Electrics No radio anymore, no A/C screen, no central lock… - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 15th July 2014, 20:19 Thread Starter
 
Join Date: 14th June 2014
Location: Paris FR
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Unhappy No radio anymore, no A/C screen, no central lock…

Hello,

I would like to share with you my problem. I’m French, so sorry if my English is not perfect...

I’m the owner of a Honda CIVIC 2.2 ctdi, 2008. Last week I tried to change the car radio unit. I removed the Honda one, connected the new one without fixing it to the dash, just to test that everything was working fine ==> everything was OK. Then I started to install it correctly to the dashboard and put back everything I had removed before. After that, I have lost the radio (no power, no display), the A/C display, the central locking, OBD plug receives no power… But fortunately the engine starts and I can drive “normally”.

I tried all this to solve the problem:

-put back the Honda car radio unit : no change

-check all fuses (with a multimeter), both those under the dash and under the hood : they are all OK

-unplug the battery for 15 min and replug it : no change

-check for the plugs behind the car radio unit to see if something is unplugged or if a wire is broken : I have not seen anything wrong

-check for voltage on the fuses in the fuse box : there are voltage on the most of fuses when ignition is on

-check the voltage on the plugs behind the car radio unit : there is no voltage, except for the warning switch (5V)

I spent some hours to check for information on the internet, but did not find what to solve the problem. Apparently all what is not working seems to be linked with the MICU in the fuse box. I would like to check all input and output voltage on it to try to locate the problem better, but I have no wiring diagram nor expected voltage description. Does somebody have those information ?

Or…simply, does somebody already had the same problem, or know what is the root cause ?

Thanks beforehand for anybody who could help me!
escargot08 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 15th July 2014, 21:06 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th June 2014
Location: Paris FR
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I have found a similar topic: http://www.civinfo.com/forum/electro...-c-screen.html

Even if I'm quite sure to have tested the fuses correctly, I'll try to replace each of them one after the other with news ones to have definitely no doubt with fuses...
escargot08 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 16th July 2014, 00:25
Civinfo Hobbyist Trader
 
Loxy's Avatar
 
Car: 2009 Championship White FN2
Join Date: 17th January 2010
Location: Lancashire GB
Posts: 6,695
Thanks: 1,561
Thanked 1,528 Times in 1,107 Posts
iTrader: (37)
Eco display
There is a similar issue I read about recently on an FD2 that turned out to be a faulty MICU.

Fingers crossed it's just a fuse in your case.
Loxy is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 19th July 2014, 18:02 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th June 2014
Location: Paris FR
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I have changed each fuse one by one, unfortunately no change. Pb is elsewhere...
escargot08 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 21st July 2014, 21:19 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th June 2014
Location: Paris FR
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I've got some news...
I have read error codes on the MICU/fuses box thanks to this topic:

http://www.civinfo.com/forum/how/704...ial-tools.html

I have only 1 error : PA51 B2991.
It means : Climate Control Unit Lost Communication with Audio HVAC Subdisplay Unit (with audio system) or HVAC Subdisplay Unit (without audio system)
I can't erase that code, or each time I do it it comes again immediatly.
So apparently the pb is between climate control and audio unit.

I have found information about test to be done to better diagnostic that error code. I need to find the 32pin climate control plug to make the tests. I think I need to remove others parts to access it. I'll try to find information about it...
escargot08 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 21st July 2014, 21:27
-=SBZ=-
 
snowboundzero's Avatar
 
Car: 2.2 EX
Join Date: 19th March 2011
Location: Sheffield S12 ENGLAND
Posts: 901
Thanks: 155
Thanked 80 Times in 71 Posts
iTrader: (4)
Have you tried fuse no. 16 under bonnet?
snowboundzero is offline  
Thanks to snowboundzero from:
post #7 of 8 (permalink) Old 21st July 2014, 22:13 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th June 2014
Location: Paris FR
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
snowboundzero, you are a king, and I'm very very stupid...

It was that fuse that was broken.
I'm quite sure to have tested all fuses under bonnet, but apparently not correctly.
I have changed all fuses under dash one by one, but not under bonnet.

Many many thanks, and sorry to be so dumb...
escargot08 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 21st July 2014, 22:27
-=SBZ=-
 
snowboundzero's Avatar
 
Car: 2.2 EX
Join Date: 19th March 2011
Location: Sheffield S12 ENGLAND
Posts: 901
Thanks: 155
Thanked 80 Times in 71 Posts
iTrader: (4)
The thread that was linked in a previous comment. It was my thread so I know how you feel.

Glad it's sorted and hopefully this thread will help someone else.
snowboundzero is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics HELP! Not working-Central locking,radio,satnav & a/c screen snowboundzero Electronics (8G) 19 8th November 2015 20:17
Automation Central lock keep locking miro20 Electronics (8G) 0 28th February 2014 18:46
Electrics honda civic 3dr 2008 central lock harness-module b.mixopoulos Electronics (8G) 0 30th November 2012 22:04
Other screen protector for central dash SMRocket Bugs, faults and irritations (8G) 3 22nd April 2009 19:55
Electrics Central locking doesn't... lock Coldwarkid Bugs, faults and irritations (8G) 23 20th January 2009 20:51

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome