Alarm Doors lock but alarm doesn't activate - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 20 (permalink) Old 12th July 2010, 11:40 Thread Starter
 
Car: 07 Type S
Join Date: 9th June 2009
Location: Auckland, NZ NZ
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Doors lock but alarm doesn't activate

hi guys, ive got a problem. ive just exported my 2007 type S to new Zealand, after taking 3 months to get here it arrived with a flat battery. the car will start and runs as norm and the doors lock and unlock as normal. however the alarm doesn't activate when locked. no flashing indicators and you can lock someone in and they can unlock from the inside without the alarm sounding. would love an answer from you guys to avoid going to honda as they quoted my 750 NZ$ (£375) for rear brake pads!!!!
star_ranger54 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 20 (permalink) Old 13th March 2012, 20:16
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Bump. My car has same problem. If anybody can think of what it could be, it would be a
Great help!

Thanks
bardge is offline  
post #3 of 20 (permalink) Old 13th March 2012, 20:27
Cockup Specialist
 
Relic's Avatar
 
Car: 2007 2.2 Type 'S' GT, Bronze
Join Date: 31st August 2009
Location: uk ENGLAND
Posts: 12,885
Thanks: 791
Thanked 1,690 Times in 1,437 Posts
iTrader: (0)
I think it was down to a bonnet or boot switch not working.
If they dont appear shut to the alarm....it wont activate.
It assumes boot or bonnet is still open.

Smoe just dont work properly
see
test your alarm
thread



Relic is offline  
 
post #4 of 20 (permalink) Old 13th March 2012, 20:31
 
Car: 2007 ctr gt nighthawk black
Join Date: 7th November 2011
Location: cheddleton, staffordshire GB
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
alarm

Quote:
Originally Posted by bardge View Post
Bump. My car has same problem. If anybody can think of what it could be, it would be a
Great help!

Thanks
had this problem myself on type R i found it was the bonnet catch,
open your bonnet and then close the catch with a screwdriver so you can see if the microswitch has been triggered on the catch, if it has'nt bend the tab slightly
to ensure it is being pressed in when you close the bonnet.
you can even press it in with a screwdriver and try arming the alarm if it arms
you have found your problem
let us know how you get on

Steve
type-R steve is offline  
post #5 of 20 (permalink) Old 14th March 2012, 00:32
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks, ill give it ago! I will let you know.
bardge is offline  
post #6 of 20 (permalink) Old 14th March 2012, 22:25
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Tried it. Nothing changed also checked fuses.
Starting to wonder wether i actually have an alarm!
No flashing indicators when i lock the car. I press the lock
Button once and the doors lock, if i press it twice, nothing
Changes. Although when i checked in the dark, there was a very
Slight flash from the door mirror indicator at the edge. Only noticed
it *** looking close at the mirror.

Any ideas? I have a 2007 type s if that makes any difference?
bardge is offline  
post #7 of 20 (permalink) Old 14th March 2012, 22:27
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
When looking*
bardge is offline  
post #8 of 20 (permalink) Old 14th March 2012, 23:45
Cockup Specialist
 
Relic's Avatar
 
Car: 2007 2.2 Type 'S' GT, Bronze
Join Date: 31st August 2009
Location: uk ENGLAND
Posts: 12,885
Thanks: 791
Thanked 1,690 Times in 1,437 Posts
iTrader: (0)
All the indicator lights should flash once when you unlock and 3 times when you press lock twice.

Are you pressing the lock button ?
Coudl also be a key fob issue too.



Relic is offline  
post #9 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 10:55
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Nope none of the indicators flash when unlocking or locking. I have tried both sets of fobs and its the same with both.
bardge is offline  
post #10 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 11:22
Supporter
 
NoNumpty's Avatar
 
Car: 2008 2.2 i-CTDi ES NHB
Join Date: 20th May 2008
Location: Cheshire UK GB
Posts: 4,106
Thanks: 59
Thanked 347 Times in 331 Posts
iTrader: (0)
First click locks the doors and arms the alarm, second click (3 to 5 seconds after the first) dead locks the doors.

I'm sure (but will need to double check) that the indicators flash on the first click.

If you have a Tupe-S GT then you should have an interior & perimeter alarm otherwise you just have a perimeter alarm.

You can do a quick test to see if you alarm is arming -
Click the key fob once, wait 30 seconds (to give the alarm time to activate), then unlock the drivers door with the key (not pressing the unlock button). When you open the door the alarm should sound.

If it doesn't then it could be that one of the doors, boot or bonnet are not closed properly
NoNumpty is offline  
post #11 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 12:18
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Could it be the alarm battery's gone flat?

Sent from my X10i using Tapatalk
mpn_daedalus is offline  
post #12 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 12:20
Cockup Specialist
 
Relic's Avatar
 
Car: 2007 2.2 Type 'S' GT, Bronze
Join Date: 31st August 2009
Location: uk ENGLAND
Posts: 12,885
Thanks: 791
Thanked 1,690 Times in 1,437 Posts
iTrader: (0)
Do they have a built in rechargable ?
Do vaguely remember something about how to change the battery.
Not sure it was the alarm but cant think what else it was.



Relic is offline  
post #13 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 12:32
Supporter
 
NoNumpty's Avatar
 
Car: 2008 2.2 i-CTDi ES NHB
Join Date: 20th May 2008
Location: Cheshire UK GB
Posts: 4,106
Thanks: 59
Thanked 347 Times in 331 Posts
iTrader: (0)
NoNumpty is offline  
Thanks to NoNumpty from:
post #14 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 13:37
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Yes its a GT model. Is there a good way to check wether the boot or bonnet are shutting properly? I have just bought the car and the garage gave it a full service, also said they put a new battery on it as it was dead. Could this be related? Ive tried disconnecting the new battery and leaving for 30 secs before reconecting in the hope to reset it. Still no flashing indicstors or red LED on dash *** locked.
bardge is offline  
post #15 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 13:41
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Ive also done the alarm test. Opened door with key and no alarm. Also locked with fob when sat in the car, waited and then moved about and even tapped the sensors and still nothing.
bardge is offline  
post #16 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 14:04
Supporter
 
NoNumpty's Avatar
 
Car: 2008 2.2 i-CTDi ES NHB
Join Date: 20th May 2008
Location: Cheshire UK GB
Posts: 4,106
Thanks: 59
Thanked 347 Times in 331 Posts
iTrader: (0)
Sounds like your alarm is not arming - have you read this http://www.civinfo.com/forum/bugs-fa...rm-system.html
NoNumpty is offline  
post #17 of 20 (permalink) Old 15th March 2012, 19:58
 
Join Date: 27th February 2012
Location: west yorkshire GB
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Found the problem! Turned out to be the bonnet catch sensor like what type r steve said. Slightly bent it back a bit then tried. Flashing indicators and red LED on dash also checked alarm to see if it is working and i got flashing indicators and siren! happy days!

Thanks to all that helped, much appriciated.
bardge is offline  
post #18 of 20 (permalink) Old 16th March 2012, 00:11
Cockup Specialist
 
Relic's Avatar
 
Car: 2007 2.2 Type 'S' GT, Bronze
Join Date: 31st August 2009
Location: uk ENGLAND
Posts: 12,885
Thanks: 791
Thanked 1,690 Times in 1,437 Posts
iTrader: (0)




Relic is offline  
post #19 of 20 (permalink) Old 17th March 2012, 22:12
 
Car: 2007 ctr gt nighthawk black
Join Date: 7th November 2011
Location: cheddleton, staffordshire GB
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
great stuff

Quote:
Originally Posted by bardge View Post
Found the problem! Turned out to be the bonnet catch sensor like what type r steve said. Slightly bent it back a bit then tried. Flashing indicators and red LED on dash also checked alarm to see if it is working and i got flashing indicators and siren! happy days!

Thanks to all that helped, much appriciated.
pleased it worked for you mate

Steve
type-R steve is offline  
post #20 of 20 (permalink) Old 7th July 2012, 13:47
 
Jason85's Avatar
 
Join Date: 4th October 2009
Location: East Yorkshire GB
Posts: 1,245
Thanks: 5
Thanked 33 Times in 30 Posts
iTrader: (2)
can anyon1 tell me which part u bent back? im not sure how to test the switch?
Jason85 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Activate automatic door locks at 10mph Harrop598 Wiki Article Discussion 9 9th May 2015 17:38
Electrics Lock vehicle WITHOUT arming the alarm Clive242 Bugs, faults and irritations (8G) 8 24th July 2012 19:52
Alarm Does the Type r alarm auto lock? ballisma Electronics (8G) 3 2nd August 2009 18:36
Alarm How to leave mother-in-law in car and lock doors ? Say Electronics (8G) 16 4th March 2008 00:20
Alarm alarm & double lock on dutch EX Odiebla Electronics (8G) 22 8th July 2007 23:23

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome