AC/Heater Heater not blowing - Civinfo
 1Likes
  • 1 Post By scaramanga
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 10th November 2018, 17:40 Thread Starter
 
Car: 2007/57 Civic 2.2 i-CTDi
Join Date: 17th October 2017
Location: Stoke-on-Trent ENGLAND
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
Hi, all.

Just in time for the cold weather - my heater is not blowing any air at all. When I turn the heater on (either 'Auto', or the manual speed switches), nothing comes through the vents. The revs drop as soon as I turn them on (they pick-up afterwards - just the alternator catching-up), and the display doesn't show anything out of the ordinary. There is also a single click when I turn the temperature from 'Lo' to 'Hi' - which, again, I think is normal. However, there is literally nothing blowing through.

Any ideas?

Thanks in advance.

Edit: I've just changed fuse 19 - no joy. The rear heater/mirror heater still works. Earlier today, the heater sounded like there was something stuck inside - and then it just stopped working.

Last edited by S8ORX; 10th November 2018 at 17:55.
S8ORX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12th November 2018, 17:27 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2007/57 Civic 2.2 i-CTDi
Join Date: 17th October 2017
Location: Stoke-on-Trent ENGLAND
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
Update:

After some research, I have come to the conclusion that the blower motor resistor is to blame for the fans not working. I have ordered a new one, and it is coming in a couple of weeks (12V heater will have to do for now). Does anyone have any tips regarding changing the resistor? Does the clutch pedal have to come off for this, or is it not as big a job as changing the whole motor? Will get down and have a look when I get chance - but just wanted some advice in the meantime.

Thanks
S8ORX is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 29th November 2018, 21:54
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,641
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by S8ORX View Post
Update:

After some research, I have come to the conclusion that the blower motor resistor is to blame for the fans not working. I have ordered a new one, and it is coming in a couple of weeks (12V heater will have to do for now). Does anyone have any tips regarding changing the resistor? Does the clutch pedal have to come off for this, or is it not as big a job as changing the whole motor? Will get down and have a look when I get chance - but just wanted some advice in the meantime.

Thanks
only have to remove the clutch pedal if removing the motor
the resistor comes out nice and easy
if its just the resistor also change the pollen filter as they recon its the blocked/dirty pollen filter that's puts the extra strain on the resistor unit
Farqui likes this.
scaramanga is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heater not blowing very hot Welshjohn General Discussion (8G) 19 24th March 2017 13:55
AC/Heater Heater Not Blowing Hot Air puzzled Electronics (8G) 1 6th May 2013 21:02
AC/Heater Driver heater vent blowing cold Yellow Bugs, faults and irritations (8G) 15 19th October 2012 00:03
AC/Heater Heater blowing but no wind Mattyg Electronics (8G) 7 3rd March 2012 23:59
AC Heater Fan not blowing through vents R555 Type-R 7 10th June 2011 10:34

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome