Electrical Issue - Civinfo
 12Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 17:10 Thread Starter
Supporter
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
Electrical Issue

I am having some major car issues so i am stripping my car for spares as I have an electrical issue
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (110.6 KB, 33 views)

Last edited by Farqui; 26th July 2016 at 10:08. Reason: FS ad removed
Carlos-1975 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 19:23
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
What's up with your car buddy??

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #3 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 19:49 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
I have no idea its completley dead mate when i put jump leads on they get really hot within seconds and the battery was really warm i had a jumpstart pack on it and that exploded think theres a major electrical fault i disconected the audio and this incase it was something i had installed but its still dead
Carlos-1975 is offline  
 
post #4 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:29
K200588
 
k200588's Avatar
 
Car: Gtr fn2
Join Date: 27th June 2016
Location: Nottingham ENGLAND
Posts: 231
Thanks: 7
Thanked 13 Times in 12 Posts
iTrader: (1)
Have you changed anything recently, sounds like the positive is connected with the Earth somewhere


Sent from my iPhone using Tapatalk
musegroove likes this.
k200588 is offline  
post #5 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:31 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
I have changed nothin on it for ages just been enjoying driving it when i put a battery charger on it it wont charge unless i remove the main fuse theres defo a + grounding out somewhere but where haha i am so gutted
Carlos-1975 is offline  
post #6 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:36
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Could just be an alternator failure, if you can get it to Halfords they will check all the electrics for free.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #7 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:43 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
Joined the aa with home start see if they can sort it a bit of a cheat i know but i am at my witts end
Carlos-1975 is offline  
post #8 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:50
K200588
 
k200588's Avatar
 
Car: Gtr fn2
Join Date: 27th June 2016
Location: Nottingham ENGLAND
Posts: 231
Thanks: 7
Thanked 13 Times in 12 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by Carlos-1975 View Post
I have changed nothin on it for ages just been enjoying driving it when i put a battery charger on it it wont charge unless i remove the main fuse theres defo a + grounding out somewhere but where haha i am so gutted


Have you taken the neg terminal of and cleaned that up? Certainly sounds like something is arching, which fuses are you taking out?


Sent from my iPhone using Tapatalk
k200588 is offline  
post #9 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:51
K200588
 
k200588's Avatar
 
Car: Gtr fn2
Join Date: 27th June 2016
Location: Nottingham ENGLAND
Posts: 231
Thanks: 7
Thanked 13 Times in 12 Posts
iTrader: (1)
Also, try charging with the negative terminal of the car, if that works it's going to be a short somewhere, I would pull all fuses and insert one at a time and if the problem comes that's where you need to start looking


Sent from my iPhone using Tapatalk
k200588 is offline  
post #10 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:51
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Shame you live so far away from me (Weymouth in Dorset), I would love to be able to spend a day with my multimeter pulling your civic apart for free until we found the problem. That's my kind of fun.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #11 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:54
Supporter
 
CDT808's Avatar
 
Car: 2.2icdti SE alabaster silver
Join Date: 30th July 2013
Location: Dorset ENGLAND
Posts: 2,581
Thanks: 450
Thanked 933 Times in 746 Posts
iTrader: (18)
Quote:
Originally Posted by Jamesoxborrow View Post
Shame you live so far away from me (Weymouth in Dorset), I would love to be able to spend a day with my multimeter pulling your civic apart for free until we found the problem. That's my kind of fun.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
I must try and remember that if I ever get a problem
CDT808 is offline  
post #12 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:56
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
In theory there should be a clossed loop circuit between the battery, alternator and engine so the car should run independent once started. All other systems are spokes off of that main. Hence ide hedge my bets starting at the alternator

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #13 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 20:57
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by CDT808 View Post
I must try and remember that if I ever get a problem
Any time buddy

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #14 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:04 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
Mate that would of been amazing but yeah theres a fair distance i will go and try that with the negative of the car now see if that does anything the worst thing was i used it at 6 this morning to drop my daughter of at work wheni went back out to it at 9 it was dead not a single ligjt on when the key is in and switched on
Carlos-1975 is offline  
post #15 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:05 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
Well the battery charges with the negative terminal off so lets look at the alternator
Carlos-1975 is offline  
post #16 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:25
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Yeh buddy I know I keep going on about it but it does sound very much like yr alternator. If you could get it to Halfords they will link it up to a piece of kit better than an average multimeter to completely find the problem. Alternatively has yours got an alternator?? If so is the battery in your key running out??

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #17 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:37 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
I have tried both keys so dont think its the battery in the key has the alternator got an independant battery
And do you know where the alternator is lol
Carlos-1975 is offline  
post #18 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:51
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
What year is yours ???

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #19 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:55 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Carlos-1975's Avatar
 
Join Date: 15th December 2014
Location: West bromwich ENGLAND
Posts: 323
Thanks: 22
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (3)
2007 its been a long day i cant belive i asked where the alternator is
So just a quick test i disconnected the charger and reconnected the negative terminal theres mad sparks and the multimeter drops from 11.9 to 3.8 please help maybe a mod could move this thread for now and rename it car dead as i dont want to clog up the fir sale forum
Carlos-1975 is offline  
post #20 of 53 (permalink) Old 25th July 2016, 21:59
Supporter
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
Maybe a bit stupid question but how old is your battery and did you try with new one?
ante00 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical problem Mike_T Bugs, faults and irritations (9G) 3 25th February 2016 14:17
Electrics Electrical help!!!!!!! newmie1984 Electronics (8G) 3 12th June 2012 23:31
Tuning electrical wiring?? madsen Engines and Transmission (8G) 2 4th May 2012 23:09
Other Electrical problems but not sure where Voxen Electronics (8G) 8 26th March 2010 14:09
Electrics Fry me not - Newbie Electrical Safety Issue KevT Electronics (8G) 18 13th July 2009 09:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome