Voice recog Setting Microphone Level - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 43 (permalink) Old 23rd May 2006, 15:18 Thread Starter
Smell My Cheese!
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Setting Microphone Level

Below is exact copy of mail from Honda dealer.

"Bluetooth Voice Recognition Problem

FIX

If a customer is having problems refering to a Bluetooth voice recognition
with the above systems plese refer to the MIC level setup on the system,
this can be found by pressing MAP, MENU and CANCEL buttons on the sat nav
unit and then selecting the unit check option. Once in this menu if you
press the "TALK" button and speak clearly into the microphone this will set
the volume for the microphone. You will notice the green bars rising on the
display as you talk, we would advise getting the green bars in the upper
third of the meter but not all the way to the top as this may cause the
system not to recognize your voice as well."

I could not find it in the unit check option, but instead used the functional setup menu. I realise it does not strictly refer to HFT, but does mention Bluetooth.

Also I am not exactly sure what the setup actually does, whether it changes as you talk to increase the response to your voice, I know when I tried earlier it did begin low and get higher, but I could have perhaps began to shout.
richierich is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 43 (permalink) Old 23rd May 2006, 15:22
Administrator
 
basegreen's Avatar
 
Join Date: 15th April 2006
Location: noitacoL
Posts: 3,005
Thanks: 3
Thanked 178 Times in 24 Posts
iTrader: (2)
Send a message via MSN to basegreen
If you change the mic gain, be prepared to retrain the voice recognition.
basegreen is offline  
post #3 of 43 (permalink) Old 23rd May 2006, 15:47 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Is this actually the mic gain that it is changing, I have asked Honda to confirm what this setting actually does. When you say retrain what do you mean?
richierich is offline  
 
post #4 of 43 (permalink) Old 23rd May 2006, 15:55 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Just one other thing came to me, do you think this will actually improce the HFT performance, or do we still need to loof to swap the microphone sides and then perhaps change the mic level?
richierich is offline  
post #5 of 43 (permalink) Old 23rd May 2006, 16:11
 
Join Date: 3rd May 2006
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Please [How To] this post..........
WonkySights is offline  
post #6 of 43 (permalink) Old 26th June 2006, 08:51 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Anybody actually played with the mic settings, if so did it help. I received a mail 2 - 3 weeks ago from Honda CS saying they were looking into the problem, but I guess it might take some time to get a resolution.

Any feedback would be appreciated, still struggling with the HFT.
richierich is offline  
post #7 of 43 (permalink) Old 26th June 2006, 11:37
 
lawful56's Avatar
 
Join Date: 17th April 2006
Location: Essex
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
played with the mic settings, and it helped.
lawful56 is offline  
Thanks to lawful56 from:
post #8 of 43 (permalink) Old 26th June 2006, 16:20 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
To be honest I played with mine too, although didn't actually know what I was doing, or what it did, or even if me chatting away to the car in diagnostic menu whilst driving would do anything, but a few people have said the phone sounds better at higher speed.

What exactly did playing with the menu achieve?
richierich is offline  
post #9 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 08:43
 
Join Date: 9th June 2006
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
changing the mic over helped me loads more than setting the level
steveking1000 is offline  
post #10 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 13:57 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
I've had a response from Honda CS, there apparantly is a fix, the email received from Honda suggests a counter measure has been introduced. I will let you know how I get on.
richierich is offline  
post #11 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 15:53
 
Join Date: 4th July 2006
Posts: 336
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Very interesting. Let us all know how you get on.
If this is in fact a fix, then there could be a big queue at the dealers.

Ian
Parky is offline  
post #12 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 19:00
 
elfa7's Avatar
 
Join Date: 8th May 2006
Location: Cheshire ENGLAND
Posts: 1,712
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
This is interesting. I'll 'phone my dealer in the morning.
elfa7 is offline  
post #13 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 21:01
Supporter
 
Maldax's Avatar
 
Join Date: 12th June 2006
Location: Reading, Berks GB
Posts: 1,061
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Send a message via MSN to Maldax
I would guess they have finally move the mic!
Maldax is offline  
post #14 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 21:37
Galaxy class starship
 
Copycat's Avatar
 
Join Date: 5th May 2006
Location: Vantaa, Finland FI
Posts: 1,053
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Send a message via MSN to Copycat
I'm guessing the 'parts' in question is just the panel with the holes on the right side instead of them being on the left.
Attached Images
File Type: jpg IMG_6281.jpg (92.7 KB, 952 views)
Copycat is offline  
post #15 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 21:44
 
Join Date: 3rd June 2006
Posts: 430
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Copycat
I'm guessing the 'parts' in question is just the panel with the holes on the right side instead of them being on the left.
Would'nt help with those that have a sunroof - The right hand side hole is not an option, that is where the switch for the roof blinds is located
karlak is offline  
post #16 of 43 (permalink) Old 25th July 2006, 22:10
Supporter
 
Maldax's Avatar
 
Join Date: 12th June 2006
Location: Reading, Berks GB
Posts: 1,061
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Send a message via MSN to Maldax
Quote:
Would'nt help with those that have a sunroof - The right hand side hole is not an option, that is where the switch for the roof blinds is located
I would think the have swapped them, one would hope it's not just a bloke in Swindon with a 2mm Drill!
Maldax is offline  
post #17 of 43 (permalink) Old 26th July 2006, 08:54
 
Join Date: 3rd June 2006
Posts: 430
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Solution at last.............

Good news - I have found the proposed fix -

Got it from another site. They get the junior mechanic to superglue it on the dash, in front of the Speedo.


http://img.photobucket.com/albums/v4...microphone.jpg
karlak is offline  
post #18 of 43 (permalink) Old 26th July 2006, 11:54 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Called my local dealer this morning, spoke to service to get the car in and fixed, unfortunately the lady on the desk did not even realise there was a problem with the HFT let alone there being a fix to it.

I am waiting for a call back, thats 2 calls from Honda Dealer I am waiting for, one to do this and the other to get my fog lamp and stone chip fixed.
richierich is offline  
post #19 of 43 (permalink) Old 26th July 2006, 12:15 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Just received another call from dealer, apparantly I have a problem with a car and a phone. Again no clue as to the existance of a problem they will contact Honda CS and get back to me. I just want it sorted
richierich is offline  
post #20 of 43 (permalink) Old 27th July 2006, 13:47 Thread Starter
Smell My Cheese!
** Thread starter **
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Popped in to dealers to get a price for a replacement fog lamp at lunchtime and mentioned the "fix" so far no-one is aware of the problem, or the fix, even when the dealer spoke to the lady at Honda CS who otld me there was a fix. Apparantly they need to talk to someone in technical who is out till this afternoon. But, the dealer did say he had been told it didn't involve moving the microphone (whether the mod you saw on another site was a dealer ad hoc fix I dunno). He was aware of "cones" being place over the microphone to direc the sound into it better, like a hearing trumpet. But he did suggest it might just mean changing the mic volume, now that ain't a fix.

In case you are interested, one replacement fog lamp, 145 + VAT, plus 45 fitting, apparantly its a bumper off job.
richierich is offline  
Thanks to richierich from:
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[HOW TO] Set Microphone Level richierich This is How To ... (Guides Only) (8G) 1 24th August 2017 14:20
[HOW TO] Modify the EX HFT for better microphone performance WonkySights This is How To ... (Guides Only) (8G) 100 11th October 2011 21:38
[HOW TO] Swap the microphone from left to right Pottsy This is How To ... (Guides Only) (8G) 57 27th January 2009 14:40
Voice recog Microphone adjusment rayhopkins Electronics (8G) 5 10th July 2007 13:05

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome