Electrics left handed wiper linkage? - Civinfo
 1Likes
  • 1 Post By MiguelSanchezDiMarco
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 14th January 2017, 16:53 Thread Starter
Supporter
 
Join Date: 12th September 2015
Location: UK ENGLAND
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Question left handed wiper linkage?

ok, fried my wiper motor yesterday and picked up a replacement including all them linkage.

just got the old one out and about to fit new one only to find the linkage is a mirror image of what i took out.

mine is a 58, the part is off an 09. did honda really swap this round or am i going nuts?
Attached Images
File Type: jpg 20170114_152942.jpg (134.1 KB, 17 views)
SlyT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 14th January 2017, 18:13
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Nope, wipers were the same pre and post facelift.

Sure the donor was a RHD ?
Kremmen is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 15th January 2017, 12:18 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Join Date: 12th September 2015
Location: UK ENGLAND
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Ok, after transferring the motor over, i put it all back togheter and the wipers were at rest in the middle.

How do i get the motor to be at park at the lowest point of the movement?

Took it all apart and repositioned on motor but still no joy.
SlyT is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 16th January 2017, 14:52
Supporter
 
MiguelSanchezDiMarco's Avatar
 
Car: 2007 2.2 EX NHB
Join Date: 10th June 2013
Location: Darlington GB
Posts: 168
Thanks: 6
Thanked 10 Times in 10 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by SlyT View Post
Ok, after transferring the motor over, i put it all back togheter and the wipers were at rest in the middle.

How do i get the motor to be at park at the lowest point of the movement?

Took it all apart and repositioned on motor but still no joy.

Have you tried running without the wipers on so the motor resets to its correct swipe path, then re-attach the wiper arms and see if they full sweep?
Farqui likes this.
MiguelSanchezDiMarco is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 24th January 2017, 20:09 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Join Date: 12th September 2015
Location: UK ENGLAND
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
thanks. disconnected the motor completley, fired it up and let it stop then reconnected again to the linkage. all good
SlyT is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 25th January 2017, 13:12
Supporter
 
MiguelSanchezDiMarco's Avatar
 
Car: 2007 2.2 EX NHB
Join Date: 10th June 2013
Location: Darlington GB
Posts: 168
Thanks: 6
Thanked 10 Times in 10 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by SlyT View Post
thanks. disconnected the motor completley, fired it up and let it stop then reconnected again to the linkage. all good
Nice! Hows the smaller motor running?
MiguelSanchezDiMarco is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Left wiper leaves smudge Naitsirk Bugs, faults and irritations (9G) 5 25th March 2015 23:46
Anyone left-handed? Unknownsoldier Any non Civic chat here please! 12 1st July 2009 16:56
Trim Any know how to get to wiper motor/linkage? gjackson Bugs, faults and irritations (8G) 4 5th December 2008 21:29

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome