Engine Accessing ECT Sensor 2 - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 18th May 2010, 09:20 Thread Starter
 
laneyboo's Avatar
 
Join Date: 17th January 2009
Location: Scotland SCOTLAND
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Accessing ECT Sensor 2

Hey folks! not posted in ages but just recently turned on my 06 civ to find the engine warning light on constantly for about a week now.

My friend has managed to get the error code from my car and it says it's the ECT sensor 2.

Does anyone know what the easiest way to access the sensor is? Its going up on the ramp on saturday and thought someone might know the easiest way to access sensor 2.

Any advice would be great .. Really don't want to have to put it into Honda n face paying over a grand!!

Oh and one other thing, at New Year there i skidded (slowly) into a bus and had no visible damage other than the bumper casing popped a wee bit from the front headlamp.. up until now i'd not thought anything of it but does anyone think the wee bump may have loosened the ECT sensor and that might be why i'm having problems??

Thanks in advance
laneyboo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 18th May 2010, 12:41
Supporter
 
john87's Avatar
 
Car: Golf GTI
Join Date: 4th October 2009
Location: Central Scotland SCOTLAND
Posts: 700
Thanks: 10
Thanked 46 Times in 45 Posts
iTrader: (1)
Welcome back first of all the ECT sensor 2 translates to 'Engine Coolant Temperature Sensor 2' - the '2' part I don't understand but i'm sure there's some nice people on here that could answer that. Come to think of it, I don't actually know where the sensor in question is located on the 1.8 a great help I was!
john87 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 19th May 2010, 09:36 Thread Starter
** Thread starter **
 
laneyboo's Avatar
 
Join Date: 17th January 2009
Location: Scotland SCOTLAND
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
haha at least u replied..thanks As for the '2' in ECT 2 it is for Sensor number 2 as theres two sensors and number 1 is at the top and pretty easily located from above. Unfortunately its rarely number 1 that goes (how convenient?) and I'm thinking the cost involved with the loom and replacing of sensor 2 probably has to do with where its located.. Hopefully my mechanic friend will work his magic on saturday n it'll be fine =D

If however the person that posted in another thread about greasing up sensor 2 with lithium grease to stop it corroding is around maybe they could give a tip on how to get to it..?

xx
laneyboo is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 19th May 2010, 09:42
You military fool you!
 
GavChap's Avatar
 
Car: 2006 1.8 Sport 5Dr NHB.
Join Date: 14th April 2010
Location: South, UK GB
Posts: 321
Thanks: 11
Thanked 28 Times in 27 Posts
iTrader: (0)
Eco display
It looks like it's under the engine and you have to take off the engine under tray and drain the coolant. That's about all I know.
GavChap is offline  
Thanks to GavChap from:
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Bugs, faults and irritations (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPG O2 Sensor chris0628 Engines and Transmission (8G) 6 30th March 2010 05:36
Other MAF sensor ddomy Engines and Transmission (8G) 1 15th September 2008 07:29
Accessing 'Start-up' menu allan40alt Any non Civic chat here please! 6 23rd May 2008 18:58
Exhaust Second O2 Sensor Help TRUE_AVALON Engines and Transmission (8G) 9 6th March 2008 16:17
Technical Accessing the Harness from Interior.. HELP! DanKo Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 5 8th August 2006 13:57

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome