Electrics Windscreen Auto wipers not working with brake - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 25th April 2019, 11:58 Thread Starter
 
Car: FN2
Join Date: 3rd February 2014
Location: Krakow PL
Posts: 31
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Windscreen Auto wipers not working with brake

Wipers was started immediately after releasing the foot brake or handbrake.
Now they don't.
I had the windshield replaced. Is it possible that they gave a replacement for the sensor and that is the problem or didn't connect everything correctly?
It looks like the electric cube on the sensor is well connected.
How can I check if there is connection between sensor and foot brake/handbrake?
svpl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 25th April 2019, 12:32
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,016
Thanks: 46
Thanked 293 Times in 263 Posts
iTrader: (3)
Garage
As the miracle cure all for strange electrical bits, Try a quick battery pull to reset the various ECUs throughout the car and see if that has any impact:- Have you checked the brake switch / brake lights etc?
Haltamer is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 25th April 2019, 13:03 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: FN2
Join Date: 3rd February 2014
Location: Krakow PL
Posts: 31
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I will try with disconnecting battery.
Brake lights work.

What do you mean by brake switch?
svpl is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 25th April 2019, 13:10
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,016
Thanks: 46
Thanked 293 Times in 263 Posts
iTrader: (3)
Garage
The brake pedal switch itself; Though if your brake lights are working correctly you shouldn't have an issue.
Haltamer is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 26th April 2019, 08:24 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: FN2
Join Date: 3rd February 2014
Location: Krakow PL
Posts: 31
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Nothing changed after disconnecting battery.
Any other ideas what can be checked?
svpl is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Bugs, faults and irritations (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windscreen Auto Windscreen wipers constantly on in rain and cold morning ? icivic06 Bugs, faults and irritations (8G) 3 7th February 2016 21:57
Automation Foot brake controls wipers? JoeyF Electronics (8G) 14 17th November 2014 13:47
Windscreen Auto Wipers not working properly? Nutter Bugs, faults and irritations (8G) 89 7th May 2013 14:33
Brakes Front left brake not working!!! sonam Wheels, Tyres, Suspension and Brakes (8G) 14 19th July 2011 10:38
Windscreen Auto Wipers not working! Geoff13th Bugs, faults and irritations (8G) 14 21st February 2007 22:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome