Phone Sometimes refuses to disconnect after car is switched off. - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 30th May 2008, 12:08 Thread Starter
 
iamholam's Avatar
 
Join Date: 9th April 2008
Location: Livingston SCOTLAND
Posts: 287
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Sometimes refuses to disconnect after car is switched off.

Hello

I have this intermittent problem where my phone will sometimes remain paired with the car even after it's been switched off and locked. I will be in the house or whatever and try and make a call but i won't be able to speak as it's still paired and thinks it needs to use the car speakers and mic!

This doesn't seem to be a door sensor issue as I have checked by unlocking the car and waiting for it to lock again and doesn't happen all the time.

Phone is o2 xda

Anyone else had this problem?
iamholam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 30th May 2008, 12:13
BJJ IS NOT JUST FOR XMAS
 
illegalhunter's Avatar
 
Car: DS3
Join Date: 10th May 2007
Location: On the mat choking people SCOTLAND
Posts: 4,720
Thanks: 9
Thanked 137 Times in 122 Posts
iTrader: (2)
This happens to me aswell , but i dont have honda hands free ive got a Parrott kit
illegalhunter is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 30th May 2008, 12:26
 
Car: 2006 1.8 EX, Black
Join Date: 24th October 2007
Location: Brizzle ENGLAND
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Haven't experienced your problem but you could try updating the phones firmware/software/radio to see if that solves your honda feature. Updating your phone can be a risky business as it may void your warranty and turn it into a brick!!! xda-developers forums\wiki would be a good place to readup on whats involved.
fraze1974 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 30th May 2008, 13:01 Thread Starter
** Thread starter **
 
iamholam's Avatar
 
Join Date: 9th April 2008
Location: Livingston SCOTLAND
Posts: 287
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by fraze1974 View Post
Haven't experienced your problem but you could try updating the phones firmware/software/radio to see if that solves your honda feature. Updating your phone can be a risky business as it may void your warranty and turn it into a brick!!! xda-developers forums\wiki would be a good place to readup on whats involved.
I'm already on there! Using Artemis's Touch4.1 and S2U2 v1.00.

Best site ever! (well 2nd to civinfo )
iamholam is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 13th June 2008, 06:17
 
Join Date: 3rd November 2006
Posts: 165
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I have this problem too (as does the wife) - it's a pain!! Both using Sony Ericssons (with updated firmwares). Shame Honda don't update the firmware for the HFT!
rhodgreen is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 13th June 2008, 06:45
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
That must mean that the Civic is not turning off all the electronics ?

Within about 10 seconds of me removing the ignition key the phone flashes up that it's lost connection.

I wonder if this is another reason for some having battery problems ?
Kremmen is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 13th June 2008, 07:22
 
Join Date: 3rd November 2006
Posts: 165
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
This is the case most of the time - but certainly not always!
rhodgreen is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 13th June 2008, 08:43 Thread Starter
** Thread starter **
 
iamholam's Avatar
 
Join Date: 9th April 2008
Location: Livingston SCOTLAND
Posts: 287
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Yup I have had a dead battery on 1 occasion also. I took it into the dealer and they made a software fix to one of the bits in the door (i think)

Still noticed yesterday that it was still connected to my phone when i left the car though.
iamholam is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 25th January 2015, 11:41
 
Car: 2012 Civic 1.8 ES
Join Date: 25th January 2015
Location: Cirencester, UK GB
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I have a Civic 1.8 i-VTEC 2012 ES with bluetooth phone integration.

I use a Sony Ericsson K550i and to my surprise it paired with the HFT system.

I too have the issue where the phone thinks it is still connected to the HFT when the ignition is off. I know the phone is disconnected since the phone shows that information so the problem appears to be the Phone Firmware failing to correctly disconnect and revert to normal use.
daver22 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install Ambient Blue Lighting (Switched on by Main Lights) tamar This is How To ... (Guides Only) (8G) 43 18th July 2019 19:39
Safety Cameras Finding Under Dash 12V Switched Wire eshrink Electronics (8G) 2 31st August 2007 00:02
I think he had the VSA switched off..... Trekker308 General Discussion (8G) 1 12th August 2006 10:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome