Alarm hazard lights flashing once is locked - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 27th February 2015, 14:57 Thread Starter
 
Join Date: 12th February 2010
Location: birmingham GB
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
hazard lights flashing once is locked

Hi anyone got any ideas why when I lock my car the hazard lights come on flashing within minutes. Is it anything to do with my folding wing mirror module or is it the car alarm. It's annoying as I can't lock my car because it keeps going off
stevebty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 27th February 2015, 17:10
Supporter
 
atom3624's Avatar
 
Car: 10G Civic Prestige
Join Date: 18th December 2014
Location: Back to Cold, Wet and Windy Blighty!! GB
Posts: 1,845
Thanks: 320
Thanked 288 Times in 247 Posts
iTrader: (1)
Need to get it checked over by a specialist.
Best option is probably a Honda dealership.

The bottom line is that the alarm Siren has small rechargeable battery cells, in series, SEALED inside it.
These are to support the alarm in the event of a power failure I presume.

After 'x' cycles of charging and discharging, all rechargeable batteries fail - some are better than others.

I'm on my 3rd Siren now.
After several diagnostics at Honda, they decided that a Siren was required.
As they're a dealer, I needed to contact Honda Customer Services.
FORTUNTELY, one of the Dealership employees offered and did on my behalf.
After being put on hold for the best part of 30 minutes, he got through.
He was asked several questions - confirmation of fault, my car's history including mileage and where serviced - when confirmed as low and always with Honda, he was given a reference.
I would pay labour (~100, Honda would cover the (~450) cost of the Siren.
This was very good, but there's more .... it needed to be ordered. No problem.

2 weeks later I called - not in yet, please call back.
2 weeks later I called - 1 month total - same story.
Another month later - 2 months later. Same lady on Service Reception answered with 'There's no record of any Siren ordered nor of a fault Sir'!!
Unusual for me, I didn't explode!! (I can, and badly!!)
I contacted Honda Customer Services by e-mail, and explained ALL details, including this - to P off the Dealership.
Honda replied within 3 days!!
OF COURSE YOUR CAR IS CONFIRMED AS REQUIRING A SIREN AND THAT ARRANGEMENT IS CONFIRMED, NO PROBLEM!!

I promptly called this (not so helpful excuse for a) Lady Service Agent.
NO APOLOGY. NOTHING!! Just YES, WE'RE AWARE OF IT. We've ordered the part.
I simply replied I'll call back within 10 days' time, as I knew she wouldn't call me.
It arrived within 10 days, was fitted, they even forgot to invoice me the labour!!
I had every intention of paying but thought that I'll be as helpful to them as they were to me - let them realise. Took them 2 weeks - incompetent or what!

SERVICE, MAINTENANCE AND REPAIR at Warrington Honda has ALWAYS been 100% - just the people behind the counter weren't.
Lookers were great, the last lot not so, now its under new ownership again ..

I knew they had left 2 wires disconnected when I was left with only the immobiliser, before the new Siren was fitted.
These were for the cabin sensors, located inside the front map light holder.
I thought I'd take a look, as all should be fine now.
NO, THEY HADN'T RECONNECTED THESE - Simple clip together so no big deal.

It's been 100% ever since.

Bottom line, it'll PROBABLY be related to the alarm Siren, based on my experiences.
Al.
atom3624 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 4th March 2015, 17:45 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 12th February 2010
Location: birmingham GB
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
Update

Well I've had the problem on and off for just over a week. Well on Sunday I came to stay my car and the battery was completely dead. I changed the battery and everything is working fine. It must have been a weak Battery causing the alarm to play up
stevebty is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 4th March 2015, 19:25
Supporter
 
atom3624's Avatar
 
Car: 10G Civic Prestige
Join Date: 18th December 2014
Location: Back to Cold, Wet and Windy Blighty!! GB
Posts: 1,845
Thanks: 320
Thanked 288 Times in 247 Posts
iTrader: (1)
Good.
Glad you got it sorted.
I travel for relatively extended periods. Perhaps it was low charge on mine as well - it always unlocked without problem and started 1st time, after 3 to 6 weeks' away.

You don't want that 'Siren hassle'!!
Al.
atom3624 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 23rd March 2015, 00:10 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 12th February 2010
Location: birmingham GB
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
Well 3 weeks later with a new battery no problems till now hazards back on flashing ahhhhh
stevebty is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 23rd March 2015, 08:31
 
Car: 2009 Honda Civic ES 2.2 cdti
Join Date: 24th August 2014
Location: Leeds ENGLAND
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 14 Posts
iTrader: (0)
when was the power fold module fitted? id disconnect that and see if its sorts it, if not then its something else
mr singh is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 23rd March 2015, 11:44 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 12th February 2010
Location: birmingham GB
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
You mean folding mirrors module? That was fired in November
stevebty is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indicator Hazard Lights Switch on Dashboard not illuminated... (merged) Pavel Nife Lights (8G) 13 18th April 2016 08:59
Alarm no hazard lights when locking or unlocking. ieuan Electronics (8G) 6 25th April 2013 13:04
Flashing Brake Lights Charles_Harding General Discussion (8G) 17 4th August 2012 16:50
Flashing HID lights... julioarca General Discussion (8G) 5 27th September 2011 08:43
Interior Hazard Warning Lights cnicolini Lights (8G) 5 15th November 2007 23:06

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome