Other Crazy Wipers - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:08 Thread Starter
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Crazy Wipers

Hello,

I normally put my wipers to the 1st setting so they come on auto and speed up if they need to but recently they have been behaving strangely, when they are on auto and its raining they keep going faster then slower and not matching the force of the rain at all? Any ideas please?

Conbrue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:43
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Have you tried cleaning the windscreen around the sensor in case something is disturbing the sensor?



FWH is offline  
post #3 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:47 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
No but I will, is it the bit in front of the rear view mirror?
Conbrue is offline  
 
post #4 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:48
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Yes, that´s it.



FWH is offline  
post #5 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:49 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Never noticed it before, I will give it a sprucing tomorrow thanks,
Conbrue is offline  
post #6 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:51 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Just a thought, are the blades interchangeable from right to left? Driver wiper was smearing a little and I swapped (car going back soon...) could this be causing the issue?
Conbrue is offline  
post #7 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:52
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
No, left and right blades are different.

Not sure if this should cause the problem you are describing though.

Perhaps now you don't have a blade cleaning over the sensor?
Not sure..



FWH is offline  
post #8 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:54 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Cheers bud, I will check tomorrow, how does the rain sensor work?
Conbrue is offline  
post #9 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 22:55
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
It ..er... senses rain...

Don't know what kind of sensor it is, guessing optical.
Anyone know?



FWH is offline  
post #10 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 23:29
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by FWH View Post
No, left and right blades are different.

Not sure if this should cause the problem you are describing though.

Perhaps now you don't have a blade cleaning over the sensor?
Not sure..
+1

Civics equipped with rain sensors have a longer driver side wiper blade than other Civics so it can reach the sensor. I'd hazard a guess that the wiper blade that's now on the driver side isn't long enough so the rain isn't being wiped off the sensor.

No idea how the sensor actually works though. I've wondered that a few of times myself.
mpn_daedalus is offline  
post #11 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 23:31 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Brilliant guys, thanks a lot for your help.
Conbrue is offline  
post #12 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 23:31 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 24th June 2008
Location: England, Bolton ENGLAND
Posts: 68
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
How much do you pay for wipers and where from please?
Conbrue is offline  
post #13 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 23:38
Unofficial Trader
 
dablink's Avatar
 
Car: CRV Urban Titanium
Join Date: 7th August 2009
Location: London, UK GB
Posts: 1,295
Thanks: 207
Thanked 163 Times in 153 Posts
iTrader: (13)
Quote:
Originally Posted by Conbrue View Post
How much do you pay for wipers and where from please?
I got mine from Holocroft Honda. Number is 01782261593. I think I got both set for £22 delivered.

Cheers
M
dablink is offline  
post #14 of 22 (permalink) Old 20th July 2011, 23:40
 
Car: 2007 2.2 ex
Join Date: 24th March 2010
Location: sheffield GB
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to jplant1981
£25 from local dealers
jplant1981 is offline  
post #15 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 00:24
Supporter
 
tomtank62's Avatar
 
Car: 2017 1.8i Navi, White
Join Date: 21st December 2006
Location: Harrogate. North Yorks ENGLAND
Posts: 283
Thanks: 13
Thanked 22 Times in 22 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Conbrue View Post
Hello,

I normally put my wipers to the 1st setting so they come on auto and speed up if they need to but recently they have been behaving strangely, when they are on auto and its raining they keep going faster then slower and not matching the force of the rain at all? Any ideas please?

Have a look around the site for many others with the same problem, you will probably need a new wiper motor.
tomtank62 is offline  
post #16 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 08:31
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by tomtank62 View Post
Have a look around the site for many others with the same problem, you will probably need a new wiper motor.
Would have thought the symptoms the OP is getting point more towards a problem with the sensor, or perhaps a relay. Not really the motor.

Sent from my X10i using Tapatalk
mpn_daedalus is offline  
post #17 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 17:12
Supporter
 
fatmarky's Avatar
 
Car: 2011 cts gt alabaster
Join Date: 10th April 2011
Location: swansea uk WALES
Posts: 806
Thanks: 59
Thanked 78 Times in 77 Posts
iTrader: (1)
i have the same problem with my 2010/11 car.wiper speed doesnt match the rain,thinking of switching them off auto and using them manually,seems to work better that way.
fatmarky is offline  
post #18 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 17:34
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by fatmarky View Post
i have the same problem with my 2010/11 car.wiper speed doesnt match the rain,thinking of switching them off auto and using them manually,seems to work better that way.
As above, do you have the correct blades installed?
mpn_daedalus is offline  
post #19 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 17:39
Supporter
 
steve fox's Avatar
 
Car: 2008 2.2 SE Blueish Silver
Join Date: 5th June 2009
Location: Bingham, South Notts ENGLAND
Posts: 748
Thanks: 7
Thanked 54 Times in 49 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by fatmarky View Post
i have the same problem with my 2010/11 car.wiper speed doesnt match the rain,thinking of switching them off auto and using them manually,seems to work better that way.
Good idea - I've never seen any sense in auto wipers. Auto lights yes, but I don't think I'm ever going to be in any danger of forgetting to switch the wipers on if it's raining!
steve fox is offline  
post #20 of 22 (permalink) Old 21st July 2011, 17:54
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
I find it the other way around lol.

My auto wipers work fine, they wipe exactly when needed and I don't have to keep fiddling with them, turning then between off, intermittant, normal and fast.

Auto lights however, sure they come on when they should when it's starts getting dark, but they don't compensate for bad weather etc.
mpn_daedalus is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
something a bit crazy! ritchie_perriam Any non Civic chat here please! 4 11th November 2008 21:33
This Crazy Guy Charles_Harding Any non Civic chat here please! 3 4th June 2008 13:57
Computer crazy beeps when put in the key darks0l Bugs, faults and irritations (8G) 50 9th February 2008 22:41
English Is Really Crazy Nitehawk Any non Civic chat here please! 4 27th November 2007 15:15
I will get crazy mrcanadian General Discussion (8G) 1 2nd September 2006 12:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome