Electrics Alarm arming, and boot wont open, only in cold / wet conditions - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 26th November 2014, 10:15 Thread Starter
 
mort's Avatar
 
Join Date: 26th May 2008
Location: england ENGLAND
Posts: 5
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Alarm arming, and boot wont open, only in cold / wet conditions

Hey all

This is the 3rd winter I have been having this problem and its been driving me nuts! It seems to be at its worst when its cold or wet. I don't know if its related by I seem to get a lot of internal mist / frost.

It started out that I couldn't access my boot, the external release buttons doesn't seem to engage whatever it needs to to pop the catch. This seems more electronic than mechanical in nature.

Also whenever I close a door, the alarm arms itself and the indicators blink and the red LED on the dash flashes. This is when I am getting in / out.

Obviously there's some kind of issues with the electronics somewhere, so anyone had similar issues, and also, is there some kind of manual boot release so I can at least get in when I need to? (I have 2 kids, and hauling the shopping in via the rear doors is a pain)

Cheers in advance
mort is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 24th December 2014, 08:28
 
JD554's Avatar
 
Join Date: 30th March 2009
Location: Yorkshire, UK ENGLAND
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I get exactly the same problem. It just started last week for me. If anyone knows the answer to this, it would be a huge relief (providing it's a cheap answer ! )
JD554 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 17th December 2015, 10:55
 
Join Date: 12th December 2014
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
My boot for the past 3 years on the 12th December every year like clockwork the catch fails. Trip to the dealer who's mechanic stickes his head in, fiddles behind a pannel and fixes it for 12 months. First time they did a diagnostic too so that was 40, last year was free, this year who knows!? Tempted to have a look myself but im mechanically retarded.
RustyG83 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Tags
alarm , boot , lock

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics Lock vehicle WITHOUT arming the alarm Clive242 Bugs, faults and irritations (8G) 8 24th July 2012 18:52
Electrics Help please guys boot wont open geemac Bugs, faults and irritations (8G) 2 19th November 2011 18:09
Alarm alarm bleep when arming? 786evo8 Electronics (8G) 7 27th January 2011 18:43
Alarm Ever tried arming your alarm with your partner inside? Robbieee Electronics (8G) 7 1st June 2008 11:57
Geting wet when you open the boot? Parky General Discussion (8G) 27 6th September 2006 00:37

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome