VSA CW Revised VSA? - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 19:35 Thread Starter
Supporter
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
CW Revised VSA?

Hello,

Ive just noticed a thread saying the CW CTR had revised VSA settings, Is this true? If so were the settings revised due to the LSD?
ash_rage is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 19:38
Supporter
 
R555's Avatar
 
Car: 2007 CTR, Milano Red
Join Date: 17th November 2009
Location: North Yorks ENGLAND
Posts: 5,241
Thanks: 837
Thanked 410 Times in 381 Posts
iTrader: (6)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Hello,

Ive just noticed a thread saying the CW CTR had revised VSA settings, Is this true? If so were the settings revised due to the LSD?
Yeah I've just seen that too, its news to me!

VSA is for wimps anyway! Man up Ash and switch it off!
R555 is offline  
post #3 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 19:41 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
It is off, I kept it off since i fitted LSD. Im wondering if the revised vsa is linked to lsd maybe i should try get my settings changed?
ash_rage is offline  
 
post #4 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 20:35
aka Colin
 
pigdog's Avatar
 
Car: 2008 CTR GT, Black
Join Date: 19th April 2008
Location: Dublin, Ireland ENGLAND
Posts: 10,854
Thanks: 922
Thanked 1,494 Times in 1,388 Posts
iTrader: (15)
i would think the revised VSA settings would be due to the car having an LSD fitted as standard. the vsa needs to be off on our cars in order for the diff to work, so the champ white's vsa must be set different so the diff will work even if its still turned on? yes no?
pigdog is offline  
post #5 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 22:52 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Thats what i thought, think it would be beneficial for us to update our vsa settings?
ash_rage is offline  
post #6 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 23:03
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Thats what i thought, think it would be beneficial for us to update our vsa settings?
don`t think thats possible if you do not have a CW?
andytyper is offline  
post #7 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 23:22 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Quote:
Originally Posted by andytyper View Post
don`t think thats possible if you do not have a CW?
Why is it not possible? Same ECU.
ash_rage is offline  
post #8 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 23:41
Civinfo Hobbyist Trader
 
Loxy's Avatar
 
Car: 2009 Championship White FN2
Join Date: 17th January 2010
Location: Lancashire GB
Posts: 6,696
Thanks: 1,561
Thanked 1,528 Times in 1,107 Posts
iTrader: (37)
Eco display
Eyup, you've seen a thread where? On here or another forum?

Links.

I think the answer might be to phone or email Honda. If I'm honest though, I don't think they will update the VSA program if there is a different one as there may be other factors, for example if the sensors have changed in the facelift period when the LSD cars were coming out (CW were the first facelifts in effect as they had the HIDs, ipod stuff etc).

Also the LSDs you have fitted are a different spec to the Honda one, so the program still may not suit.

Last edited by Loxy; 13th March 2011 at 23:44.
Loxy is online now  
post #9 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 23:48 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Ill ask Tim at Honda Colchester tomorrow
ash_rage is offline  
post #10 of 22 (permalink) Old 13th March 2011, 23:56
Civinfo Hobbyist Trader
 
Loxy's Avatar
 
Car: 2009 Championship White FN2
Join Date: 17th January 2010
Location: Lancashire GB
Posts: 6,696
Thanks: 1,561
Thanked 1,528 Times in 1,107 Posts
iTrader: (37)
Eco display
Loxy is online now  
post #11 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:21
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Why is it not possible? Same ECU.
How? Using what software? Was my opinion.
andytyper is offline  
post #12 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:23
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by Loxy View Post
Eyup, you've seen a thread where? On here or another forum?

Links.

I think the answer might be to phone or email Honda. If I'm honest though, I don't think they will update the VSA program if there is a different one as there may be other factors, for example if the sensors have changed in the facelift period when the LSD cars were coming out (CW were the first facelifts in effect as they had the HIDs, ipod stuff etc).

Also the LSDs you have fitted are a different spec to the Honda one, so the program still may not suit.
I think you are spot on with your answer.
andytyper is offline  
post #13 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:24
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Ill ask Tim at Honda Colchester tomorrow

No offence to Tim but what access to info does he have?
andytyper is offline  
post #14 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:25 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Quote:
Originally Posted by andytyper View Post
How? Using what software? Was my opinion.
Honda I'm sure are able to change the ECU, Flashpro might be able to do it also. Will look later.
ash_rage is offline  
post #15 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:28 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Quote:
Originally Posted by andytyper View Post
No offence to Tim but what access to info does he have?
Probably less than someone who works in the motorcycle sector
ash_rage is offline  
post #16 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:33
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Honda I'm sure are able to change the ECU, Flashpro might be able to do it also. Will look later.

I do not think Honda wil update Vsa for reasons already stated .i.e non oem lsds and there is no option in flash pro.

I have a CW and it works fine. On the other hand Mugen disable vsa due to the changes they make concerning ecu that they use.

Not am issue if you are aware of it switched on or not.
andytyper is offline  
post #17 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:34
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Probably less than someone who works in the motorcycle sector
Care to explain? Sorry you have lost me?
andytyper is offline  
post #18 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:37 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Quote:
Originally Posted by andytyper View Post
I do not think Honda wil update Vsa for reasons already stated .i.e non oem lsds and there is no option in flash pro.

I have a CW and it works fine. On the other hand Mugen disable vsa due to the changes they make concerning ecu that they use.

Not am issue if you are aware of it switched on or not.
Ill ask tomorrow. Tim may not know but im sure he can ask the correct people
ash_rage is offline  
post #19 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 00:47
Mugenised C/W
 
andytyper's Avatar
 
Car: 2012 Mini JCW 211bhp!
Join Date: 30th December 2006
Location: Bordon, Hampshire ENGLAND
Posts: 936
Thanks: 128
Thanked 41 Times in 39 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by ash_rage View Post
Ill ask tomorrow. Tim may not know but im sure he can ask the correct people
That will be someone I work with them
You seem to have an issue with anything I post?
No worries not worth the hassle just trying to share info.
andytyper is offline  
post #20 of 22 (permalink) Old 14th March 2011, 02:20 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ash_rage's Avatar
 
Car: 2016 CTR FK2 GT - Milano
Join Date: 14th January 2010
Location: London and Essex ENGLAND
Posts: 6,643
Thanks: 765
Thanked 629 Times in 503 Posts
iTrader: (22)
Quote:
Originally Posted by andytyper View Post
That will be someone I work with them
You seem to have an issue with anything I post?
No worries not worth the hassle just trying to share info.
I have no issues with anyone on this forum, infact i have met and get on very well with a large number of people on here.

I agree it is unlikely they will update the VSA side of things, and i bet the update coincides with other hardware changes.

No harm will come from asking. Infact [email protected] may be able to tell me, Ill ask him.
ash_rage is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch Is the new revised clutch for 2.2 civic up to it?? griffian Engines and Transmission (8G) 59 29th July 2011 21:25
M200 - Revised SACHS damper settings ? The_Lecht_Rocks Mugen 10 24th January 2011 13:53

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome