Satnav Night mode - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 26 (permalink) Old 14th September 2010, 23:20 Thread Starter
 
Join Date: 26th August 2010
Location: Hamilton, Scotland GB
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Night mode

Hi there.

I currently have my settings set to Auto, however at night my sat nav still stays to the day colour. I have also checked that the night settings are deffo set to the blue colour but it just wont change on its own. It will change if I press the small button on the display to change brightness and between modes.

Anyone any ideas?
Stovlit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 26 (permalink) Old 14th September 2010, 23:23
Supporter
 
tzang's Avatar
 
Car: 2013 2.2 EX GT
Join Date: 26th July 2010
Location: Surrey, UK ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 9 Times in 8 Posts
iTrader: (1)
Eco display
Adjust the brightness of dash in night-mode one notch down as maximum brightness stops the changeover into night mode (turn the small knob on the left just behind steering wheel).
tzang is offline  
post #3 of 26 (permalink) Old 14th September 2010, 23:26 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 26th August 2010
Location: Hamilton, Scotland GB
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Ok thanks, will try that in the morning, will be up before the sun anyways haha
Stovlit is offline  
 
post #4 of 26 (permalink) Old 15th September 2010, 01:33
Supporter
 
eighteentee's Avatar
 
Car: 2006 1.8 EX i-Shift
Join Date: 26th September 2007
Location: Clitheroe, UK ENGLAND
Posts: 335
Thanks: 4
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to eighteentee Send a message via Skype™ to eighteentee
Mine stays in 'day' colours regardless of brightness settings... ***???
eighteentee is offline  
post #5 of 26 (permalink) Old 15th September 2010, 08:10
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by eighteentee View Post
Mine stays in 'day' colours regardless of brightness settings... ***???
Isn't there day / night / auto mode which can be cycled with the switch on the dash?



FWH is offline  
post #6 of 26 (permalink) Old 15th September 2010, 08:32
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by FWH View Post
Isn't there day / night / auto mode which can be cycled with the switch on the dash?
Yeah, on the first settings menu I think.
mpn_daedalus is offline  
post #7 of 26 (permalink) Old 16th September 2010, 00:20
Supporter
 
kenP's Avatar
 
Car: 2014 1.6 i-Dtec SR, Red
Join Date: 12th January 2008
Location: Birmingham, UK GB
Posts: 853
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 34 Posts
iTrader: (0)
Does anyone else find that the night mode doesn't go bright enough?

I tend to use the day mode and just turn it right down.
kenP is offline  
post #8 of 26 (permalink) Old 16th September 2010, 11:09
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
I find night mode is bright enough, but only if it's particularly dark outside.
If it's only just dark enough for my headlights to come on then I find that night mode is too dark and i fiddle with the dash board brightness to bring it back to day mode.
mpn_daedalus is offline  
post #9 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:23
Supporter
 
philiphenderson's Avatar
 
Join Date: 6th September 2007
Location: Tyne and Wear ENGLAND
Posts: 159
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
I'm finding this problem too. The satnav is set to auto but it isn't switching when I put the lights on. My previous EX switched as soon I turned on the lights but this latest 'T' model version isn't doing the same. Did someone forget to connect a wire?

I think the car I purchased didn't have the satnav setup fitted at time of build, and was a retro fit, as the clips holding the drivers side 'A' pillar airbag were broken. When I reported them damaged the dealer called me and said whom ever installed your bluetooth system has broken them when they installed it. I had to inform them it was a Honda factory fit. They replaced one clip as thats all they had in stock. Still waiting (3 weeks) for the middle one to be replaced.

I also had parking sensors fitted by the dealer at the time of purchase and it doesn't mute the radio when I engage reverse. The manual shows all versions having a mute wire. A stroppy call to the dealer is on the cards.
philiphenderson is offline  
post #10 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:25
Supporter
 
philiphenderson's Avatar
 
Join Date: 6th September 2007
Location: Tyne and Wear ENGLAND
Posts: 159
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Page 46 "Honda SSD Navigation System - Audio, Visual, General"

"When the [Auto] key is selected, the Screen Colour mode is automatically switched according to whether the illumination of the vehicle is turned off or on."
philiphenderson is offline  
post #11 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:30
Supporter
 
eighteentee's Avatar
 
Car: 2006 1.8 EX i-Shift
Join Date: 26th September 2007
Location: Clitheroe, UK ENGLAND
Posts: 335
Thanks: 4
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to eighteentee Send a message via Skype™ to eighteentee
Mine doesn't mute the radio / cd when engaging reverse with my factory fitted parking sensors...
eighteentee is offline  
post #12 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:39
Arfurs right hand man
 
NH Dan's Avatar
 
Car: 1.8 Civic SE plus Auto 9th G
Join Date: 31st January 2008
Location: South London,Uk GB
Posts: 4,125
Thanks: 559
Thanked 476 Times in 380 Posts
iTrader: (0)
Garage
the T spec cars should be directly linked to the headlights, if it is set on auto and the lights are on, then the screen should change its display.
NH Dan is offline  
post #13 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:47
Supporter
 
philiphenderson's Avatar
 
Join Date: 6th September 2007
Location: Tyne and Wear ENGLAND
Posts: 159
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Thanks for that.
philiphenderson is offline  
post #14 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:53
 
KeldWN's Avatar
 
Join Date: 9th August 2010
Location: Aalborg, Denmark DK
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Anyone know if the same works in a car without satnav.
I mean 2 different settings for display brightness. In daylight i like Full brightness but when it's dark outside i would like it to automatically lower the brightness by 2 or 3 levels.
Its annoying to do that on the button every day
KeldWN is offline  
post #15 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:56
Supporter
 
philiphenderson's Avatar
 
Join Date: 6th September 2007
Location: Tyne and Wear ENGLAND
Posts: 159
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
The dashboard auto dims when you turn on your lights.
philiphenderson is offline  
post #16 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 10:57
Supporter
 
kenP's Avatar
 
Car: 2014 1.6 i-Dtec SR, Red
Join Date: 12th January 2008
Location: Birmingham, UK GB
Posts: 853
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 34 Posts
iTrader: (0)
It remembers the lights on and light off setting automatically.
kenP is offline  
post #17 of 26 (permalink) Old 6th October 2010, 12:26
 
KeldWN's Avatar
 
Join Date: 9th August 2010
Location: Aalborg, Denmark DK
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thx guys - i'l try and figure it out
KeldWN is offline  
post #18 of 26 (permalink) Old 7th October 2010, 14:16
 
D4ve's Avatar
 
Join Date: 7th February 2010
Location: Manchester UK ENGLAND
Posts: 125
Thanks: 29
Thanked 42 Times in 19 Posts
iTrader: (1)
Couldn't get mine to change either either. SatNav / Audio / Climate screen always stays on default colour (Blue) even with all settings on auto but will toggle between colours and brightness using the day / night button.

Must be some really obvious but Ive given up trying
D4ve is offline  
post #19 of 26 (permalink) Old 7th October 2010, 14:19
Supporter
 
kenP's Avatar
 
Car: 2014 1.6 i-Dtec SR, Red
Join Date: 12th January 2008
Location: Birmingham, UK GB
Posts: 853
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 34 Posts
iTrader: (0)
If you've got the dashboard illumination on full brightness at night then the sat nav screen stays in day mode.
kenP is offline  
post #20 of 26 (permalink) Old 7th October 2010, 22:06
 
D4ve's Avatar
 
Join Date: 7th February 2010
Location: Manchester UK ENGLAND
Posts: 125
Thanks: 29
Thanked 42 Times in 19 Posts
iTrader: (1)
tried it at a few different levels from about half brightness upto full and still no switching
D4ve is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interior SatNav Auto Day/Night mode? lj-_- Lights (8G) 5 6th October 2009 08:57
Satnav Switch to night mode on the display... Nighthawk777 Electronics (8G) 5 28th September 2009 08:03
Automation day and night light mode on the instruments bjn Electronics (8G) 41 6th October 2008 23:39
Satnav Sat nav display not 'auto' turning to night mode parsnip Electronics (8G) 5 31st July 2008 18:30
Satnav SatNav Night Mode matg Electronics (8G) 10 14th November 2007 12:10

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome