Phone HFT and Sony Ericsson phone - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 14th December 2006, 11:45 Thread Starter
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
HFT and Sony Ericsson phone

Hi everyone, new to the forum (any forum in fact)

Just taken delivery of my Nighthwak black 2.2 EX with HFT, Sat NAv and all the trimmings etc. LOVING IT so far - looking forward to Xmas to give it a good run up and down the motorway visting the families!

Anyway, my question is - i have a Sony Ericsson W810i phone which i connected to the HFT the other night. Now when i use the voice control to dial, it works fine, picks up my request and then dials the number but the phone then automatically transfers the call to the handset not the handfree. This is the same when i recieve a call. Now i have set the phone to connect the call to the HF not the handset...

Any ideas what i am doing wrong? The dealer said that the phone should be compatitble with the system...

Hope some one out there can help me out. Looking forward to chatting on the forum with everyone soon!
sniperonline is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 14th December 2006, 14:07
 
Join Date: 4th June 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Hi Sniperonline

Welcome to the forum and well done on your new toy!! Got mine end of September and still driving round with a big grin on my face.

'Fraid I can't help you with you HFT problem - I have a K750i which does the same thing. Sometimes reverts back to the handset instead of through the HF. Maybe some other bright spark on here (there are lots, thankfully!) will be able to help.
Lupin is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 14th December 2006, 21:40
Kids use a lot of space
 
MC Hammer's Avatar
 
Join Date: 16th June 2006
Location: UK SCOTLAND
Posts: 806
Thanks: 2
Thanked 9 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
I've had a few SE's conected T610, K750i and I'll do my K800i this weekend.
They have all connected and worked fine, I never set anything on the phones, just left them as default condition with no problems.
When I do the K800 I'll have a look to see what it's set as.
MC Hammer is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 15th December 2006, 05:07
Supporter
 
IWANTACIVIC's Avatar
 
Car: 2015 1.6 civic tourer sr
Join Date: 16th September 2006
Location: LINCS UK ENGLAND
Posts: 1,615
Thanks: 37
Thanked 50 Times in 45 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via AIM to IWANTACIVIC Send a message via MSN to IWANTACIVIC Send a message via Yahoo to IWANTACIVIC Send a message via Skype™ to IWANTACIVIC
Hope the k800i works ok just brought one , had minor trouble with my d500 hope the k800i works better .
IWANTACIVIC is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 15th December 2006, 09:52 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks for the replies everyone - it now seems that it will pick up the calls ok and i can talk fine on recvieved calls just making them...i am going to have a play with it at the weekend and see if i can find out anything new...

Will update if there is news!
sniperonline is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 15th December 2006, 14:44
Supporter
 
MechE's Avatar
 
Join Date: 28th July 2006
Posts: 13
Thanks: 14
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by sniperonline View Post
Hi everyone, new to the forum (any forum in fact)

Just taken delivery of my Nighthwak black 2.2 EX with HFT, Sat NAv and all the trimmings etc. LOVING IT so far - looking forward to Xmas to give it a good run up and down the motorway visting the families!

Anyway, my question is - i have a Sony Ericsson W810i phone which i connected to the HFT the other night. Now when i use the voice control to dial, it works fine, picks up my request and then dials the number but the phone then automatically transfers the call to the handset not the handfree. This is the same when i recieve a call. Now i have set the phone to connect the call to the HF not the handset...

Any ideas what i am doing wrong? The dealer said that the phone should be compatitble with the system...

Hope some one out there can help me out. Looking forward to chatting on the forum with everyone soon!
I've got a W810i and the same thing happened to me. If you download the latest software upgrade, which you should be able to get from their website
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...39&numItems=18
and update the phone, it should work properly. Well it worked for me.
MechE is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 15th December 2006, 19:04 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Excellent many thanks for the update - i will download this upgrade now!
sniperonline is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 15th December 2006, 20:24 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks MechE - downloaded, upgraded and it works a treat!
sniperonline is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 16th December 2006, 02:43
Supporter
 
IWANTACIVIC's Avatar
 
Car: 2015 1.6 civic tourer sr
Join Date: 16th September 2006
Location: LINCS UK ENGLAND
Posts: 1,615
Thanks: 37
Thanked 50 Times in 45 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via AIM to IWANTACIVIC Send a message via MSN to IWANTACIVIC Send a message via Yahoo to IWANTACIVIC Send a message via Skype™ to IWANTACIVIC
hope this works thanks for link , another unhappy honda - sony pair here , maybe honda should sell sony phones ,they look nice and flashy but not works as good as they look.
IWANTACIVIC is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 16th December 2006, 07:03
Supporter
 
IWANTACIVIC's Avatar
 
Car: 2015 1.6 civic tourer sr
Join Date: 16th September 2006
Location: LINCS UK ENGLAND
Posts: 1,615
Thanks: 37
Thanked 50 Times in 45 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via AIM to IWANTACIVIC Send a message via MSN to IWANTACIVIC Send a message via Yahoo to IWANTACIVIC Send a message via Skype™ to IWANTACIVIC
Tryed update says i got the lateist version and tryed in car still no sound from car , i got k800i and one got any ideas why not ? anyone esle tryed there k800i with the hft ?
thanks for link pitty it didnt work for me
IWANTACIVIC is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phone Sony Ericsson K850i Pottsy Electronics (8G) 6 25th October 2007 18:43
Phone Sony Ericsson W810i HFT? MARK182 Electronics (8G) 13 1st March 2007 22:02
Phone Sony Ericsson phones? mac Electronics (8G) 12 28th December 2006 12:53
sony ericsson p990i sco77harris Any non Civic chat here please! 7 19th September 2006 23:13

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome