Electrics No green light and wont start - Civinfo
 5Likes
  • 1 Post By Farqui
  • 1 Post By Kremmen
  • 3 Post By brendan mills
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 18:17 Thread Starter
 
Join Date: 8th September 2013
Location: telford shropshire GB
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
No green light and wont start

Hi guys I have plugged an aux input into the cd changer port and now my car will not start.Battery is good and everything else works and still cranks but no green light at all and a scanner can't connect to the ECU .
I am desperate for some help with this if any input would be much appreciated.
brendan mills is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 18:22
Administrator
 
Farqui's Avatar
 
Car: x'06 2.2 EX FK3 Milano
Join Date: 29th April 2014
Location: n.Notts ENGLAND
Posts: 17,907
Thanks: 5,716
Thanked 4,164 Times in 3,860 Posts
iTrader: (31)
Eco display Eco display
Garage
Fuses all good, including the big main fuse?

Might you have bashed the dash a bit hard and engaged fuel cut-off, the reset button is located under the dash.

Try starting with the spare key?
Civicseafisher likes this.
Farqui is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 18:37 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 8th September 2013
Location: telford shropshire GB
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Don'thave a spare farqui ,would fuel cut off caus no green light on dash.ps where abouts is fuel cut off Ihave all lower panels and centre cconsole out
brendan mills is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 18:47
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
It's just behind the steering column, black button pointing upwards from memory.

If it is that, it cranks but doesn't fire.

If it isn't that you've blown a fuse somewhere.

Multimeter in continuity mode. Each fuse has 2 dots where you can test that it hasn't blown, without removing it.
Farqui likes this.
Kremmen is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 19:51 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 8th September 2013
Location: telford shropshire GB
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
All sorted guys black reset button for fuel cut off .reset all is well cheers for the help .
Kremmen, scaramanga and Farqui like this.
brendan mills is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 21st December 2016, 19:54
Administrator
 
Farqui's Avatar
 
Car: x'06 2.2 EX FK3 Milano
Join Date: 29th April 2014
Location: n.Notts ENGLAND
Posts: 17,907
Thanks: 5,716
Thanked 4,164 Times in 3,860 Posts
iTrader: (31)
Eco display Eco display
Garage
Nicely done
Farqui is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other Wont Start After Flat Battery - Flashing Green Key + Check System 43634 Bugs, faults and irritations (8G) 22 23rd January 2018 21:50
Transmission car wont start even through a jump start ArcherK83 Engines and Transmission (8G) 21 1st August 2017 22:51
Faults Just installed AUX, car wont start / check system light thomknud Engines and Transmission (8G) 11 29th March 2016 17:57
Faults Flat Battery, Changed but Immoboliser light on and car wont start boigenius88 Engines and Transmission (8G) 6 12th May 2015 07:46
Electrics Replaced Reversing Light for LED and now car WONT START?? DeadSpace Electronics (8G) 7 28th May 2014 23:03

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome