AC/Heater AC working for about 10 seconds and then blowing hot air. - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 21st July 2016, 17:59 Thread Starter
 
Car: 2008 1.8 VTEC SE
Join Date: 20th February 2016
Location: Rotherham, UK ENGLAND
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
AC working for about 10 seconds and then blowing hot air.

I had my 08 Civic 1.8 VTEC regassed today and there's no leaks on the AC system, as I had that checked. But when the guy at the garage tested the AC afterwards, it worked for about 10 seconds before blowing warm.

I can hear a click when starting the car with the AC on which I believe to be the compressor kicking in. The fan is coming on also.

Is there any clear fault here or a cheap fix through experience? I can't really afford to take it to a garage at the moment but need to get this sorted.

Any suggestions are greatly appreciated.
DrummerDodge is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 21st July 2016, 18:13
Administrator
 
Farqui's Avatar
 
Car: x'06 2.2 EX FK3 Milano
Join Date: 29th April 2014
Location: n.Notts ENGLAND
Posts: 17,886
Thanks: 5,716
Thanked 4,161 Times in 3,857 Posts
iTrader: (31)
Eco display Eco display
Garage
If it's not the relay or low gas then it maybe a worn compressor shim.
Farqui is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 21st July 2016, 18:16
Supporter
 
Monstermind's Avatar
 
Car: 2007 2.2 Type S-GT NHB
Join Date: 24th October 2012
Location: Darwen uk ENGLAND
Posts: 419
Thanks: 64
Thanked 110 Times in 88 Posts
iTrader: (5)
Mine handed its notice in on Tuesday driving home. Checked on here and singled out the relay under the bonnet.
When very warm the relay sticks and no cool air. The following morning when it was cooler the system worked perfectly.
New relay from Honda at £23 and problem sorted.
Monstermind is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 21st July 2016, 18:17 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2008 1.8 VTEC SE
Join Date: 20th February 2016
Location: Rotherham, UK ENGLAND
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thank you for replying, I will try the relay first.
DrummerDodge is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Tags
a/c , air con , warm air

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC/Heater Air Conditioning blowing hot air when on 'Lo' setting. HappyMan Bugs, faults and irritations (8G) 36 19th August 2016 11:54
A/C blowing hot air. genkville General Discussion (8G) 19 21st June 2016 04:41
AC/Heater Only blowing HOT air RobertUtley Electronics (8G) 5 19th November 2013 20:15
AC/Heater Heater Not Blowing Hot Air puzzled Electronics (8G) 1 6th May 2013 22:02
Air con not working and blowing noise at low rev motormouse General Discussion (8G) 2 27th October 2011 15:49

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome