #4 of 6 (permalink) Old 8th May 2019, 22:20
 
Join Date: 12th February 2018
Posts: 198
Thanks: 8
Thanked 27 Times in 21 Posts
iTrader: (0)
Garage
Had the same issue two times so far. Re-starting the engine makes the error go away. I will visit the dealer some time soon.
gvar is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 9th May 2019, 14:01 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th September 2007
Location: GREECE GR
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Send a message via Skype™ to fastkostas
So we wait for which is your dealer advice? I went and he told me at first to change the oil and if the problem still persist then he will change the oil level valve.

Thanks!
fastkostas is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 9th May 2019, 14:36
 
und3rf0rce's Avatar
 
Car: 2017 1.5T Sport+ Blue HB
Join Date: 2nd March 2013
Location: Wroclaw PL
Posts: 26
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
I see this thing at the beginning of almost every long drive, after ~60 minutes of a continuous drive with speeds over 140 kmph (if I drive faster, it may show up even earlier). And yes, after I re-start the engine, it disappears and is not showing again till the next long journey.

Funny fact, that the first time this message started to appear, it was showing up earlier and more often (even on usual speeds/roads) but since it was right before the planned oil change, that maintenance eventually fixed it (at least for first 5-6 mo, before my next long distance drive).

The dealer told me (after checking my car's computer) that there are no any errors logged, and "next time you see it, just stop the car on the nearest safe place, check the oil level and if it's OK you are safe to go. Your car can and will eat some oil, so it is normal", but the service guy was not able to clarify why the message re-appears. As for the oil levels - in the beginning, I was not able to use this stupid oil stick correctly, so I don't know how good/bad was with the oil at that time, but now (since I finally know how to read it) I check it periodically and the level is always in normal or slightly above than normal (yup, even when the message pops up).

And because I was not able to find anything on different Civic X resources/forums, I was sure that I'm the only one with such problem
und3rf0rce is offline  
Reply

  Civinfo > 10th Generation Euro Honda Civic (2017 - ) > Bugs, faults and irritations (10G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission Fluid level too high after partial change??? HELP!!! paulofeju Engines and Transmission (8G) 0 23rd June 2018 17:43
Engine Check oil level eddgreen Bugs, faults and irritations (8G) 5 14th July 2016 12:54
Coolant level and windscreen washer level loose General Discussion (8G) 27 31st March 2014 06:44
Oil Help Reading Oil Level anderstf Engines and Transmission (8G) 23 4th June 2013 18:14
Coolant level - '07 CR-V diesel. eddie12 Honda CR-V 0 26th March 2010 20:11

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome